Şimdi Ara

OCZ Reaper Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizlere sormak istediğim , bende bir adet 2*2 GB dual channel OCZ Reaper 1066MHZ kit mevcuttu gayette düzgün çalışmakta idi ancak ikinci kiti aldıktan sonra anakarta taktım makineyi çalıştırdım görüntü alamadım. İki kit de aynı OCZ Reaper serisi olup üzerinde yazan zamanlamalarda aynı. (tam olarak bilgim olmasada) Ramlerin yerlerini değiştirdim yine makine çalışmadı. Sadece 1 tanesini taktım yine görüntü alamadım. Yardımlarınızı rica ediyorum.

• Böyle bir sorunla karşılaşan yok heralde arkadaşlar??
  • simdi sen 2*2 reaper 1066 yanina ayni kitten takiyorsun acilmiyor onu anladik ama tek takiyorum acilmiyor demissin onu anlamadim yeni kit tek calismiyor mu yani?geri goturuyorsun bu gibi durumlarda ama dedigim gibi anlamadim mevzuyu.neyse sunu soyleyeyim 2*2 1066 reaper kit yanina ikinci ayni kitten alip sorun yasayan arkadas vardi ram zamanlamalarini elle 5-5-5-15 girip sorunu cozmustu ayarlari auto degil elle yap bakalim.
  • 2.2V ver ve zamanlamalarını 5-5-5-5-15 yap 2.2v hayli hayli çalıştırması gerek buna benzer durum arkadaşta olmuştu o şekilde gidermiştim onda 800mhz görüyordu manuel ayarla düzelttik
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

simdi sen 2*2 reaper 1066 yanina ayni kitten takiyorsun acilmiyor onu anladik ama tek takiyorum acilmiyor demissin onu anlamadim yeni kit tek calismiyor mu yani?geri goturuyorsun bu gibi durumlarda ama dedigim gibi anlamadim mevzuyu.neyse sunu soyleyeyim 2*2 1066 reaper kit yanina ikinci ayni kitten alip sorun yasayan arkadas vardi ram zamanlamalarini elle 5-5-5-15 girip sorunu cozmustu ayarlari auto degil elle yap bakalim.

Evet ilk kit varken (iki slotum dolu) iken çalışıyordu. İkinci kiti taktım makine görüntü vermedi , çıkarttım ilk kiti yine taktım görüntü yine vermedi. HDD'den şüphelendim acaba çalışmıyor mu diye ancak elimi üstüne koydum çalışmakta. Sonra tek slota 2 gb lık rami taktım makine yine görüntü vermedi. Yani bios falan hiçbir görüntü yok açma tuşuna basıyorsunuz makine açılıyor (fanlar çalışıyor,ekran kartının ışığı yeşil yanıyor) ancak ekranda bi hareket yok kablosuna baktım acaba mı diye değil?? Hiç görüntüm yok anakartım yanmamıştır heralde??

• ikinci kiti dogru taktin mi simdi soyleyecegim sey canini sıkabilir.65nm x2 yeni aldigimda ramlerin biri gevsekmis tam oturmamis makineyi actim goruntu gelmedi islemci yanmis ram kontolcusu islemcide hani.90nm x2 ile de gevsek takmistim ama 65nm olanlari hassasmis 45nm olanlari nasildir kim bilir?umarim boyle bir sey degildir cunku ram yanina ram taktin acilmadi ramleri cikardigin halde acilmiyorsa aklima bu geliyor.butun ramleri cikar makineyi ac bip bip diye otuyor mu bak.bir de kasadan guc kablosunu cikarip pili cikar 24 pin guc kablosunu cikar bekle 2-3 dakika sonra tekrar takip acmayi dene eski kitle.
  • quote:

ikinci kiti dogru taktin mi simdi soyleyecegim sey canini sıkabilir.65nm x2 yeni aldigimda ramlerin biri gevsekmis tam oturmamis makineyi actim goruntu gelmedi islemci yanmis ram kontolcusu islemcide hani.90nm x2 ile de gevsek takmistim ama 65nm olanlari hassasmis 45nm olanlari nasildir kim bilir?umarim boyle bir sey degildir cunku ram yanina ram taktin acilmadi ramleri cikardigin halde acilmiyorsa aklima bu geliyor.butun ramleri cikar makineyi ac bip bip diye otuyor mu bak.bir de kasadan guc kablosunu cikarip pili cikar 24 pin guc kablosunu cikar bekle 2-3 dakika sonra tekrar takip acmayi dene eski kitle.

yine bir hareket yok ise dediğiniz şey başıma gelmiş olabilir heralde. Eğer ki böyle bir şey başıma gelmiş ise (inşallah olmamıştır) işlemcinin yanında başka bir bölümde zarar görmüş müdür sizce??

NOT: vardiyalı çalıştığım için 2 gün sonra dediğiniz denemeyi yapabileceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zarar gorecek parca islemcinin icindeki ram kontrolcusu o yanar baska parca anakart ram yanmadi bende.ben aa islemci yandi diye anlamadim tabi ilk basta.anakart buldum denedim ram degistirdim denedim islemci haric garantiye verdim bir sey yok dediler hic aklima gelmedi islemci sonra gittim 50 liralik bir sempron aldim acildi islemciyi garantiye gonderdim degistirdiler.940 pin islemci bulun bir yerden ilk onu deneyin.
  • quote:

ikinci kiti dogru taktin mi simdi soyleyecegim sey canini sıkabilir.65nm x2 yeni aldigimda ramlerin biri gevsekmis tam oturmamis makineyi actim goruntu gelmedi islemci yanmis ram kontolcusu islemcide hani.90nm x2 ile de gevsek takmistim ama 65nm olanlari hassasmis 45nm olanlari nasildir kim bilir?umarim boyle bir sey degildir cunku ram yanina ram taktin acilmadi ramleri cikardigin halde acilmiyorsa aklima bu geliyor.butun ramleri cikar makineyi ac bip bip diye otuyor mu bak.bir de kasadan guc kablosunu cikarip pili cikar 24 pin guc kablosunu cikar bekle 2-3 dakika sonra tekrar takip acmayi dene eski kitle.

Üstad dediğinizi dün gece dayanamayıp denedim. Ramlerin hepsini çıkartıp makineyi açtım, ne bip sesi nede bir uyarı tabiki makine yine görüntü vermedi. Sonra güç kablosunu ve pili çıkarttım 5 dakika bekledim sonra takıp yine denedim yine görüntü yok. sizin dediğiniz oldu galiba??

• ya 50-55 liraya sifir sempron al dene ya ikinci el 940 pin bir islemci al dene ya emanet bul ya da islemci ile anakarti garantiye gonder ayni yer ise.simdi direkt islemciyi gonderirsen bu nereden bildi olur ama islemci bulup deneyip yollarsan denedim bundan dersin.
  • quote:

ya 50-55 liraya sifir sempron al dene ya ikinci el 940 pin bir islemci al dene ya emanet bul ya da islemci ile anakarti garantiye gonder ayni yer ise.simdi direkt islemciyi gonderirsen bu nereden bildi olur ama islemci bulup deneyip yollarsan denedim bundan dersin.

üstad anakartı da garantiye yolla demişsinya anakartta da problem olabilir mi? ikisinide hepsiburada' dan almıştım, garanti kağıdında yazan yerlere yollamam gerek emanet bir athlon 6000+ var onu denesem olur heralde?? Yada emanete hiç bulaşmadan (yakarız belki onuda) direkt bi sempron alsam daha iyi mi olur dersin üstad ??
  • islemci ile deneyeceksen anakarti gondermene gerek yok.emanet 6000'i tak ama hic ram takma boylece yakamazsin.ram yok uyarisi verirse anakart saglam.sonra ram takip deneyebilirsin ramlerin iyi oturdugundan emin ol.
  • evet işlemcim bitmiş üstad acaba bu işlemciyi alcağıma corei7 mi alsaydım diye düşünmeye başladım.
  • geçmiş olsun kardeşim corei7 ye geçersin ancak ramlerini kullanamazsın çok masraf olacaktır ddr3 ramlere geçeceğin için ama corei7 gerçekten süper sistem ancak bir o kadarda tuzlu bütçe sorun değil diyorsan al ve olayı bitir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 10 Temmuz 2009; 18:55:31 >
  • olacagi varmis belki onda da olacakti.acilmiyor bu de garantiye gonder bakalim degistirmeleri lazim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.