Şimdi Ara

DFI Lanparty DK P45-T2RS PLUS ile OCZ Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar anakartımı yeni aldım fakat ramlerle ilgili sorun yaşıyorum.Ramlarim OCZ Reaper 2x2 Heat Pipe 1066 Mhz

Aşağıdaki resimde numaralandırdığım 1 ve 2. slotlara takarsam ramleri sorun olmuyor fakat 1-3 yada 2-4 şeklinde takarsam bilgisayar boot olmadan C1 hatası alıyorum.Anakartın kitapçığında yazana göre C1 hatası aldığında ramleri çıkarıp tekrar takmak yada tek slot ram kullanarak sorunun çözüldüğü yazıyor fakat iki yoluda denememe rağmen sadece 1 ve 2. slotlara taktığımda kullanabiliyorum ramleri.Sizce sorun nedir yada nasıl çözebilirim bu durumu?

• Bi fikri olan yok mu arkadaşlar??
  • buyuk ihtimalle anakartin 2*2 modelini desteklemiyor bu ramin. frekans uyumsuzlugu falan yapiyor dual calismalarina izin vermiyor.

QVL'de destek verdigi modelin bu oldugundan emin misin ? OCZ asiri sorunlu bi ram gercekten cogu anakartta sorun yasiyor
  • QVL nedir dostum ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: g.adr

OCZ asiri sorunlu bi ram gercekten cogu anakartta sorun yasiyor

Onun yanı sıra, DFI çok Ram seçen bir anakart.
  • QVL = Qualified Vendor List

Anakartinin Kitapciginda Bulunur. Buradan Hangi Ramler Uyuyor Bakarsin.
    Destek Verdiklerini Orada Modelleriyle Gosterir. Kac MHZ de Hangi Ram Modelleri Nasil Kitler Halinde Destek Goruyor Hepsi Orada Yazilidir.

oradan bulamazsan Google'a anakartinin tam modelini yazip yanina da qvl yazip aratacaksin resmi sitesinden bi dosya ile aciklamasinin bulundugu link karsina cikar kesin.
  • Teşekkür ederim açıklama için dostum fakat anlamadığım ramler dediğim slotlarda çalışırken diğer slotlarda çalışmıyor.Desteklemese hiç bi slotta çalışmaması gerekmez mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK : ASUS P45 P5Q-E ANAKART
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende bu karta bakıyorum daha alamadım ama neyse. corsair dominator 2x2 1066 ram var bende de. bu şekilde sorun yapacaksa hiç almamak daha iyi. daha önce konu açtım ama cevap alamadım.
  • ben dominator 2*1 kullanıyorum bu kartla. 1066 mhzlük rami 800 mhz olarak görüyor sistem. sanırım biostan bunu ayarlamak mümkün. ancak bende windows kurulumunda sorun yaşıyorum. ne yaptımsa ntfs olarak kuramadım sistemi. ntldr eksik hatası aldım sürekli xp de. vista kurmaya çalıştığımda ise bootmgr hatası aldım. xp yi fat dosya sistemiyle kurarken sorun yok sistem kuruluyor ancak ntfs i tüm deneme ve çabalarıma rağmen başaramadım.

başına bu olay gelipte çözüm bulan var mı aramızda ??
  • ya bu DFI DK P45-T2RS PLUS amma da ram seçiyor. Mesela bundan önce en son kullandıgım Biostar T-Power I45 anakartı ram seçmiodu ancak ram OC'cunda da yüksek mhz'lere çıkamıodu. DFI aldm sorun hallolsn die ama DFI daha da çok canımı sıkıyor.
  • dual channel destek vermiyor anladığım ocz ye..
    bu anakartlada ocz kullanılmaz ki team extreem ya da crucial ballistix öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3k0 -- 17 Nisan 2009; 10:16:13 >
  • http://forums.tweaktown.com/f19/abs-makes-overclock-easier-dfi-lanparty-dk-p45-cpu-overclock-636mhz-achieved-27441/

burdaki testlerde benim ram'in aynısını kullanmışlar. bende bi sorun çıkmaz inş.
  • hocam ram konusunda kaprisli bi anakart ama işlemci oc ye gelince süper. bende hyperx lerle sorun yaşamıştım bu anakartta sonra ocz reaper aldım 1130 mhz e kadar stabil çıkabildim. ama aynı anakartı ve ram i kullanan başka arkadaşlar 1066 mhz de bile stabilite sorunları yaşıyolardı bu anakartta en iyisi 800 mhz lik ramlar kullanmak. o zaman hiç kafaya takmazsınız
  • Bugün Teknobull'u arayıp kartı iade edeceğimi söyledim.Zaten bu kartta değişim ile gelmişti.İlk aldığım kart direk C1 hatası veriyordu bununda iki slotu sorunlu çıktı.Kısacası iade ediyorum.
  • Hocam dfi sitesinde anakartın memory destek listesi var, sanırım ocz reaper ı destekliyor hatta söyle yazıyor (DDR II 1066 OCZ 2048 OCZ OCZ2RPR10664GK Double 2048 OCZ2RPR10664GK Double) ramların kodu OCZ2RPR10664GK eğer bu ise desteklediğini yazıyor, dual olarak hemde... Bden almayı düşünüom o ramları ondan sorun anakartta mı ramlardan mı kaynaklanıor anlamdım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkmet86

Hocam dfi sitesinde anakartın memory destek listesi var, sanırım ocz reaper ı destekliyor hatta söyle yazıyor (DDR II 1066 OCZ 2048 OCZ OCZ2RPR10664GK Double 2048 OCZ2RPR10664GK Double) ramların kodu OCZ2RPR10664GK eğer bu ise desteklediğini yazıyor, dual olarak hemde... Bden almayı düşünüom o ramları ondan sorun anakartta mı ramlardan mı kaynaklanıor anlamdım..

Burada yazılana göre 2*1 olanı destekliyor sanırım. 2*2 yi değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: abbet

quote:

Orjinalden alıntı: darkmet86

Hocam dfi sitesinde anakartın memory destek listesi var, sanırım ocz reaper ı destekliyor hatta söyle yazıyor (DDR II 1066 OCZ 2048 OCZ OCZ2RPR10664GK Double 2048 OCZ2RPR10664GK Double) ramların kodu OCZ2RPR10664GK eğer bu ise desteklediğini yazıyor, dual olarak hemde... Bden almayı düşünüom o ramları ondan sorun anakartta mı ramlardan mı kaynaklanıor anlamdım..

Burada yazılana göre 2*1 olanı destekliyor sanırım. 2*2 yi değil

Sanırım bu kısımdan bahsediyorsun, bence sen yanlış biliyorsun alttaki ramları 4gb kit olarak belirtmiş iyi bakarsan görürsün burda önemli olan ramların kodu veya seri numarası, ram alırken ona bakarak almanızı tavsiye ederim, sitesinde gayet iyi açıklamış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmet86 -- 19 Nisan 2009; 9:28:07 >

• 4gb ı da destekliyor, dual olarak çalıştırıyor. Ben bir türlü 1066 da çalıştıramadım orası ayrı mesele. Ama çalıştıranlar var.
  • Hocam bios u update ettin mi? yaparsan eğer 266/1066 ve 333/1066 ekleniyor ram frekansına haberin olsun ben yaptım ve gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmet86 -- 20 Nisan 2009; 19:07:50 >
  • Bende yaptım fakat çalıştıramadım bir türlü. Zaten aldığım gibi bios update yaptım. 333/1066 görüyorum fakat olmuyor. Voltaj timing vs birsürü şey ayarladığımı da belirtmek isterim. Bir yerde yanlışlık var ama bulamadım :S
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.