Şimdi Ara

DFI Lanparty DK P45-T2RS PLUS ile OCZ Ram Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen 1066 çalıştıramadım bir püf noktası var ama çözemedim ve eskiden Asus kartımda 1150 ye çıktıgım ramlerde şu an 900-100 arası kullanıyorum
  • Aynı ramleri kullanıyorum anakartım ramleri OCZ NVIDIA SLI READY olarak tanıdığı için timing'leri kendisi ayarlıyor, sadece siz ilk dört değeri 5 5 5 15 olarak girin voltaj'ı mutlaka 2.2v olarak ayarlayın, resimdeki timing'ler size yardımcı olabilir...

DFI Lanparty DK P45-T2RS PLUS ile OCZ Ram Sorunu
  • Aynı anakart Aynı sorun bendede var yaa bu anakartla ramı kullanıpta sorunsuz calıstıran varmıdır
  • Anakart ram seçiyor ama her sorun ram seçmeden kaynaklı değil...

Bu anakartı kullanmak biraz tecrübe bilgi gerektiriyor... Genel ayarlar haricinde ince ayar da yapmadığınız müddetçe tam performans alamıyorsunuz...

Ram de ince ayar yapmak özellikle bu anakartta çok önemli. Sadece 5-5-5-15 yapıp biraz da voltaj vermekle iş birmiyor. diğer ayarları da Auto degil de manuel olarak ayarlamanız gerekebiliyor...

Problem yaşayan arkadaşlar en azında ramde Performance Level i manuel olarak ayarlasınlar. ortalama 10 değeri atanabilir.Bu değer ne kadar yüksek olursa ram performansı o kadar düşer ama ona göre de daha yüksek frekanslara çıkılır...

Hadi Kolay gelsin...

• Alakası yok ayarla falan daha bilgisayar ilk açılışında nasıl hata verebilir ? Daha ilk parçaları taktım montaj yaptım uzun süre açılmadı ekrana görüntü falan vermedi baya uğraştıktan sonra açıldı bu seferde OC fail hatası verdi halbuki daha hiç açmadığım bir pcye nasıl OC yapabilirim ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurrBH

Alakası yok ayarla falan daha bilgisayar ilk açılışında nasıl hata verebilir ? Daha ilk parçaları taktım montaj yaptım uzun süre açılmadı ekrana görüntü falan vermedi baya uğraştıktan sonra açıldı bu seferde OC fail hatası verdi halbuki daha hiç açmadığım bir pcye nasıl OC yapabilirim ki ?

şu bios u yükleyin:

http://img.lanparty.tw/Upload/BIOS/CM/DP45D914.zip

The BIOS fixed system memory can’t run DDR II 1066MHz when DRAM Speed set to 266/1066 or 333/1066.

bu karta daha önce hiç bios update yapmadıysanız(kısacası bilmiyorsanız) mutlaka dfi ın sitesinden update işlemini okuyun. vista/7 için usb ile, xp için windowstan update yapılıyor.

bende de aynen 1066 da c1 hatası veriyordu corsair dominator ile, son biostan sonra düzeldi
    sitesi ultra kötü olduğu için ilk başta bu bios u göremiyorsunuz. bios sayfasından "beta site" kısmına tıklayıp son biosları görebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcd -- 7 Ekim 2009; 13:53:23 >

• Evet galiba bu sorunu çözücek çok teşekkürler eve gittiğim an deneyeceğim ancak bir şeyi merak ettim siz orayı nasıl keşfettiniz benim hiç dikkatimi çekmemişti o bölüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurr34 -- 7 Ekim 2009; 14:21:02 >
  • quote:

Evet galiba bu sorunu çözücek çok teşekkürler eve gittiğim an deneyeceğim ancak bir şeyi merak ettim siz orayı nasıl keşfettiniz benim hiç dikkatimi çekmemişti o bölüm

hem şansa hemde en son biosun aylar önce çıkmış olmasından şüphelenmiştim. tıklayalım bakalım ne var acaba dedim bu çıktı
  • Bu seferde biosda klavye çalışmıyor haliyle hiç bir şey yapamıyorum.
  • quote:

Bu seferde biosda klavye çalışmıyor haliyle hiç bir şey yapamıyorum.

wireless mı?
    değilse başka bir klavye ile veya başka usb ye takarak deneyebilir misiniz? bende böyle bir problem olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcd

quote:

Bu seferde biosda klavye çalışmıyor haliyle hiç bir şey yapamıyorum.

wireless mı?
    değilse başka bir klavye ile veya başka usb ye takarak deneyebilir misiniz? bende böyle bir problem olmadı

ps2 usb klavyelerlede denedim sadece biosda çalışmıyor ama alt ctrl del ypaınca wireless klavye dahil hepsi çalışıyor. Neyse baya bi reset jumperla resetden falan sonra klavye işledi ancak değişen hiç bir şey olmadı flash bellek ile update etmeyi deniyorum ama boot olarak flash diski seçemiyorum öyle bir seçenek yok.
  • usb floppy seçip deneyebilir misiniz?
    yanlış hatırlıyor olabilirim, olmazsa buraya yazın, bilgisayara bakıp söylerim hangisi olduğunu
  • quote:

usb floppy seçip deneyebilir misiniz?
    yanlış hatırlıyor olabilirim, olmazsa buraya yazın, bilgisayara bakıp söylerim hangisi olduğunu

Yok yaptım hdd partionmuydu öle bşy var bootların üstünde ordan yaptım oldu bios update edildi ama değişen hiçbir şey yok yine kafasına göre sistemi açıyor yada açmıyor.
  • quote:

quote:

Yok yaptım hdd partionmuydu öle bşy var bootların üstünde ordan yaptım oldu bios update edildi ama değişen hiçbir şey yok yine kafasına göre sistemi açıyor yada açmıyor.

ilginç.. en azından 800 mhzde böyle yapmaması lazım
    ramlerinizde problem olabilir belki...
  • quote:

quote:

quote:

ilginç.. en azından 800 mhzde böyle yapmaması lazım
    ramlerinizde problem olabilir belki...

2 farklı ram denedim değişen hiç bir şey yok bugün teknik servisi aricam.

• benimde anakart problem yapınca yeni anakart arayısına girdim bu anakartı düşünüyordum 2*2 corsair xms2 800 ram var uyum problemi yaşarmıyım? kartı tavsiye edermisiniz?
    sitesinde 1024 double yazıyor ama 2 gb lık için eser yok :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhkm -- 14 Ekim 2009; 16:49:45 >
  • Evolution aynı problem bendede var sen sorunu çözdünmü yada çözümünü bilen arkadaşlar yazabilirmi bende 2x2 kingston hyperx 1066 ram var kit olarak bu ramleri dual çalıştıran varmı bu anakartta
  • benimde anakartım dfi ve 2*2 1066 mhz ramleri çalıştırana kadar canım çıktı..şimdibile bazen pc yi ilk açtığımda "dıd dıd dı dıd ıd d" diye ses verdiği ve ya öyle hiçbir hareket yapmadan mal gibi beklediği oluyor :) reset falan atıyorum açılıyor garip bişi yahni..

bios a reset at boşalt bi hafızayı sonra ramleri tak standart 800 mhz de başlatsın sonrasında gir ayarlar ve timing kısmına ve timingler isabitle , biraz voltaj ver , 1066 mhz e çek kaydet...

bios a reset atınca düzeliyor mu bunu test et burayada aktar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 7 Mart 2010; 10:06:02 >
  • Evet DFI ram konusunda seçici davranıyor. Her taktığımız rami şak diye çalıştırmıyor, nazlanıyor Ancak bugüne dek DFI DK P45 T2RS PLUS anakartımda çalıştıramadığım ya da düzgün stabil çalışmayan sadece 2 kit ram olmuştur.

Bir tanesi CELLSHOCK 2x1GB 1000MHZ 4-4-4-12. Çalışıyor ancak OC yapılamıyordu. BIOS'u resetledikten sonra da ramler 2.3V 'ta çalıştığından sürekli başka ram takıp sistemi açıp voltajı arttırıp ancak ölelikle cellshockları çalıştırabiliyorduk.

Diğer bir kit ise CORSAIR XMS2 2x2GB 800MHZ 5-5-5-15. Bu ram kiti hiç bir şekilde açmadı DFI anakartı üzerinde. Hiç bir şekilde çalıştıramadım.

Buna rağmen DFI anakartımda bir çok rami stabil olarak çalıştırdım. Çalıştırdığım ramleri şöle sıralayabilirim: OCZ XTC PLATINUM 2GB 800MHZ , TEAM ELITE 2GB 800MHZ , G.SKILL 2x1GB 800MHZ , CORSAIR DOMINATOR 2x2GB 1066MHZ , CORSAIR XMS2 2x1GB 800MHZ , GEIL ULTRA 4x1GB 1000MHZ ve son olarak alıp kullandığım OCZ BLADE 2x2GB 1066MHZ.

Bu kitler kesinlikle sorunsuz bir şekilde DFI DK P45 T2RS PLUS ile çalışmışlardır.Bazıları hemen ilk taktığımda çalışmadıkları oldu, mavi ekran hatası , C1 vs. Ancak slotları değiştirmek, biosu resetlemek ya da ram ayarları ile biraz oynamak durumu halletmiştir ve ardından kesinlikle sorunsuz bir şekilde kullanılmışlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaskoo_87 -- 7 Mart 2010; 13:56:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: X.s.@.r.i.o

Evolution aynı problem bendede var sen sorunu çözdünmü yada çözümünü bilen arkadaşlar yazabilirmi bende 2x2 kingston hyperx 1066 ram var kit olarak bu ramleri dual çalıştıran varmı bu anakartta

2x2GB 1066MHZ KINGSTON HYPERX'ler bildiğim kadarıyla DFI DK P45 T2RS PLUS ile çalışmıyorlar. Daha önce bir arkadaşım sıfır DFI DK P45 T2RS PLUS anakartı ve sıfır KINGSTON HYPERX 2x2GB 1066MHZ ramleri satın almıştı ama bir türlü ikisini bir arada çalıştıramamıştı. Daha sonra hyperx'leri iade edip yerine başka bi kit almıştı. Aynı şekilde bu iki ürünü birlikte çalıştıramayan arkadaşlar da olmuştu forumda

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.