Şimdi Ara

OCZ TITANIUM 1066 DDR2 RAM 667 Çalışıyor, 1066 Nasıl Yaparım :( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
5.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diğer arkadaşların verdiği resimlerde hep EPP yazıp altında 533 yazıyo ama bendeki hem 1066 hem gözükmüyo :S nasıl iş anlamadım valla
  • MSI 'ın sitesinde senin anakartla ilgili ram bölümünde böyle bir açıklama var.(aşağıda) Bu açıklamaya göre 800 lük ram taksan direk çalıştıracak ama 1066 takınca 667 görüyor. Yanında OC diye yazılmış. Bence biosu bir güncelle ve bir daha dene. Olması lazım.

Supports four unbuffered DIMM of 1.8 Volt DDR2 667/800/1066* (*OC) SDRAM, 16GB Max (To support 16GB max, please check the criteria at Intel website)

http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1481&maincat_no=1
  • ÖZelliklerinde 1066 (O.C.) olduğunu sitesinden biliyorum zaten, ama ramlerde standartı 800 yazcağına 667 yazıyo

Edit : Biosun en güncel halini kullanıyorum şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winnerS -- 13 Ocak 2009; 14:33:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: winnerS

ÖZelliklerinde 1066 (O.C.) olduğunu sitesinden biliyorum zaten, ama ramlerde standartı 800 yazcağına 667 yazıyo

Edit : Biosun en güncel halini kullanıyorum şuan.

winner hocam bendede msi p43 neo3f var,
    benim biosumda eist var onu disable ettim ama intel c-state tech seçeneği yok. en son biosu kullanıyorum. İşlemcimde e6300 ve o seçenek olmadığı için speed step i kapatamıyorum overclock için sıkıntı yaratıyor? Neden dolayı oluyor sizce bu?
  • yeni topladığım sistemde performans ram diye OCZ titanium 1066 mhz 2x1=2GB ram aldım. ancak biosta 667 mhz hızında çalışıyor. anakartım gigabyte GA-EP35C-DS3R. Anakart 1066mhz hızını destekliyor. ancak bu rami bu hızda çalıştırmadım. anakartın resmi sitesinde önerdiği ram OCZ NVIDIA SLI 2 GB 1066 MHz CL5 DDR2 Kit (2x1GB) - OCZ2N1066SR2GK . yani ramler elimde patladı. aldığım yerde ise ramlari geri almıyor. anlayacığınız iki kat para verdik ama yarı hızda ürünü kullanıyoruz.
  • @forumcanavari

Biraz araştırma yapsaydın, BIOS'tan ayar yaptığında belleklerin rahatlıkla 1066'da çalışabileceğini öğrenebilirdin
    Alttaki ayarları deneyebilirsin.... İşe yaramazsa işlemci modelini de yaz..

Robust Graphic Booster: Auto
    C.I.A.2: disabled
    System Memory Multiplier: (Altta 1066 olacak şekilde 3.2 veya 4.0 ayarlanmalı)
    Memory Frequency (MHz): 1066
    High Speed DRAM DLL Settings: Option 1
    Performance Enhance: Standard
    DRAM Timing Selectable: Manual
    #CAS Latency Time: 5
    #DRAM RAS# to CAS# Delay: 5
    #DRAM RAS# Precharge: 5
    #Precharge Delay (tRAS): 15
    #ACT to ACT Delay (tRRD): 6
    #Bank WRITE to READ Delay: 8
    #Write to Precharge Delay: 12
    #Refresh to ACT Delay: 72
    #Read to Precharge Delay: 6
    #tRD: 8
    #tRD Phase Adjustment: 6

System Voltage Control: Manual
    DDR2 OverVoltage Control: +0.3V (2.1V olacak şekilde)
    PCI-E OverVoltage Control: Normal
    FSB OverVoltage Control: +0.1V
    (G)MCH OverVoltage Control: Normal

• Benim sistemimde de ram hızları düşük,sistemim aşağıdaki gibi...İnsan bi sürü para verip 1066 MHz ram aldıp onların 333-400 hızında çalıştığını görünce çok bozuluyor.Ustalardan yardım bekliyorum.

CPU-Z 1.49 report file

Processor(s)

Number of processors 1
    Number of cores 2 per processor
    Number of threads 2 per processor
    Name Intel Core 2 Duo E8400
    Code Name Wolfdale
    Specification Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
    Package Socket 775 LGA
    Family/Model/Stepping 6.7.6
    Extended Family/Model 6.17
    Core Stepping C0
    Technology 45 nm
    Core Speed 1999.9 MHz
    Multiplier x Bus speed 6.0 x 333.3 MHz
    Rated Bus speed 1333.3 MHz
    Stock frequency 3000 MHz
    Instruction sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, EM64T
    L1 Data cache (per processor) 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
    L1 Instruction cache (per processor) 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
    L2 cache (per processor) 6144 KBytes, 24-way set associative, 64-byte line size

Chipset & Memory

Northbridge Intel P35/G33/G31 rev. A2
    Southbridge Intel 82801IR (ICH9R) rev. 02
    Graphic Interface PCI-Express
    PCI-E Link Width x16
    PCI-E Max Link Width x16
    Memory Type DDR2
    Memory Size 4096 MBytes
    Memory Frequency 333.3 MHz (1:1)
    CAS# Latency (tCL) 5.0 clocks
    RAS# to CAS# (tRCD) 5 clocks
    RAS# Precharge (tRP) 5 clocks
    Cycle Time (tRAS) 15 clocks
    Command Rate (CR) 2T

System

System Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
    System Name P35C-DS3R
    System S/N
    Mainboard Vendor Gigabyte Technology Co., Ltd.
    Mainboard Model P35C-DS3R
    BIOS Vendor Award Software International, Inc.
    BIOS Version F11e
    BIOS Date 03/27/2008

Memory SPD

Module 1 DDR2, PC2-6400 (400 MHz), 1024 MBytes, Kingston
    Module 2 DDR2, PC2-5300 (333 MHz), 1024 MBytes, OCZ
    Module 3 DDR2, PC2-6400 (400 MHz), 1024 MBytes, Kingston
    Module 4 DDR2, PC2-5300 (333 MHz), 1024 MBytes, OCZ

Software

Windows Version Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 (Build 2600)
    DirectX Version 9.0c
     OCZ TITANIUM 1066 DDR2 RAM 667 Çalışıyor, 1066 Nasıl Yaparım :(

quote:

Yav ben dikkat ettimde bendekilerde EPP yazmıyo :S

Benim Ram lerin ikiside seninkiyle aynı,İntel Optimizer diye kakaladılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekumas70 -- 14 Şubat 2009; 9:17:04 >

• quote:

Diğer arkadaşların verdiği resimlerde hep EPP yazıp altında 533 yazıyo ama bendeki hem 1066 hem gözükmüyo :S nasıl iş anlamadım valla

çakma ramler olabilir sanırım...
  • arkadasım ocz titanium yaklasık 11 aydır kullanıorum 5-5-5-15 degerlerinde 1148 e kadar cıktım rahat anakartının ilk basta fsb hızını ayarlaman gerekio sonra ramlarion carpan oranını ayarlaman gerekio ilk basta bende 800 olarak çlşmıştı sonradan biosa girip değereleri manuel düzelttim ve bir daha sorun yasamadım biosadan gir ayarlarını yapmaya çlş eger yapamazan dön yardımcı olmaya çlşrm ramler güzel o konuda bir şüphen olmasın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ivorytaz

arkadasım ocz titanium yaklasık 11 aydır kullanıorum 5-5-5-15 degerlerinde 1148 e kadar cıktım rahat anakartının ilk basta fsb hızını ayarlaman gerekio sonra ramlarion carpan oranını ayarlaman gerekio ilk basta bende 800 olarak çlşmıştı sonradan biosa girip değereleri manuel düzelttim ve bir daha sorun yasamadım biosadan gir ayarlarını yapmaya çlş eger yapamazan dön yardımcı olmaya çlşrm ramler güzel o konuda bir şüphen olmasın..

Dediğin ayarları yapmaya çalıştım beceremedim.Yardımcı olursan sevinirim....İlginize teşekkürler...
    Sistemim:
    CPU Türü DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 2000 MHz (6 x 333)
    Anakart Adı Gigabyte GA-P35C-DS3R (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
    Anakart Çipseti Intel Bearlake P35

DIMM1: Kingston HyperX KHX8500D2/1GN
    DIMM2: OCZ Titanium XTC OCZ2T1066IO1G
    DIMM3: Kingston HyperX KHX8500D2/1GN
    DIMM4: OCZ Titanium XTC OCZ2T1066IO1G

Ekran kartı ATI Radeon HD 3870

• yapman gerekenleri sırasıyla giriorum
    biosa giriorsun ordan MB intelligent tweaker a giriosun
    system memory multiplierını çarpan oranlarını deiştiriosun
    sytem memory multiplierın altında memory frequency mhz yazan bir değer var orada 1066 değerini görüorsun
    altında dram timing selectable var o değeri manuel yapıorsun
    altında standart timing control yazıyor ilk önce
    CAS Latency Time 5
    DRAm RASH ToCas DElay 5
    DRAM RAS PREChARGE 5
    PRECHARGE DELAY 15
    zamanlamalarını seçiosun
    advanced time delaylar manual de kalsın

system voltage control autoda kalsın eger auto olan ayarları manual yapma istersen ve değereleri yükseltirsen overlock yapmaya baslarsın biosumdan değerleri resim olarak yüklemeye clşcam bir fikir edinebilirsin istersen yanlzı bu sölediklerim tek ocz ramler için geçerli bildiğim kadarıyla farklı marka ramler biosada sorun yaratabiliyor tavsiyem ilk basta ocz ramler ile dene değerleri girince !!! F10 tusuna bas ve Y ye bas makine restart atıcaktır.ondan sonra çlşmyaa baslıcaktır. (su an resim uploadı yapamıyorum dediğm değerelri gir umarım yardımcı olmuşumdur)

• düşük hızda gösteriyosa o ramler büyük ihtimal overclokludur.alırken dikkatli olun.

mesela 1066 kingstonun sonu 2gn ile biten modeli overclocksuz gerçek 1066 iken sonu 2g ile biteni overclocklu 800'dür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thermalshock

düşük hızda gösteriyosa o ramler büyük ihtimal overclokludur.alırken dikkatli olun.

mesela 1066 kingstonun sonu 2gn ile biten modeli overclocksuz gerçek 1066 iken sonu 2g ile biteni overclocklu 800'dür.

Hepsiburada dan aldım ,böyle bir durum varmı bilmiyorum.Cpuz de sonu 2gn ama everestte 1gn yazıyor.Eğer kesin olarak böyle bir durumu tespit etmek mümkün olursa yol gösterin,ram leri geri iade ederim..
  • Aynı sorundan şu anda bende muzdaribim.

OCZ Platinum 1066 MHz 2GB (tek parça , 2GB x1) yeni bir ram aldım ve gigabyte P31-DS3L anakartıma taktım. Bu başlık altındaki tüm mesajları okudum ve önce Bios güncellemesi yaptım ardından yukarda bahsedilen overclock denemelerini yaptım. Fakat benim Bios'umda M.I.T altında High speed DRAM DLL Settings yok ve ayrıca System Memory Multiplier(SPD) değerini değiştirince Memory Frequency 667,800,400 gibi değerler arasında değişiyor. elle ayar yapılacak olan

• CAS Latency Time
    • Dram RAS to CAS
    • DRAM RAS to Precharge

gibi seçenekler hiç görünmüyor?

afalladım kaldım yahu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kjaer-OC -- 23 Nisan 2009; 10:48:26 >
  • bios ana menüsündeyken ctrl+f1 yapın.o zaman gigabyte bioslarda overclock menüsü açılması lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: Kjaer-OC

Aynı sorundan şu anda bende muzdaribim.

OCZ Platinum 1066 MHz 2GB (tek parça , 2GB x1) yeni bir ram aldım ve gigabyte P31-DS3L anakartıma taktım. Bu başlık altındaki tüm mesajları okudum ve önce Bios güncellemesi yaptım ardından yukarda bahsedilen overclock denemelerini yaptım. Fakat benim Bios'umda M.I.T altında High speed DRAM DLL Settings yok ve ayrıca System Memory Multiplier(SPD) değerini değiştirince Memory Frequency 667,800,400 gibi değerler arasında değişiyor. elle ayar yapılacak olan

• CAS Latency Time
    • Dram RAS to CAS
    • DRAM RAS to Precharge

gibi seçenekler hiç görünmüyor?

afalladım kaldım yahu!

• Yok sorunum o değil, M.I.T yani overclock menüsü bios ekranında görünüyor. Fakat bu menü altında High speed DRAM DLL Settings seçeneği yok mesela, Memory Frequency değerini değiştirince özel ayarlanılan alt seçenekler (CAS Latency Time,
    Dram RAS to CAS ,DRAM RAS to Precharge gibi) çıkmıyor nedenini anlamayadım ?

Bios en son sürüme güncelledim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kjaer-OC

Yok sorunum o değil, M.I.T yani overclock menüsü bios ekranında görünüyor. Fakat bu menü altında High speed DRAM DLL Settings seçeneği yok mesela, Memory Frequency değerini değiştirince özel ayarlanılan alt seçenekler (CAS Latency Time,
    Dram RAS to CAS ,DRAM RAS to Precharge gibi) çıkmıyor nedenini anlamayadım ?

Bios en son sürüme güncelledim..

işte onlar ctrl + f1 e basınca çıkıyor bende.yoksa gözükmüyor.o yüzden yazmıştım.neyse.
  • Bu dediğini yeniden denedim Sarisakal ama yine sonuç alamadım. M.I.T menüsünde bu seçeneğe dair herhangi bir iz işaret hiç birşey yok. System Memory Multiplier menüsü altında sırasıyla,

• 3.33
    • 4.0+
    • 2.00
    • 2.40
    • 2.50
    • 3.00

değerleri var, sağ taraftaki açıklama kısmında ise

• + --> 800 strapping
    • ~ --> 1066 strapping
    • # --> 1333 strapping

yazıyor, gelgelelim ne diyez, ne tilda seçenekler arasında mevcut, en kısa zamanda BIOS ekranımın görüntüsünü de yollayacağım

DipNot: Sarisakal, âlâkâna teşekkürü borç bilirim =)
  •  OCZ TITANIUM 1066 DDR2 RAM 667 Çalışıyor, 1066 Nasıl Yaparım :(

An itibari ile Sarisakal'in yönlendirmeleriyle ve bu başlık altındaki diğer arkadaşların gösterdiği ayarlar ile gerçekleştirmiş olduğum OC'dir. Yalnız FSB de 1066 olduğundan endişelenmekteyim? Sizce bu ayarlar ne kadar sağlıklı?
  •  OCZ TITANIUM 1066 DDR2 RAM 667 Çalışıyor, 1066 Nasıl Yaparım :(

Bunlar M.I.T menümün içeriği, Burada CPU Host Clock değerini enabled yapıp, CPU Host Frequency değerini değiştirince, Memory Frequency değeri değişiyor. Doğrudan menü aktif hale gelip, RAM çalışma hızını değiştirmeme olanak vermiyor.

Burada da CPU-Z den aldığım ekran görüntüsü var.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.