Şimdi Ara

Oda termostadı bağlı iken kombi kaç derecede olmalı.? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
19
Favori
306.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dediğim gibi. Isıtaç yukarı çıkan ısıyı kesiyor ileri yönlendirirken en az yüzde 25 ini kaybediyor ısının.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alperkurucu A kullanıcısına yanıt
    Testini yaptım ısıtaç yokken odanın ayarladığım sıcaklığa gelmesi tam 48 dk da gerçekleşti, ısıtaç takıp tekrar test ettiğimde tam 30 dk da sıcaklığa ulaştı arada 17 dk fark etti, Buda demek oluyorki ısıtaç demek işe yarıyormuş 😃

• Can.ymkogl kullanıcısına yanıt
    Alalım mı yani kesin mi hocam sonuç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ama bunu farklı günlerde ve aynı dış sıcaklıkta mı denedin?kaç dereceden kaç dereceye yükselterek denedin?

• alperkurucu A kullanıcısına yanıt
    Gece denedim özellikle 2 dereceydi dışarısı, 20.5 dereceden 22 dereceye set ederek aldığım sonuç

2 ayrı günde testini yap aynı koşullarda.

• Eee alıyormuyuz ısıtaç :D

• Selamün aleyküm arkadaşlar,General HT 150Set taktırdım,bütün petekler yanıyor,yalıtım yok.geçen aay göre 1.5m3 fazla yakıyor sebebi ne olabilir.Birde 21,5 ile 22,5 arası OT kombi yoğuşmalı,kombi kaç derece olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KrmTrn

Selamün aleyküm arkadaşlar,General HT 150Set taktırdım,bütün petekler yanıyor,yalıtım yok.geçen aay göre 1.5m3 fazla yakıyor sebebi ne olabilir.Birde 21,5 ile 22,5 arası OT kombi yoğuşmalı,kombi kaç derece olmalı.
    Havalar geçen aya göre daha çok soğudu,tüketim ondan çoğalmıştır.Forumda okuduğum kadarıyla yoğuşmadan tam verim almak için 50 dereceyi geçmemek gerekiyor.
  • bosch condens 2000 yoğuşma için 50 derece iyimi peki,ot kaç derece olmalı.
  • KrmTrn kullanıcısına yanıt
    Hemen sök. Yalıtım yoksa batırır

• quote:

Orijinalden alıntı: alperkurucu

Hemen sök. Yalıtım yoksa batırır
    Neden batırsın ki, yan komşumda aynı kombi var ona benden daha az geldi, ben ona göre 3 4 derece fazla yaktım.

• Bir dereceden takip et. Kazan suyunu ayarlayarak hedef sıcaklığında daha çok tasarruf edersin. Başka evlerle karşılaştırma. Her evin iç dinamikleri farklıdır.

• Termostadı kombiye bağlarken, kılamens yönü fark ediyor mu? Yoksa sadece modem deki yönler mi önemli. Bu arada kombi deki klamens 2 kablo bağlantısı var.

• Benim kazan sıcaklığı 55 derece vaillant ecotec plus yalıtım iyi evde 0.1 hassasiyetinde termostatım var kazan 42 42 görüyor kendince modülasyon yapıyor hiç tam kapasite güç vermedi kombiye düşük ısıda daha verimli oluyor bunu anldım şimdilik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TUTANKHAMUN_ -- 17 Ocak 2020; 11:13:42 >
  • quote:

Bir dereceden takip et. Kazan suyunu ayarlayarak hedef sıcaklığında daha çok tasarruf edersin. Başka evlerle karşılaştırma. Her evin iç dinamikleri farklıdır.
    Haklısın 50 dereceye mi alayım kombiyi, yoğuşmalı. Birde şu var, mesela ot 21 dereceye ayarlıyorum kombi 50 derece, kombi yanıyor petekler ısınıyor sonra kapanıyor, ama termostat da hala alev işareti var, ot de ayarladığım sıcaklık 21 20.5 olunca kombi kapanıyor.

Isınabildiğin dereceye getir kombiyi. Termostattan oda ısısını takip et. Alev işareti yakıyor anlamına gelmez. Devirdaimi devam ettirir ya da hazırol modundadır.

• quote:

Isınabildiğin dereceye getir kombiyi. Termostattan oda ısısını takip et. Alev işareti yakıyor anlamına gelmez. Devirdaimi devam ettirir ya da hazırol modundadır.
    Anladım, birde petekler soğuyor onu nasıl önlerim.
    50 derecede ot de 21 de 50 de yoğulma yapıyor

Peteklerin soğumaması için termostatı sökmen gerekiyor ya da modülasyon özelliği varsa modülasyonlu termostat kullanmalısın.

Benim petekler genellikle hep ılık kazan 50 derecede 24 saatlik programı 1.5 derecelik aralıkta yaymayı başardım ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TUTANKHAMUN_ -- 18 Ocak 2020; 9:31:13 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.