< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Oda termostadı bağlı iken kombi kaç derecede olmalı.? (15. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: aliance21- sorunuz için böyle bişeyin normal sartlarda olması mumkun degıl.Kartınızda sıkıntı var.
- sorunuza gelince bir kombideki en önemli parca prosestattır.Arıza vasa asla kombı calısmaz.çalısıyorsa hemen servisle iletişime gecin
Teşekkür ederim :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evimizde oda termostatı var. ECA kombi comfortta mı yoksa Eco da mı kullanılmalı. Oda termostatı 0.1 hassasiyette. Yani 22 ye ayarlı ise kombi 21.9 da devreye gidiyor. 22.1 de devreden çıkıyor. Buna rağmen oda sıcaklığı 22.5 in çok üstüne kadar çıkıyor. comfortta çok hızlı ısıtıyor. Bu ısıtma kombi 50 de olmasına rağmen bile 22.5 in üstüne çıkıyor. Eco yavaş ısıtıyor kombi Daha uzun çalışıyor. Sizce hangisi daha tsarruflu
Sizin ev icin anlasiliyor ki eco mod daha mantikli. 22 ye ayarli termostatin kapattiktan sonra 22.5 a kadar cikmasi odadaki petek miktari ilecaciklanabilir, petek buyuk ise bu olabilecek bir durum. Kombi yogusmali ise kazan sicakligini azaltin ve eko modda kullanin, sorununuz cozulecektir. Ayrıca ne kadar düşük alev yüksekliği o kadar tasarruf demektir, comfort modda çabuk ısıtmasının nedeni kombinin daha yüksek alev boyutu kullanmasıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 24 Ekim 2024; 9:58:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar size bir sorum olacak. Evim alttan ısıtma ile ısınıyor.kombiyi 35 dereceye ayarladım.termostat 17 de olmasına rağmen oda sıcaklığı 24.5 gösteriyor.icerisi bir türlü sogumuyor.ayrica fatura da 1600 TL geldi. Çözüm öneriniz varmı şimdiden teşekkür ederim
Termostat bağlantısının doğru yapıldığından emin misiniz?
-
Alttan üstten yandan komşu dairelerin etkisi oluyordur
-
Bazı kombiler parametre ayarı istiyor. Marka / model yazip Google a oda termostati parametre ayarı şeklinde aratin...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cevabınız için teşekkürler bugün servisi aradım.eviniz yeni olduğu için izolasyonu iyidir o yzuden sogumuyordur dedi.ama 1600 TL fatura fazla degilmi deyince evin M2 si cephesi etkiler dedi.tesisatcinizla görüşün dedi.
Hepsi boş 2 katta tek dolu benim.
Yani buldum da biraz teknik geldi p01 p02 p03 var.yanlis girmekten korktum açıkçası
Termostat 17 derece ayarlı iken evin 24-25 derece olması ve 1600 tl fatura gelmesi olmaz. Ev soğumuyorsa termostatın kombiyi yakmaması gerekiyor, sadece sıcak su ve ocak kullanımı ile de 1600 TL fatura olmaz. Sizin ya bağlantı ters, ya da kombiye parametre ayarı gerekiyor. Başka açıklaması yok. Bu arada servistekilerin bir çoğu buradaki amatör kullanıcılar kadar bilgili değildir sadece pratikleri vardır. Bu arada kombi markanız ve termostat markanız ne?
-
Kombim Buderus logamax termostatim da Buderus RT 20 rf.peki sizce bununla ilgili tesisatçı mi cagirmaliyim yoksa servisi mi cagirmam gerek.
ayrica bugün dikkatimi çeken birşey oldu.termostatin kombi modulundeki lamba kırmızı yanmasına rağmen bacadan buhar çıkıyordu ve sıcak su da açık değildi bu normal midir?
Kullanım kılavuzundan baktığım kadarı ile led kırmızı iken kombinin yanmaması gerekiyor, bağlantıyı yapan köprüyü sökmeden falan takmış olabilir mi? buderuslarda parametre ayarı gerekmiyor çünkü.
-
Yani dün oda sıcaklığı 24 iken olması gereken sıcaklığı 28 e çekince yeşil yandi calismaya başladı.yeniden olması gerekeni 18 e çektim kırmızıya döndü o zaman termostatta sorun olmadığını düşündüm ama bu gun de kırmızı olmasına rağmen baca da duman görünce kafam karıştı.
Şimdi termostati 3 dereceye getirdim. Yarına kadar düşmezse servisi arayacağım.
doğalgaz sayacının da fotoğrafını çekin 3 dereceye ayarlı iken kombinin hiç yanmaması lazım ve böylece sayaçta değişmemesi lazım
-
Yeniden merhaba.
Bugün servis geldi. Kombinin 2 dugmesine bastı geçmiş olsun dedi. Kombi derecesini gosterir rakamların sağında solunda iki çizgi vardı.anlami kombi dereceyi kilitliyormus.(Buderus marka da böyle)disardan ya da termostattan gelen komutları dikkate almıyormuş bu durumda. Bende utanma ile şaşırma duygusu arasında kaldım.
İlgilenen arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.
Ben 60-65 bandında kullanıyorum bacadan duman görmem lazım
Yerden isitma mi petek mi acaba ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X