***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (380. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İyi forumlar bu konuyu görmeden Daikin vz kombi için on off özellikli mars marka termostat aldım iyi etmedim gibi bir his geldi şimdi konuyu okuyunca, en azından en verimli şekilde nasıl kullanabilirim misal kombi sıcaklığını kaça almak lazım termostat kaçta olmalı bebeğimiz var tabi birde önerileri bekliyorum.Birde misal 25 ayarlıyorum termostat mı 24 gösteriyor oda sıcaklığını 0.2 hassasiyet yazılmış özelliklerinde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
16v 1000uF kondansatör kullanmışlar. + - ye dikkat edin lehimlerken
-
Çok teşekkür ederim göreceğini umuyorum🙏
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
+ ucu kenara bakacak. kondansatörün - tarafı şerit yapılmıştır. ters bağlarsanız patlar.
-
arkadaşlar merhaba. ariston genus premium evo 27 kw için oda termostatı arıyorum. ev dubleks. ariston sensys kablolu old için istemiyorum. cosa da modülasyonlu model var ama satan yer yok sanırım. general marka gözüme çarptı. sorunsuz sıkıntısız bi şey arıyorum. hali hazırda fuji heat diye bi ürün kullanıyorum bi kaç senedir. çevirme şeysi aşırı hassaslaştı. kafaya göre 20 dereceyi 21 yapıp devreye giriyor. içini açıp üfledim falan ama dönen zımbırtısı hassas hemen değişiyor. derece. bu şekilde dönerli olmayan, uygulaması olan vs kullanımı kolay, zamanlama ve modları olan güncel uzun süre sorunsuz kullanılacak bi şey arıyorum açıkçası.
dış sıcaklık ölçer var aristonun kendisinin bağlı ama sensys ğahalı diye o zaman almamıştım ve kablolu idi. modülasyon olayındansa TPI de iş görür mü. modülasyonda öodülasyon hep aklımda ama üst kata kablo çek vs ortada kablo sevmiyorum. hem TPI hem uygulaması olan, şu özelliği yokmuş olsa iyi olurdu demeyeceğim bi ürün arıyorum. T3R honeywell önerilmiş ancak dönen şeysi mekanik ve uzun sürede bozulur gibi ve duvara monte şart sanırım. masada ya da tv ünitesi yanında duran bir şey osun.
cosa güzel ama uzun yıllar sorun çıkarmadan çalışması lazım. çok sorun okuyorum sanki cosada.
general aruna 300s rf iyi gibi ama onda da tel uygulaması yok. tel uygulaması olan her ürün ev dışından kontrol edilebiliyor mu?
Oda 25 mt2 kadar dubleks üst katında duracak sürekli.
yeşil renkli 3 nolu odada.
trendyol.com
FUJI Heat Oda Termostatı Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/fuji/heat-oda-termostati-p-130398673https://www.hepsiburada.com/general-aruna-300s-rf-haftalik-programli-kablosuz-oda-termostati-p-HBCV00002QE00V
-
T3R nin dönen bir parçası yok. Ayrıca T3R nin masaüstü ayağı da mevcut. Monte şart değil.
-
aynen hocam, baktım yine de başka bi honeywell modeli ile karışmış.(Y87 ile başlayan) T3Rde tpi, haftalık programlama vs hepsi var gözüküyor. mobil uygulama var mı peki onu göremedim. ve ev dışından yönetmek için ağ geçidini mi almak gerek ayrıyetten honeywell modelleri için?
şu anki fujiheat kim ürettiği bile belli değil. o yüzden 5 sene garanti veren general marka aklıma yattı ama o da çalışma olarak sorun çıkaran bi ürün ise eleyebilirim. gündüz 19derece, akşam 20-21 derece, yatarken 19 derece gibi ayarlar yapmak istiyorum aldığımda.
-
Arkadaşlar selamlar.
ECA Proteus Premix kombi için ECA Circle Kablosuz Oda Termostatını almayı düşünüyorum. Önerir misiniz?
Bir de Trendyol'da ''Yeni Model 5 Yıl Garantili'' ibaresiyle satılan aynı termostat, N11'de daha uygun fiyata satılıyor fakat ''Yeni Model'' ibaresi yok ve satıcıya sorduğumda 3 yıl garantili diyor. Aralarında bir fark var mı acaba?
trendyol.com
Eca Kablosuz Oda Termostad Cırcle (YENİ MODEL) 5 Yıl Garanti Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/eca/kablosuz-oda-termostad-circle-yeni-model-5-yil-garanti-p-87278718?boutiqueId=61&merchantId=287797www.n11.com
E.C.A. Circle 7006903000 Kablosuz Oda Termostatı Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/eca-circle-7006903000-kablosuz-oda-termostati-1786361?magaza=haus
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 23 Kasım 2023; 14:36:58 >
-
çok kopma sorunu okudum bu üründe. general markasının ürünü sanırım marka farklı. çokta yorumu var ama insanın kafası karışıyor
-
Aslında kombi ile gelen termostat ECA'nın ERT-176 RF modeliydi. Yaklaşık 5 sene kullandık. Alıcısı bozulduğu için yeni bir termostat almak durumundayız. Almışken de yeni modeli alalım diye düşündük fakat bozulan termostatımızın 0.2°C hassasiyet derecesi varmış. Bu gerçekten çok iyi bir değer. Yeni model 0.5°C hassasiyet derecesiyle geliyor ve dediğiniz gibi kopma sorunları da varsa yeniye bulaşmadan aynısından almak daha mantıklı gibi.
e.c.a. serel: yıllarca beraber
E.C.A. On/Off Kablosuz Oda Termostatı - E.C.A. SEREL: Yıllarca Beraberhttps://www.eca.com.tr/isitma-sogutma-e-c-a-on/off-kablosuz-oda-termostati
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 23 Kasım 2023; 21:2:24 >
-
@recep
Merhaba arkadalar, forumu baya bi okudum hiç bilgim olmamasına rağmen bilgi edindim, buderus gb122 kombi aldim 1 haftadır kullanıyorum, tam kafayı yemek üzereyken başlık beni kurtardı. Kombi aralıksız 24 saat çalışınca battım ocagim söndü diye düşünmeye başlamıştım, sözde tasarruf ediyormuşuz (!) Modülasyonlu olan bu kombimde modulasyonsuz termostat alcam on off özellikli. Sorum su olacak. Termostat off konuma geldiğinde kombim tamamen durup bi nefes alacakmi yoksa arkadan pompa vs çalışmaya devam edecek mi.
alev söndükten sonra pompa bir müddet daha çalışıp duru, kombi ayarlarından bu değiştirilebiliyor, ama gb122 nin kılavuzundan bakıp süre kısaltılabilir. buderuslarda bildiğim kadarı ile standart 3 dk sonra duruyordu pompa, ama 1 dk ya çekilebiliyor.
-
Kombi 4 gündür çalışıyor alev işaretinin söndüğünü hiç görmedim, hep alev işareti var . Bu durum çok canımı skmaya basladi. Gaz kullanımı olmazken de gaz işareti mi yanıyor acaba
Kombiniz yanmazken alev işareti olmaz büyük ihtimalle min alevde yanmaya devam ediyor, alternatif çözümler olabiliyor, mesela min alev boyutunu arttırmak, termostat takmak, kombi kazan sıcaklığını düşürmek gibi. Alev boyutunu yükseltecek isek neden modulasyonu yüksek kombi aldık diyebilirisiniz ama aynı kombi 70 m2 evde de 150 m2 evde de kullanıldığı için böyle durumlar oluyor. En mantıklı çözüm termostat takmak ve termostatın olduğu oda dışındaki odalara TRV koymak.
-
Modülasyonlu kombiyi alma sebebim tasarruf sağlamak ve daha az isideğişimi sayesinde daha kaliteli isinmakti, ama kombi her daim yandığı için tasarruf etmiyor aksine daha fazla gaz tüketiyor oyuzden modulasyonlu kombi aldığıma pişman oldum. Eski kombimde kullandigim intherm mrl300rf oda termostatim vardı çokta memnundum. Yeni kombime uyumlu mu degilmi öğrenemediğim için montaj yapmadım. Kombiye zarar verir mi bilemedim
Eski termostatınız on/off olduğu için bir çok kombi gibi buna da uygundur, tabi kombide on/off portuna bağlanacak, ona dikkat edin. Bu arada kombi değiştirip tasarruf edilemez, en iyi kombi ile en kötü arasında en fazla %5-6 gibi bir fark olur ki bu nedenle kombi değiştirilmez. Tasarrufu sağlayan izolasyon ve otomasyon (OT, TRV, DHS) sistemleridir.
-
Ben doğru izah edemedim :) eski evimde gb012 vardı o kombiyle birlikte evi sattım, yeni evime gb122 aldim.
Kombi alırken de tasarruflu olduğunu duyduğum için gb122 aldim ama pişman oldum keşke eski gb012 olan modelden alsaymışım. Modulasyonlu kombiye On off termostat takınca sanirim modülasyonun bi anlamı kalmayacak ama mecburen takmak zorunda kalcam
Modulasyonun öyle wowww dedriticek tüketime etkisi yok,hadi var diyelim 1,2m3 olur.tasarrud yapmak için yeterli uzunlukta petegin varsa,diş yalitimin varsa on off iş görücek kaliteli ot gerekli,ayrica en tasarruflu kombi diye birşey yok hocam sadece 3-5k fazla vermenin anlami yok olsun aldigin kombide güzel,ayrica peteklerine vana takarsan yine modulasyonn yapar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X