Size danışmak istediğim konu oda termostatı, yardımcı olursanız sevinirim. Kombim süsler 5105 hermetik. Termostat Siemens RAA 02. Oda termostatı aldım, kendim bağladım.Bağlantıyı bana söylenen şekilde ikili kablo ile yaptım. Oda termostatı çalışıyor. Ancak oda istenen sıcaklığa gelince doğal olarak gazı keserek kombiyi kapatıyor. Bu noktada kombi kendi üzerinde ayarlanmış olan sıcaklığa ulaşmadığı için çakmağı ateşliyor ve yakmaya çalışıyor. TAbii ki oda termostatı sıcaklık iyi olduğu için gazı vermiyor.Bu durumda kombi "gaz vanası kapalı" arızasına geçiyor.Doğal olarak oda sıcaklığı düşüp de gaz geldiğinde ise kombi arızaya geçtiği için ateşleme yapmıyor. NE yapmalıyım acaba? Kazanın limit termostatını devre dışı bıraktım hiç olmadı. Lütfen yardımcı olur musunuz? Acaba bu kombiye özel başka bir termostat mı var? Şimdiden teşekkürler.
İnternet üzerinde pek bilgi bulamadım ancak doğalgazı keserek sıcaklık kontrolu bana mantıksız geldi. Büyük ihtimalle ya termostat bağlantılarını yanlış yaptınız, yada kombinin böyle bir özelliği yok, termostadın kapat sinyalini gaz kaçağı olarak algılayıp kapanıyor. Daha fazla bilgi verebilirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
Benim bildiğim de kontrol su akış hızı ve alev büyüklüğü ile yapılır.Termostatın gazı keseceğini zannetmiyorum (yani bence normal şartlarda gazı kesmemesi gerekir)
ya ne üzülüyorsun servisi çagırsana şimdi daha çok iş çıkaracaksın başına bu olacak
en iyisi servisi çağırmak bende de demirdöküm aden 26,000kcall/h var ve termostatı kendim monte ettim ama hiç öyle bir sorunum yok zaten kullanma kılavuzunda nereye bağlanacağı belirtilmiş
bende de demirdokum aden var oda termostatını bağladım ama herhangi bir verim alamadım ayarladığım dereceye gelmiyor yine sıcaklığı kombiden ayarlamam gerekiyor. anca termostatdan 15 e getirince röle bırakıyor ve çıt ediyor ondan sonra kombi kapanıyor. Engin sendeki termostat düzgün çalışıyormu? istenilen dereceye getiriyor mu evi? sende de 15 in altına ince mi çıt sesi geliyor? ?
arkadaşlar bence cihazlarınızla termostatlarınız arasında bir uyumsuzluk var.
bende buderus var önce kablolu kumanda almıştım(buderusun orjinal kumandası) cihazı kapatmıyordu servise şikayet ettim. baktılar. bizim hatamız var diyip kablosuz kumanda ile değiştirdiler.
şu an gayet iyi çalışıyor. geçen kış kombinin başına hiç gitmedim desem yeridir.
bence termostatlarınızı kontrol ettirin
hayırlı günler.
detective @
ev sıcaklığı için ayrıca birde elektronik termometre var ; tabiki evsıcaklığı 15 derece üstünde ise kombi çalışmaz ideal scaklık 20 ,21,22, derecelerdir, eve yaşlı yada bebek varsa 22-23 idealdir ama genelde genç varsa 20,21 idealdir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme