Şimdi Ara

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri (336. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.976
Cevap
143
Favori
509.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 334335336337338
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eve mayıs gibi taşındım. Kombiyi adam akıllı ancak şimdilerde kullanabiliyorum. İlk kez doğalgazlı evde oturunca değerleri merak edip sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Kombi baymak duotec 24 yoğuşmalı. Ev 70m2, 5. son kat, 2 oda ve teras var. Petek 2 adet 1.20m ve havlupan var. Çatı izolasyonu olarak sprey poliüretan köpük uygulandı alçıpan asma tavan var. Bu sene bir deneyip seneye asma tavan üzerine taşyünü sermeyi düşünüyorum.
    Şimdi asıl sorum müteahhitin taktığı petekler emtaş marka bir şey. Kombi 45 derecede sabit cosa oda termostatı var. Peteklerin yanları çok iyi ısınmasına rağmen yüzümü peteğin üzerine götürünce alttan sıcak hava geldiğini hissedemiyorum. O aradaki ızgaralı saclar soğuk gibi. Acaba peteğin dandikliğinden mi yoksa sizlerde de soğuk mu oluyor?
    Uyurken 22.2 dereceye set ettim gece boyu çok az devreden çıkmış kombi. 16 saatlik tüketim de 3m2 olmuş. (Gece hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşüyor)

Sizce iyi midir değer yorumlarınızı paylaşır mısınız?

• aozgur47 kullanıcısına yanıt
    sebep o olabilir diğer bir sebep ise oda sıcaklığı o termostatta 0,2 derece hassasiyet vardır yani 23 derecee ye ayarladığınızda 23,2 derecede durur. set ettiğiniz sıcaklığı 0,2 deerece geçriğinde de durmuyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Merhaba üstatlar.
    Eve mayıs gibi taşındım. Kombiyi adam akıllı ancak şimdilerde kullanabiliyorum. İlk kez doğalgazlı evde oturunca değerleri merak edip sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Kombi baymak duotec 24 yoğuşmalı. Ev 70m2, 5. son kat, 2 oda ve teras var. Petek 2 adet 1.20m ve havlupan var. Çatı izolasyonu olarak sprey poliüretan köpük uygulandı alçıpan asma tavan var. Bu sene bir deneyip seneye asma tavan üzerine taşyünü sermeyi düşünüyorum.
    Şimdi asıl sorum müteahhitin taktığı petekler emtaş marka bir şey. Kombi 45 derecede sabit cosa oda termostatı var. Peteklerin yanları çok iyi ısınmasına rağmen yüzümü peteğin üzerine götürünce alttan sıcak hava geldiğini hissedemiyorum. O aradaki ızgaralı saclar soğuk gibi. Acaba peteğin dandikliğinden mi yoksa sizlerde de soğuk mu oluyor?
    Uyurken 22.2 dereceye set ettim gece boyu çok az devreden çıkmış kombi. 16 saatlik tüketim de 3m2 olmuş. (Gece hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşüyor)

Sizce iyi midir değer yorumlarınızı paylaşır mısınız?

Uygun Dış Hava Sensörü de takabilirseniz daha kombinin yanına yaklaşmazsınız.

• Dış hava sensörü okudum birkaç yerde ama artısı ne olur?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Ot kullandıktan sonra dış hava sensörüne gerek yok. Zaten çok gereksiz bir icat. (İcatsa tabi)
    Dış hava sensörü sizin yerinize kombi sıcaklık ayarını değiştirir.
    Dışarısı çok soğuksa ayarı yükseltir.

Be kardeşim ayar bana yetiyorsa ne olacak?
    Alt kat gümbür gümbür yakıyor ve benim ev gayet iyi ısınıyor.
    Kombi ayarını niye yükselteyim?

Yok olmaz diyor sensör dışarısı çok soğuk kombiyi yükseltecem.

Tövbe tövbeeee.

Kardeşim cosa kullanıyorsun.
    Başka bir şeye ihtiyacın yok.

Dersen ki bazı odalar çok ısınıyor.
    O odalara termostatik vana alabilirsin.

Veya o odaların peteklerini kısarak her peteğin eşit ısınmasını sağlayabilirsin.

Petekten çıkan su (alt taraftan) sıcak ise o peteği kıs.
    Özellikle yoğuşmalı kombiler dönüş suyunun sıcak olmasından hoşlanmazlar.

Çok ısınanları kısınca az ısınanlar daha fazla ısınacaktır.
    Ve bu durum, sana tasarruf ettirir.

Kural kombiye dönen su ne kadar soğuksa, verimin o kadar artar.
    Bu kural her kombi için geçerlidir.

Tesisatın yeni ise mutlaka koruyusu antifriz ekle.
    Eklemezsen 5-6 yıl sonra tesisatında çamurlaşma başlar.

Kombin paslanmaya başlar.

Ben 10 yıl önce arabalarda kullanılan mavi antifrizden bir kutu tesisatıma ekledim.
    O zamanlar koruyucu antifriz varmıydı bilmiyorum.

Mantıken arabada plastik, lastik, bakır, alüminyum her türlü madde var dedim.
    Kombide de var.
    Arabayı koruyorsa kombiyi de koruru dedim.

Antfriz kullanılmayan arabaları bilen bilir.

Tam 10 yıldır tesisatta aynı su var.
    Çeşmeden akan su gibi hala şeffaflığını koruyor.
    Ne bir pas, ne bir kararma.

Kombi de baynak dolcevitaYani basit bir kombi.
    10 yıldır arıza vermedi.

Bir kez hava tankına hava bastım sadece.

Ben söylerim ne anlaşılır orası sizlere kalmış.

Saygılarımla.

• hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Peteklerin yan duvarları iyi ısınıyor onda bir sıkıntı yok. Zaten ama dediğim gibi hava sirkülasyonu olmuyor gibi sanki öyle hissettim. Yazmayı unutmuşum mobil sistem var. Antifriz düşünmüştüm sonra kombiye zarar verir diye korkmuştum. Ekleyebilirim yakın zamanda. Acaba peteklerde marka ve kalite çok farkediyor mu? Eca dd yada dandik bir marka ne kadar farkeder. Aslında petek metraji az olduğu için Yogusma az oluyor ama yinede yapıyor damla damla atıyor. Neyse bu kış bir deneyeyim çok m3 yakmazsa böyle devam diyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petekler isiniyorsa alt hava girişleri açıksa hava sirkülasyonu olur. Ancak petek yüksekliği 60cm den küçükse hissedemeyebilirsiniz. Yukarıda yazdıklarımı tekrar okuyun. Petek ayar kısmını özellikle.

Bir de peteklerin kalitesinden daha önemli olan petek boylaridir. 10m2 için 1m petek boyu gibi düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 31 Ekim 2017; 9:19:50 >
  • Kablosuz oda termostatı önerisi yapabilir misiniz? En iyisinden.

Bir de termostatik vanaları uk tipi yan almışım yanlışlıkla, kombiler de hep duvara çakıştığı için sığmadı. Tesisatçı da borulara ek çıktı, peteklerin üstünden taktı gibi bir şey oldu bu vanaları. Sorun olur mu sizce?
    Tamamdır hocam teşekkürler. Evde peteklerin soğuk dönüşünü biraz kısayım. Hepsi açıktı. Seneye belki biraz daha metrajını arttırırım. Tekrardan teşekkürler.
    Rica ederim kolay gelsin.
    Peteklerin hepsini kısmayın sadece altı sıcak olanları kısın.
    Bir de havlupan varsa onu kesin kısın.
    Hatta kapatın. Kullanılacağı zaman açılabilir.
    Çok gereksiz icatlardan biridir havlupanlar.
    Isıl gücü çok düşük olduğundan, suyu soğutamadan sisteme geri gönderip kombi verimini düşürür.
    Hocam tekrardan merhabalar. Gece dış sıcaklık 0 a kadar düştü. 45 derece kazan suyu sıcaklığı yetersiz geldi 50 ye çıkarttım. Hatta uzun süre çalışmış görünüyor kombi.
    Sanırım peteklerin boyu da yetersiz ve ısıyı iyi aktarmıyor diye düşünüyorum. Kazan sıcaklığı hızlı artıyor 5 derece aralıklı çalışıyor ateşlemeyi kesiyor birkaç derece hızlı düşüyor. Devreye girip çıkma sayısı fazla.
    iki petek var ikisininde altı sıcak Yazdım mı hatırlamıyorum ama mobil sistem var. Biraz kısmayı denedim pek faydalı olmadı.

Benim şüphe peteklerde yoğunlaşıyor sanırım 1.20 olanın birini 2m ile değiştirmek bu kışı atlatmak için mantıklı olacaktır sanırım. Ya sizce?
    merhaba
    Tabi ki petek boyunu uzatmakta çok fayda var.
    Kıstığınız halde peteklerin geri dönüş suyu hala sıcak oluyorsa kısmaya devam.
    Taa ki tüm petekler eşitleninceye kadar.
    Bazı petekler kapalıysa su çabuk ısındığından kombi çabuk kapanır.
    Veya kombi altındaki boru üzerindeki filtre tıkalıysa kombi yine çabuk kapanır açılır.
  • Arkadaşlar,plastik pen pencerelerin fitillerinden soğuk giriyor,pencere bandı da bildiğim kadarıyla yapışmıyor,nasıl bir çözüm önerirsiniz,teşekkürler

• -)KraL(- kullanıcısına yanıt
    Pencerelerinize bakım yaptırın.
    Ayarlanması gerekebilir.
    Ayarlamayla olmuyorsa lastik fitiller değiştirilecek.
  • Reglaj ayarı hakkında bilgi verilmemiş konuda. İnternette de farklı bilgiler mevcut. Alt vana mı ayarlanacak, üst vana mı yoksa ikisi birden mi? Bu konuda bilgisi olan var mı?
  • oguzhantemiz kullanıcısına yanıt
    Reglajda önemli olan petekten geçen su miktarını sınırlandırmaktır.
    Bunun için özel yapılmış anahtar ile ayarlanan tipler mevcutsa da bu işlem petek vanalarıyla da yapılabilir.
    Petek vanalarının sadece birinin ayarlanması su akışını sınırlayacağından, ikisine birden müdahaleye gerek yoktur.
    Çok ısınan peteklerin vanalarından biri tam kapatılır. Diğer vana tam açıktır ve öyle kalacaktır
    Daha sonra kısılan vana çeyrek turdan daha az açılarak peteklerin tamamının alt kısımları kontrol edilir.
    Yavaş yavaş tüm petek altları eşit sıcaklığa gelecek şekilde ayar değiştirilir.
  • İyi günler. Yazım da detaylı bilgi vereceğim için uzun olabilir kusura bakmayın.

Geçen sene doğalgaz kullanamaya başladım. Ariston clas evo 22ff kombi mevcut.
    Geçen kış hiç ısınamadik.reglaj ayarı bilmedigimiz için baştan yaktik fakat çok aşırı tüketim oldu. Ev dış kaplamasi olan ust kat kapalı çatı alt kat ev sahibinin ama kışın kız evde yok.

Evin içi 18derece oldu hep mecbur soba kurdum.

Kombi sıcaklığını yükseltince tüketim 12m³ kere kadar çıktı.

Neyse ki bu sene reglaj nedir öğrendim. Kombiye en yakın peteğin en geç kombiye en uzak peteğin en erken isinacagi şekilde petek vanalarını ayarladim.

Şimdi 40-50/derece kombi sıcaklığında ev 23/derece oluyor. Kombi balkonda kendi dolabı var fakat balkon açık.

Tüketim hala yüksek 12saate 5.5ile 7.5 m³arasinda değişiyor. Petekler sıcak ama evin ortasında durunca petekler den ısı yi his edemiyorsunuz.

Şimdi oda termostat alıp en azından evin 23 derece olması ile kombinin kapanmasını sağlamak ve ısı dusene kadar tüketim yapmasını önlemek. Çünkü kombi kendi suyu soğuk olunca hep yanıyor kısa aralıklar ile hep yanıyor.

Kablolu on\off termostat düşünüyorum çünkü kiraciyim yüksek mebla veremem ev sahibi de almaya yanaşmıyor.

Fakat on\off termostat in sıcaklık aralığı dusuk ise yine ise yaramayacağını korkusu da başladı. 0.2 hassasiyet deniliyor. Benim ev 23derece iken 22.8 oldumu kombi tekrar yanacak ise bir anlamı yok.

Nasıl bir yol izlemeliyim. Petek donus suyu vanaları tam açık onun etkisi olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 4 Kasım 2017; 10:26:33 >

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Reglaj önemlidir.
    Siz bunu yapmışsınız.

Ot ile de kontrol altına almalısınız.

0,2 hassasiyette 23 set değerinde 22,8 ile 23,2 arasında değişen sıcaklığı hissetmezsiniz.

Ancak öğrenme modu olmayan ot lerde üst değer biraz daha yükselir.
    kombi kapanınca petekler hala sıcaktır bunun etkisi.
    Toplamda 0,7C gibi bir dalgalanma olur.

0,1 hassasiyette kullanırsanız ve hassasiyetin alt ve üst değerleri ayrı ayrı ayarlanabiliyorsa bu dalgalanma 0,4C lerde kalır.
    Bu özelliğe sahip iki ot var. Cosa ve SAN-TEK.
    Ancak her ikisi de kablosuzdur.

Kablolu en uygun ot SİEMENS REV24 tür.
    REV24 öğrenme modu devredeyken sıcaklığı set değerinde tutmaya çalışır.
    SAN-TEK öğrenme modu devredeyken sıcaklığı 0,4C dalgalanmayla sınırlar.
    COSA nın öğrenme modu yok maalesef.
    Cosa 21.5 derece ayarli.21.5 derecede calisiyor 21.6 da duruyor.hassasiyet 0.1.dalgalanmada 21.8 kadar cikiyor.yani 0.3

Cevabınız için teşekkürler. Ariston un kendi termostatindan başka marka alma şansım yok.
    Soğuk su donus hattı içinde petek vanalarından ayar yapmak gerekli mi?

Sıcak su da alta soğuk su donuste altta.

Kombi termostat kaynaklı tekrar devreye girme aralığı çok dusuk geldi bana. Oda hızlı soğuyor ise termostatsiz hali gibi sık sık kombi açılacak yakıt tüketimi aynı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 4 Kasım 2017; 15:26:51 >
  • 
Sayfa: önceki 334335336337338
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.