Şimdi Ara

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri (338. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.976
Cevap
143
Favori
509.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vrt 350 f termostat aldim kombi gordugum kadariyla modulasyon yapiyor ot ilk takildiginda on/off moddaydi ayarlanan sicakliga ulasmak icin tam guc calisti set sicakliga ulasinca durdu pompa da durdu daha sonra ot tan oransal moduna ayarladim kombi atesleme yapmadan pompayi calistirdi suyu devirdaim etti sonra dusuk alev boyunda sicaklik cok yukselmeden calisti ve durdu ara sira pompa devreye giriyor anladim kadari ecotec pure modulasyon yapiyor tam yapiyormu onu bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demirdokum nitron kombi kullaniyorum. Ot almayi dusunuyorum. Fakat baktim bulamadim. Kombi de modulasyon varmi. Ona gore modulasyonlu ot alicam. Yardimci olursaniz sevinirim.

• Konu açmıştım ama böyle bir başlıktan haberdar değildim birde burada sorayım.

Ariston clas premium evo 30 yerden ısıtmalı tesisatım için On/off General HT 100 oda termostatı aldım.

Kurulumunu kendim yaptım.

Termostat açıkken sistem çalışıyor ancak termostat kapandığında err 116 hatası(yerden ısıtma termostatı açık) veriyor kullanma suyu dahil kombi çalışmıyor sebebi ne olabilir?

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 24 Kasım 2017; 20:56:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• biuu kullanıcısına yanıt
    TA2 yerden ısıtma limitleme girişidir.
    Yerden ısıtma kullandığınızdan yanılgıya düşmüş ve buraya bağlamışsınız.
    TA1 klemensindeki köprüyü söküp, onun yerine bağlayacaksınız.
    TA2 nin köprüsünü yerine takın.
    Her şey düzelecek.

O termostatı alacağınıza hiç almasaydınız en azından konforunuz olurdu.

Bir de foto paylaşayım.
     Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 24 Kasım 2017; 21:19:40 >

• yerden ısıtmalı sistem kullanıyorum.bina ilk kışını geçiriyor.kombiyi kaç derecede açmalıyım ve bu derecede aylık ısınma maliyetim ortalama ne kadar olur?
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Bu forumu seviyorum yaa.

Size ne kadar teşekkür etsem az.

Yarın servis çağıracaktım.

Oda termostatının tüm girişlerini denedim, ta1 i sökmeyi dahi denedim bir tek söylediğiniz yöntemi yapmamıştım.

Sorunum çözüldü.

Daha önceki evimizde yine boschun kombisi ve on/of +-1 derece hassasiyetli oda termostatı vardı. Gece yarken 23 yapıyordum, işten gelince 25 yapıyordum.

Güzel tasarruf yapıyorduk.

Aslında ht 300 de düşünmedim değil. Ancak ilk kez bağlantı yapacağım için yüksek mebla ödemek istemedim.

Programlanabilir olan o model +/- 0.5 derece hassasiyete sahip.

Sizce fark büyük mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 24 Kasım 2017; 22:28:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • biuu kullanıcısına yanıt
    Yardımım dokunduğuna sevindim.
    Elinizdeki analog bir ot.
    Hassasiyeti 1C dir
    Bu da başka bir termometreyle takip ederseniz 2C kadar dalgalanmaya sebep olur.

HT300 bundan çok çok iyidir.
  • arkadaşlar,komşuma cosa kablosuz oda termostadı aldık.komşumun kombisi buderus gb072.akşam bağlamaya çalıştım ön kapağı bir türlü açamadım.ön kapak bu modelde nasıl açılıyor ve nereye bağlantı yapılıyor.başkasının olduğu için pek kurcalamak da istemedim.benim kombim bosch condens 2500 ,sökmesi ve termostat bağlantısı gayet basit..gb072 için video yazı vs de bulamadım.bana yadımcı olabilir misiniz.
  • ucgun33 U kullanıcısına yanıt
    BOSCH CONDENS 2500 E HANGİ TERMOSTATI TAKTINIZ?
    PLUSSMART HT220 Kablolu Dijital Oda Termostatı, CE Belgeli 185,00 TL yerine 124,90 TL

urun.n11.com
    Plussmart Ps220 Kablolu Dijital Oda Termostatı, Ce Belgeli - n11.com
    https://urun.n11.com/termostat/plussmart-ht220-kablolu-dijital-oda-termostati-ce-belgeli-P44350278
    bendeki bu ürün. Bütün oda termostatları uyumlu zaten

• ucgun33 U kullanıcısına yanıt
    Peki termostat kombiyi durdurduğunda ekrana P ile başlayan veya herhangi bir hata kodu geliyor mu?
    Bosch condense 2500W Sonunda W var mı kombi modelinizin.
    Model 2500w. Ekrana herhangi bir simge gelmiyor. Yanlış yere bağlantı yapmış olabilirsiniz. Ön paneli açınca alt ortada küçük kapak var onun altında.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucgun33

Model 2500w. Ekrana herhangi bir simge gelmiyor. Yanlış yere bağlantı yapmış olabilirsiniz. Ön paneli açınca alt ortada küçük kapak var onun altında.

Teşekkürler ucgun33
    Plastik kapak üzerindeki küçük kapağın altında olan köprüyü çıkarıp yerine ot bağlıyoruz anladığım.

superhead
    Bak ucgun33 arkadaş kullanıyormuş.
    Hata kodu da almıyormuş.
    Ben bundan sonra Cosanın uyumluluk listesine de güvenmeyeceğim.
    Seni de o kadar üzdüm.
    Bak şimdi yahu.

Edit: disintegration üstadın dediği doğru çıktı.

@superhead

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 1 Aralık 2017; 17:35:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanemmii

quote:

Orijinalden alıntı: ucgun33

Teşekkürler ucgun33
    Plastik kapak üzerindeki küçük kapağın altında olan köprüyü çıkarıp yerine ot bağlıyoruz anladığım.

superhead
    Bak ucgun33 arkadaş kullanıyormuş.
    Hata kodu da almıyormuş.
    Ben bundan sonra Cosanın uyumluluk listesine de güvenmeyeceğim.
    Seni de o kadar üzdüm.
    Bak şimdi yahu.

Edit: disintegration üstadın dediği doğru çıktı.

@superhead

Dediğim çıktı gördünmü hocam?
    Şimdi ben Santeki bosch 2500w kombisinde kullanan birinin çıkmasını bekleyeceğim ki mutlaka vardır bu forumda maşallah yok yok.
    O da sorunsuz kullanıyorum derse satın alacağım.

• superhead kullanıcısına yanıt
    SAN-TEK 2500w ye takılmadı. Bende kullanıcı listesi ve kombi markaları var.
    Yukarıdaki arkadaş on/off kullandığına göre her marka on/off bağlanabilir.

Gördüm gördüm.
    Başıma kakma artık.
    Hocam şu listeyi konuya eklesek güzel olur bence :)

• İsim listesi eklemek doğru olmayabilir.
    Ama takılan kombilerin listesini verebiliriz.
  • Bosch/Buderus için modülasyonlu ve on-of lar için farklı bağlantı yerleri olduğu aklımda kalmıştı ama emin olamadığım için yazamamıştım.
  • de-ka D kullanıcısına yanıt
    Bir sıkıntı var görünüyor.
    Ama bağlantı yapan olduğuna göre ve buderus 062 ye de bağlandığına göre 2500W ye on/off bağlanabilir diyorum tekrar.
  • arkadaşlar merhaba
    yeni evli bir çift olarak sizin değerli yorumlarınızı bekliyorum.
    mantolama yapılmış yaklaşık 130m2 lik bir evimiz var. 2012 model baymak luna5 20640kcal kombimiz var. alt komşumuz bütün bir kışı tek odada klimasıyla yaşamakta. yani alt taraftan hiçbir fayda görmüyoruz. kombisini sadece sıcak sudan faydalanmak için kullanıyor. biz ise kasım ayında yaklaşık 350m3 gaz tüketimiz oldu ki daha kar yere bile düşmedi. ev çok güneş alan bir yer de değil maalesef. 1.katta ve etrafında binalar var. gaz tüketimimiz bu ay çok fazla olmasına rağmen evimizde bir türlü sıcakılığı yakalayamdık.

kombiyi kullanımımız mı yanlış kombimiz mi eski bilmiyoruz. gündüz evde olmadığımız zaman 20 dereceye getiriyoruz akşam geldiğimiz ki saat 7 oluyor, 40a çıkarıyoruz. gece yatarken de 30a düşürüyoruz sabahta saat 7gibi 20 ye düşürmekteyiz. evde oda termostatı veya akıllı vanamız yok.
    nasıl bir yol izlemeliyiz ki evimizi sıcak tutalım.

bir ay da 350-400tl gaz alıp evi ısıtamamak fena halde canımızı sıkmakta. neler yapmallıyız?

• 
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.