Şimdi Ara

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri (340. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.976
Cevap
143
Favori
508.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi günler,baymak duo tec yoğuşmalı kombim var.

oda termostatı honeywell cmt 707 kablolu almak istiyorum(kablosu bir önceki kombiden dolayı çekilmiş durumda hazır)

honeywell cmt 707 için parametre ayarı yapmak gerekirmi?yoksa direk bağlayıp kullanabiliyormuyuz?

yada o fiyatlarda başka tavsiye edebileceğiniz başka oda termostatı varmı?

teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    başkan honeywell CMT727 la 2032 tasarruf fark varmı acaba 50 tl indirim kuponum var n11 de artı 25 tl daha var sizce hangisi almam lazım
    şimdiden çok teşekkür ederim hocam
    acaba hangi almak daha iyi yardım ederseniz sevinirim kablosuz istiyorum
  • Merhaba arkadaslar

Peteklerin arkalarına sonradan uygulayabileceğimiz yalıtım malzemesi olarak ne önerirsiniz

Yapalım mi faydası ne kadardır
    ev dıştan yalitimli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • myctapha kullanıcısına yanıt
    Çok faydalı olacağı konusunda şüphelerim var.
    Alüminyum kaplamalı olanlardan kullanabilirsiniz.
    Ancak kalın olanlardan seçmeyin.
    Petekle duvar arasında, sıcak hava akımının engellenmemesi lazım.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Bunun bilimsel bir açıklaması var mı?

Merak ettim, cevap bekliyorum.

Petek arkalarında izopan var benim, bina eski yalıtım falan yok. Petek boş duvarı ısıtacağına, o ısı geri dönüüyor içeriye.
  • Nerminator N kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Cevap bekliyorum?

Cevap vermek zorunda değilsiniz ama böyle ısının dönmesi lazım falan diye bir laf ortaya atıp sonra cevapsız bırakmanız pek uygun bir davranış değil.

Büyük ihtimalle mühendissiniz ve benden bin kat bilgilisiniz bu konuda ama paylaşın ki bildiğiniz şeyi, biz de öğrenelim.

• Nerminator N kullanıcısına yanıt
    Izopan takmadan önce kullandıysanız eğer öncesi ve sonrası için nasıl farklılıklar izlemlediniz.

Örneğin odanın ısınma süresi

Yakıt miktarında değişim gibi bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni kombi kullanmaya başladık, o da izopanla başladık hocam.

Öncesini bilmiyorum.

disintegration hocam cevap verebilir belki. Hasanemmi bizi sallamıyor :)
  • myctapha kullanıcısına yanıt
    Ben %100 yalıtımlı 10 yıllık binada son 8 yıldır kullanıyorum. Öncesi ve sonrası için elimde bir veri yok ancak şunu belirtebilirimki ben faydasını gördüm. Şöyle ki;

Ben 3cm kalınlıklı İzocam'ın 2'li İzopan ürününü kullanmaktayım. Radyatörlerimin tamamı dış cepheye bakmaktadır. İzopanları kullanmadan önce radyatör arkalarındaki duvarlar sürekli ısınmakta ısıyı emmekte ve dış cephe duvarına aktarmaktalardı ama İzopan kullandıktan sonra radyatör arka duvarları sürekli oda ısısında, dolayısı ile İzopanlar, radyatörden gelen ısıyı emip duvar içerisine geçirmek yerine tam tersi ısıyı yansıtıp oda içerisine aktarmaktalar.

Yanlız burada bir tecrübemi de paylaşayım. Geçen sene bir radyatörümün İzopanını değiştirmem gerekti ve sezon ortası olduğundan piyasada İzocam'ın İzopanını bulamadım onun yerine 1-2cm. kalınlıklı sadece yaldızlı yalıtım malzemesi ile üretilmiş bir ürün almak zorunda kaldım. Ama kullandıkca gördümki bu ürün ısıyı tamamen değil kısmen oda içine aktarmakta yine bir kısmını emip duvar içine de aktarmakta çünkü bu üründe İzopandaki gibi kalın sarı yalıtım malzemesi bulunmuyordu. Onun için bu sene sezon başı hemen bu ürünü İzocam'ın İzopanı ile değiştirdim.

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 18 Aralık 2017; 14:15:41 >

• Bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • İzopan bende aldım kullanıyorum fakat sarı olan kısmı cam yünü maddesi

Biraz kesmem gerekti her yerimi kaşıntı tuttu. Bende her yerini bantladim toz kacmiyacak şekilde, öyle kullandım

Fakat bir daha almam.

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    Fayda sağlamadımi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myctapha

Fayda sağlamadımi?

Evet biraz sağladı

• Petek arkası izocam illa fayda sağlar uzun vadede bakarsanız. Mantık olarak soğuk duvar direk ısıyı emer bu bilgi bile almak için rahatlatıcıdır. Ama verdiğiniz parayı ne kadarda çıkartır, bir kış yaptığı tasarruf nedir bunlar çok ince hesaplar ve zordur. İmkan varsa al kurtul, imkan yoksa aynen devam
  • Merhaba, bosch class 6000w uyumlu bosch marka kablosuz oda termostatı hangisidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokhanTR

Petek arkası izocam illa fayda sağlar uzun vadede bakarsanız. Mantık olarak soğuk duvar direk ısıyı emer bu bilgi bile almak için rahatlatıcıdır. Ama verdiğiniz parayı ne kadarda çıkartır, bir kış yaptığı tasarruf nedir bunlar çok ince hesaplar ve zordur. İmkan varsa al kurtul, imkan yoksa aynen devam

Çok pahalı birşey değil Gokhan Hocam.
    Geçen sene ben kombi dolabının içine yalıtım için aldım.
    2'li paket halinde satılıyor. 12.99'a almıştım.
    Bu senede 14.99 olsun öyle ahım şahım bütçe açığı yaratacak kadar pahalı bir ürün değil.

Faydasına gelince ben kombi dolabının iç tarafına yaptım fayda sağladı mı sağlamadı mı bilmiyorum ama dolabın kapağını açınca yüzüme ılık hava vurduğunu farkettim.
    Borularada kaplama yaptım.
    Kombim balkonda. Balkon 8 m2 olunca cam balkon yapmak bir hayli masraflı olunca vazgeçtim. Böyle bi yöntem denedim.

Yeri gelmişken sorayım;

Kombinin açık yada kapalı balkonda olması tüketimi etkiler mi?

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Aslında Kombinin Açık yada Kapalı balkonda olmasından öte Kombiye giren ve çıkan tesisat borularının Açık yada Kapalı mekanda olması daha önemli. Benim kombim kapalı mekanda ama radyatör ve kullanım su tesisat boruları 5m. bina dışından geçmekteydi ve inanılmaz bir izalasyon ile neredeyse değil resmen %100 yalıtım uygulayarak, 0C kayıp ile kullanmaktayım.

İlkönce tüm tesisatı, zemine toprak seviyesinden 50cm. aşağıda kalacak şekilde geçirttim.

Tüm tesisat borularına cam yünlü boru ısı izalasyonu kullandım.

Ardından da tüm tesisatı ve yaptığım boru ısı izalasyonunu koruması ve ikinci bir kat izalasyon sağlaması amacı ile BTM'nin kendinden yapışkanlı membranı ile sarmalayarak %100 yalıtım sağlamış durumdayım. Şuanda kombiyi 80C'de yaktığımda bile kombiye en uzak noktadaki yerden ısıtmama giriş vanasına bile 80C su giriş yapmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 19 Aralık 2017; 17:19:20 >

• kombi açık alanda; dış sıcaklık 10, 5, 0, -... vs. kombiyi 50 derecede çalıştırdık ot durdurdu. dış sıcaklık, kombinin (kazan ve içindeki suyun) ısısını iyice düşürür. kombi tekrar devreye girdiğinde, 10 dereceye (örneğin) kadar düşen su radyatörlere gidecek. bu bir kayıptır. kazanın düşen ısısını tekrar yükseltmesi bir kayıptır. ama bu kayıp gözle görülür elle tutulur bir değer midir bilmem. ama yalıtımlı bir alanda olan kombi (kapalı balkon, ev içerisi yada yalıtımlı dolap) bu kayıplardan uzak olacaktır
  • Arkadaşlar, toplam 10m. alüminyum çerçeveli ve 8mm tamper camlı balkonun ısı yalıtımını nasıl yapabilirim. Alüminyum ciddi derecede soğuk iletiyor, cam da aynı şekilde.

Görüş, düşünce ve önerilerinizi bekliyorum.

Not: Ben soğuk suyumu içtim de geldim. :)

1X4m eşikli alüminyum çerçeveli
    2X3m eşiksiz alüminyum çerçeveli
    Toplam 10m. uzunluk, 2m. yükseklik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 23 Aralık 2017; 20:59:35 >

• 
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.