Şimdi Ara

odanın havasını 24 saat temizleyecek bitkiler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Astım hastasıyım ve evdeki havanın temiz olmadığını yoğun bir şekilde hissediyorum. Odadaki havayı 24 saat temizleyen bitki öneriniz var mı? Yasak olmasa odaya kenevir ekeceğim ama yasak.

Ayrıca sitelerde yazıyor ama bu listeler gerçekçi mi?

iyi hava
    Evin Havasını İyileştiren Bitkiler
    https://www.iyihava.com/evin-havasini-iyilestiren-bitkiler

allwaysflower
    10 Benefits of Snake Plant
    https://allwaysflower.com/10-benefits-of-snake-plant/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleineR -- 30 Haziran 2024; 12:5:37 >

• Bilinenin aksine bitkiler odadaki havayı temizlemez aksine kirletir gündüzleri ışık altında fotosentez yaparak bir miktar oksijen ürettikleri doğrudur ama geceleri ise tam tersi oksijen yakarak karbondiosksit üretirler.Ayrıca gündüz fotosentez yapması haricinde çiçekli polenleşme ile üreyen veya üremeyen bitkiler pek çok maddeyi havaya karıştırırlar.
    Bilinen bir başka yanlış bilgi ise ormanların ve yeşilliklerin dünyamızın yegane oksijen kaynağı olduğudur bu bilgi yanlıştır ormanlar ve karalardaki yeşil bitkilerin tamamı oksijenimizin %20-25 kadarını üretirken okyanus algler%70 ile dünyamızın asıl akciğerleridir.

Oda havasını temizlemenin en iyi yolu hava filtre ve hava temizleme aletleri kullanarak havada uçuşan parçacıkların azaltılmasıdır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Yabancı kaynaklarda vs. temizlediği yönünde yazıyor. Fakat o kaynaklarda yazan bitkileri evde bakımını yapmak imkansız gibi bir şey. 4-5 saksı aloa vera var odaya koyunca anında sararmaya başlıyor. Balkonda çatır çatır yeni kökler vs. veriyor. Anlamadım gitti.

Bende konuyu az çok takip etitğim için özellikle 24 saat havayı temizleyecek oksijen verecek yazdım çünkü bir çok bitki geceleri karbondioksit vererek odanın havasını iyice kötüleştirdiğini biliyorum.

bitkilerle işi çözmek istiyorum evin her yeri makine oldu, dünyanın da parası tutuyor. Yok kahve makinesi, yok ekmek makinesi, yok klima :))

Yazdıklarınız çok kıymetli bilgiler teşekkür ederim bilgilendirmeler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleineR -- 30 Haziran 2024; 22:49:14 >
  • Areka palmiyesinin oksijen açısından faydası çok diye biliyorum. Araştır istersen.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.