arkadaşlar hala bir şeyler iddaa ediyorsunuz mitoloji adı üstünde uydurma odin diye biri olmadı yoktu zaten neyi tartışıyorsunuz ki tamamen uydurmaca odin nedir kimdir odinin bilmem neyini ne yapiim al oldumu küfür ettim odine günah mı şimdi tanrıya küfür etmek alla alla iyi o zaman süpermende gerçek
Yunan mitolojisinden, Mu kitasina kadar uzanan bir arastirma yapilmis ve mitolojideki olaylarin gercekligi kabul edilmistir. Canavarlar, yuttugunu puskurten yaratiklar, dogal olaylarin, magaralarin, kimi zaman bir felaketin siirsel anlatimidir, simgesel anlatimidir. Bunlarin dunya uzerinde hala bulunmaktadir. Arastirmalar herseyi kanitlamistir.
O donemde adam ne diyecek? Bizim simdi kullandigimiz anlatim tarzi daha mantiksal. O zamanlarda bu yoktu, adam ne yapiyor, oyle yaziyor olayi.
O kisiliklerin cogu yasamistir, ancak siz yazilan bir eski metni su andaki mantiginizla okursaniz anlayamazsiniz tabi. Bunun icin sembolizma denen birsey var. Adam yazarken sembollerle anlatiyor olayi. Gelecekte anlayabilecek kapasitede bilge kisiler okusunda, daha dogru olarak aktarabilsin diye.
arkadaşlar sadece şu beyfendinin yazdığını okusanıza ne kadar saçmalamış böyle bir şey olamaz canavarlar vardır diyor yuh artık bir şey demicem
Vardır demiyor zeki arkadaşım. Gerçekte olmuş olayı sembollerle (mesela canavar) anlatmış diyor.
CcC İsveç CcC CcC Odin CcC CcC İSveçli bilim adamları CcC CcC Türk olmak herkezin hakkı CcC CcC Herkez Birgün 2 dakkalığına Türk olacak CcC CcC Nasıl oluyor yaw CcC
gene Türk düşmanı bebecikler toplanmış :D bu iddiayı bir Türk mü ortaya atmış? isveçli bir adam söylüyor. bu tip iddiaların hepsinide yabancı tarihçiler ve bilimadamları söyler ve birçoğuda doğrudur. asurluların mektupları ve yazıtları, bizans, çin, macar, alman tarihçilerin yazılarını okursanız iddiaların birçoğunun doğruluğunu anlarsınız. adamlar araştırıyor belli bir tez ortaya atıyor. madem bu kadar inanıyorsunuz bunların yanlışlığına araştırmanızı yapar çürütürsünüz bu kadar basit bu iş. macarlar Türk'tür iddiasını bir macar(arminius vambery), kürtler Türktür iddiasını bir kürt (hatta kürt teali cemiyetinden bir adam), Trakların Türk olduğu iddiasını bizans tarihçileri, sümerlerin Türk olduğu iddiasınıda asur belgelerinden elde ediyorlar(turukkulara karşı savaşlar). merak ettiğim bu iddialara karşı çıkanlar neye inanarak buna karşı çıkıyor?
hiçbirşey bilmeden, hemen herkesin soyunu Türklere dayandırıyorsunuz diye atlıyorsunuz. şahsen ben kimsenin soyunu Türklere dayandırmak için çaba sarfetmiyorum. zaten Atalarımız göçerken "dayamış" bir dönem biz ne yapak yani?
Profil bilgilerini dikkat
quote:
Orijinalden alıntı: Palio Team
Profil bilgilerini dikkat
quote:
Orijinalden alıntı: fenerlee_1907
hiçbirşey bilmeden, hemen herkesin soyunu Türklere dayandırıyorsunuz diye atlıyorsunuz. şahsen ben kimsenin soyunu Türklere dayandırmak için çaba sarfetmiyorum. zaten Atalarımız göçerken "dayamış" bir dönem biz ne yapak yani?
(hocam süpersin)
Koskoca kavimler göçü mutlaka türkler sarılmıştır bir yere
quote:
Orijinalden alıntı: Tormintor
Uzaylılarda Türk.
Arkadaşım sen iyi hoş diyosunda Şifreler programında gösterdi Fransalı bilim adamlarının bulduğu bilgilere göre uzaylılar Türkçeye çok çok yakın bir dil kullanıuyolarmış
cCc Zeus Türktür cCc
odine tanrı olarak kimse tapmamıştır, sadece mitolojidir.
İbrahimoviç Türk'müş
cCc malmö ülkü ocakları cCc
quote:
Orijinalden alıntı: YamYamPokemon
Adem ve Havva Türktür.
Tabi öyle baksana Türk isimi sokakta gördüğün Adem ne kadaar Türkse sokakta gördüğün Havva ne kadar Türkse onlarda Türk
italyanlar türk
Odin iskandinav mitolojisinde geçen bir isimdir arkadaşlar,zeus,olympos vb. yunan mitolojisine ait karakterler,karıştırmayın.