Doğru olabilir adamlar Odin diyor alayını katmıyor ki içine
quote:
Orijinalden alıntı: nitreex
arkadaşlar hala bir şeyler iddaa ediyorsunuz mitoloji adı üstünde uydurma odin diye biri olmadı yoktu zaten neyi tartışıyorsunuz ki tamamen uydurmaca odin nedir kimdir odinin bilmem neyini ne yapiim al oldumu küfür ettim odine günah mı şimdi tanrıya küfür etmek alla alla iyi o zaman süpermende gerçek
Yunan mitolojisinden, Mu kitasina kadar uzanan bir arastirma yapilmis ve mitolojideki olaylarin gercekligi kabul edilmistir. Canavarlar, yuttugunu puskurten yaratiklar, dogal olaylarin, magaralarin, kimi zaman bir felaketin siirsel anlatimidir, simgesel anlatimidir. Bunlarin dunya uzerinde hala bulunmaktadir. Arastirmalar herseyi kanitlamistir.
O donemde adam ne diyecek? Bizim simdi kullandigimiz anlatim tarzi daha mantiksal. O zamanlarda bu yoktu, adam ne yapiyor, oyle yaziyor olayi.
O kisiliklerin cogu yasamistir, ancak siz yazilan bir eski metni su andaki mantiginizla okursaniz anlayamazsiniz tabi. Bunun icin sembolizma denen birsey var. Adam yazarken sembollerle anlatiyor olayi. Gelecekte anlayabilecek kapasitede bilge kisiler okusunda, daha dogru olarak aktarabilsin diye.
Firat Duzguner'in yazigi kitaplari okuyabilirsiniz. Gecenlerde ergenekon adli kitabinin semineri yapildi, detayli bilgi bulabilirsiniz bu konuda.
Tanrı Türk müdür Değil müdür ?
Adem ve Havva Türktür.
uzaylılarda türk çıkarsa şaşırmam
quote:
Orijinalden alıntı: Sofistike Sinist
quote:
arkadaşlar hala bir şeyler iddaa ediyorsunuz mitoloji adı üstünde uydurma odin diye biri olmadı yoktu zaten neyi tartışıyorsunuz ki tamamen uydurmaca odin nedir kimdir odinin bilmem neyini ne yapiim al oldumu küfür ettim odine günah mı şimdi tanrıya küfür etmek alla alla iyi o zaman süpermende gerçek
Yunan mitolojisinden, Mu kitasina kadar uzanan bir arastirma yapilmis ve mitolojideki olaylarin gercekligi kabul edilmistir. Canavarlar, yuttugunu puskurten yaratiklar, dogal olaylarin, magaralarin, kimi zaman bir felaketin siirsel anlatimidir, simgesel anlatimidir. Bunlarin dunya uzerinde hala bulunmaktadir. Arastirmalar herseyi kanitlamistir.
O donemde adam ne diyecek? Bizim simdi kullandigimiz anlatim tarzi daha mantiksal. O zamanlarda bu yoktu, adam ne yapiyor, oyle yaziyor olayi.
O kisiliklerin cogu yasamistir, ancak siz yazilan bir eski metni su andaki mantiginizla okursaniz anlayamazsiniz tabi. Bunun icin sembolizma denen birsey var. Adam yazarken sembollerle anlatiyor olayi. Gelecekte anlayabilecek kapasitede bilge kisiler okusunda, daha dogru olarak aktarabilsin diye.
felsefecisiniz sanırım neyi iddaa ediyorsunuz gökten şimşek atan zeusun varlığınımı hadesi mi poseidonu mu onların hepsi uydurmaca tamamen. ne biz demirdağı erittik nede öyle şeyler dünyada vardı sizin bu dediğiniz deistlik hatta ateistlik yapmayın lütfen
Beatles da Türk'tür.
CcC Liverpool Ülkü Ocakları CcC
quote:
Gulenler cahilliginden ve kendilerini kucumsemelerinden oturu.
Dunya tarihine yayilan irklarin cogu Turk irkindan cikmadir. Mitolojiler ise peri masali degil, tarihte yasanan bazi olaylarin siirsel olarak anlatimidir. Iskandinav mitolojisi, Turk'ler ile benzerlik gosterir.
Dilimiz, huylarimiz, isteklerimiz, baglarimiz ve daha bircok sey iskandinavlar ile benzer. Iskandinav mitolojisine hayran olan Turk'ler az degildir. Kendimize yakin hissederiz.
Dunyanin atasinin Turk'ler oldugunu arkeolojik ve tarihsel calismalarla kanitlayan kaynaklarimiz ve yazarlarimiz vardir. Seminerler yapilmaktadir. Onlara bakabilirsiniz.
Türklerin Orta Asyadan göç edip kavimler göçü,nü meydana getirdiği avrupanın etnik yapısını değiştiridiği-karıştırdığı gerçek. Ama bu herşeye bunlardada Türk demeği gerektirmiyoruki. Kızılderililer-İskandinavlar-Odin- hatta Hz Muhammed (S.A.V) v.b Türkdü nereden biliyorsun ? Odin diye birşey varmıymış ayrıca ? Olsada en fazla güçlü kudretli zeki bir kraldı.
Türk boylarının Avrupadaki milletlerle etkileşime girdiği-kaynaştığı bunun sonucunda Türk benliklerinden uzaklaştığı ve Avrupalaştığı gerçektir. Ama bu avrupada Türklerin kaynaştığı birlikte olduğu milletleri Türk yapmıyorki. Aksine Türk boylarını Avrupalştırıyor Türklüklerinden çıkartıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: YamYamPokemon
Adem ve Havva Türktür.
Bunu söylemek için girmiştim
inci akarrrrr ( akar değil aslında ne demek istediğimi biliyorsunuz )
quote:
quote:
arkadaşlar sadece şu beyfendinin yazdığını okusanıza ne kadar saçmalamış böyle bir şey olamaz canavarlar vardır diyor yuh artık bir şey demicem
Öyle bile olsa ırkıni kişilik, toplum, kültürel yapı gibi şeylere hiç etkisi olmadığını düşünürsek onlar Türk soyundan geliyolar diye napabiliriz? Onlar çok ayrı bir yerde biz çok ayrı bir yerdeyiz. Şimdiki içinde bulunduğumuz dandik ortam belli onların içinde bulundukları belli ve ben hala bizi küçümsemeye devam ediyorum.
bnDe tüRKüm nE mutLu TürKüM DiYENeEeEE
İsveçli kız arkadaşlarım vardı.İyi hava olur şimdi bu olay.
Kardeşim şaka lafında bir dozu olur
quote:
quote:
quote:
felsefecisiniz sanırım neyi iddaa ediyorsunuz gökten şimşek atan zeusun varlığınımı hadesi mi poseidonu mu onların hepsi uydurmaca tamamen. ne biz demirdağı erittik nede öyle şeyler dünyada vardı sizin bu dediğiniz deistlik hatta ateistlik yapmayın lütfen
sanırım şunu diyor odin var ama tanrı falan değil güçlü bir kral veya lider ama yazılırken etkileyici olsun diye tanrı diye yazıyor veya senin dediğin gibi zeus var ama tanrı değil oda bir kral veya lider çok iyi savaşıyordur tanrı diye yazılmıştır. kılıç veya ok yerinede şimşek diye yazılmıştır.
Bence olayı kökünden çözelim.
İnsan = Türk
quote:
Orijinalden alıntı: HaNGMaN_tr
Bence olayı kökünden çözelim.
İnsan = Türk
Odin, Kali ve Ahura Mazda'nın da Türk olduğunu ilkokul çocuğu bile bilir, insanlar zaten banko, bizim hesabımız tanrılar.