|
ODMD: '2025'te ÖTV matrahlarının güncellenmesi şart' (2. sayfa)
-
-
Sizin Corsa 1.3 multijet kullandığınıza dair yorumlarınız duruyor. O zamanlar çevreyi zehirlemiyordunuz herhalde?
O zamanlar imkanınız yoktu ne zaman ki imkan elinize geçti elektrikli araç aldınız. Hali hazırda imkanı olmayan dizel kullanıcılarına laf atıyorsunuz sanki ezelden beri elektrikli kullanıyormuşsunuz gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Savunmadım Çıkar GösterSizin Corsa 1.3 multijet kullandığınıza dair yorumlarınız duruyor. O zamanlar çevreyi zehirlemiyordunuz herhalde?
O zamanlar imkanınız yoktu ne zaman ki imkan elinize geçti elektrikli araç aldınız. Hali hazırda imkanı olmayan dizel kullanıcılarına laf atıyorsunuz sanki ezelden beri elektrikli kullanıyormuşsunuz gibi.
Haklısın ya Corsam varken 2020 2021 de Tesla, Togg falan vardı da ben almadım Ayrıca o Corsa'nın dpf i egr si hiçbir zaman iptal edilmedi, herkes ama dpf sorunlu euro 4 dtj motor al der dururdu , vebal almak istemedim, dünyada tek yaşamıyorum gidip euro5 almıştım. Elektirikli araçlar çıktı aldım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Artık matrah güncellemesi olmaz sanırım çünkü ÖTV muafiyetli araç alımında %20 yerlilik koşulu yasalaşırsa, zaten yerli araçlar bi nevi vergi avantajlı satılmış olucak, ekstradan bir de matrah güncelleyerek normal ÖTVli satışlardan toplanacak vergiyi azaltmak istemezler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 26 Aralık 2024; 13:32:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tesla şart değildi. Maksat zehir saçıp vebal almamaksa başka marka model otomobil veya 2 tekerli elektrikli alabilirdiniz. Seçenek o zamanlar da boldu.
-
Senin kadar zengin değilim 1 tane ailecek kullandığız arabamız var o kadar Haa ama markete pazara tabii ki bisikletimle ya da xiaomi elektirikli scooterımla gidiyorum zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.3 multijet motora sahip araç kullanıyorum artık ne kadar zenginsem o kadar zenginim. Kullanımıma en uygun araç elektrikli araçlar. Nasip olurda eğer alırsam, sizin gibi orada burada içten yanmalı kullananlara laf atıp akıl vermeye çalışmam.
-
Matrah güncellenmemeli. Matrah saçmalığı kalkmalı. Matrah yüzünden araç bulamadık. Matrah güncellenmeyince bütün araçlar %80 matrahı geçince araba doldu her yer.
Matrah yerine başka bir şey gelmeli.
Mesala Elektrikli araba gibi yapsınlar.
100Bg kadar 100-125 Beygir 125-150Bg 150-200Hp diye olabilir.
(Gerçi TESLA'da da mavi renk alınca araba lüks gibi %60 ÖTV oluyor 🤣🤣)
Hibrit teknolojisi olmayan eski teknoloji %80 sabit olmalı mesala.
Her yer araba doldu. Trafik rahatlatmak için 4mt küçük araçları teşvik etmek için %50 ÖTV 3.90mt küçük araçlar %40 ÖTV gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elefue -- 29 Aralık 2024; 22:46:02 >
-
Sandık motor diye kullandığınız tabir; içten yanmalı motor olması ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X