Şimdi Ara

ODMD: '2025'te ÖTV matrahlarının güncellenmesi şart'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, otomotiv sektöründeki güncel gelişmelere ve gelecek beklentilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Bozkurt, 2025 yılında mutlaka ÖTV matrahlarının güncellenmesi gerektiğini belirtti.

ÖTV oranlarını belirleyen matrahların iki seneyi aşkın bir zamandır güncellenmediğini hatırlatan Bozkurt, "Mevcut durumda matrah tutarı 280 bin Türk Lirası’nı aşan otomobiller, 1600 cc altı motor hacmi için en üst özel tüketim vergi dilimi olan yüzde 80’lik vergi dilimine tabi oluyor.

Uzun zamandır bu tanımlamalarda güncellemeler yapılmadı ve bizim talebimiz bu matrahlarda bir güncelleme yapılmasının şart olduğu yönünde. Düşük vergi diliminde yer alan araç seçeneklerinin artması ve daha geniş kesimlerin araçlara ulaşabilmesi için günümüz koşullarına uygun bir matrah düzenlemesi yapılmasının faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.

"Koşullara uygun kredi limitleri getirilmeli"

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) yaklaşık 3 yıldır taşıt kredilerinde limitleri değiştirmediğini de vurgulayan Bozkurt, "BDDK'nın düzenlemesinde yer alan matrah ve vade sürelerini korumasının nedeninin uygulanmaya çalışılan sıkı para politikasının bir sonucu olduğu düşüncesindeyiz. Beklentimiz bu konuda da aynı özel tüketim vergi oranlarını belirleyen matrah güncellemesi ihtiyacı gibi, tüketicilere sunulan araç kredi limitlerinin ve vadelerinin de güncellenmesi ve günümüz koşullarına uygun limitlere getirilmesidir" diye konuştu.

"Pazar artık 1 milyon adedin altına düşmez"

Yıl sonu pazar tahmini ile ilgili de konuşan Bozkurt, 2024'ün ilk çeyreğinin otomobil satışları açısından hızlı başladığını ve ikinci çeyrekte bir yavaşlamanın görüldüğünü de aktardı. ODMD Başkanı Bozkurt, "Temmuz itibariyle GSR II yönetmeliğinin devreye girmesiyle birlikte pazarın biraz daha hareketlendiğini gördük. İlk 11 ayın ardından 1 milyon barajı aşıldı. Yılın son ayının da hareketli bir dönem olduğunu düşündüğümüzde, 2024’ün 2023’e yakın bir adetle kapanacağını söyleyebiliriz" dedi.

Ayrıca Bkz.Toyota’nın küresel araç üretimi 10’uncu ayda da düştü

2025 yılında ise, özellikle ilk çeyrekte yeniden değerleme oranıyla birlikte ÖTV muaf müşterilerinin talebiyle Ocak-Şubat aylarında büyük bir düşüş öngörülmediğini kaydeden Bozkurt, "2025 yılında olağanüstü olumsuz bir gelişme olmadıkça, artık Türkiye pazarının 1 milyon adedin altına düşmemesini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:https://www.haberturk.com/odmd-baskani-bozkurt-haberturk-e-konustu-otv-de-matrah-guncellemesi-sart-3749257-ekonomi?page=6

• ÖTV yerine MTV nin acil olarak düzenlenmesi gerekiyor !

1.2tdi, 1.3 multijet, 1.4tdi,1.5dci,1.6cdti falan sahipleri benim sessiz karbon nötr elektirikli arabamdan neden çok daha az MTV ücreti ödüyor? Bu hurdalara bir de yazılımla kara duman , egzoza saçma sapan ses çıkaran aparat takıyorlar , şu an ki MTV sistemi bunlara ödül !!!

Ayrıca cayır cayır yakan 1.4 egea nın sahibi neden 1.8 verimli motora sahip hybrid toyota sahibinden çok daha azını ödüyor ?

Bu saçmalıklar son bulmalı MTV acilen KSV (karbon salınım vergisi) olarak güncellenmeli

İndirim geleceğini hiç sanamam. Devlet artık kıçımıza sayaç bağlayıp mıçtığımız moktan vergi alma derdinde.  

İyi fikirmiş lan aslında Şimşek duymasın 

İndirim gelse bile önce bizim vatandaş karşı çıkar. Ben bu arabaya şu kadar para verdim şimdi daha ucuza satılacak ben enayi miyim diye.

Seçim zamanı ÖTV indirimi olur mu diye konuşurken bizzat şahit olmuştum 

Karaduman, abartılı egzoz sesleri seviciliği senin egoistliğin..

Çevreye duyarlı , insana saygınız olsun azıcık.. Tek sen ve senin gibiler yok bu dünyada, bebekler var, astım hastası insanlar var, hastası olanlar var, hayvancağızlar korkuyor bu ne ya sen daha az mtv ödeyeceksin diye neden doğa ve iyi bilinçli insanlar olarak bizler kahrınızı çekiyoruz ?

Yalan söyleme, aç bak fiyat listelerine illa git sana Mercedes EQS , Tesla plaid falan al demiyor kimse, gayette mantıklı uygun araçlar var piyasada misal Bmw ix1 , Mini , Model Y Sr , Togg , Byd atto, Ford puma, Psa 3008, C4, Corsa, Mokka vs vs

Ayrıca bu ülke petrolü ithal ediyor ama güneş, rüzgar, barajlar ve yakında nükleer santralimizle kendi kendimize yeteceğiz inşallah

• "matrah tutarı 280 bin Türk Lirası’nı aşan otomobiller"

Devlet matrah geçiyor

• Dua edin ötv'ye zam gelmesin

• 7600 euro dan pahalı araç almayın kardeşim ne lüks tutkunu insanlarsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV yerine MTV nin acil olarak düzenlenmesi gerekiyor !

1.2tdi, 1.3 multijet, 1.4tdi,1.5dci,1.6cdti falan sahipleri benim sessiz karbon nötr elektirikli arabamdan neden çok daha az MTV ücreti ödüyor? Bu hurdalara bir de yazılımla kara duman , egzoza saçma sapan ses çıkaran aparat takıyorlar , şu an ki MTV sistemi bunlara ödül !!!

Ayrıca cayır cayır yakan 1.4 egea nın sahibi neden 1.8 verimli motora sahip hybrid toyota sahibinden çok daha azını ödüyor ?

Bu saçmalıklar son bulmalı MTV acilen KSV (karbon salınım vergisi) olarak güncellenmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 25 Aralık 2024; 19:57:18 >
  • 2-3 aya kadar ÖTV artışına gidecekler, %80 %90'a, %220 %300'e çıkar muhtemelen.

Artık kontrolden çıktılar.

• khanstern kullanıcısına yanıt

Başka ne istersin, yani senin amacına ve egona uygun hangi vergileri düzenletelim?

Elektrikli araçlar şuan sadece orta üst düzey ve üst gelir sahibi kişilere hitap ediyor satış fiyatları sebebiyle.

Sen akaryakıt almıyorsun, o vergi açığını böyle kapatacaklar doğal olarak. Ben 36.000TL MTV sebebiyle Tesla'yı sattım mesela, saçmalıktı çünkü. Ama sırf ben de Tesla var diye elektrikli araç harici herkes ölsün bitsin demedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İndirim geleceğini hiç sanamam. Devlet artık kıçımıza sayaç bağlayıp mıçtığımız moktan vergi alma derdinde. ODMD: '2025'te ÖTV matrahlarının güncellenmesi şart' 

İyi fikirmiş lan aslında Şimşek duymasınODMD: '2025'te ÖTV matrahlarının güncellenmesi şart' 

İndirim gelse bile önce bizim vatandaş karşı çıkar. Ben bu arabaya şu kadar para verdim şimdi daha ucuza satılacak ben enayi miyim diye.

Seçim zamanı ÖTV indirimi olur mu diye konuşurken bizzat şahit olmuştumODMD: '2025'te ÖTV matrahlarının güncellenmesi şart' 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 25 Aralık 2024; 20:15:9 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

Karaduman, abartılı egzoz sesleri seviciliği senin egoistliğin..

Çevreye duyarlı , insana saygınız olsun azıcık.. Tek sen ve senin gibiler yok bu dünyada, bebekler var, astım hastası insanlar var, hastası olanlar var, hayvancağızlar korkuyor bu ne ya sen daha az mtv ödeyeceksin diye neden doğa ve iyi bilinçli insanlar olarak bizler kahrınızı çekiyoruz ?

Yalan söyleme, aç bak fiyat listelerine illa git sana Mercedes EQS , Tesla plaid falan al demiyor kimse, gayette mantıklı uygun araçlar var piyasada misal Bmw ix1 , Mini , Model Y Sr , Togg , Byd atto, Ford puma, Psa 3008, C4, Corsa, Mokka vs vs

Ayrıca bu ülke petrolü ithal ediyor ama güneş, rüzgar, barajlar ve yakında nükleer santralimizle kendi kendimize yeteceğiz inşallah

Ülkemizde vergi şu mantık üzerine kurulmuş: Sen bunu aldığına göre demek ki sende para var. O zaman sen daha çok vergi ver.

Çevreye kirlilik, karbon salınımı falan bu ülkede işlemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 25 Aralık 2024; 20:42:5 >
  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt

Ötv için haklısın ama mtv de karbona dayalı sistemin gelmesi gerekiyor.

Tamam benden yine aynı mtv yi alsın ama o çevre ve insan sağlığını hiçe sayan hurdalardan x3 alsın..

Arabanın yaşı yükseliyor , güvenlik desen yok, euro motor standardı düşük, arkada karaduman, dpf, egr iptal ediliyor , egzoz desen patır patır ama mtv side düşüyor bu ne saçma şey aklım almıyor..

Oooooo. ODMD: '2025'te ÖTV matrahlarının güncellenmesi şart'  Hangi araç kara duman ya da egzoz sesi çıkarıyor? Onları savunan kim?

E300d'ye biniyorum ve ne duman, ne ses var.

He kendi kendine yetersin, yarım ekmek et döner + ayran parasına 12 saat çalışılan ülkede kesin nükleer santrallerin ve büyük enerji gücün olur, a haber izlemeye devam ak genç.

Zaten üslubundan ve yaşadığın hezeyandan anlamalıydım.

• road35 R kullanıcısına yanıt

8466 euroya 27 ekim 2023 te 2006 model 4+1 l300 satmışım ben. l300 den beter araçlara mı binelim?

• Zor. Para bol bol kasaya dolarken bu bol miktardaki vergi gelirinden mahrum olmak istemezler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman diyorum şu düzenlemeleri kim hazırlayıp getiriyorsa kovun gitsin, milletin sinirlerine iğne atmanın kime ne yararı var, parası olandan çok al keyfi bilir dilediği kadar harcasın dursun vergisini versin.

ilk arabasını alana ve 7 yıl satamama şartıyla ötv muafiyeti uygula millet cinnet geçirmesin.

Araç vb şeylerin ithalatını düzenle hatta tüm ithalat kurallarını düzenle, şu matraha bak 280binTL hey allahım ya.

• Haklı olduğumu siz de iyi biliyorsunuz, ayrıca konunun a haber ve siyasetle ne alakası var ?

Ülkenin milli çıkarlarını tabirinizle sadece Ak gençler mi düşünüyor ? Petrolü ithal ediyoruz , nükleerde çok geç kaldık, minicik Ermenistan da bile santral var, devir elektirik devri. 3 5 tane daha lazım , güneş rüzgar bir yere kadar.. artık egzozu tüten arabalar ve bacası tüten evler yüzünden zehirlenmek istemiyoruz. Arabalar elektiriğe, soba ve kombi de ısı pompasına geçmeli. Enerjide dışa bağımlılığı minimuma indirmek gerekiyor.

Neyse konuyu dağıtmayayım

Aynen katılıyorum. 1.0 sandık motorlu araç yoğun trafikte RAV4 2.5 hybrid araçtan 2 kat fazla yakıyorsa, RAV4'ün hem ÖTV hem MTV vergisi niye 3-4 kat fazla. Çünkü az yakan ve masrafsız araç devlete zarar, Devlet akaryakıt ve yedek parçadan kazanıyor. Gümrük Birliği ile Avrupa'nın kölesi olmuşuz, Avrupa'dan çok Avrupa markalarını korumaya çalışıyoruz.

Euro6 dizel araç sahipleri, özellikle PSA Opel grubu kronik adblue ve DPF arızasından başını kaldıramıyor, sistemi iptal ediyor. Zehirli Nox gazlarını saça saça dolaşıyor. Volkswagen'in yaptığı dolandırıcılık ortada, normal değerin 40 katı zehirli gaz çıkarıyor, testlerde arka teker dönmediği için yazılımla 1/40 oranına düşürüyor.
    Dünya'da ve Avrupa'da emisyona göre vergi var, elektrkli ve hybrid araçlardan az MTV alınıyor, dizel araçlardan 3-4 kat fazla vergi alınıyor. Avrupa'da bazı şehir merkezlerine dizel araç alınmıyor, şehir merkezindeki akaryakıt istasyonlarında dizel satışı yasak. Vergi sistemimiz tamamen sandık motorlu araçları korumak için yapılmış, Japon araç düşmanı, Japon araçlar genelde 2.0 motordan başlıyor çünkü.

Tüm Dünya 40.000 dolara RAV4 alıyor, bizde lüks.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İyi o zaman Tesla sahipleri de MTV odemesin. Sıfır salınım elektrikli araç sonuçta.

• Matrahı Yükseltseler Bile Bayi Baron İşbirliği İle Ucuza Aldırmazlar... Ayrıca 22.000 TL. asgari ücretin olduğu bir ülkede arabanın tekerleri bile alınmaz...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.