Şimdi Ara

ODTÜ 101:Hazırlık/Kampüs/Yurtlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
6
Favori
2.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir yapayım diyordum, boş zaman bulunca forumda bir bulunsun dedim. Oldukça uzun olacak istediğiniz başlığa uçun veya hepsini okuyun. Aklıma gelen oldukça ekleme yaparım.

1-Kampüs ve Okul ->

*ODTÜ bildiğiniz üzere Türkiye'deki ben büyük kampüslerden birine sahip. Temelde okulun 3 kampüsü var: Ankara (ki asıl ODTÜ) / Kuzey Kıbrıs (yan sanayi ODTÜ) / Erdemli (burası sadece deniz bilimi araştırmaları için). Biz tabii ki Ankara üzerine konuşacağız.

ODTÜ Bilim Ağacı ve A1 Kapısı -> ODTÜ Logo->

1.1. - Tarihi ->

*ODTÜ 1956'ta, ODTÜ Kampüsü 1962 yılında kurulmuştur. (Ondan önce TBMM arkasındaki barakalarda Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak eğitim verilmektedir). Bomboş çorak biraz arazı olan kampüs alanı tamamen öğrenciler ve akademisyenler tarafından yeşillendirilerek bugünkü güzel haline ulaşmıştır.

1.2. - Kampüs ->

*ODTÜ Kampüsü oldukça büyüktür. Bunun artıları kadar eksileri de mevcut. Mesela 1. sınıfta bir dersiniz mimarlık bölümünde iken diğeri kimya mühendisliği bölümünde olursa 10 dk içinde 2 km yol gitmeniz gerekmekte. Fakat bence artıları çok daha fazla. Öncellikle okulda (ne kadar kullanılabildiği tartışılır) çok fazla laboratuvar ve sınıf imkanı mevcut. Mesela ODTÜ EE ve Makina'nın sadece kendilerine 8 adet binası bulunmakta. Keza bu büyüklük sayesinde okulun içinde spordan avm'ye pek çok imkan mevcut.

*Ayrıca bu imkanlar ve okulun kalabalıklığı sayesinde akşamları yurtlar bölgesi, Devrim tarafı, Çarşı falan sanki bir şehir merkezindeymişsiniz gibi kalabalık ve canlı olmakta.

*Okulun 4 farklı girişi mevcut. A1 (ODTÜ Metro girişi) (Ünlü Bilim Ağacı Heykelinin bulunduğu kapı) / A2 (Bilkent Metro girişi) / A4 (100. Yıl girişi) / A7 (Teknokent girişi).

*Kampüsün içinde her yer birbirinden uzak olduğu için ringler çok büyük bir önem arz etmekte. Gün içinde A2'den kalkıp bütün kampüsü gezen ve tekrar A2'ye giden sarı-kırmızı ringler ve A1'den çıkıp tekrar A1'e bölümler arası 15 dkda bir dolaşan EGO ringleri mevcut. Haftasonu ringlerin sayısı saat başı hale düşüyor.

*Kampüse dışarıdan ulaşmak isterseniz metro ve otobüs seçeneği mevcut. Metro'nun Bilkent ve ODTÜ duraklarının ikisi de ODTÜ kampüsüne çıkar (sırasıyla A2 ve A1) Buralarda inerek kampüse gelebilirsiniz ama kampüs çok büyük olduğu için bu kapılardan mesela Devrim'e ulaşmak minimum 2-3 km o nedenle ya ringe bineceksiniz ya da 411-482 otobüs ikilisinden birine. Bu otobüsler kampüsün merkezinden kalkarak 100. Yıl/Çukurambar/Bakanlıklar/Kızılay şeklinde rota çizerek ulaşımı sağlamakta.

*Bunların haricinde kampüse giren ve kampüsten çıkan dolmuş/taksi/semt servisi seçenekleri de mevcut.

*Girişlerde okul kartı kontrolü var aman unutmayın.

*Kampüs içinde Devrim adı verilen ve sosyalleşme mekanı olan bir stadyum, içinde kırtasiye/kitapçı/kafe/restoran/bilardo salonu (çok ciddiler çalışanları Milli Sporcu falan) çarşı denen bir bölge ve avm binası mevcut. Market olarak sadece Şok var. İnsanlar genelde bu bölgelerde takılıyor fakat yine gün içinde 5. yurt önündeki parkta veya fizik çimlerinde de takılan çok var.

*Ayrıca okulumuzun içinde Eymir adı verilen Ankara içindeki 2 gölden biri mevcut. Kampüs içinden ulaşım mevcut değil ve Ankaralılar da kullanabiliyor. Fakat sadece ODTÜ öğrencisi araba veya araçkl

ODTÜ Çarşı-> Devrim->

ODTÜ Eymir Gölü -> Yemekhane ->

1.3. - Yemek ->

*Yemek olanağı olarak en açık seçenek yemekhane. Hafta için öğle (11.30-13.00) ve akşam (17-18.30) yemeği çıkmakta. Hafta sonu yemek yok. Geçen sene 2. dönem fiyat öğün başına 8.5 TL idi. Bence yemekhane yemeği tam bir kumar. Mesela bir ara full güzel yemek çıkarken bazen çok kötü yemek serisi aklınızı başınızdan alıyor. Bence porsiyonlar küçük ama fazla seçenek yok. Eskiden tabakta gelen yemek 2. dönem itibari ile tabldot.

*Bunun haricinde her yurdun ve ve her bölümün kendi kantini mevcut. Bunların her biri farklı biri tarafından işletildiği için aslında restoran seçmek gibi. Hepsinin iyi olduğu konu farklı ve bazıları lüksken (15. Konukevi / 1. Yurt) bazıları köhne ama fiyat performans (9. Yurt / Faik Hızıroğlu Konukevi). Mesela İsa Demiray Yurdu kantini resmen restoran gibiyken ve kürekli pide fırını bile varken veya Osman Yazıcı Konukevi kantininde el yapımı dondurma varken 9. Yurt kantininde tavan damlatır ve hala tüplü televizyon vardır gibi.

*En ünlüleri herhalde 8. Yurt kantinidir ama ben 9 ve Hızıroğlu'ndan şaşmadım sene içinde.

*Bunların haricinde Çarşı'da pek çok restoran falan mevcut fakat hiçbir fikrim yok. Okulda tabii ki 2 tane de Çatı mevcut büyük olan Endüstri Mühendisliği önünde küçük olan Doğu Yurtları'nda 12. Konukevi arkasında. Bunlar yemek olarak iyi fakat kilogram ile hesap ödediğiniz için bence pahalılar.

*100. Yıl'da da bir sürü seçenek mevcut fakat yine çok bilmiyorum. Sadece Çankaya Belediyesi hafta içleri 17.00-19.00 arası akşam yemeği dağıtıyor 100. Yıl Evi denen bir yerde. Hem de bedava. Okula yürüme mesafesi ve genel olarak lezzetli.

1.4. - Okul İmkanları ->

*Kampüste spor/sanat/kulüp olarak pek imkan mevcut.

*Spor imkanları olarak okulda Aynalı Salon/Baraka Salonu/Teknokent Spor Spor Salonu olarak 3 farklı kapalı spor merkezi vardır. Bunlardan Baraka'nın en üst katında her türlü dövüş sporunun yapılabildiği bir alan, Teknokent Salonu'nun en alt katlarında pek çok dans ve farklı kulübe ev sahipliği yapan odalar da mevcuttur. Bunun haricinde açık ve kapalı bir sürü tenis/basketbol/futbol sahası ayrıca kapalı ve açık olmak üzere iki adet olimpik büyüklükte havuz da bulunmaktadır.

*Spor imkanlarını kullanmak için gitmeden önce odtü uygulamasından kayıt yapmanız gerekmekte. Havuzlar hariç hepsinin kullanımı ücretsiz havuz da 10 TL gibi bir ücretle hizmet vermekte.

*Bu spor imkanlarının yanı sıra eğer aklınıza gelebilecek herhangi bir sporda takıma girmek veya kursa gitmek isterseniz kulüpler aracılığı ile bedava yapabiliyorsunuz (eskrim/aikido/amerikan futbolu/beyzbol/hentbol/tenis/su topu aklınıza gelecek her seçenek mevcut)

*Yine topluluk olarak büyük ihtimalle Türkiye'nin en çok topluluğu olan üniversitesidir ODTÜ. 100'den fazla sosyal ve bir o kadar daha spor topluluğu var. Okulun ilk haftalarında topluluk tanıtım günleri oluyor ve burada hepsini görebiliyorsunuz.

*Mesela benim üye olduklarımdan robot topluluğu Türkiye'deki ilk öğrenci robotik topluluğu ve ilgi alanınıza göre pek çok farklı alt dala sahipler. Biliyorsanız mülakat ile direkt giriyorsunuz fakat isterseniz ücretsiz eğitimlerine katılarak da girebilirsiniz. Fakat unutmayın topluluk üyesi olmaya devam etmek için etkinliklere katılım göstermeniz lazım. Mesela robot topluluğu her sene Uluslararası Robot Günleri düzenliyor 20 yıldan beri ve bunu yapanların hepsi topluluk üyesi öğrenciler. Üye iseniz seve seve burada çalışacaksınız.

1.5. - Yurtlar ->

*Okulda resmiyette 19 gerçekte 18 yurt mevcut. (13. yurdu bilen Allah kitap aşkına yerini yazsın bütün sene aradım bilen yok yerini)

*Yurtlara giriş süreci iki aşamada işliyor. Eğer SAY ilk 4k ve EA ilk 500 içinde iseniz direkt yurda yerleşiyorsunuz ve kayıt sırasında 3 tercih hakkınız mevcut. Fakat SAY ilk 1k değilseniz en iyi yurt olan 19 gelmiyor. Yine de en kötü 2. tercihe yerleşiyorsunuz.

*Eğer bu şartlarınız mevcut değilse ekonomik durumunuz + yks puanınız ölçeği ile beraber 100 üzerinden bir puan alıp sıra ile yerleşiyorsunuz. Erkek iseniz ve puanınız 50 altıysa geçmiş olsun büyük ihtimalle size çıkmayacaktır. Yurt çıkmayan öğrencilerin hali hazırdaki puanı sonraki sene yine yerleştirmeye sokulur ama yeni kayıtlara öncelik tanınıyor.

*Ayrıca konukevi diye bir seçenek mevcut. Burada herkes eşit. Tek gerçek parmak ve internet hızınız. Burada boş odalar siteye açılır ve 10 saniye içinde tükenir. Alabilen alır alamayan maalesef.

*Okuldaki yurtları kısaca tanıyalım:

DOĞU YURTLARI ---->

1-2-8-9 -> Bunlar koğuş tipi diye tanımlayabileceğimiz yurtlar. Hepsi 2 kişilik 4 odaya bölünmüş 1 büyük odadan oluşur. Bu odaların kendi tuvaleti ve duşu mevcuttur. Çamaşır odası ve mutfakları mevcut. Fiyat geçen sene 670 TL. 1 Kız diğerleri erkek yurdu.

3-4-5-6-7 -> Bunlarda oda 4 kişilik ve bayağı küçüktür. Benim düşüncem okulda bunlara düşmek yerine hangisine düşerseniz düşün. Fiyatlarını bilmiyorum ama en makulu bu. Tuvalet duş falan katın ortak. 3-5-7 kız diğerleri erkek.

Osman Yazıcı-12-15-16. Konukevi -> Okuldaki konukevleri. 1-2-3-4 kişilik odaları var. Fiyatları ve doğru orantılı olarak oda şartları çok daha iyi. 12/16/Osman Yazıcı kız 15 erkek.

Faik Hızıroğlu -> 3-4-5-6-7 ama daha geniş ve daha pahalı. Şansınız varsa düşmeyin. Kampüsün en tepesinde erkek yurdu.

BATI YURTLARI ---->

İsa Demiray-Faika Demiray-Refika Aksoy -> Bunların odasının içinde iki oda mevcut. Birinde sadece çalışma masaları ve ortak alan birinde yataklar mevcut. 4 kişilik ve odalar geniş. İsa erkek Faika kız Refika yarı erkek yarı kız. Fiyatlar doğu yurtlarından pahalı

19 -> Okuldaki en ünlü yurt. Geneli ilk 1k'lı öğrencilerden oluşuyor. 2 kişilik 2 yatak odası ve ortak 4 kişilik çalışma salonu var. Asansör, her katta kendi çalışma salonu gibi harika özellikleri mevcut. Tuvalet duş ortak ama çok ferah. Kız erkek yarı yarıya. Konukevleri hariç en pahalı yurt.

----------------------

*Doğu yurtları merkezin dibindedir. Devrime çarşıya A4'e ve otobüse hemen ulaşabilirsiniz ve gece 12'ye kadar her yer insan dolu ve canlıdır. Batı yurtları kampüse uzaktır ve büyük bir köpek problemi mevcut. Akşam hayat genelde duruyor.

*Çevre yurtlar hakkında fikrim yok ama bence şansınız olursa okulda kalmaya çalışın. Çünkü gerek istediğiniz zaman gidebilme lüksü vardır. Ayrıca yurtların çok geçmişten gelen kültürleri de var.

Mesela 8. yurt abaza yurdudur ve elektrikler kesilince gece kız yurdunun önlerine gidip onlara küçük şovlar yapar. Keza yurtlar arası futbol/basketbol/voleybol turnuvaları düzenlenir ve kupa kazanan yurtların içinde ödül dolabı mevcuttur. Genel olarak en başarılı 8 son yılların en başarılısı 9. yurttur.

Yine sene içinde ilk kar tutunca Batı-Doğu yurtları arası kar topu savaşı olur fakat genelde Doğur kazanıyor.

Doğu Yurtları -> 19. Yurt ->

2. Hazırlık ->

Ben geçen sene hazırlık okudum o nedenle bura hakkında çok daha bilgiliyim.

*Okulda sene başında iki farklı sınav mevcut. Biri hazırlığı atlama ki zorunlu değil diğeri ise kur belirleme bu zorunlu. Kur belirlemeye göre 5 kura ayrılırsınız.

1-Beginner

2-Elementry

3-Pre-Intermediate

4-Intermediate

5-Upper-Intermediate

*Bunlar arasında Beginner hariç hepsi 5 gün 4 ders görürken Beginner öğrenciler 5 ders görür. 1-2-3. kurlar sabahçı 4 ve 5 öğlencidir. Dersi 12.30'da başlar 16.30'da biter. Ders süreleri 50 dk ders 10 dk tenefüs şeklinde.

*Devamsızlık 10 ders günü kadar. Devamsızlıktan kalan öğrenci sene sonundaki hazırlık geçme sınavına giremez ve sadece yeni sene başındaki yeni öğrencilerin girdiği sınava girebilir.

*Dönem içinde ilk 2-3 quiz sonucu üst kura çıkma hakkı veriliyor veya notlarınız kötüyse sorulmadan düşürülüyorsunuz.

*2. Döneme geçerken 65 üzeri ortalaması olan herkes bir üst kura geçiyor. Upperlar Advanced kuru oluyor. Eğer ortalamanız 85 üzeri ise EPE'ye girip 2 üst kurunuza da çıkabilirsiniz.

*Dersler için genelde biri writing ve speaking biri reading ve grammer olmak üzere 2 kitap ve More to Read adlı okulun kendi çıkmış reading soruları alınıyor. İlk iki kitabı Olgunlar'dan sahtesini alarak geçiştirin bence.

*5. kur hariç dersler grammer/vocabulary/reading ağırlıklı geçiyor. Speaking yine yapılmaya çalışıyor. 5. kurda hiç grammer anlatılmıyor. Biliyorsunuz varsayıp direkt yazma ve konuşma ağırlıklı ilerliyor.

*Derslerin verimi tamamen hocaya bağlı. Hocalar gördüğüm genelde iyi. Yabancı da var ama çoğu Türk ve ODTÜ İngilizce Öğretmenliği mezunular. İyi bir hoca denk gelirse seviyenizi bayağı yukarı çekiyor. Ama en kötü hoca bile dersleri dolu dolu geçiriyor. En kötü sene sonu konuşmanız az da olsun gelişmiş oluyor bence. Ama en çok writing ve reading skillerine abanıyorlar.

*Sene içinde 1 deneme quizi mevcut nota etki etmeyen. Ondan sonra dönemde 4 quiz (2 reading/2 grammer) + 1 yazma sınavı + 1 midterm (hepsi) + 4 quiz (aynı tarife) + 1 yazma sınavı + 1 midterm şeklinde ilerliyor. 2. dönem de tamamen aynı fakat 1. dönem sunum sınavı mevcutken 2. dönem hem sunum hem konuşma sınavı mevcut.

*Bu notları ve hoca kanaat notunu aldıktan sonra ağırlıklı ortalama hesaplanıyor ve 65 üzeri olanlar sene sonundaki EPE yani hazırlık geçme sınavına girmeye hak kazanıyor. Geçemezseniz yaz okulu mevcut oranın sonunda yine bir EPE yapılıyor.

*EPE'de 4 reading pasajı / 20 listening sorusu (conversation/lecture/brief talks gibi sectionları var)/ 1 listening ve note-taking sınavı (bundan sonra notlara göre 200 kelimelik paragraf yazmanız gerekiyor) / 1 250 kelime yazma sınavınız mevcut.

*Total puanınız 59.5 ve üstü tebrikler geçtiniz. 84.5 ve üstü bölümdeki eng101 dersini AA vermiş sayılıyor.

ODTÜ Hazırlık D ve E blok. Okulda G blok'a kadar hazırlık binası mevcut.

Faydalı Linkler:

Kampüs Drone ->

https://www.youtube.com/watch?v=0qe-kMJE4d8

ODTÜ Tanıtım Videosu ->

https://www.youtube.com/watch?v=uzebj9eSAUs

Yurt Tanıtımı ->

https://www.youtube.com/watch?v=jI-92OQibys

EPE Hakkında Daha Çok Bilgi ->

https://epe.metu.edu.tr

Daha fazla sorunuz varsa sorun lütfen. Diğer ODTÜ DH Lobisi aslanları da cevaplar eminim. ODTÜ'ye bekleriz.

• Faydalı.
    Bir link de benden
    https://sanaltur.metu.edu.tr/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı odtü iyidir. Up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Up

• UP

• Elinize sağlık hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ODTÜ 101:Hazırlık/Kampüs/Yurtlar 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Faydalı konu. Bisiklet yolları, elf yolu, spor salonları, kütüphane vs. de eklenebilir ayrıca her yurdun kantini var birsürü çeşit yemek yapılıyor ypt(yogurt pilav tavuk) en popüler yemektir fakat 80 lira olmuş yazık cidden bi daha ne zaman yerim bilmiyorum

• teşekkürler hocam öncelikle,yurt ve konukevi mevzusunda bu konukevi başvuruları ne zaman oluyor ve yurt çıkmazsa mı başvuruyoruz biraz açıklar mısınız

• şu sıralama üstüne yurt çıkması zor gibi bi durum var mı

• Ps2ciGenç P kullanıcısına yanıt

Hocam yurt başvurusu okula kayıt olunurken yapılıyor. Online kayıt sırasında yurt kayıt ekranı var, orada ilk 4k'da iseniz tercih ekranı çıkıyor, değilseniz ekonomik koşullarla ilgili bilgi formu dolduruyorsunuz. Daha sonra kayıt ekranında belirtilen zamanda yurtlarınız açıklanıyor.

Eğer yurt çıktıysa hangi yurt olduğu orada yazıyor. Çıkmadıysa da puanınız yazıyor. Orada belirtilen tarihte bilgilerinizi o yurdun mailine atıyorsunuz onlar size oda numaranızı söylüyor.

Çıkmadıysa ertesi günü belirli bir saatte konukevi ekranı açılıyor. Oradan bulabilirseniz tercih ediyorsunuz bulamadıysanız her hafta pazartesi yurttan çıkan varsa yeni liste ile yerleşmeler gözüküyor.

Konukevine yurt çıkarsa da başvurabiliyorsunuz sizden boş kalan yer bir sonraki pazartesi başkasına veriliyor.

• geçen başka bir konuya da yazmıştım, odtü kampüsü iyi hoş ama binalar dökülüyor. bilg müh okulun en yüksek puanlı bölümü ama gel gör ki küçücük basık havasız karanlık bir yer. hiç yakışmıyor. neticede zamanın çoğu kampüsün yeşilliğinde değil bina içinde geçiyor. ayrıca bölümler arası yollar da (aslında patika) fazla "doğal".

• ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt

Hocam ben bina konusunda çok katılmıyorum. Evet bilgisayar büyük ihtimalle okulun en rezil haldeki binası ama mesela makine G'de gezerken veya EE'nin D binasında (ikisi de bayağı eski binalar) gerçekten ciddi ve mühim bir kurumda geziyormuşsunuz hissi veriyor.

Mesele verdiği duygular ise bence ne bileyim Sabancı'nın özel hastane gibi koridorları veya yepyeni tekerlekli sandalyeli amfileri bana hep daha yapay ve daha kötü geliyor. Tamamen bakış meselesi bence. Dediğim gibi G binasında geziyorsunuz. Bütün amfilerde "91 mezunları tarafından yenilendi" veya "78 mezunları bağışları ile yapıldı" falan yazarken o eski, büyük, tahta masalı amfiler bana daha güzel geliyor.

Keza ODTÜ'nün içinde Fizik Binası/Üçlü Amfi/Mimarlık Bölümü gibi Brutalist mimarinin Türkiye'deki ve Dünya'daki en güzel temsillerinden bazıları var.

Unutmayalım ODTÜ'nün kampüs ve binalarının projesi Çinici çifti tarafından özel çizilmiş ve ödüllü bir proje.

Bence bu yeterli lab imkanı bulunsun geri kalanı bence insana hangisi daha hoş geliyor olayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 1 Ağustos 2023; 16:20:37 >

• CENG binası kampüsteki en rezil bina olamaz...
    Tam olarak neyi sıkıntı?
    Çok daha "kötü" gözüken, durumda bina gördüm. Adına gerek yok.

"Brütalist" mimari
    Meh
    Pek de fark etmiyor.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Hocam bence daha çirkini elbet vardır ama CEng binası bence okuldaki en ruhsuz binalardan biri. Şöyle düşünün mesela EE A binası oldukça çirkin gözüken bir bina fakat orijinal Çinici ODTÜ Planı'nda var olan bir bina olduğu için temel brutalist ve pragmatik mimarı elementleri göze çarpar. Bunlar nelerdir:

1-Beton ve tuğlanın süsleme olmadan çıplak ve saf haliyle kullanılması. Sadelikteki estetik.

2-Geniş alanlara sahip bölgeler, koridorlar.

3-Sembolik veya metaforik anlatım ögelerini mimariye yedirmek.

4-Pragmatiklik. En mühim ve temel mesele bu aslında. Az malzeme bol yarar.

Bakalım CEng binası A ve B olmasına rağmen aslında tek bina. Bu binanın oldukça dar koridorları, mahzenmiş gibi planı ve oldukça düzensiz bir oda yerleşim planı mevcut. Ayrıca merkez binalarından çıplak estetik kanununa uymayan Matematik ile 2 binadan biri. (Matematik ilk plandan sonra revizyonla boyanmış orijinali böyle değil)

Bu gibi sebepler bence okuldaki pek çok bina arasından en çirkinlerinden biri yapıyor. Bu CEng ile alakalı bir mesele değil, içselleştirmeye lüzum yok.

Not 1:

Okulda sonradan planda olmayarak yapılmış pek çok bina mevcut. (Yüksel Proje, Zemin Labı, Biyolojik Bölümü) Fakat bölümler bölgesinde (Teknokent ve Yurtlar dahil edilmedi) bu kadar plan dışı hazırlanmış bence bina yoktur.

Not 2:

Brutalist mimari ODTÜ'nün dokusu ve 1960lara darbesini vurmuş bir akımdır. Bence en temel ve en estetik mimarı akımlarından birine ilgimizi çekmiyor diye "meh" demek oldukça sığ ve yakışıksız bir davranış.

• nickolangelo kullanıcısına yanıt

aslında kastettiğim eskilik değil. aksine ben de siz gibi binaların çevresi ile birlikte ruhu olması gerektiğini, hatta eskiliğin (yaş almışlığın) odtü gibi boğaziçi gibi ankara ünv gibi sembol okullara çok da yakıştığını ve gerektiğini düşünüyorum. bizdeki her eskiyen şeyi yıkıp dikine büyütüp plaza tarzı şeyler yapma anlayışını beğenmiyorum. kim ne yapsın yeşilin içinde devasa parlak camlı plazaları...

ben bilg binası özelinde yazdım ama çoğu bina da dışardan dökülüyor görünüyor. diğer binaların içini görmedim.

sorun aslında binanın aşırı dar, kötü planlanmış insanın içini sıkan yapısı ve en başa dönersek bir ruhu da olmaması... yani pejmürdelikle tarihilik/orijinallik arasında bence bu yapılar biraz pejmürdeliğe yakın...

yurtdışındaki benzer ikonik ünv ler de aşırı eski ama bu anlamda basık ve iç daraltıcı değiller..

• Son günler upı

• nickolangelo kullanıcısına yanıt
    Sizce odtü'de bir geriye gidiş var mı?
    Bunu vakıfla devlet okulu karşılaştırması olarak soruyorum biraz. Hem bütçeleri az ve azalacak gibi duruyor. Üstüne boun'da yaşananlar da tabi yukarıda bahsettiğiniz kültürel geçmiş, yaşanmışlık yok bir vakıfta. Ne düşünürsünüz devlet vs vakıfta

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Wanderfox kullanıcısına yanıt

Bütçe totalde çok okul için çok az. Bunu hissedebiliyorsunuz zaten. Binalarda bir kohnelik, lablar oldukça eski falan. Kültür elbette güzeldir mesela bugün bir odtü mezunu bilkent mezunundan daha okulcudur herhalde ama bence değmez.

Sıralamanız oldukça iyiydi diye hatırlıyorum bilkent ee falan bence oldukça güzel bir seçenek sizin için.

Boun odtü mezunu olduğu sadece haftasonu bahar şenliğinde falan kampüsü kullanırken bir de işe alırken kayirmaca yapmak üzere aklına gelen biri olmaktan her türlü artınız var bence. Aklınız arkada kalmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.