Şimdi Ara

ODTÜ EE <1., 2., 3. sınıf eklendi> (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
11
Favori
2.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam cinsiyetsiz tuvaletlerin olduğu doğru mu kızlarla aynı tuvalete mi giriyorsunuz? çok şanslısınız :)) umarım ben de odtu'ye gelebilirim.. En büyük hayalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıllık dershaneci bir anda oldu bize Odtü'lü hayal kırıklığına uğrattınız beni...
  • ceyhun711 C kullanıcısına yanıt
    Ayni tuvalete girince noluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyhun711

hocam cinsiyetsiz tuvaletlerin olduğu doğru mu kızlarla aynı tuvalete mi giriyorsunuz? çok şanslısınız :)) umarım ben de odtu'ye gelebilirim.. En büyük hayalim
    Bu geyiğin çıkış nedeni LGBT topluluğunun bir ara beşeri tuvaletlerini cinsiyetsizleştirmek istemesi. Amerika'da vs. bu uygulama baya yaygınlaşıyor, birçok kampüste ve işyerinde şu an buna geçildi artık. LGBT topluluğu da bunu uygulamak istemişti. ODTÜ'de bir hafta yalnızca beşerideki bir katın tuvaletinde o LGBT'cilerin yapıştırdıkları stickerlar durdu fakat sonradan rektörlük tarafından kaldırıldı zaten. Yani hiçbir zaman ODTÜ'de cinsiyetsiz tuvalet falan olmadı şu an da yok, o yalan. Ama Hacettepe'de var mesela. Hacettepe LGBT topluluğunun başı ODTÜ LGBT'nin düzenlediği bir etkinliğe gelmiş ve bu konuda "biz başardık siz de başarabilirsiniz!!" falan demiş, sanırım Boğaziçi'nde de var. Stanford, Harvard vs. hep geçti buna ama ülkemizde hemen Yeni Akit'e düşüyorsun işte ODTÜ'de bir şey olunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 3 Temmuz 2018; 14:38:2 >

• Olm niye ispat etmeye çalışıyosun. Bunlar köylü xD sırf laf sokmaya gelen ve seni kıskanan bi ton adam vardır burda emin ol. Boşver, sen konu açıp yardım etmeye çalışsan da bu pler anlamaz :)

• Cinsiyetsiz tuvalet başarı mı şimdi? Saçmalığa bak.

• Toplumun milli değerlerinden arindirilip iyice yozlaştirilmasini isteye icin evet

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • imperialred19 kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısın gerçekten yazık..

Yahu ODTÜ, Hacettepe ülkemizin en iyi üniversiteleri keşke bu tarz aptalca haberlerle değil de sadece bilimsel ve kültürel alanda ülkesine ve insanlığa yaptığı katkılarla gündeme gelse.

• Hocam odtulu olabilirsiniz fakat niye 10 yıldır dershaneciyim adı altında başlık açıyorsunuz embriyo iken galiba sıralama tahmini yapıyordunuz
  • Bilkent bogazici karsisinda odtu secme sebebiniz neydi?

Birinci sinif atabilirseniz guzel olurdu. 2. Sinifin ilk sorusunu anlayabildim sadece belki 1.siniftan bildigimiz bir sey cikar

• quote:

Orijinalden alıntı: hynx

Bilkent bogazici karsisinda odtu secme sebebiniz neydi?

Birinci sinif atabilirseniz guzel olurdu. 2. Sinifin ilk sorusunu anlayabildim sadece belki 1.siniftan bildigimiz bir sey cikar
    Ben mühendis olmak istiyordum küçüklüğümden beri yani bir şeyler tasarlamaya meraklıyım. O yüzden en iyi mühendislik eğitimi alabileceğim yerin bu olduğunu düşünerek böyle bir tercih yaptım. Boğaziçi'nin teknik üniversite olmaması bana kalırsa mühendislik konusunda onu biraz geriye atıyor. Oradan çok iyi mühendisler de çıkabiliyor fakat çoğunluğun ne yaptığına bakarsanız bankacı, patron vs. olduğunu görürsünüz. Ki bu normal çünkü ders programları zaten bu tarz bir eğitim için hazırlanmış. Mesela BOUN EE'nin 1. sınıf zorunlu seçmelisi makroekonomi bizimkisi lineer cebir :asdasd

ee.boun.edu.tr
    Curriculum | Boğaziçi University Electrical & Electronics Engineering Dept.
    https://ee.boun.edu.tr/undergraduate-curriculum

eee.metu.edu.tr
    Sayfa bulunamadı | ODTÜ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
    https://eee.metu.edu.tr/tr/node/628

Şu linklerden karşılaştırabilirsiniz. Tabii "ben patron olacağım İstanbul'da yaşayacağım" diyorsanız BOUN bu konuda daha iyi görünüyor fakat mühendislik yapayım diyenler için ODTÜ daha iyi gibi. Örneğin ASELSAN'ın yüzde 70'i ODTÜ'lüdür, ülkede belki de tek araştırma geliştirilme yapılan yeri yani savunma sanayiini ODTÜ'lüler domine eder. Yani kısaca bu biraz size kalmış, ne olmak istediğinizle alakalı bir tercih.

Bilkent'teki arkadaşlarımla konuşuyorum arada ve pek fark olduğunu zannetmiyorum eğitim açısından. Belki kampüs hayatı olarak ODTÜ öndedir ama Bilkent'e gidince alınan aylık 900 lira bursu da göz önüne almak lazım. :D Bilkent vs. ODTÜ tartışmasında bir karar veremiyorum açıkçası ikisi de aynı geliyor. ODTÜ bölüm tanıtım günlerine gitmiştim geçen sene (ODTÜ EE yazmamı burada bölümü gezmeye borçluyum zaten) ve orada hoca da aynısını diyordu, pek fark yok Bilkent EE ile ODTÜ EE arasında. Sadece ODTÜ bir alanda uzmanlaşmak için daha iyi çünkü her alanın hocası var.

- 1. sınıf eklendi

• imperialred19 kullanıcısına yanıt
    Ananı mı yozlaştırıyorlar sanki sana niye battı? Tuvalette grup sex mi yapıyorsunuz siz? Yan tuvalette bir kadın olunca fantezi mi kuruyorsunuz? Bayramlarda dede evinde falan kadın erkek ayrı tuvalet mi var?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

Niye inanmıyorsunuz hocam? Hocam diyorum işte ODTÜ'lüyüm.

Kanıt:
    oha 3.95

bu arada atom kullanıyorsun hocam mezun olunca yazılım tarafında mı çalışacaksın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

oha 3.95

bu arada atom kullanıyorsun hocam mezun olunca yazılım tarafında mı çalışacaksın ?

Alıntıları Göster
    Küçüklükten beri kod yazıyorum da bu sene düzgün dil bilmediğimi fark ettim. Hep scripting dilleri biliyordum PHP falan, onlar da bebe işiymiş zaten. :D 1. sınıfta C dersi aldık BA aldım, o hariç tüm dersler AA geldi. Dersin formatı değişti ilk kez bize verdiler, biraz kobay gibi olduk. Baya zorlanmıştım.

Kodlamayı ve problemlere çözüm üretmeyi çok seviyorum, o yüzden programlamaya büyük ilgim var, mezun olunca bu sektörde çalışmak isterim fakat bu biraz zor gibi. Bizim bölümden mezun olanlar genelde donanım mühendisi vs. oluyor, gömülü sistemlere kod yazıyorlar ama yani bu benim için yeterli olmaz sanırım, ben tüm gün kod yazmak istiyorum. Yani bizim bölümden genelde yazılımcı çıkmıyor. Ama Türkiye'de EE sektörü olmadığı için (İntel gibi bir markamız yok) yine kodlamayla alakalı bir işte çalışıyorsun zorunlu olarak. Linkedin'e bakın mesela çoğu yazılımla alakalı bir işte çalışıyor mezunların. Ama dediğim gibi bir bilgisayar mühendisi gibi kod yazmıyordur hiçbiri. Benim hayalim bilgisayar bilimi bilen biri kadar iyi kod yazabilmek ve tamamen yazılımla alakalı donanımla alakası olmayan bir işte çalışmak. Fakat daha yolun başındayım belki mezun olurken fikrim değişir, belli olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

Küçüklükten beri kod yazıyorum da bu sene düzgün dil bilmediğimi fark ettim. Hep scripting dilleri biliyordum PHP falan, onlar da bebe işiymiş zaten. :D 1. sınıfta C dersi aldık BA aldım, o hariç tüm dersler AA geldi. Dersin formatı değişti ilk kez bize verdiler, biraz kobay gibi olduk. Baya zorlanmıştım.

Kodlamayı ve problemlere çözüm üretmeyi çok seviyorum, o yüzden programlamaya büyük ilgim var, mezun olunca bu sektörde çalışmak isterim fakat bu biraz zor gibi. Bizim bölümden mezun olanlar genelde donanım mühendisi vs. oluyor, gömülü sistemlere kod yazıyorlar ama yani bu benim için yeterli olmaz sanırım, ben tüm gün kod yazmak istiyorum. Yani bizim bölümden genelde yazılımcı çıkmıyor. Ama Türkiye'de EE sektörü olmadığı için (İntel gibi bir markamız yok) yine kodlamayla alakalı bir işte çalışıyorsun zorunlu olarak. Linkedin'e bakın mesela çoğu yazılımla alakalı bir işte çalışıyor mezunların. Ama dediğim gibi bir bilgisayar mühendisi gibi kod yazmıyordur hiçbiri. Benim hayalim bilgisayar bilimi bilen biri kadar iyi kod yazabilmek ve tamamen yazılımla alakalı donanımla alakası olmayan bir işte çalışmak. Fakat daha yolun başındayım belki mezun olurken fikrim değişir, belli olmaz.

Alıntıları Göster
    odtü de software engineering masterı var diye biliyorum hocam lisans bittikten sonra patlatırsınız bir master güzel olur bence. yolunuz açık olsun

• Hazirligi gecmek icin ekstra bir calisma yaptiniz mi yoksa ingilizce bilmek yetiyor mu, mesela attiginiz ingilizce odevlerindeki gibi ayrintili essay turleri bilmek gerekli mi?
  • https://forum.donanimhaber.com/ea-sports-ta-yazilimciyim-sorularinizi-alablirim--133570733

Arkadaş geçende de ea sports da yazılımcıydı
    Geçen günde 10 yıllık dershaneciydi
    ODTÜ EE <1., 2., 3. sınıf eklendi>

• quote:

Orijinalden alıntı: hynx

Hazirligi gecmek icin ekstra bir calisma yaptiniz mi yoksa ingilizce bilmek yetiyor mu, mesela attiginiz ingilizce odevlerindeki gibi ayrintili essay turleri bilmek gerekli mi?
    Hayır. Ben hazırlık atlama sınavına girerken formal writing denilen şeyin en basit kurallarını bile bilmiyordum. Allah ne verdiyse yazmıştım hazırlık atlama sınavından. O yüzden o bölümün puanı biraz düşük gelmişti ama yine 83.5 almıştım. Zaten atlamak için 60 almak yeterli, hiç essay yazmadan bile atlayabilirsin diğer bölümleri iyi yaparsan.

Ayrıca zaten bu sene hazırlık atlama sınavının sistemi değişti, böyle sıfırdan yazı yazdırma kalktı. Tablo ve grafik karşılaştırma soruları geldi onun yerine. Bunların kuralları var, bu kuralları uygularsanız çok puan alırsınız bu bölümlerden ama ben sınava girerken kural falan bilmiyordum, yine de geçtim. Kural bilsem 85 üstü alırdım ve ENG101 almama gerek kalmazdı.

Ekstra bir çalışma yapmadım, gerek de yok. Eğer özel okula gitmişseniz rahat olun geçersiniz, zor bir sınav değil. Ben full devlet okuluna gitmiştim fakat TÖMER'de B2'ye kadar bitirdim. Bir de lisede çok ilgiliydim felsefeye, sürekli kitap okur bir şeyler dinlerdim. Bir şekilde gelişti İngilizcem. Kısacası B2 seviyesinde İngilizce fazlasıyla yeter bu sınavı geçmek için. Ama İngilizceniz iyiyse çalışın bence formal writing denilen kurallara, ENG101'i almamaya çalışın. Her hafta ödev vs. oluyor, full amelelik bana kalırsa. Şimdiki aklım olsa geçen yaz çalışırdım biraz essay yazma kurallarına. METU EPE sitesindeki kitapçığı bir inceleyin, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

• Ee ceng arasi gecis yok muydu hocam oyle bir seyler hatirliyorum arkadastan. 1.sinif icin.

• ODTÜ'YE LAF EDENLER NEDEN ASELSAN VS İLE GURUR DUYUYOR ?

BU ŞİRKETLERİN NEREDEYSE YARISINDAN FAZLASI ODTÜLÜ İLE DOLU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 3 Temmuz 2018; 15:39:39 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.