Şimdi Ara

Odtü ee mi ankara tıp mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kararsızım ve bu kararsızlık bitmiyor
    Tıpın artıları çok cezbediyor ve mühendislikte sıkıntılı ve stresli iş hayatında(patronun altında çalışmak ,özel sektörde ne olucağının belli olmaması,devlete girmiyorum bile,aselsandaysa o kadar çalışıp karşılığını alamadıktan sonra ilgi sevgi de bir yere kadar düşüncesi) bunları düşününce tıp daha cazip geliyor
    Sorduklarımdan ve okuduklarımdan yola çıkarak tıp okuyan herkesin bu mesleği seçerken çok bilgili ve ilgili olmadığını bunu okurken kazandıklarını farkettim ayrıca kan insan hayatı vb konuların çok da öneminin olmadığı tıp branşları da mevcut yani herkes cerrrah olmak zorunda değil
    Uzun bir eğitim deniyor tıp için fakat mühendisliğin hele ki odtü ee nin aşağı kalır yanı yok
    Şu an çok ilgili olup da ilerde o mesleği yaparken sevmemek de mümkün(para kazanamadıktan sonra türkiye gibi bir yerde nasıl mutlu olursun orası ayrı)
    İnsanlara yardım etmeyi severim ve biyolojiyi de çalışırken çoğunlukla mantığını kapıp ezberleyerek çalışırdım uzun bir yazı oldu ama gerçekten tavsiyeye ihtiyacım var lütfen yardımcı olur musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• odtü ee'ye bile işsiz kalir deniliyor vay halimize..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam odtu ee alaninda bir numaradir böyle bi imkanin varsa yaz kaçırma derim

• İlgin varsa eğer mühendislik istiyosan odtü ee on numara olur. ODTÜ'yü okuyup da işsiz kalmak zordur yani sanırım, rezalet bi üniversite hayatı geçirmedikten sonra. Yurt dışı vs istiyosan da mühendislik daha avantajlıdır diye düşünüyorum. Ha eğer tıpa ilgim daha çok diyosan, Ankarayı yaz gitsin yani

• Kreutz kullanıcısına yanıt
    Hocam onu biliyorum gittim görüştüm baktım yani bilgim var o konuda tek sıkıntısı bu kadar zorluk çekip düşük maaşlar alma riski öteyandan diğer tarafta garantidesin ve bunun bilinciyle yaptığın işi zorunluluk gibi değil de öğrenmeye çalışarak geçirirsin öbür türlü kafada hep maaş olucak bir de özel sektörde ne olucağını bilemezsin

• Hocam sizi 3. Sinifta kapiyorlar genelde is sikintisi en son cekecegin bölüm orasidir buna emin ol

• palavraları bir kenara birakirsak elektronik mühendisligi istiyorsan ee para kazanmak istiyorsan ticaret başlik bile ben saçmayim girme konuya diyorduda genede yardım amaçlı yazayım dedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çapa mı ankara tıp mı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mormegil7 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilgilerimi tam olarak bileyorım ki şu anda ikisi yaparım gibi geliyor çünkü biyolojide en severek çalıştığım ders sistemlerdi yani anlıycağınız tek bir ilgim yok ama şu da var benim durumumda olup aile baskısı işte iş garantisi bs diyerek gidenlerde sonradan iyiki seçmişim diyor en azından kendimi garantiye aldım diye düşünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneShotHeadShot -- 18 Temmuz 2017; 12:40:23 >
  • Kreutz kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun iş sıkıntısı değil maaşlar ve mühendisliğe verilmeyen değer ağır koşullarda çalışma(aselsan) vb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneShotHeadShot -- 18 Temmuz 2017; 12:45:23 >
  • Hocam bence sende azcik önyargı var mezunlarina bakarsan cogu düzgün ve iyi kosullarda calisiyor biraz daha detayli arastir istersen tip ee ya göre daha durgun bi iş

• quote:

Orijinalden alıntı: OneShotHeadShot

Hocam ilgilerimi tam olarak bileyorım ki şu anda ikisi yaparım gibi geliyor çünkü biyolojide en severek çalıştığım ders sistemlerdi yani anlıycağınız tek bir ilgim yok ama şu da var benim durumumda olup aile baskısı işte iş garantisi bs diyerek gidenlerde sonradan iyiki seçmişim diyor en azından kendimi garantiye aldım diye düşünüyor

Hocam ODTÜ'den bahsediyoruz yani, daha okurken teklif gelenler olduğunu anlatıyo arkadaşlarım ki zaten iş alanı olmayan bi yer olsa sıralaması bu kadar yüksek olmazdı sanmıyorum. Yani iş sıkıntısı çekeceğinizi hiç sanmam, hele ki sağlam bi ikinci yabancı dil vs yaparsanız ingilizce üstüne, on numara bi kariyeriniz olcaktı.

Hocam sistemler benim de en sevdiğim konuydu. Ben tıptan başka bi şey istemiyorum senelerdir, yani biraz araştırırsanız iki mesleği de, ilginizi daha iyi görebilirsiniz. Ama şunu da unutmayın ikisinden de mezun olduğunuzda kolay kolay iş sıkıntısı çekmezsiniz. Yani tıpı seçme sebeplerinizden biri garanti meslek olmasın bana sorarsanız

Eğer ilgim olsaydı ben ee yazardım, yani imkanları biraz daha geniş tıpa göre. Ama dediğim gibi, sizin ilginize bağlı yani.

• Mormegil7 kullanıcısına yanıt
    Hocam ee okurken kendini geliştirmek zorlayabilir zaten bölüm zor

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: OneShotHeadShot

Hocam ee okurken kendini geliştirmek zorlayabilir zaten bölüm zor

Hocam tıpta da var ki o zorluk, en basitinden 2 yıl fazla okuycaksınız. Nöbetler vs olcak, son yıl hastanede geçicek bildiğim kadarıyla tamamen, çok sürüncez yani iş bulmak olarak aynı nerdeyse, kazanacağınız para da yaklaşık aynı -kendinizi iyi geliştirirseniz mühendislikte daha fazla kazanabilirsiniz belki emin değilim- ikisinde de okurken sürünmek garanti, tıpta fazladan 2 yıl okuycaksınız ben tıpı çok seviyorum ve bu yüzden bunları göze alcam, sevmesem de mühendisliğe ilgim olsa mühendislik yazardım hiç üçüncü sene de uğraşmazdım. Dediğim gibi bi çok şeyi yakın, hele zorluk anlamında tıp daha çok zorlayacaktır. Bu yüzden ilginize göre karar verin, bashettiğiniz iş bulma, zorluk vs fark yoktur o kadar

• OneShotHeadShot kullanıcısına yanıt
    hocam, elde ettiğiniz sonuç için tebrik ederim gerçekten harika bir netice. Birkaç mesajınızda özellikle aselsan'daki ağır koşullardan bahsetmişsiniz ama bunların somut karşılığı var mı? Demek istediğim, aselsanda çalışan birinden mi dinlediniz bu ağır çalışma koşullarını?
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Birkaç kişiye sorduk artı odtüden bir hoca da bahsetti tam bu şekilde demedi ama zpr olduğunu fakat odtüde zaten zorlandıkları üçin orda alışıyorlar demişti ama çalışma şartları zor

• OneShotHeadShot kullanıcısına yanıt
    aselsan'da çalışan birkaç arkadaşım var, onların benimle paylaştığına göre epey rahat çalışıyorlar. Hatta bi tanesi başka bir yerdeydi, daha yeni geçti aselsan'a. Şimdi arayıp sordum bir kere daha emin olmak için, aselsan'a sıkı diyen benim eski çalıştığım yeri görmeliydi dedi. O yüzden ağır çalışma koşulları aselsan için biraz abartı olabilir.
  • Up

• Dostum sen kararını vermişsin sadece hayal etmeyi unutma bundan 5 yıl sonra 10 yıl sonra 15 20 vs. ikisinde de nerede olduğunu nasıl hissettiğini yaz. Bir gün bekle ve sonraki gün onu oku. Aradaki farkı sen de göreceksin. Sonra vericeğin her karar da o kağıttakileri gerçekleştirmek için olsun. Bu sadece benim önerim ama çok zamanını almaz.
  • hocam herkes odtü ee yi överken senin cevaplar sanki tıpı hep savunuyormuşsun gibi duruyor.senin gönlün tıptan yana gibi.insanlara yardım etmek deyince tıpta aklında daha spesifik daha memnun edici bir şeyler oluşuyor bence.mühendis olsan da muhakkak iyi yerlere geliyorsun ama şunu düşünmeden edemiyorsun:eee girdik bölüme sonra noolcak?bende aynı çıkmazdayım ben de alt dallara falan bakıyorum ama yine yönelemiyorum. takipteyim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.