Şimdi Ara

ODTÜ EE VS BİLKEN PC VS BOĞAZİÇİ MAKİNE (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

ODTÜ EE VS BİLKEN PC VS BOĞAZİÇİ MAKİNE

(En Son Oy Tarihi: 3.9.2024)
Giriş
  • Kararsız İstanbullu kullanıcısına yanıt
    Yaz bilkent gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V3tra -- 26 Temmuz 2015; 18:40:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kararsız İstanbullu

çok güzel anlatmışsın hocam
    1 günümüz kaldı napıcaksın nasıl karar vericeksin merak ettim bana bi yol göster

Şu an EE yazılı. Yarın bir iki mühendisle telefonlaşıp durum soracağım. Bakalım, duruma göre oraya tıp da gelebilir aynen de kalabilir.

Bu arada 2 gün var, 16'sının 23.59'una kadar diye biliyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen 2 gün önce boun makine isteyen birine laf ediyordun , neden makine istiyosun bilgisayar yaz ; çağ bilgisayar çağı makine öldü falan diyodun ? Ne ayaksın?
  • terane1907 T kullanıcısına yanıt
    boğaziçi makine çok popüler olduğu için ankete ekledim
    birde sadece BOĞAZİÇİ için mezunların kendi alanlarında değilde daha işletmeye yöneldiğini öğrendim
    yani ordaki amaç boğaziçi etiketiymiş makine müh değil
    farkındaysan odtü bilkent makine yok orda olmamasınında sebebi bu düşüncem ve hala aynı fikirdeyim
    1528 le kapattı geçen sene ,bu sene kesin yükselir . Gelmez rahat ol
    hayırlısı hocam ben gelir demiyorum ki, gelmezse de kısmetimde yokmuş bir seçenek elenmiş olur :)
  • Trollüğü itiraf mı edersin
    Biz mi rencide edelim

Son 6 ay projeler
    Makine m-güneş enerji otobüs
    Makine m-insansız kara aracı
    Havacılık m-hava gözlem balonu
    Ee-bilgisayar-el,göz hareketli klavye

Daha yazalım mı,hazırlıkta üç beş kişinin katıldığı olaya eylem mi diyorsun,güldürme hacı

• aşağıdaki şıklardan kendinize en uygun olanı seçin.
    1- A-televizyon kumandası
    B-oyuncak araba motoru
    C-Tetristeki oyununun bugu
    2- A-N.Tesla
    B-H.Ford
    C-S.Jobs
    3- A-diyot
    B-yağ filtresi
    C-debugger
    4- A-Şimşek
    B-Kaldıraç
    C-Abaküs
    5- A-elektrik çarpması
    B- parmağını dişliye kaptırmak
    C-bilgisayara baka baka gözlerinin bozulması
    6- A-Şu otomatik kapıyı yapsana bi
    B-Bizim arabanın motorundan değişik sesler geliyo
    C-Şuna bi format atıver
    7- A-V=IR
    B-F=ma
    C-e^(ipi)+1=0

not: en fazla sayıda çıkanı tercih ediniz(A=EE, B=makine, C=bilgisayar)
    4 sene makinede zorlanmak yerine. Rahat rahat İtü Endüstri okuyup öyle işletme olaylarına atılsan? Endüstri İşletmeye baya yakın bölümdür..Yöneticiliğe de yakındır..

Bi şirket yönetici arıyorsa , ekonomiden anlayan iktisat ,işletme ,endüstri mezunlarına öncelik verir diye düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Ford,Tofaş,Mercedes gibi yerlerde Makine mühendisleri yönetici olur heralde ama ne bileyim endüstri daha daha bir geniş sanki. P&G , Unliever,Phlip Morrison ,Accenture ,Mc Kinsey , gibi çalışma ortamı daha rahat yüksek maaş veren yerler var . Makine Mühendisleri Fordda falan fabrika ortamı gibi bi yerde mi çalışıyor acaba. Bir görmek lazım.

Boğaziçi Mezunu işe alımda önceliklidir ,odtü,itü,bilkentle birlikte ama. İşini iyi yapan kişi terfi alıp , yöneticiliğe yükselir heralde.İşverenin-" Bu adam bounlu ben bunu yönetici yapayım odtülü itülü altta kalsın diye " düşündüğünü sanmıyorum çok. Bana mantıklı gelmiyor. Boğaziçili biri yönetici olabiliyorsa kendi başarısıdır. Okulu sadece işine ilk girişinde etkilidir diye düşünüyorum sanki.

Hepsi benim nacizane düşüncelerim. Sen ne düşünüyorsun?

bende genel olarak katılıyorum bu ankete endüstri koymama sebebimde şu : bilkent hazırlık+1. sınıfın sonuna kadar istersen bölüm değiştirmene izin veriyor puanın tutuyorsa tabi, e benim tuttuğu için en kötü ordan geçebilirim diye düşündüm :)
    ancak endüstri hakkında çok olumsuz yorum aldım torpilin en çok işlediği bölümler işletme ve endüstri gibi geliyor bana, ama çok iyi bir bilgisayarcı makineci eecinin yaptığını herkes yapamaz o yüzden torpil daha kısıtlı
    birde kendi şirketini kurma olayı yok çok tamamen bir şirkete bağlısın hep
    ama dediğim 3 bölümden birini bitirip MBA yaparsan hem yöneticiliğe aday olursun hemde teknik bir tarafın olur gerçek mühendislik işleri için gibi geldi bana
    Hmm , bilkent izin vermese de MErkezi yatay geçiş diye bir şey var. Her okul kontenjan açmak zorunda . Yök belirliyor kontenjanları. 1.Sınıfı okusan kesin geçersin de . Hazırlıkdan sonra direk geçilir mi onu bilmiyorum .

Dediklerine ben de katılıyorum . teknik bilginin üstüne MBA geyet güzel olur. Kendi işini kurma açısından da makine ,bilgisayar avantajlı. Özellikle bilgisayar her türlü girişime açık bir bölüm.

-ek bilgi :2013 birincisi abdullah coşkun boun endüstride şuan. Endüstri de baya iyi bölüm . Büyük şirketlere girerken torpilin falan çok olacağını zannetmiyorum. Zaten bilkent odtü itü boun da okuyosan büyük şirketlere girmeye uğraşırsın.

Ankara istanbul gibi bir yer değil . Sanayinin kalbi burada ,eğlence sosyal hayat gece hayatı gezilecek yerler ,toplu taşıma imkanları ,mekanlar vs. Ankaraya fark atar heralde. 5 sene Ankarada geçirmeyi göze alıyorsan bilkent bilgisayar iyi bi tercih olur bence. Makine istiyorsan Boun Makine de güzel ama , gelir mi onu bilemem.

Bakalım şu işi bir yökü arayıp sorayım oda beni rahatlatır baya geçebiliyorsam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aygipe196

çok bilmiyolar neyin ne olduğunu anlatamıyorum mühendis olmaya bile zor ikna etmişken iki gün içinde özele ikna etmem imkansız gibi

önce yaz, sonra açıklarsın. hayat senin hayatın ve ailen seni türkiyenin mühendislik konusundaki en iyi üniversitesinden mahrum etmeye çalışıyorsa pek dinleme onları. süre dolmadan başa bilkenti yaz, gelirse uzun uzun açıklarsın. açıklayamazsan bana getir ben açıklarım.

• up
  • Up up up

• Hocam kararini verdin mi hocam kararini verdin mi

• BuI kullanıcısına yanıt
    Son gün son saat vericem

• Up

• bugün son gün hangisine daha yakınsın .. ne gibi soru işaretlerin var .. hepsi güzel bölüm.. hangisine gidersen maaşın oynamaz.. hangisi ilgi alanına giriyor.. hangisine merağın daha fazla ?
  • Bogaziciyi eledim gibi bilkent odtu arasindayim zaten ee ile bilgisayarin ortak calisma alanlari var

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.