Şimdi Ara

ODTÜ EEE/2019/SORULARINIZI BEKLİYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
3
Favori
2.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ceng den farkımız, her şeyimiz. İki ayrı mühendislik disipliniyiz. Uğraştığımız alanlar, yaptıklarımız, odak noktalarımız çok farklı. Sadece “computer “ opsiyonumuzu ceng ile karşılaştırabilirim. Orda da hardware a yakın, “low level” diye tabir edilen yazılımlar üzerine calısıyor bizim departmanımız. Psödo-kod yanı yalancı kod denilen, “hardware descriprion language” ler kullanıyoruz. Verilog HDL, VHDL gibi dillerle FPGA denilen cihazlar, gömülü yazımlar sürüyoruz. Cengde bildiğim kadarıyla “high level” denilen Python vb gibi diller ile daha başka şeylere odaklanılıyor. Tabi ki mühendisliğin ana dili kodlama. Biz de bi kontrolcü(mesela arduino) sürerken C ile yazarız. Ama amaçlarımız farklıdır cengden.
    Dipnot: Keşke ceng okusaymışım diyip de bölümden soğuyan çok oldu. Bilgisayardan biriyle de konuşursan iyi olur ilerde pişman olmaman adına.Şunlardan bi kısmı ilgini çekiyosa bizim bölüm seni cezbedebilir.
    1. Cihazların fiziksel özellikleriyle ilgili olmak, nano mikro boyutlarda elektronik yapmak istiyorum.
    2.Telekomunikasyon, 5G, internet of things, deep learning gibi trendler ilgimi çekiyor. Sinyallerle uğraşmak istiyorum.
    3.Tıbbi görüntüleme teknikleri, tıbbi cihazlar, yeni teşhis tanı cihazlarıyla ilgilenmek istiyorum.
    4. Robotik, insansı robotlar, vb ilgimi cekiyor. Kontrol/kodlama alanında olmak istiyorum.
    5. Elektrikli araçlar, yüksek güçlü sistemler için elektronik tasarımlarda bulunmak beni mutlu eder.
    6. Güç dağıtım sistemleri,akıllı evler,akıllı şehirler gibi trend konularla uğraşan bir elektrik mühendisi olmak istiyorum
    7. Hardware e yakın, ama isterse yüksek seviye de kodlama yapabilen bi computercı olmak istiyorum.
    8. Tamamen matematiksel takılıp MATLAB da , sinyal teorisinin uçlarında gezmek istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisayar muhendisligimj yoksa elektrikmi,,,makinenin sizden ne farki var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben anakart tarzi şeylerle uğraşmayı,,,kod yazmaktan daha com seviyorum elektrik mühendisligimi yazmaliyim sizce?

• Hocam bu yıl hazırlıktım seneye 1.sınıfım da ÇAP olayını düşünüyordum.Kaç kişi yapiyor ve yapanlar memnun mu acaba?

• Makine mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz?sanki eski popülerliğini kaybetti.

• 60celalettin 6 kullanıcısına yanıt
    ortalamanız kaç hocam zor mu yurt dışına gitmek?
  • Çap’a 2de başlayabiliyosun. Genelde fizik çapı revaçta çünkü ortak ders çok kolay oluyor bitirmesi. Ama ekstra efor istiyor dönemde fazladan 1-2 ders.EEyi bitirip, 1 sene uzatıp o ekstra senede fizik dersi almak en mantıklısı. Bi de çapta fizikçilere must bize olmayan dersler var kimya 2, eng311 gibi, o açıdan sıkıntılı,onu da almak lazım. Bu açıdan mühendislik çapı daha iyi havuz derslerin aynı en azından.Uzun lafın kısası, bitiren bitiriyor :)

• Hocam o kadar farklı bi alan ki, bilene sormanız daha iyi. Kendi bölümüm adına, yüksek lisansın iyi olduğunu söyleyebilirim.

• Şuan bilgisayar öne cıkıyor. Odtü makinede robotik calısan hocalar azalmıs galiba arkadasımın dedigine göre.

• Hocam 3.9 ve üstü ortalama yapmadıysanız, Stanford Mit ETH Epfl biraz hayal gibi. 3.5 üstü bi ortalama ve bi paperla Odtüden iyi Avrupa ünilerine rahat gidersiniz. 3 üstünde ise odtü ayarı yerler olma ihtimali var. Ama 3ün altı imkansiz gibi
    Not: benim 3.4 civarı ve ben yükseği bölüm yapmak istiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.