Şimdi Ara

Odtu eee gelir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ygs 1 472 sıralama 1668 ygs 2 468 sıralama 2035 lys1 mat 48,75 geo 26,75 lys 2 fiz 27,5 kim 30 bio 26,75. odtu eee kazanabilir miyim veya tavsiye ettiğiniz başka mühendislikler varsa paylaşırsanız sevinirim

• bence gelir okul puanında böyle iyiyse.ygs netlerini ve okul puanını da bilseydik daha iyi olurdu tabii :)

ankarada oturmuyorsan ; sabancı mühendislik ve doğa bilimleri fakültesini önerebilirim. sitedeki king_eyes adlı kullanıcının sabancı ile ilgili verdiği bilgilere bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekin93

ygs 1 472 sıralama 1668 ygs 2 468 sıralama 2035 lys1 mat 48,75 geo 26,75 lys 2 fiz 27,5 kim 30 bio 26,75. odtu eee kazanabilir miyim veya tavsiye ettiğiniz başka mühendislikler varsa paylaşırsanız sevinirim

Dostum okul puanınla(iyiyse) beraber bence sıralaman 2500 civarında olur. Bende 500 civarında bekliyorum.

Uzun zamandır araştırmalarım, elektrik-elektronik mühendisleriyle görüşmelerim beni şu noktaya götürdü. Elektrik-Elektronik okuyup 3.sınıfta elektronik,haberleşme ve ya elektrik seçip sonradan uzmanlaşmaktansa daha baştan ne olacağını bilerek kendini belirli yönde eğitmenin daha faydalı olacağını söylediler. Değişen iş dünyası gittikçe bellirli alanlara yoğunlaşıyor, parçalanıyor. Önceden atıyorum bir otomotiv şirketi otomobin tamamını üretirken şimdi bir otomobil üretim süreci parçalara bölünerek farklı sirketlerde hatta farklı ülkelerde üretiliyor. Bu da gittikçe alanında daha özellişmiş, yoğunlaşmış mühendislere ihtiyaç doğuruyor. Bundan dolayı itü elektronik ve haberleşme mühendisliğini yazmayı düşünüyorum. Ayrıca itü'de elektrik-elektronik fakültesi var aynı bir ürünün üretim süreci gibi bu disiplinde lisans programlarına ayrılmış. Çoğu avrupa-abd üniversitesinde de bu böyle. Belki boğaziçi ee ye de dönebilirim daha üniversiteleri gezmedim. Tanıtımlarına gidip-katılacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

bence gelir okul puanında böyle iyiyse.ygs netlerini ve okul puanını da bilseydik daha iyi olurdu tabii :)

ankarada oturmuyorsan ; sabancı mühendislik ve doğa bilimleri fakültesini önerebilirim. sitedeki king_eyes adlı kullanıcının sabancı ile ilgili verdiği bilgilere bakabilirsin.

ygs netlerim türkçe 37,75 mat 40 sos 26,5 fen 36,75 okul puanımda iyidir okulda 8.yim tahminen 72 civarı gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ablelbea

quote:

ygs 1 472 sıralama 1668 ygs 2 468 sıralama 2035 lys1 mat 48,75 geo 26,75 lys 2 fiz 27,5 kim 30 bio 26,75. odtu eee kazanabilir miyim veya tavsiye ettiğiniz başka mühendislikler varsa paylaşırsanız sevinirim

Dostum okul puanınla(iyiyse) beraber bence sıralaman 2500 civarında olur. Bende 500 civarında bekliyorum.

Uzun zamandır araştırmalarım, elektrik-elektronik mühendisleriyle görüşmelerim beni şu noktaya götürdü. Elektrik-Elektronik okuyup 3.sınıfta elektronik,haberleşme ve ya elektrik seçip sonradan uzmanlaşmaktansa daha baştan ne olacağını bilerek kendini belirli yönde eğitmenin daha faydalı olacağını söylediler. Değişen iş dünyası gittikçe bellirli alanlara yoğunlaşıyor, parçalanıyor. Önceden atıyorum bir otomotiv şirketi otomobin tamamını üretirken şimdi bir otomobil üretim süreci parçalara bölünerek farklı sirketlerde hatta farklı ülkelerde üretiliyor. Bu da gittikçe alanında daha özellişmiş, yoğunlaşmış mühendislere ihtiyaç doğuruyor. Bundan dolayı itü elektronik ve haberleşme mühendisliğini yazmayı düşünüyorum. Ayrıca itü'de elektrik-elektronik fakültesi var aynı bir ürünün üretim süreci gibi bu disiplinde lisans programlarına ayrılmış. Çoğu avrupa-abd üniversitesinde de bu böyle. Belki boğaziçi ee ye de dönebilirim daha üniversiteleri gezmedim. Tanıtımlarına gidip-katılacağım.

söylediklerini düşüneceğim ve gayet mantıklı gözüküyor fakat ankarada yaşıyorum ankarada söylediğin türden bir fakülte var mı?

• quote:

quote:

bence gelir okul puanında böyle iyiyse.ygs netlerini ve okul puanını da bilseydik daha iyi olurdu tabii :)

ygs netlerim türkçe 37,75 mat 40 sos 26,5 fen 36,75 okul puanımda iyidir okulda 8.yim tahminen 72 civarı gelir

ankarada oturuyorsan ve maddi durumunda çok kötü değilse odtü elektrik-elektronik en iyi tercih olacaktır
    2010 katsayılarına göre(http://www.acidershaneleri.com.tr/puanhesabi.asp ) 543 gibi bir puan geliyor rahat kazanırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelenbevili172hhc -- 10 Temmuz 2011; 12:08:10 >

• quote:

söylediklerini düşüneceğim ve gayet mantıklı gözüküyor fakat ankarada yaşıyorum ankarada söylediğin türden bir fakülte var mı?

Dostum Ankara'da yaşıyorsan yapacağın sıralama belli zaten.
    İlle EE diyorsan

Bilkent EE
    Odtü EE
    TOBB EE

edit: yanlış yeri alıntılamışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussolini69 -- 10 Temmuz 2011; 12:11:21 >
  • quote:

quote:

quote:

2010 katsayılarına göre(http://www.acidershaneleri.com.tr/puanhesabi.asp ) 543 gibi bir puan geliyor rahat kazanırsın

inşallah yardımın için teşekkür ederim, peki puanlar düşer mi yoksa artar mı sence?

• quote:

Orijinalden alıntı: ablelbea

quote:

quote:

quote:

Dostum Ankara'da yaşıyorsan yapacağın sıralama belli zaten.
    İlle EE diyorsan

Bilkent EE
    Odtü EE
    TOBB EE

edit: yanlış yeri alıntılamışım

odtu teknik oldugu için daha öncelikliydi ama eksisozluktende bakıyorum arada cogusu memnun degil hiçbişe öğrenmedik diyorlar o kafamı karıştırdı biraz yoksa bilkentte iyidir tabi

• girerim adlı odtü ee de okuyan kullanıcı var ona da bir p.m at derim :) puanlar ilk 3 binde pek değişmez ama tıp popülaritesi arttığı için mühendislikler 3 puan civarı bir düşme yaşayabilir.
  • quote:

girerim adlı odtü ee de okuyan kullanıcı var ona da bir p.m at derim :) puanlar ilk 3 binde pek değişmez ama tıp popülaritesi arttığı için mühendislikler 3 puan civarı bir düşme yaşayabilir.

çok sağol baya yardımcı oldun sende ablelbea da =)
  • Sizce ben girebilirmiyim beyler

YGS-1 8700.
    türkçe 36.25
    mat 36.75
    fen 31.25
    sos 32.75

LYS

mat 50d 0 y
    geo 28d 1y 1b
    fiz 27d 3y
    kim 29d 1y
    bio 25d 4y 1b
  • quote:

Orijinalden alıntı: Therah

Sizce ben girebilirmiyim beyler

YGS-1 8700.
    türkçe 36.25
    mat 36.75
    fen 31.25
    sos 32.75

LYS

mat 50d 0 y
    geo 28d 1y 1b
    fiz 27d 3y
    kim 29d 1y
    bio 25d 4y 1b

sennki biraz zor ne yazık ki
  • quote:

Odtü eee hayırlı olsun Ama ben değişik alternatifleri de düşün derim. Senin netlerle zor gibi görünüyor ama bilkent ee yi kesinlikle tavsiye ediyorum ve odtü den daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hem odtü kadar kalabalık değil, hem imkanları odtü den daha iyi hem de bilkentteki hocalarınla odtü de olduğundan çok daha iyi iletişim kurabilirsin. Eğer maddi durumun iyiyse bilkent ee yarı burslu, değilse de aldığım bir duyuma göre bilkentte bölüm değiştirmek çok kolaymış. Yani bilkent endüstri veya makineye gidip sonradan ee ye geçebilirsin. Sana bunları seni odtü den soğutmak için yazmadım. odtü çok güzel bir okul ama bilkent mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lunar caustic -- 10 Temmuz 2011; 18:34:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kings_eyes

quote:

Odtü eee hayırlı olsun Ama ben değişik alternatifleri de düşün derim. Senin netlerle zor gibi görünüyor ama bilkent ee yi kesinlikle tavsiye ediyorum ve odtü den daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hem odtü kadar kalabalık değil, hem imkanları odtü den daha iyi hem de bilkentteki hocalarınla odtü de olduğundan çok daha iyi iletişim kurabilirsin. Eğer maddi durumun iyiyse bilkent ee yarı burslu, değilse de aldığım bir duyuma göre bilkentte bölüm değiştirmek çok kolaymış. Yani bilkent endüstri veya makineye gidip sonradan ee ye geçebilirsin. Sana bunları seni odtü den soğutmak için yazmadım. odtü çok güzel bir okul ama bilkent mükemmel.

Bilkent oluyorsa bende düşünmeni tavsiye ederim.

• quote:

quote:

yok kardeş dinleme sakın bu yazıyı bilkent odtü sana kalmış onu bilemem de, ee okumak istiyorsan ee oku sakın ha endüstri makinaya girer geçerim gibi absürt bir yaklaşıma girme, bölüm değiştirmek çok zor birşey, tahminimce bunu yazanda üniversitede 1-2 yıl okuduysa eğer yanlış birşeyler yazdığına hak verecektir. Bence bu puanınla bilkente de girersin, odtüye de, burdan sonrası sana kalmış ama gel sen beni dinle burdaki görüşleri kaale alma kendin gez, şuan yazokulu dolayısıyla her iki okulda açık, neden diye sorucak olursan ben tercih yaparkende benzer bir yaklaşım vardı bu forumda odtü de okuyanlar memnun değilmiş gibisinden(mişli cümlelerden uzak durucaksın bu tercih zamanı ) ben gezdim lisedeki okuldan tercih etmek istediğim bölümde(Bilg. müh) okuyanlar vardı onlardan bilgi aldım, odtü yü yazdım ve memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurural

quote:

quote:

yok kardeş dinleme sakın bu yazıyı bilkent odtü sana kalmış onu bilemem de, ee okumak istiyorsan ee oku sakın ha endüstri makinaya girer geçerim gibi absürt bir yaklaşıma girme, bölüm değiştirmek çok zor birşey, tahminimce bunu yazanda üniversitede 1-2 yıl okuduysa eğer yanlış birşeyler yazdığına hak verecektir. Bence bu puanınla bilkente de girersin, odtüye de, burdan sonrası sana kalmış ama gel sen beni dinle burdaki görüşleri kaale alma kendin gez, şuan yazokulu dolayısıyla her iki okulda açık, neden diye sorucak olursan ben tercih yaparkende benzer bir yaklaşım vardı bu forumda odtü de okuyanlar memnun değilmiş gibisinden(mişli cümlelerden uzak durucaksın bu tercih zamanı ) ben gezdim lisedeki okuldan tercih etmek istediğim bölümde(Bilg. müh) okuyanlar vardı onlardan bilgi aldım, odtü yü yazdım ve memnunum.

Doğrudur Bilkentte gitmek istediğiniz bölümün başkanıyla konuşup, eğer o zamana kadar iyi bir ortalamanız varsa ve kendi bölüm başkanınız razıysa, çok rahat bölüm değiştirilebileceğini söylemişti bir arkadaşım. Tabii sen de haklısın sonuçta bu iş riskli olduğu için istemediği bir bölümde okuması da gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lunar caustic -- 10 Temmuz 2011; 21:59:54 >

• Yorumlariniz icin tesekkur ederim, bolum degistirmek o kadar kolay degildir bence de.daha da bilgilendim sağolun
  • odtü ee gelir bence de ama bogazici bilgisayar veya makine dusunebilirsin ama ee'de karar kılmıssan birsey diyemem ankara fen lisesi mezunusun galiba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JahreVikinq

odtü ee gelir bence de ama bogazici bilgisayar veya makine dusunebilirsin ama ee'de karar kılmıssan birsey diyemem ankara fen lisesi mezunusun galiba?

Yok yıldırım beyazit anadolu mezunuyum ins odtu gelir peki bilkent hakkinda fikrin var mi cogusu bilkent daha iyidir diyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.