Şimdi Ara

ODTÜ EKONOMİ Mİ İTÜ EKONOMİ Mİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Jokerberg

Bu mesaj silindi.
    okudun herhalde iki bölümü de

sıralam şöyle:

hiçbirisi
    odtü
    okumayı bırak
    tekrar sınava gir
    itü
  • quote:

Orijinalden alıntı: tytfizik

Hocam ben de bilkent iktisat istiyordum da sanırım gelmeyecek odtü işletme düşünüyorum ama sıralaması baya düştü. Sonuçta odtü diyen de var mantıksız bulan da. Sizce odtü işletme mezunu ne yapar yurt içi veya dışı iş imkanı ve maaş olarak.
    Hocam okulun da çok önemli olduğunu bu durumdan dili yanmış birisi olarak kabul ediyorum. İTÜ'den önce bir sene Bilgi'deydim. Dehşet fark var. Ama önceliğiniz okul değil, bölüm seçmek olsun.

İşletme mezunu tam olarak ne yapar bilemiyorum. Kendi alanımla ortak olarak BIG4 tarzı şirketlerde, FMCG sektöründe iş bulabilir. İyi ortalama kasmanız, kendinizi geliştirmeniz gerekir bunlar için. Maaşları imkanları vs gayet iyidir. ODTÜ de çok güzel bir referanstır.

Yurtdışında da aynı işleri bulabilir. Ancak 2. yabancı dilin de önemli olduğunu düşünüyorum. Boş durmayın. Kendinizi geliştirin. Bahsettiğimiz şirketlerin bölümdeki bir başkası yerine sizi alması için çok sağlam nedenleriniz olsun.

Geliyorsa İTÜ Ekonomi'yi de tavsiye ederim. BIG4 bize çok hevesli. Consulting için maalesef aynısını söyleyemem. Ama İstanbul'da olursanız bu şirketleri yakından görme ve iyi yerlerde staj yapma imkanınız olur. Yani İstanbul'un artısı var

• Hocam bogazicindeki uygulamalı bölümler için ne dersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LockdownKawhi

Hocam Boğaziçine geçiş ne kadar kolay? Nasıl bir yol izleniyor?
    Kendi sitesinde detaylı bilgiler yazıyor hocam. Link bırakayım.http://adaylar.boun.edu.tr/tr-TR/Sayfa/Basvuru/Yurt_Ici_Kurumlararasi_Yatay_Gecis/Tum

Ben YKS'ye girdim. tahminhesap.com'un "Tyt kolay/Ayt zor" hesaplamasına göre 1500. Zor'a göre 700. oluyorum. (105 TYT 64.25 AYT OBP 68). İki tane troll'e bakmazsak umarım bu ikisinin arasında bir şey gelecek. Tercih yapıp geçerken ortak derslerimi saydıracağım. Bu şekilde de yapılabilir. Puana ya da ortalamaya göre de geçilebilir. Ancak abartıldığı kadar olmasa da sıkıntılı bir süreç. Yapan birini bulup sorun mutlaka.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sultans of Swing

Hocam okulun da çok önemli olduğunu bu durumdan dili yanmış birisi olarak kabul ediyorum. İTÜ'den önce bir sene Bilgi'deydim. Dehşet fark var. Ama önceliğiniz okul değil, bölüm seçmek olsun.

İşletme mezunu tam olarak ne yapar bilemiyorum. Kendi alanımla ortak olarak BIG4 tarzı şirketlerde, FMCG sektöründe iş bulabilir. İyi ortalama kasmanız, kendinizi geliştirmeniz gerekir bunlar için. Maaşları imkanları vs gayet iyidir. ODTÜ de çok güzel bir referanstır.

Yurtdışında da aynı işleri bulabilir. Ancak 2. yabancı dilin de önemli olduğunu düşünüyorum. Boş durmayın. Kendinizi geliştirin. Bahsettiğimiz şirketlerin bölümdeki bir başkası yerine sizi alması için çok sağlam nedenleriniz olsun.

Geliyorsa İTÜ Ekonomi'yi de tavsiye ederim. BIG4 bize çok hevesli. Consulting için maalesef aynısını söyleyemem. Ama İstanbul'da olursanız bu şirketleri yakından görme ve iyi yerlerde staj yapma imkanınız olur. Yani İstanbul'un artısı var

Alıntıları Göster
    hocam big4 dediğiniz şirketler hangileri ? bir de bu fmcg şirketlerinde çalışma şartları ağır ve maaşları düşük diye duymuştum yani kurumsal kölelik gibi geliyor bana. örneğin bir bilgisayar/yazılım mühendisinin yurtdışına çıkması daha kolay ve çalışma şartları da rahat.

ben normalde bilgisayar mühendisliği istiyorum ama son zamanda işletme/ekonomiye merak saldım bunda mckinsey nin de biraz katkısı var tabi imkanları ve maaşı ile

bir boğaziçi işletme/ekonomi mezunu yurtdışına akademi yolu hariç nasıl çıkabilir ? mühendislik kadar kolay mıdır bunu merak ediyorum.

edit: bu arada ben bu yıl kendi şehrimde hazırlığı olan bir bölüme yerleşip tekrar hazırlanacağım (gerekirse 2 yıl). siz ünideyken güzel netler çıkarmışsınız nasıl zor oldu mu ? tavsiyeniz var mı ? (mezuna kalma imkanım yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 6 Temmuz 2018; 19:25:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EcehanD

okul tercihini puana göre yapanlar var ya.. demiyorum bi şey size.

odtu odtu odtu odtu..

itu çok güzel bi okul ona lafım yok.. kampüsü, yeri falan da çok güzel. ikisi de alman ekoluyle kurulmuş okullar.. ama birincisi odtu bu ekolün en harika zamanlarında kuruldu. ikinci dünya savaşı sonrası alman ekoluyle kurulmuş ve bunun ülkedeki nadir temsilcisi olan bi okulla hiçbir yer kiyaslanmamali, boun hariç. her şey puan değil biraz geniş bakın olaya. biz 12 sene boyunca kişisel gelişim adına hiçbir bok öğrenmedik. bize bunu verecek yerler üniversiteler. bunları yüksek lise benzeri anadolu üniversitelerinde almak mümkün değil herkesin malumu.. ama bunu böyle bi alman ekoluyle kurulan bi okulda almanın ne müthiş bi şey olduğunu düşünün. ve odtu öğrencilerinin eylemlerine, dik duruşları daha çok şahit oluyoruz. buna politik olarak bakmayın. her görüşte insan odtu de özgürce eylem de yapıyor, fikrini dile de getiriyor. cok daha sosyal bi okul olduğunu bilmek için çok fazla bi şeye gerek yok. gündeme en çok gelen okuldur açık ara ödtü.. ve bunu içindeki öğrencilerin ozgiveni, ufku ve vizyonuyla yapıyor. onlara bunu katan liseler olamayacağına göre.. cevap çok açık.
    Mesajınızın kimi yerlerine katılmıyorum.

ODTÜ ve İTÜ Alman ekolü ile kurulmuş olabilir. ODTÜ'den emin değilim. Ancak bugün ikisi de Amerikan ekolündeki okullar. Özellikle İTÜ artık hiç Alman değil. Şu şekilde açıklayabilirim.

1- İTÜ Mimarlık NAAB ile akredite olmuş halde.
    2- İTÜ, öğrencilerine NCEES sınavını yapan, bu akreditasyonu almış Türkiye'deki tek üniversite.
    3- İTÜ Ekonomi'de felaket bir Amerikan ekolü var. Hatta faşizm diyebileceğim derecede şiddetli. İyi hocalar ABD doktoralı. ABD'deki üniversitelerin çalışmalarını, araştırmalarını, akademisyen-öğrenci ortak çalışmalarını örnek alıyor hocalar. Ha ne kadar başarılı olurlar bilinemez ama 5 yıl önce kurulmuş bir bölüm için şimdilik iyi gidiyor.

Boğaziçi Üniversitesi gibi Amerikan ekolü bir kültür olarak oturmamış o ayrı tabi ki.

Üniversite vizyon için, farkındalık için, büyük hedefler edinip nasıl doğru bir şekilde ilerleyebileceğimizi görmek için çok önemli. Burada Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ birkaç adım öne çıkıyor. Özellikle ODTÜ'yü ayrı takdir ediyorum. Dediğiniz gibi öğrenciler hakkını savunabiliyor. İTÜ rektörü ile yıllardır bitmek bilmeyen "haftasonu yemekhane açık olsun aç kalıyorum" davamız var. Adam inada bindirdi işi yapmıyor. Okulda o kadar temel ihtiyaçlara (ders kapasitesi, ek ders saati, öğrenci bilgi sistemi'nin her ders seçiminde çökmesi vs.) "para yok" derken kendisi okul içinde yeni kasa Mercedes-Benz S350 ile gözümüzün içine baka baka geziyor. Bir grup gerici konservatuar yemekhanesinde "Müzik haramdır" diye bildiri dağıtabiliyor. Yiyorsa bunlar ODTÜ'de yaşansın. İTÜ bu konuda maalesef içler acısı bir halde. Ki okulun rahat %70'i muhalif gençlerden oluşuyor. Bu olaylar elbette biz gençlerin motivasyonunu, özgüvenini de etkiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

hocam big4 dediğiniz şirketler hangileri ? bir de bu fmcg şirketlerinde çalışma şartları ağır ve maaşları düşük diye duymuştum yani kurumsal kölelik gibi geliyor bana. örneğin bir bilgisayar/yazılım mühendisinin yurtdışına çıkması daha kolay ve çalışma şartları da rahat.

ben normalde bilgisayar mühendisliği istiyorum ama son zamanda işletme/ekonomiye merak saldım bunda mckinsey nin de biraz katkısı var tabi imkanları ve maaşı ile

bir boğaziçi işletme/ekonomi mezunu yurtdışına akademi yolu hariç nasıl çıkabilir ? mühendislik kadar kolay mıdır bunu merak ediyorum.

edit: bu arada ben bu yıl kendi şehrimde hazırlığı olan bir bölüme yerleşip tekrar hazırlanacağım (gerekirse 2 yıl). siz ünideyken güzel netler çıkarmışsınız nasıl zor oldu mu ? tavsiyeniz var mı ? (mezuna kalma imkanım yok)

Alıntıları Göster
    Hocam sorunuz aklımda. Bunları ben de araştırıyorum. Kısmetse altyapı için Boğaziçi'nde Matematik ile ÇAP yapmayı planlıyorum. Buradaki mesajımı mutlaka güncelleyeceğim.

Farklı şeylerden bahsediyoruz şu an. Yazılım/bilgisayar mühendisliğinde de yurtdışında işgücü arzı çok fazla. Hintli mühendisler fena kotarıyor. Bir işletme/ekonomi mezunu okuldaki derslerle yetinmemelidir. Çünkü mesela mühendislik bir metoddur. Ekonomi bir bilimdir. Kariyer için, iş hayatı için salt bilim öğrenmek yetmez. Ekonomi/işletme okuyorsanız ekstradan uğraşmanız gerekir. Ben MF çıkışlı olduğumdan ve mühendislere de özendiğimden dolayı falza objektif bir yorum yapamayacağım :)

Ben de yazılımla uğraşmaya başlayacağım bu hafta içinde. Sınavın aradan çıkmasını beklemiştim. Bizim de istatistiksel hesaplamalar vs için bilmemiz gerekiyor. Ancak şunu sormamda fayda var. Ne yapmayı istiyorsunuz? Ve işletme/ekonomi/yazılım-bilgisayar mühendisliği hangi nedenlerden dolayı ilginizi çekiyor?

Benim bu sene şansım yaver gitti. İTÜ'nün akıllara zarar Calculus dersleri, Math Econ dersim sayesinde Mat-2'yi yalayıp yuttum. Finallerim bittikten sonra Haziran'ın 8'i gibi diğer derslerden YKS kasmaya başladım. Stresten uzak olduğum için ve bu seneki Matematik soruları zor olduğu için öne çıktığımı düşünüyorum. Edebiyatta iyi saçmalamışım çünkü :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sultans of Swing

Hocam sorunuz aklımda. Bunları ben de araştırıyorum. Kısmetse altyapı için Boğaziçi'nde Matematik ile ÇAP yapmayı planlıyorum. Buradaki mesajımı mutlaka güncelleyeceğim.

Farklı şeylerden bahsediyoruz şu an. Yazılım/bilgisayar mühendisliğinde de yurtdışında işgücü arzı çok fazla. Hintli mühendisler fena kotarıyor. Bir işletme/ekonomi mezunu okuldaki derslerle yetinmemelidir. Çünkü mesela mühendislik bir metoddur. Ekonomi bir bilimdir. Kariyer için, iş hayatı için salt bilim öğrenmek yetmez. Ekonomi/işletme okuyorsanız ekstradan uğraşmanız gerekir. Ben MF çıkışlı olduğumdan ve mühendislere de özendiğimden dolayı falza objektif bir yorum yapamayacağım :)

Ben de yazılımla uğraşmaya başlayacağım bu hafta içinde. Sınavın aradan çıkmasını beklemiştim. Bizim de istatistiksel hesaplamalar vs için bilmemiz gerekiyor. Ancak şunu sormamda fayda var. Ne yapmayı istiyorsunuz? Ve işletme/ekonomi/yazılım-bilgisayar mühendisliği hangi nedenlerden dolayı ilginizi çekiyor?

Benim bu sene şansım yaver gitti. İTÜ'nün akıllara zarar Calculus dersleri, Math Econ dersim sayesinde Mat-2'yi yalayıp yuttum. Finallerim bittikten sonra Haziran'ın 8'i gibi diğer derslerden YKS kasmaya başladım. Stresten uzak olduğum için ve bu seneki Matematik soruları zor olduğu için öne çıktığımı düşünüyorum. Edebiyatta iyi saçmalamışım çünkü :)

Alıntıları Göster
    yazılıma ilgim var ve yurtdışında yaşamayı istiyorum aslında bilgisayar bu yüzden ilgimi çekmişti. ama son zamanlarda mckinsey tarzı danışmanlık şirketleri de ilgimi çekmeye başladı. bunun sebebi de yöneticiliği mühendislikten daha avantajlı bulmam. ayrıca bir de boğaziçi etkisi var gerçekci olursak boğaziçinde bilgisayar mühendisliği kazanamam ama işletme/ekonomi kazanabilirim.

sizin ekonomi okumanızdaki amaç neydi, mezun olduktan sonra ne yapmayı planlıyorsunuz ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.