Şimdi Ara

ODTÜ Elektrik Elektronik mi TIP mı ? [EDİTLENDİ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devoure

sınavlar yapıldı puanlar açıklandı galiba

bir dahakine de bir sene var daha
  • tıp. mühendisliği seviyorsan bile tıp.
  • ODTÜ Tıp İçtin mi ?
  • Hangisini seviyorsan o. Eşit diyorsan tıp.
  • Sen hele bi gir sınava ikisine yetecek puanı al da sonra konusunu aç bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neytiri

Sen hele bi gir sınava ikisine yetecek puanı al da sonra konusunu aç bence.

Şuan bunlardan birisinde okuyorum zaten, ama pek memnun olmadığım için bu başlığı açtım.
  • Garanti ve yüksek maaş istiyorsan ve kendini geliştirmek istemiyorsan tıp yaz. Şöyle ki: Tıp fakülteleri diğer bölümlere göre çok yoğun bir ders programına sahiptir. Aynı zamanda bütün dersler teknik bilgi üzerinedir. Haftada 40 saat ders görebilirsin. Çalışmaya vaktin bile olmayacaktır. Bu da kendini geliştirmene engel oluyor. Birincisi kendine vakit ayıramıyorsun. İkinci olarak ise tüm derslerin baştan belli ve seçmeli ders alamıyorsun. Ot gibi okuyup öküz gibi para kazanıyorsun kısaca.

Peki ODTÜ ve benzeri gibi okullara gidersen ne olur? Garanti ve yüksek maaşın olmaz ama belli ortalama maaşı garantilersin. Bu meslekte de çok fazla hatta doktorlardan daha fazla kazanabilirsin ama doktorlarda olduğu gibi garanti değildir. Kendini çok geliştirmeni bağlıdır. Sadece mesleki açıdan değil, iletişim, işbirliği, yöneticilik gibi alanlarda da kendini müthiş geliştirmen gerek. Zaten okul da sana bunu kazandırmak istiyor. O nedenle seçmeli ders imkanı var. Teknik dersler yanında ekonomi ve diğer fakültelerden sınırsız seçmeli ders alma imkanın var. Dersler az çok bellidir ama geri kalanını kendin dizayn etmen gerekiyor. Emin değilim ama EEM öğrencileri alan seçiyordu. Yine kariyer günleri etkinliklerine katılıyorsun. Öğrenci kulüpleri de var. Kısacası bu bölüme gidersen: (1) Kendini çok yönlü olarak geliştirirsin. Misal, süper İngilizce öğreneceksin. (2) Maaşın garanti olmamakla beraber tamamen sana bağlıdır. (3) Rekabet ortamı içinde olacaksın hep. (4) Tıp öğrencilerine göre kendini geliştirmek için çok fazla imkanın ve vaktin olacak.

Her ikisinin de çok fazla avantajı var. Şunu seç ya da bunu seçme diyemem sana. Sadece anlatırım durumları. Tıp fakültelerini genelde paraya odaklanan insanlar gidiyor çünkü geçmişlerinden ötürü ekonomik açıdan sıkıntı çekmiş insanlar. Doktor ol da rahata er gibi bir fikir söz konusu. Bu tür insanlar çok yönlü gelişime çok doğal olarak önem vermiyorlar. Finans durumu daha iyi insanlar ise tamamen paraya odaklanmadan kendilerine şu soruyu sorular: "Kendimi daha fazla hangi okulda ve bölümde geliştirebilirim?" Bu kimselerde bölümden ziyade okul seçip, orada başlıyorlar maceralarına. Süper zenginler zaten direk Harvard, Yale.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rickode

quote:

Orijinalden alıntı: Neytiri

Sen hele bi gir sınava ikisine yetecek puanı al da sonra konusunu aç bence.

Şuan bunlardan birisinde okuyorum zaten, ama pek memnun olmadığım için bu başlığı açtım.

Büyük İhtimalle Tıptasın şu an, Odtü EE için kasayım mı sorusu bu. Bence boşuna uğraşma, Hazır kazanmışken tıp bitirirsin rahat bir şekilde o fakülteyi, mesleğin elinde olur. Diğer türlü bir daha sınav telaşı, 1 senen heba olacak, kazanırsan sene kaybın olacak, kazanamazsan daha çok sene kaybın olacak, İktisat vs. kazansan bırak çalış derdim ama Tıptayken zaten Mühendis olacağım diye kasmaya gerek yok diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dothraki

Beyler benzer bir soru soracağım. Ben Hacettepe İktisat 1. sınıf öğrencisiyim.(Türkçe) Bölümüm güzel ama İngilizce okunması gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden Bilkent veya ODTÜ için çalışmak istiyorum. Sizce değer mi?

?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.