Şimdi Ara

ODTÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. MÜ YOKSA HAVACILIK VE UZAY MÜH. MÜ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kambochian

quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

Sektoru bilemiyorum ama uzay muhendisligi hocam yaw... nineye dedeye finansciyimi anlatamiyorum, uzay muhendisiyim demeyi dusunemiyorum bile...ama sonucta dedeye soylemek icin de okunmuyor...iyi arastirmak lazim...ama yazmayacagindan da eminim ;)

Sen birilerine bir şey anlatıp hava civar yapma derdindeysen boşuna gelme buralara :) Cevabı mezun olup ford, vestel savunma sanayii, kale aero, baykar makina, tai, tei, roketsan ve türevleri olan şirketlere girdiğin vakit verirsin ;)

Hocam ben 3 universite okudum 8 yildir sektordeyim finansal planlamada 4 kisilik bir ekibin yoneticisiyim. Simdi yorum yapabilir miyim izninizle?

Estafirullah, lakin bu bölüm hakkında adında uzay geçiyor diye olumsuza yönelik yorum yapmanı hoş bulmadım. Özetle; okuduğun bölümü ya da yaptığın mesleği kimseye anlatmak orunda değilsin, onların da seni anlaması gerekli değil. Burada ben senin o arkadaşın yazıp ta kazanabileceği bölümü çevresindekiler ona ne okuduğunu sorduğunda anlatmak zorluk çekeceğini ifade ettiğin için olumsuz karşıladım. Sırf bu sebepten ötürü öğrenciler isime göre bölüm yazmaya kalkışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mamunda

Havacılık ve Uzay okuyorum istediğini sorabilirsin hocam

Hocam gerçekten iş sıkıntısı var mı? Sen olsan ne yapardın? Ben lisede mekaniği elektronikten daha çok severdim eğer ee yazarsam bende bir handikap oluşturur mu bu durum? Bölümden değişim programı kapsamında yurtdışına giden oldu mu döndüklerinde sıkıntı çektiler mi?(Hani yurtdışında 6 ay yada 1 yıl okuyunca ders eksiği tarzı bir durum oluşuyor mu onu merak ediyorum.) :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sektoru bilemiyorum ama uzay muhendisligi hocam yaw... nineye dedeye finansciyimi anlatamiyorum, uzay muhendisiyim demeyi dusunemiyorum bile...ama sonucta dedeye soylemek icin de okunmuyor...iyi arastirmak lazim...ama yazmayacagindan da eminim ;)

Sen birilerine bir şey anlatıp hava civar yapma derdindeysen boşuna gelme buralara :) Cevabı mezun olup ford, vestel savunma sanayii, kale aero, baykar makina, tai, tei, roketsan ve türevleri olan şirketlere girdiğin vakit verirsin ;)

Hocam ben 3 universite okudum 8 yildir sektordeyim finansal planlamada 4 kisilik bir ekibin yoneticisiyim. Simdi yorum yapabilir miyim izninizle?

Estafirullah, lakin bu bölüm hakkında adında uzay geçiyor diye olumsuza yönelik yorum yapmanı hoş bulmadım. Özetle; okuduğun bölümü ya da yaptığın mesleği kimseye anlatmak orunda değilsin, onların da seni anlaması gerekli değil. Burada ben senin o arkadaşın yazıp ta kazanabileceği bölümü çevresindekiler ona ne okuduğunu sorduğunda anlatmak zorluk çekeceğini ifade ettiğin için olumsuz karşıladım. Sırf bu sebepten ötürü öğrenciler isime göre bölüm yazmaya kalkışıyor.

Hocam yanlış olmasın bölüm isminde uzay geçiyor tamam da %10 uzay mühendisliği eğitimi veriliyormuş. %90 uçak mühendisliği eğitim varmış. Yani daha çok uçak mühendisi oluyorsun. Ben TAI'de üretilecek ilk Türk yapımı savaş uçağı projesinde çalışmayı çok istiyorum. Ha ee'den çıkıp o uçağın elektroniğini de tasarlayabilirim o da bir seçenek ama havacılıktan çıkınca TAI'ye daha rahat girerim gibime geliyor?

• Orada duralim, cumlemi bitirirken millete anlatmak adina bir bolume karar verilmez o yuzden arastirmak lazim seklinde bitirdim. O yuzden bu sekilde bir suclamayi kabul edemem. Ote yandan beni ismi cezbetmedi bu sebeple kendi yorumum ee'dir ve ne olursa olsun odtu ee kazanabilen birisinin odtu uzayda okudugunu da zannetmiyorum. Varsa da heksl olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeyecimertali

quote:

Hocam gerçekten iş sıkıntısı var mı? Sen olsan ne yapardın? Ben lisede mekaniği elektronikten daha çok severdim eğer ee yazarsam bende bir handikap oluşturur mu bu durum? Bölümden değişim programı kapsamında yurtdışına giden oldu mu döndüklerinde sıkıntı çektiler mi?(Hani yurtdışında 6 ay yada 1 yıl okuyunca ders eksiği tarzı bir durum oluşuyor mu onu merak ediyorum.) :)

İş sıkıntısı olayını az önce başka bi konuda yazdım burda da yazayım çalışabileceğin bir çok yer var TAI TEI ROKETSAN HAVELSAN vb. şirketlerde iş bulabilirsin, Vestel vb. beyaz eşya şirketlerinde iş bulabilirsin, My Technic vb. özel havacılık şirketlerinde iş bulabilrsin. Yurtdışı iş olanağı da aynı sektörlerde mevcut bunun yanında yeni gelişen rüzgar enerjisi sektörü de bizim alanımıza giriyo ki müthiş büyümekte olan bi sektör.

Yurtdışına giden var evet ve ders olayını tam olarak bilmiyorum ama ODTÜ nün akreditasyonu var yani diploması eşdeğer bu durumda dersleri de eşdeğer olması çok büyük olasılıktır diye mantık yürütebiliriz.

• quote:

quote:

quote:

İş sıkıntısı olayını az önce başka bi konuda yazdım burda da yazayım çalışabileceğin bir çok yer var TAI TEI ROKETSAN HAVELSAN vb. şirketlerde iş bulabilirsin, Vestel vb. beyaz eşya şirketlerinde iş bulabilirsin, My Technic vb. özel havacılık şirketlerinde iş bulabilrsin. Yurtdışı iş olanağı da aynı sektörlerde mevcut bunun yanında yeni gelişen rüzgar enerjisi sektörü de bizim alanımıza giriyo ki müthiş büyümekte olan bi sektör.

Yurtdışına giden var evet ve ders olayını tam olarak bilmiyorum ama ODTÜ nün akreditasyonu var yani diploması eşdeğer bu durumda dersleri de eşdeğer olması çok büyük olasılıktır diye mantık yürütebiliriz.

İş sıkıntısı kısmını kafamdan tamamen sildim hocam teşekkür ederim. Peki şu EE meselesi? Ne yapmalıyım lise fiziğinde mekaniğe daha yatkındım elektrikten havacılık da adı üstünde AERODİNAMİK. Hatta Lys fizikte diyotlu soruyu yanlış yapmıştım . EE yazarsam bir handikap oluşturur mu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

İş sıkıntısı kısmını kafamdan tamamen sildim hocam teşekkür ederim. Peki şu EE meselesi? Ne yapmalıyım lise fiziğinde mekaniğe daha yatkındım elektrikten havacılık da adı üstünde AERODİNAMİK. Hatta Lys fizikte diyotlu soruyu yanlış yapmıştım . EE yazarsam bir handikap oluşturur mu?

Bu noktada ben sana EE yaz ve ya AE yaz diyemem dostum bunun vebalini ben boynuma alamam kimse de almamalı bence sen diyene de kulak asma. Sıralamamı yakarım diye düşünüyosan çok fazla takma onu da kafaya önemli olan sıralamanın aldığı bölüm değil senin ne istediğin bundan sonra ölç biç tart düşün ben ne istiyorum diye sıralaman çok güzel maşallah gerçekten Havacılık ne kadar güzel bi bölümse Elektronik de bir o kadar güzel bi bölüm ben senin sıralamanı yazsam yine burayı seçerdim büyük ihtimalle ama işte benim isteğim bu olduğu için sen bi düşün bu seçeceğin meslek senin hayatın boyunca sahip olacağın bişey olacak ilerde kendini nerde görmek istiyosan onu seç benim sana tavsiyem

• EE yaz gitsin dostum ben de ee deyim.Uzay ve havacılık galiba sadece odtüde var ve ne olacağını kestirmek şuanlık zor.Tabiki eğer çok istiyorsan hayat boyu mutsuz olmak istemiyorsan uzay ve havacılık seç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf_555

EE yaz gitsin dostum ben de ee deyim.Uzay ve havacılık galiba sadece odtüde var ve ne olacağını kestirmek şuanlık zor.Tabiki eğer çok istiyorsan hayat boyu mutsuz olmak istemiyorsan uzay ve havacılık seç.

Hocam benim ee den biraz uzak durmama neden olan şey oradaki öğrenciler hakkında duyduklarım. Haddinden fazla hırslı olduklarını duydum ne kadar doğru?
  • quote:

quote:

EE yaz gitsin dostum ben de ee deyim.Uzay ve havacılık galiba sadece odtüde var ve ne olacağını kestirmek şuanlık zor.Tabiki eğer çok istiyorsan hayat boyu mutsuz olmak istemiyorsan uzay ve havacılık seç.

Hocam benim ee den biraz uzak durmama neden olan şey oradaki öğrenciler hakkında duyduklarım. Haddinden fazla hırslı olduklarını duydum ne kadar doğru?

Bu sene hazırlık olduğum için 20-25 kişi tanıyorum ee den.Öyle senin dediğin gibi sadece bir kişi tanıdım ki zaten pek hoşlanılan biri değil.Öyle abartılacak bir durum yok.Senin dediklerin gibi her bölümde var.Bir de 1. sınıfta tüm mühendisler ortak ders görüyor ve notlama yapılırken curve alınıyorYani okul ortalamasına göre not alınıyor.Onun için ee ciler hep yüksek alıyor doğal olarak.Bu yüzden böyle bir düşünce oluşabiliyor.

• quote:

quote:

Hocam her zaman her yerde karşına çıkar 1-2 tane hırslı insan. Abim EE okudu ODTÜ'de. Gayet de memnundu okulundan. 1-2 tane hadsizin yaptıklarını bütün bölüme yıkmak doğru gelmiyor bana.
  • quote:

Hocam peki çalışma standartları nedir
    Yani bir mimar gibi sürekli bir proje hayında mı geçiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flz26

quote:

Hocam peki çalışma standartları nedir
    Yani bir mimar gibi sürekli bir proje hayında mı geçiyor ?

O nasıl çalıştığına bağlı yani bizim alanımız biraz daha takım çalışmasına yönelik olduğu için takımdaki yerine bağlı bu aynı projede senelerce çalışabilirsin bile bi yandan yükselerek

• sıralamama yazık ederim diye bir düşünce bence kafanda oluşmasın.En başarılı insanlar genelde işini en çok seven insanlar oluyor.Benim arkadaşım var odtü inşaatta 3binle giren.Havacılıga 2binle giren var :)
    Ne istiyorsan onu yaz puanına bakma bence
  • Elektronik mezunu her geçen gün çoğalıyor ama uzay alanında ülkemizin epey bir yol katetmesi gerekiyor. Bunun için de 8-10 yıl bu bölümün yıldızı sönmez diyebilirim.
    Düşünmene bile gerek yok hocam yaz direk havacılık ve uzayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scream5

Elektronik mezunu her geçen gün çoğalıyor ama uzay alanında ülkemizin epey bir yol katetmesi gerekiyor. Bunun için de 8-10 yıl bu bölümün yıldızı sönmez diyebilirim.
    Düşünmene bile gerek yok hocam yaz direk havacılık ve uzayı.

Aslında Havacılığın çekiciliği burda zaten. Sektör inanılmaz gelişiyor uzaktan izlediğime göre. TAI'de iyi uçak mühendislerine ciddi ihtiyaç olduğunu da duydum. Direk burayı yazsam da pişman olmayacağıma tam karar verebilsem mesele kalmayacak ama işte ona karar veremiyorum bir türlü
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu noktada ben sana EE yaz ve ya AE yaz diyemem dostum bunun vebalini ben boynuma alamam kimse de almamalı bence sen diyene de kulak asma. Sıralamamı yakarım diye düşünüyosan çok fazla takma onu da kafaya önemli olan sıralamanın aldığı bölüm değil senin ne istediğin bundan sonra ölç biç tart düşün ben ne istiyorum diye sıralaman çok güzel maşallah gerçekten Havacılık ne kadar güzel bi bölümse Elektronik de bir o kadar güzel bi bölüm ben senin sıralamanı yazsam yine burayı seçerdim büyük ihtimalle ama işte benim isteğim bu olduğu için sen bi düşün bu seçeceğin meslek senin hayatın boyunca sahip olacağın bişey olacak ilerde kendini nerde görmek istiyosan onu seç benim sana tavsiyem

Hocam yurtdışı olanakları nelerdir? Hangi bölümde daha rahat değişim programı yapabilirim?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.