Şimdi Ara

ODTÜ endüstri mühendisliğinde okuyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam sizin mesleği düşünmez mi? Tıp çok uzun seneler sürüyor uzmanlığı vs. derken çocuğunuz bu kadar sene hevesle okuyabilir mi gibi birçok faktör var. Matematiği iyiyse mühendislik sıkıntı olmaz matematik daha önemli ben Kocaeli üniversitesinde elektronik ve haberleşme mühendisliği okuyordum bu sene bölümü bıraktım. bir daha sınava gireceğim hiç benlik bir bölüm değilmiş okusam kesin sınıfta kalırdım zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdiki kafam olsa direk tıp yazardım bu arada, hayatbitti

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

benim mesleği ben düşmanıma bile tavsiye etmiyorum. çünki ile başlıyan 100 madde sıralarım. ben kazandığımda 13 adet fakülte vardı ben okulu bitirirken 19 olmuştu şuan 30 küsür. boku çıktı her mesleğin çıktığı gibi. ama sadece o değil tabi. bizde saha koşulları çok çetin. illa birşey olup devlette çalışayım derse/niz ziraat mühendisliğini şiddetle tavsiye ederim. kpss den 75-80 civarı alarak kesin atanırısnız. tek eksi yanı benim meslekte te var bu sıkıntı ne zaman atama olur o belli olmuyor. 2-3 sene bekleme durumu var. onun dışında ziraatçlar oturarak maaş alıyorlar. isimleri ni de sorasan adları mühendis. en babaları kpss de 80 almıştır oda zar zor.

benim mesleğe gelince eğitim olarak Vet. Hek= Tıp eğitimi. tamamen aynı dersler var. sadece konuların içeriği farklı. ve zorluk derecesi benim Vet. Fak. dan daha zor. olacaksa tıp olur yoksa sağlık sektörü şart değil ki. atıyorum 25k dan daha düşük olursada lise matematik öğretmeni de olabilir. hiç bir zaman ekmeksiz kalmaz. birde odtü eğitim mat. öğretmeni olsa mesela atanmasa bile saatlik ders verip çok çok rahat geçinebilir. dandik bir okulda 35k sıralama ile endüstri mühendisi olmaktan sa iyi okulda eğitim okumak çok daha güzel olur.

nasip.

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

Yapma hocaaaa son kale de gitti , bence o sıralamadan tıp yazsan daha çok pişman olurdun

• maviplanet kullanıcısına yanıt

Aynen hocam çok doğru demişsiniz dediğin şey çoğu meslek için geçerli.

• Yok yok, tıp en iyisi şu şartlarda bence. Pişman olmazdım.

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

Odtü maden okunur mu

• okunmaz bence

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

"Marmara mezunları bile"

=> Fena görüş değil ama Marmara Üniversitesinin bahsettiğin diğer üniversitelerin 2 kulvar üstünde olduğunu düşünüyorum.

Ozellikle turkiyedeki cs bölümleri zaten tamamen alakasiz da genel olarak cs icin fizikle alakali bir bolum diyemeyiz (bence yanlis boyle olması bu arada, gercek hayattaki/fiziki temelini almadan iyi muhendis yetistiremezsin, kaynak sinirinin neye gore arttigini bilmeyen adam neye gore optimize edecek, neyse). Asiri bir abuk bir mufredatli okulda degilse alacagi dersler mekanik ve elektrik/manyetizma, 11.sinif fiziginin integralli hali. Bazi okullar cok gerekliymis gibi klasik devre teorisini filan da zorunlu veriyor ama burayi ben zaten fizikten nefret edilme sebebi olan fizik olarak siniflandirmam, konsept gayet ayri. Yani cs i direkt elemeyin bence.

Elektronik ve turevleri icin asil soru matematigi severek cozuyor mu olmali bence. Devre teorisi introyu yaptiktan sonra linear algebraya donen bir olay, sinyal ve telekomvari alanlarda yine fiziki bir sey yapmasini hatirlatacak seyler genel olarak yok (hatta tersi mevcut, 'matematikci' matematikci kafasindaysa yaptigi seyler yanlis bile gelebilir kendisine), kontrol zaten saf matematik ve elimde olsa her bolume introsunu verecegim bir alan, sistem tasarimi yapmak onemli. Manyetizma ve devami bence de igrencti ve o kadar integrale ragmen fiziki bir sey yapiyorum galiba hissi verip sekmeyi kapatmama sebep veriyordu (ben de tiksinirim fizikten, ancak en yuksek iki dersim mekanik ile analogdu, fizigin en tepede oldugu dersler, matematik iyiyse halloluyor). Hatta bence elektronik yazdirmayi düşünüyorsaniz fizik sevmesinden once olasilik konseptini işleyip isleyemedigine bakin, bolum adeta allah vergisi olasilik bilgisi ile doganlar ve dogmayip seyredenler olarak ikiye ayriliyor gibi, ikinci grupta olmak fizik sevmeyip olasilik bilmekten daha beter bir öğrencilik hayati yasatabilir (hatta yasatir denebilir).

Tabi onyargi ile gelecekse bu bolumlere hic ugrasmayin, inadi guclu ise asla muhendis cikmaz isin sonunda o cocuk (hayat tecrubesi)

Ayrica onden soruyu ie olarak sormussunuz, ie enteresan bir bolum, normalde olmasi gereken hali (odtu ienin 70 sonu 80 basindaki hali gibi, grad schoolu ayri ayri bölümlerdi tabi hizlica kapattilar hepsini yok sonrasi) cok güzel bir applied stat bolumu. Zamaninda da elektronikciler kadar matematik görmüyorlardi hala oyle, ama yeterli mi, bence okey (advanced seyler icin daha fazlasina ihtiyac duyulur mu evet, grad schoolda o optimizasyon dersleri ug a kiyasla cok daha zor mu evet, ucurum econ kadar acik mi hayir, o yuzden passes my test). Tabi bu egitimi daha dusuk okullarda veriyorlar midir, ben pek guvenemem, alternatif olarak iyi okullarin matematik/istatistik gibi bolumlerini tutarim cepte baska okullardan ziyade. Cunku benim gozumde endustrinin kattigi primer sey bolum derslerinden gelmiyor, diger temel muhendisliklere ziyade biraz daha yogrulmaya hazir hamur urettigi icin iyi okul vizyonu benim gozumde agir basiyor

Eğer biyolojiyi (veya herhangi bir temel bilimi) gercekten sevdigine inaniyorsaniz ve akademiyi cekebilecegine inanciniz varsa mbg (veya herhangi bir temel bilim) duzgun okullarda (koc bilkent boun) tercih edilebilir, akademik azmi varsa rahat yolunu bulur.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

fizik te yapabilme kabiliyeti var. ama ilgisi ve sevgisi yok malesef. ayt denemelerinde 14 soruda 9-10 dan aşağı pek yapmıyor.

malesef bana çekmemiş, ben en çok fiziği severdim. şiir gibi gelirdi bana fizik dersi. tek yapamadığım ders lise son da en sonlarda gördüğümüz fizyon dersi idi. bi ona kafam sarmamıştı. ama bende kimyayı başaramamıştım. oğlum hepsinden dengeli gidebiliyor.

ayrıca matematik de bence başarılı. hatta ortalama üzeridir matematiği. 10 gün sonra dananın kuyruğu kopacak nasipse. odtü ie zaten şuan biraz ütopik kaldı. ayt denemelerinde 70 üzerine atamadı dahaca. tyt si iyi ama ayt daha önemli. tyt de ilk 5k ya girmesi çok sürpriz olmaz ama ayt ? nasip.

aslında yazdığınız bütün meslekleri yapabilecek kapasitede ama pc ile alakalı direk bi meslek istemiyor muş. o pc başına günün yorgunluğunu atmak için geçecekmiş. gençlik işte.

nasip olursa bi puanı alsında. olmazsa işin fırınına yani ankaraya varip orada okuyan öğrenciler ile görüşerek tercih yapabilir.

odtü yü yazın tercih öncesi gelsek gezebilirmiyiz. ben daha önce lise de iken ve asker iken çok geldim ama içeri herkezi almıyorlardı. şuan sistem nasıl acaba.

Çoğu meslekte elinde sonunda bilgisayar kullanacak hatta gittikçe daha çok kullanacak. Ha yazılım işi ayrıdır tabi ama doktorların bile bir çoğu şu an işlerinin büyük bir kısmında bilgisayar başında

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

bilgisayar kullanmada sorun yok. o kod yazmak yada işletim sistemi üzerinde ileri işlemler yapmaktan haz etmiyor.

yoksa şuan öğretmenler hariç tüm devlet memurları pc ile çalışıyorlar.

hani kod yazmak için üretkenlik de lazımya, hayal gücü falan filan bu tarz üretkenlikler bende pek yok. bu işin zor yanı. hani düz yazılımcı olmanın artık bi süksesi de kalmadı. farklı birşeyler yapabilen ekstra kabiliyetli değilsen zaten sıradanlaşıyorsun.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.