Şimdi Ara

odtü endüstrimi cerrahpaşa tıpmı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
5.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tıp için otur düşün düşün bi daha düşün gerçekten göze alıyosan okumayı ve içinden geliyosa,iyi bir doktor olacaksan doktor ol.Yoksa endüstriyi seç
  • quote:

Orjinalden alıntı: thron

quote:

Orjinalden alıntı: zéytin

quote:

Orjinalden alıntı: carillon613

ya özelde 20-30-40-50 bin tl alınıyo laflarını duyuyorum ben etraftan 3-5 çok komik geliyo

ağzı olan konuşuyor. annem fizyoterapist olduğu için bir sürü doktor arkadaşları var onlardan örnek vereyim:

**Annemin bir arkadaşı hacettepe tıp mezunu. uzmanlığını FTR alanında yapan bir doktor. fevkalade bir doktor. hacettepede çalışıyordu ama burası benim kapasiteme çok düşük geliyor diyerek ABD ye gitti. Annemin dediğine göre parayı kırıyor.

**Bir arkadaşımın babası uzman radyolog. Önce küçük yerden başlıyor çalışmaya sonra işini büyütüp muayenehane açıyor daha sonra işini daha da büyütüp ilaç fabrikası(deposuda olabilir tam hatırlamıyorum) kuruyor. Çocuğa aylık net geliriniz ne kadar dedim 300Bin USD dedi.

**Arkadaşımın ablası pratisyen hekim. Doğuda çalışıyor. Hastenede konaklıyor yiyip içiyor yani masrafı yok diyebiliriz. 3000 TL toplam maaş alıyor.

**Annemin başka bir arkadaşı Patolojide uzman doktor. 8000 TL maaş alıyor(Özel Hastane)

**Bir başka pratisyen hekim(Annemin arkadaşı) İstanbul'da çalışıyor. Aldığı maaş 5000 TL

**Özel göz merkezinde gittiğim göz doktorunun aldığı maaş 15000TL

**Annemin bir başka arkadaşı Ankara'da pratisyen hekim. 2000-3000 civarında maaş alıyor.

Eğer 6 yıl okumadan para kırmak istiyorsanız Fizyoterapist olun. İşinizin en iyisi olun ve İstanbul'da yer açın. Türkiyenin en zenginleri arasında yer alırsınız. Annem fizyoterapist. Bana kinesiotape denilen bantla tedavi uyguladı. İstanbul'da bunun seansına 200 TL veren insanlar varmış.

Eğer Fizyoterapist olup iyi bir yerde tutunamazsanız çok komik maaşlara boyun eğmek zorundasınız.

gayet makul ve bilgilendirici bir yorum

diğer ıvır zıvırlarla beraber bir uzman doktorun ortalama gelirinin (maaş değil) 10.000 liranın bi hayli üstüne çıkabileceği artık bilinen bir gerçek.

pratisyenlerde ortalama 3000 ve üzeri alıyorlar ki türkiye şartlarında gayet iyi bir rakam.

ben de size uluslararsı büyük şirketlerde ortalama bir mühendis olursanız yaklaşık kazancınızdan bahsediyim

yeni mezun 2000-3000 arası başlar terfi almazsanız enflasyon oranında zammınızı alır 30 yaşında 3000-4000 gibi bir para alırsınız

terfi alıp orta düzey yönetici olursanız 5000-7000 gibi bir rakam alırsınız

ilk 200 deki bir şirkete ceo olmadığınız sürece üst düzey birşirkette alacağınız maks para nadiren 10000 doları geçerki bu da ortalama bir uzman doktor geliridir.

üzülerek söylemek zorundayım ki gene yanlış bi yorum dediğiniz rakamlar kobiler için geçerli olabilir isterseniz ben de size bi kaç örnek vereyim mezun olunduğunda eğer ki (mckinsey p&g isterseniz bu firmaların ismini araştırabilirsiniz) uluslaraarası danışmanlık firmalarına girebilirseniz ki kolay bişey değildir sadece odtü boğaziçi bilkent gibi okulların el-el bilgisayar endüstri işletme ve iktisat bölümlerinden mezun kişikeri işe alırlar bu kurumların başlangıç maaşları 5000 - 6000 civarıdır bu firmaların 2 yıl türkiye şubesinde çalışılır ve daha sonra amerikaya mba yapmaya gönderilirsiniz 10 sene içinde de sizi ya ceo yaparlar ya da firmaya ortak yaparlar isteyen gene araştırılabilir mckinsey firmasında yıllık bazda ortalama maaşlar 500 bin dolardır.diğer taraftan network sektörü müthiş getirisi olan bi bölümdür bu sektörde çalışılabilir istenirse önceki yazımda da belirttim dayım 2002 odtü el-el mezunu 30 yaşında burada söylenen 3000 4000 aralığındaki maaşı az önce arayıp sordum güldü 2 yıllık mühendisken alıyomuş bu kişinin dediklerine inanmayın bana odtü endüstri mezunu kamuda çalışan bir sürü kişi var az önce araştırdım son kpss endüstri müh açılan kontenjan sayısı 7 miş yani herkesin dediğine inanmayın bazı insanlar ne yazık ki kendi yetersizliklerini bastırmak için interneti bi araç olarak kullanıyolar size tavsiyem odtü mezunlar derneğiyle irtibata geçip oradaki endüstri eski mezunlarının nerede olduklarınızı araştırmanız hayırlısı olsun...

• Arkadaşım ben endüstride okuyorum.Herkes kendince birşeyler söylemiş.Ama benim anlamadığım nokta 2800. sırayla odtü endüstri tutarmı?.Ben iki sene önce 1300lerde olarak girdim ve 1700lerde kapatmıştı sanırım,yani arada baya bir uçurum var.Sıralamalar mı çok değişti?Sen yine de yaz tabi pişman olmazsın.
  • geçen sene 2400 le kapattı bu senede kontenjan artıyor ve son üç senedir odtünün bütün mühendisliklerinin başarı sırası düşüyor. buna dayanarak söyledim.
    quote:

Orjinalden alıntı: gurhan_ie

Arkadaşım ben endüstride okuyorum.Herkes kendince birşeyler söylemiş.Ama benim anlamadığım nokta 2800. sırayla odtü endüstri tutarmı?.Ben iki sene önce 1300lerde olarak girdim ve 1700lerde kapatmıştı sanırım,yani arada baya bir uçurum var.Sıralamalar mı çok değişti?Sen yine de yaz tabi pişman olmazsın.
  • Black Hawk naptın sen dostum başlangıç maaşı 5000-6000 lira falan yazmışsın. Herhalde bizimle kafa buluyosun Bir endüstri mühendisinin şirkete katkısı ne boyuttadır ki 10 sene sonra şirkete ortak olsun. Bunların hepsi yanlış bilgiler. İş hayatına girince göreceksin ki masa başına oturup gece 1-2 lere kadar çalışacaksın. 5000 lira maaş alırsan 100 kere duacı olacaksın. Bırak Ödtü yü Harvırdı bitirsen bile o dediğin paraları kazanamazsın.
  • ya hiçmi yok odtü end. de okuyan?
  • gürhan_ie arkadaşımız okuyor.http://forum.donanimhaber.com/m_33020983/tm.htm bu başlıkta okuduğunu söylemişti.
  • Bunu tıp düşünen herkese söylüyorum, LÜTFEN tıpa PARA için gitmeyin! Eğer içinizde insan sevgisi yoksa aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Sizin gibi düşünenler yüzünden ortalık LANET olası doktorlarla dolu. Adamın yüzüne bile bakmıyorlar, dinlemiyorlar, dünyayı ben yarattım havasında geziyorlar, en önemlisi paranın kokusunu almadan hiç bi b.k yapmıyorlar. Bu meslek kutsal bir meslek olması gerekirken ticaret gözüyle bakılıyor artık. Adım başı özel hastane, önüne gelen açıyor sanki bakkal açıyorsun. Çok nadir adam gibi doktora rastlamışımdır. Herhangi bir devlet hastanesine gidin ameliyat günü almaya kalkın, 1 sene sonrasına gün verilenler var (abartmıyorum gata da oldu bu) ama önce muayenehanesine gidin sonra deneyin bak nasıl 2 hafta sonra oluyorsunuz.

Eğer ben paraya bakarım gerisi beni ilgilendirmez diyorsanız yanından bile geçmeyin lütfen. İçine edilmiş olan sağlık sisteminin daha da içine etmeyin. Yüksek maaş almalarına karşı değilim sadece artık hastalandığımda adam gibi muamele görüp adam gibi doktorlarla muhatap olmak istiyorum, güvenebilmek istiyorum.

Burdan kimse sözlerime alınmasın ama birilerinin bunu dile getirmesi lazım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F_o_X -- 16 Temmuz 2009; 22:21:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: vires

Black Hawk naptın sen dostum başlangıç maaşı 5000-6000 lira falan yazmışsın. Herhalde bizimle kafa buluyosun Bir endüstri mühendisinin şirkete katkısı ne boyuttadır ki 10 sene sonra şirkete ortak olsun. Bunların hepsi yanlış bilgiler. İş hayatına girince göreceksin ki masa başına oturup gece 1-2 lere kadar çalışacaksın. 5000 lira maaş alırsan 100 kere duacı olacaksın. Bırak Ödtü yü Harvırdı bitirsen bile o dediğin paraları kazanamazsın.

dedim ya bu ancak mckinsey p&g gibi dünyaca ünlü danışmanlık şirketleri için geçerlidir ki bu firmalara girmek çok zordur boğaziçi odtü bilkent gibi okulların da en iyi mezunları ancak girebilirler mckinsey dediğim firma dünyanın en çok kar yapan ilk 100 şirketinin 86 sının danışmanlığını yapıyor bu firma her yıl boğaziçi odtü bilkent el-el bilgisayar endüstri işletme ve iktisat bölümlerinin enyüksek ortalamalı 10 öğrencilerine bir davet verir 'top 10 dinner' derler hatta bu yemekte öğrencileri firmaya başvurmaları için ikna etmeye çalışırlar emin ol onlar için yeni mezun birine vereceği 3000 4000 dolar hiç bi şey değil....

• quote:

Orjinalden alıntı: black_hawk90

quote:

Orjinalden alıntı: thron

quote:

Orjinalden alıntı: zéytin

quote:

Orjinalden alıntı: carillon613

ya özelde 20-30-40-50 bin tl alınıyo laflarını duyuyorum ben etraftan 3-5 çok komik geliyo

ağzı olan konuşuyor. annem fizyoterapist olduğu için bir sürü doktor arkadaşları var onlardan örnek vereyim:

**Annemin bir arkadaşı hacettepe tıp mezunu. uzmanlığını FTR alanında yapan bir doktor. fevkalade bir doktor. hacettepede çalışıyordu ama burası benim kapasiteme çok düşük geliyor diyerek ABD ye gitti. Annemin dediğine göre parayı kırıyor.

**Bir arkadaşımın babası uzman radyolog. Önce küçük yerden başlıyor çalışmaya sonra işini büyütüp muayenehane açıyor daha sonra işini daha da büyütüp ilaç fabrikası(deposuda olabilir tam hatırlamıyorum) kuruyor. Çocuğa aylık net geliriniz ne kadar dedim 300Bin USD dedi.

**Arkadaşımın ablası pratisyen hekim. Doğuda çalışıyor. Hastenede konaklıyor yiyip içiyor yani masrafı yok diyebiliriz. 3000 TL toplam maaş alıyor.

**Annemin başka bir arkadaşı Patolojide uzman doktor. 8000 TL maaş alıyor(Özel Hastane)

**Bir başka pratisyen hekim(Annemin arkadaşı) İstanbul'da çalışıyor. Aldığı maaş 5000 TL

**Özel göz merkezinde gittiğim göz doktorunun aldığı maaş 15000TL

**Annemin bir başka arkadaşı Ankara'da pratisyen hekim. 2000-3000 civarında maaş alıyor.

Eğer 6 yıl okumadan para kırmak istiyorsanız Fizyoterapist olun. İşinizin en iyisi olun ve İstanbul'da yer açın. Türkiyenin en zenginleri arasında yer alırsınız. Annem fizyoterapist. Bana kinesiotape denilen bantla tedavi uyguladı. İstanbul'da bunun seansına 200 TL veren insanlar varmış.

Eğer Fizyoterapist olup iyi bir yerde tutunamazsanız çok komik maaşlara boyun eğmek zorundasınız.

gayet makul ve bilgilendirici bir yorum

diğer ıvır zıvırlarla beraber bir uzman doktorun ortalama gelirinin (maaş değil) 10.000 liranın bi hayli üstüne çıkabileceği artık bilinen bir gerçek.

pratisyenlerde ortalama 3000 ve üzeri alıyorlar ki türkiye şartlarında gayet iyi bir rakam.

ben de size uluslararsı büyük şirketlerde ortalama bir mühendis olursanız yaklaşık kazancınızdan bahsediyim

yeni mezun 2000-3000 arası başlar terfi almazsanız enflasyon oranında zammınızı alır 30 yaşında 3000-4000 gibi bir para alırsınız

terfi alıp orta düzey yönetici olursanız 5000-7000 gibi bir rakam alırsınız

ilk 200 deki bir şirkete ceo olmadığınız sürece üst düzey birşirkette alacağınız maks para nadiren 10000 doları geçerki bu da ortalama bir uzman doktor geliridir.

üzülerek söylemek zorundayım ki gene yanlış bi yorum dediğiniz rakamlar kobiler için geçerli olabilir isterseniz ben de size bi kaç örnek vereyim mezun olunduğunda eğer ki (mckinsey p&g isterseniz bu firmaların ismini araştırabilirsiniz) uluslaraarası danışmanlık firmalarına girebilirseniz ki kolay bişey değildir sadece
    odtü boğaziçi bilkent gibi okulların el-el bilgisayar endüstri işletme ve iktisat bölümlerinden mezun kişikeri işe alırlar bu kurumların başlangıç maaşları 5000 - 6000 civarıdır bu firmaların 2 yıl türkiye şubesinde çalışılır ve daha sonra amerikaya mba yapmaya gönderilirsiniz 10 sene içinde de sizi ya ceo yaparlar ya da firmaya ortak yaparlar isteyen gene araştırılabilir mckinsey firmasında yıllık bazda ortalama maaşlar 500 bin dolardır.diğer taraftan network sektörü müthiş getirisi olan bi bölümdür bu sektörde çalışılabilir istenirse önceki yazımda da belirttim dayım 2002 odtü el-el mezunu 30 yaşında burada söylenen 3000 4000 aralığındaki maaşı az önce arayıp sordum güldü 2 yıllık mühendisken alıyomuş bu kişinin dediklerine inanmayın bana odtü endüstri mezunu kamuda çalışan bir sürü kişi var az önce araştırdım son kpss endüstri müh açılan kontenjan sayısı 7 miş yani herkesin dediğine inanmayın bazı insanlar ne yazık ki kendi yetersizliklerini bastırmak için interneti bi araç olarak kullanıyolar size tavsiyem odtü mezunlar derneğiyle irtibata geçip oradaki endüstri eski mezunlarının nerede olduklarınızı araştırmanız hayırlısı olsun...

yok efendim kobiymiş P&G farklıymış bilmem neymiş yetersizlikmiş bastırmaymış sizi muhattap alanda suç sanki ben öss tercihin yapıyom sizin iş tecrübesi çevreniz vs.. var

P&G de geçen yıl mühendis için standart giriş maaşı 4000 brüt 2800 netti bu sene de 3000 olsun bi arkadaşım beğenmediği için yurtdışında mastere gitti, ha daha fazla alan var mıdır vardır ama onlar maaş değil satıştan
    prim alıyordur, yani mühendislik yapmıyordur

mckinsey vb.. finans kuruluşları iyi maaş verselerde o maaşları vereceklerine ihtimal vermiyorum son krizde böyle bol keseden maaş veren kaç finans kuruluşunun göçtüğü (lehman brothers, citibank) ve o parlak çalışanların işsizlik anıları hakkında internette bol miktarda veri var size bir google uzaklıkta.

http://www.tumgazeteler.com/?a=4164110

bir süre çalıştıktan sonra ceo yaparlar lafınıza ise neremle güleceğimi bilemiyorum

dayınız ne tür bi iş yapıyor bilmiyorum benim bir arkadaşa allahın unuttuğu arap çöllerinde üç yıl çalışması karşılığında aylık 3000 dolar önermişlerdi dayınızın işini muhtemelen allahın unuttuğu bir bölgede çalışmasını yılın her ayını farklı bir bölgede geçirmesini gerektiriyordur, başka türlü o maaşları kolay kolay vermezler. kısaca o maaşları alıyorsanız yeriniz yurdunuz belli değildir düzeninniz yoktur işiniz eşinizdir hayatınızdır.
    afganistanda roket yağmuru altında çalışırım diyorsanız ben size aylık 5000 dolara da iş ayarlarım

son kpss de açılan kadro sayısı doğrudur 7 dir ama o kpss b sınavıdır ayrıca yılda birden fazla alım yapar ben size kpss a araştırın demiştim yarım bilgiyle veri yazıp kendinizi komik duruma düşürmeyin

hala bana laf sokmaya çalıştığınız için artık msizi muhatap alıp cevap yazmıyorum

yolunuz açık olsun

• odtü end.müh..yaz..makina yaz ama tıp yazma..çok ağır stesli bi meslek..kolay değil...endüstri süper..yaz inan..
  • @thron

hocam boşuna yorulmayın laf anlatamazsınız.

başlangıç maaşı olarak 5000tlyi mit mezunu mühendis zor alır.yeni mezun adamın diplomasından başka neyi varki adam o kadar maaş verecek...

lütfen ordan burdan duyduklarınızı yazmayın,birşeye şahitseniz yazın.bende birni gördüm X tıp mezunu,adam ayda 2trilyon kazanıyomuş öyle dedi.10k dedim güldü bana....
  • quote:

Orjinalden alıntı: F_o_X

Bunu tıp düşünen herkese söylüyorum, LÜTFEN tıpa PARA için gitmeyin! Eğer içinizde insan sevgisi yoksa aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Sizin gibi düşünenler yüzünden ortalık LANET olası doktorlarla dolu. Adamın yüzüne bile bakmıyorlar, dinlemiyorlar, dünyayı ben yarattım havasında geziyorlar, en önemlisi paranın kokusunu almadan hiç bi b.k yapmıyorlar. Bu meslek kutsal bir meslek olması gerekirken ticaret gözüyle bakılıyor artık. Adım başı özel hastane, önüne gelen açıyor sanki bakkal açıyorsun. Çok nadir adam gibi doktora rastlamışımdır. Herhangi bir devlet hastanesine gidin ameliyat günü almaya kalkın, 1 sene sonrasına gün verilenler var (abartmıyorum gata da oldu bu) ama önce muayenehanesine gidin sonra deneyin bak nasıl 2 hafta sonra oluyorsunuz.

Eğer ben paraya bakarım gerisi beni ilgilendirmez diyorsanız yanından bile geçmeyin lütfen. İçine edilmiş olan sağlık sisteminin daha da içine etmeyin. Yüksek maaş almalarına karşı değilim sadece artık hastalandığımda adam gibi muamele görüp adam gibi doktorlarla muhatap olmak istiyorum, güvenebilmek istiyorum.

Burdan kimse sözlerime alınmasın ama birilerinin bunu dile getirmesi lazım artık.

%100 katılıyorum

ortalık meymenetsiz suratsız doktorlarla dolu belli ki bu işe para için girmişler.He diyecekseniz adamın işi başından aşkın çok ağır işi.Sorun da orda zaten bu işi severek yapmıcaksanız sizden umut bekleyen hastaların yüzüne gülümsemiyeceksiniz seçmeyin tıbbı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.