Şimdi Ara

ODTÜ HAVACILIK UZAY - TIP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sıralamayla bi alakası yok. hedefim zaten uzay havacılıktı fakat ailem tıp yazmamdan yana .yukarıda da yazmıştım zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben de seninle aynıyım ama benim içimde öyle havacılık sevdası yok. Kararsız kalmak kötü

• Hocam ben de 6k yım ODTÜ Makine istiyordum olmayınca Hav-Uzay düşünmeye başladım.Tıpkı senin gibi Hav-Uzay ve Tıp paradoksuna düştüm.İş dalının kısıtlı olması beni frenliyor.Makine vs. olsa hiç düşünmeden giderdim.Elbette okulun atmosferi network vs. çok iyi.Ancak bunlar başlı başına yeterli değil.Mezun olan tanıdıklarım girerken hep yurt dışı hayaliyle giriyorlardı.Şu anda bir kısmı üniversite hocası olmak için uğraşıyor.VERİLEN EĞİTİM KALİTESİNDEN HİÇ ŞÜPHEM YOK.Adamlar sadece aerodinamik deneyleri için dev bir rüzgar tüneli RÜZGEM i kurdular.Mezunları şu anda TAİ, TEİ ye giriyorlar.Okuyanlardan 4. sınıf birisi bana şu anda biz bir sıkıntı yaşamıyoruz ama 5 yıl sonrayı bilemem ancak zevkli bir bölüm diyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeneralSkywalker -- 24 Temmuz 2019; 18:47:15 >

• up

• Hocam ben odtü havacılık öğrencisiyim. Öncelikle iş imkanı konusuna değinmek isterim. İşe girebileceğin kurum sayısı diğer mühendisliklere göre daha azdır. tai tei roketsan aselsan tübitak uzay tübitak sage hava bakım merkezleri teknokent firmaları vs. Ancak bölüm bittiğinde işe girme olasılığın da diğer firmalara göre çok daha fazladır. Tai nin insan kaynaklarında görevli üst düzey bir yönetici ile konuşmamda bana ellerinden gelse odtü havacılığın önüne otobüs çekip öğrenci alacağız demişti. En azından şuanlık durum böyle. İş konusunda sıkıntı olmaz.
    Forumda en çok konuşulan konu itü uçak mı odtü havacılık mı konusuna da değinmek istiyorum
    İkisi arasında çok fark oldugunu düşünmüyorum. İstanbuldaysanız itü ye ankaradaysanız odtü ye gelebilirsiniz. Ancak şöyle bir karşılaştırma yapayım. Odtü de notlandırma sistemi itü ye göre daha katı.İtü uçak harf notları dağılımı konusunda bilgilerim var. İtü de ortalama kasmak odtüye göre daha kolay. Hatta bu yüzden itü deki öğrenci toplulukları çok daha aktif. Bizi daha fazla zorluyorlar not konusunda.
    Odtü de okudugum için ayrıca şu artılardan bahsedebilirim. Yeni yapılan bir Rüzgem binası var. Tfx in aerodinamik testleri dahi orada yapılacak. Çok büyük bir rüzgar tüneli. Ayrıca bölümden 3 4 hocamız da tfx milli muharip uçağı nın beyin takımındalar. Savunma sanayisi ile bağlantılar oldukça kuvvetli. 4.sınıfta uzay araçları tasarımı roket teknolojisine giriş uzay araçları dinamiği gibi uzay alanından dersler de seçebiliyoruz. Hocaların yurtdışı bağlantıları çok kuvvetli.
    Eksi olarak bölüm kampüsün en uç noktasında. Havacılığın arkasından sonra orman başlıyor öyle söyleyim. Benim gibi kalabalık sevmeyen biriyseniz seversiniz. 2.sınıfta her hangi bir lab deneyi yapmadık bu bana göre eksi.

Bölümün 4 ana dalı var.
    Aerodinamik, itki, kontrol ve malzeme. Bu dört alandan birinde çalşıyor mezunlar genelde.

Genel olarak böyle. Son olarak da şunu söyleyeyim, bölümü söylediğimde çevremden hala uzayı mı izliyorsunuz teleskoplarla gibi tepkiler alıyorum. Donanım haber tayfası daha bilgili ancak bilmeyenler için söyleleyim, makine mühendisliğinin havacılık ve uzay alanında uzmanlaşmış mühendisleri olacaksınız bölüm bitince astronomi ile karıştırmayalım

Kopuk olmuş olabilir sorularınız varsa dm den veya burdan alırım.

• Havacılık mı tıp mı sorusuna gelirsek;
    Bu sorunun cevabını hiç kimseden bekleme. Hatta bence yarın otur tüm gün düşün, ders programlarını incele, ders kitaplarına bak. Robbins patoloji kitabı farmakoloji notları aç bak sonra da anderson aerodynamics gibi kitaplara göz gezdir. Doktor olmak mı seni daha mutlu edecek yoksa mühendis olmak mı buna karar ver. Ben tıp yazmadığım için, havacılık okuduğum için gayet memnunum. Ancak benim memnuniyetimin sebepleri seni memnun etmeyebilir. O yüzden milletin ne yazdığına çok ümit bağlama derim ben.

• Jhiy kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim hocam

• Zorluk olarak ikisi de ciddi zor olduğu için bence zorluğa değil ne olmak istediğine yoğunlaş. Eğer tıp yazarsan nereleri yazmayı düşünüyorsun?

• yksyegirmismezun kullanıcısına yanıt
    yıldırım beyazıt
    gülhane

• up

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.