Şimdi Ara

ODTÜ ile ilgili sorularınızı cevaplıyoruz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
15
Favori
6.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her yerde ve yemekhanede çok sıra oluyor mu? düzgün yemek bile sunamıyorsa neden seçelim? basit ihtiyaçlar düzgün karşılanıyor mu?
  • aselsan gibi devlete bağlı şirket artık odtü mezunlarını almıyor mu siyasi sebeplerle?
  • hocam odtu ee mezunu,ailesi chp il teskilatinda olan bir tanidigim girdi aselsana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekin Berkyürek kullanıcısına yanıt
    İlk 1.000 gibi bir sıralamayla fizik yazanların nasıl avantajları ve dezavantajları olur. Açıkçası fizik yazmak istiyorum ama o kadar cesaretim yok sanırım.Havacılık veya makina okurken çift anadal düşünebilirim.Sizce direk fizik yazmam daha mı mantıklı olur?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam benim fizik daha çok ilgimi çekiyor açıkçası. Araştırınca EE nin biraz daha matematik yoğunluklu olduğunu gördüm.Makina veya havacılık düşünüyorum şimdilik.İki bölüm arasınsaki farklar neler? Havacılığa az kişi alınmasının avantajları var mı? Mezun olduğumda küçük ve rutin işlerde çalışan bir mühendis olmak değil de sürekli araştırma ve geliştirme odaklı bir işte çalışmak isterim.Fizik yazmak isterdim ama ucu o kadar açık ki insanın gözü korkuyor. Bir de hocam, genelde bu iki bölümün mezunları aselsan havelsan tai gibi kurumlarda iş buluyormuş.Özellikle de havacılıkta. Mazun olunduğunda bu kurumlardaki çalışma şartları ve işleyiş nasıl bilginiz var mı? Sizce bu yıldan sonra düşüşe geçecek mi bir de bu bölümler?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba eşit ağırlık öğrencisiyim.

Ve kesinlikle ODTÜ'de işletme,iktisat veya uluslararası ilişkiler okumak istiyorum.

acaba bu üçünün kendilerince farklılıklarını açıklayabilir misiniz?
  • Bunlara senden başka birinin cevap vermesi mümkün değil
  • Bence diğer üniversitelere kıyasla baya zor. Üniversiteye gir gerisi rahat diye bir şey yok ODTÜ'de.
  • Hem de daha öğrenciyken aday mühendis olarak alıyor.
  • EE'nin bazı alanları matematik bazı alanları fizik ağırlıklı, bu ikisi arasında dengeli olan alt alanlar da bulunuyor. Örneğin ODTÜ EE'nin bilgisayar opsiyonunu seçerseniz temel dersler dışında fizikle uğraşmazsınız, güç elektroniği opsiyonunu seçerseniz fizikle daha fazla uğraşırsınız. Sürekli araştırma odaklı işler yapmak için ya akademide çalışmaya devam etmek gerekli ya da endüstride ar ge yapan firmalarda çalışmak gerekli, savunma sanayii dışında gelişmiş bir arge altyapısı Türkiye'de sınırlı. ODTÜ'de yazdığın bölümlerden mezun olup iş bulma kaygın olmuyor genelde.
  • chocitoo kullanıcısına yanıt
    Bunların farkını böyle bir forum ortamında bir iki cümle ile anlatmak pek mümkün değil, istersen sen biraz araştır daha spesifik bir sorun olursa onu bana sorabilirsin.
  • Yemekhane 11:30-14:00 arası açık 12:30-13:30 arasında çok sıra oluyor sanırım hazırlık çıkış saati olduğu için. Çoğu yemeği ben kişisel olarak beğeniyorum, fiyat performans olarak da iyi buluyorum. Her gün farklı bir yerde yemek yesen, 3 ayda ODTÜ'deki yemek yenebilecek yerleri ancak bitirirsin. Sıra öğle vakitlerinde hepsinde oluyor ama...
  • Hocam biraz alakasız olacak galiba ama odtü'de siyaset biliminden iktisata geçiş veya çift anadal olanağı sunuluyor mu?
  • Oncelikle merhaba faydali bir is yapiyorsunuz.Benim iki genel bir ozel sorum var.Hocam oncelikle odtü endüstri uluslararası arenada iyi midir? Egitim kalitesini biliyorsaniz (akademik kadro vs.) objektif bir sekilde siralayabilir misiniz? Diger genel sorum ise odtü de erasmus isi nasil oluyor mesela odtu endustride okuyorum en yuksek ortalamaya sahip 3 kisi mi gidiyor neye gore belirleniyor. Ozel sorum ise şu sekilde olacak mesela ben odtu endustri muh bitirdim. Ancak bilgisayar muhendisliginin bir alanina ilgim oldugunu fark ettik secmelilerde o dersi sectim vs. Sonra bilgisayar muhendisliginden yuksek lisansa basvurabilir miyim? Ya da diger alanlar icin.

• Hocam burs imkanları nelerdir ham sıralamaya göre mi burs veriliyor

• Ekin Berkyürek kullanıcısına yanıt
    Hocam burslar ham sıralamaya göre mi veriliyor

• 84568456 8 kullanıcısına yanıt
    Başarı bursları yerleştirme sıralamasına göre veriliyor.
  • motoweb M kullanıcısına yanıt
    Geçiş ve yandal imkanları var. Ancak sınırlı sayıda öğrenci not ortalamasına göre yapabiliyor. O nedenle geçiş yaparım diye düşünüp bir bölümü yazmak akıllıca değil.
  • 11111numara 1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba ODTÜ Endüstri kendini ispatlamış Türkiye'de ve dünyada yeri olan bir bölüm. Erasmus ve exchange için en az 2.5 ortalama ve İngilizce puanınız önemli oluyor. Başvuranların %70'inin kabul aldığını biliyoruz, bölüm özelinde durum nedir açıkçası bilmiyorum. ico.metu.edu.tr den değişim programları ile ilgili detaylı bilgi alabilirsin.

Yüksek lisans programları başka bölümden öğrenci kabul etmek konusunda bazı kriterler belirleyebiliyorlar, zaman zaman "bilimsel hazırlık" okuman gerekebiliyor fark derslerini telafi edebilmek için. Farklı bölümlere yüksek lisans için başvurmak mümkün tabii hatta yaygın olduğunu söyleyebilirim. Bilgisayar mühendisliği şu aralar çok popüler, o nedenle kabul almak (mesela makinaya göre) zor olabilir.
  • 84568456 8 kullanıcısına yanıt
    Sadece ilk 1000 e burs veriliyor o da yurt, yemek bursu gibi. İlk 10da değilsen nakit burs yok diye hatırlıyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.