Okul öncesinden avrupa abd tam burslu kabul alan süper zekayla tanışmak isterim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
odtü inşaat (2. sayfa)
-
-
kendisi okul öncesi ve sosyolojiden çap, psikolojiden de yandal yapmıştı. odtüdeki masterini tamamlayıp geçen hafta fulbrightla amerikaya gitti. herkesi kendi çevreniz gibi sanmaktan vazgeçin artık :D
-
asıl bana gelen cevap uç örnek. 23 seçiminden sonra özellikle odtülü mezun kimse kalmadı ankarada ingiltere, hollanda, almanya, ispanya vs. avrupada ülke başı 2-3 kişi sayarım bizzat kendi çevremden. odtü mezunu olmak en azından az biraz ortalaman varsa avrupanın kapılarını çok net açıyor, gidemeyenler uç örnek (4 sene boyunca ingilizcesi hazırlıktaki gibi kalanlar vs)
-
Yav allahin tmcisinden nasihat dinler olduk hey gidi forum ne günlere kaldın ki öğrenciler bu kadar bilinçsiz değil bundan dolayı gazi ee falan odtu gidadan insaaattan onde kapatıyor zaten
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnşaat bölümü bence de iyi üniversitelerde fırsat gibi şu anda.
İTÜ çıkışlılar genel olarak iyi yerlerde mesela, ODTÜ'yü bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 4 Ağustos 2024; 13:31:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İki arkadaşım kardeşler elektrikte işe başladı yalnız benim çevreme yaklaşamazsın bile :D
Ben de saha mühendisliği yapmıyorum ofis mühendisliği yapıyorum. Sektöre sahada çalışarak başladım ama dediğim gibi sahada devam edemeyip ofis mühendisliği aradım. Ofis mühendisliği insani şartlar olarak zaten iyi, bir bilgisayar mühendisliği hangi şartlarda çalışıyorsa sen de o şartlarda çalışıyorsun ama sıkıntı şurda; bir bilgisayar mühendisinin kazandığının yarısını kazanamıyorsun.
-
yazdıklarınızın dibine kadar haklısınız, imzamı atarım. emmoğlum 7k sıralama ile odtü inşaat kazandı. o yıllarda o kadar afilli ve bir o kadar başarılıların gittiği bir bölümdü.
okulu 7 yada 8 senede bitirdi. hazırlığı bile beklenenden önce vermişti ama okul kazık değil bakın kazık ötesi. gazi makinada zormuş ama imknsız değil okuması. 3 ortalama yı yakalıyanlar tusas da doğrudan işe başlıyorlarmış(%100 olmayabilir ama 1700 adet gazi mühendisi var tusaş da).
hadi zar zor 6-7 sende okuyup bitirdin diyelim ki; o zamanlara göre sıralama olarak bölüm girişi geriledikçe kapasite olarak daha alt kademe öğrenciler geliyor ki tahmimce o zamanlar (201 öncesi) bitirme süresi 5-5.5 sa şimdi bu süre 6-6,5 felan olmuştur. elimde veri yok tabi bir miktar hata payım vardır.
hasbel kader bitirdin diyelim; forumda daha önce yazmıştım. bir başka kuzenim vasıtası ile 2 işe girdi amca oğlum. ikisindede maaş ve saha şartlarından ötürü çıktı işten. ilkinde sabredip şantiyede dişini sıksa şimdi dünya devi yabancı firmalarda saha şefi felan dı. zira çalıştığı şirket yabancı ortaklı idi ve beğendiklerini diğer saha operasyonlarına çekiyorlarmış. neyse kuzenim o işlerden çıktı(şuanki para ile tahmini 30-50 bin arası idi maaşı ve o koşulda aldığı maaşı beğenmemişti). sonra yüksek lisan ve doğru soluğu amerikada aldı. doktora yaptı. tabi amcam pamuk eller cebe dedi. doktora bitti kuzenim orada iş buldu. ama amcam hala arkasını kolluyor. ev mi alacakmış neyse, para yollamaya çalışıyordu en son.
demem o ki, kendini nasıl kurgularsan öyle gider. eğer nazik seniz asla şantiye işine girmeyin. benim mesela ayaklarım kışın çok üşür. hiç bana göre değil soğukta 1 saat dışarda beklmek. tercihler bitti ama seneye okuyanlar olursa ders alırlar umarım.
-
23 yaşındayım. Verdiğin örnekler inanılmaz komik. Gitmişsin en uç noktadan seçmişsin buraya getirmişsin. Ben de gazili olup italyada ve İngiltere de yl yapan insanlar tanıyorum. Hatta airbus'a gideni dahi tanıyorum. Yanlış anlaşılmasın ODTÜ müh fakültesi daha iyidir tabii ki ama kaçırdığın bir şey var inşaat mühendisliği bitti, BİTTİ. MİLLETİN HAYATINI KARARTACAK ŞEYLER YAZMAYI BIRAK. Saçma sapan uç örnekler verme. Sıralamayı da 18 19 yaşındaki elemanlar belirliyor. Referans alınacak bir şey değil. Gazinin bir kampüsü yok. Çocuk direkt eliyor mesela. Ne bileyim şimdi olmayan ülkücü bilmem zımbırtısı diye bir şey okuyor, korkuyor yine yazmıyor. Ne bilir 18 19 yaşındaki bir çocuk bir okulun bir insana ne fırsatlar doğuracağını. Önce üni kampüs ortamını vs. referans alıyorlar. İnşaat olayına gelince, eğer linkedin kullanıyorsan çok zor olmamalı, ODTÜ inşaat mühendisliği diye search yap. İçin iki dakika içinde için kararacaktır. Ayrıca Türkiyenin en iyi piyasası yeni mühendis için şu an savunma sanayii. Gidip ilgili yerlerinden mezun bölüm okul ikilisine bir bak. Sonra tekrar konuşuruz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yazdığım şeyi okursun. Etiketlemeyi unutmuşum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yaw arizonaya giden kizin ug gpa 4e yakin degil mi, masters sonrasi gidiyo o bence bu tartisma icin bak faculty of educationdan bile gidiliyor demek icin pek dogru bir ornek degil
tercih sürecinde 30k üzeri olan adam akıllı fakülteleri ararken gazi çıktı karşıma. benim zamanımda gazi deyince eğitim fakültesi gelirdi aklıma. çokta kaale alınacak bir okul olarak görmezdim.
ama mühendislik fakültesi olarak es geçmiş olduğumu anladım. ülkemizin sayılı fakültelerinden birisi imiş gazi mühendislik. makineye gelince çok çok yüksek durumda imiş eğitimi olsun labratuar imkanları derya deniz deniliyor. mesela hacettepe mühendisliklerinden kesinlikle daha üstün deniyor. odtü ile eşdeğer eğitim veriyor diyenler bile gördüm. tabi yabancı dil olarak arada dünya fark var, hoca haliteside odtünün tabiki daha iyidir. ama yarışabilmek bile güzel bir şey. o yukarıda boş konuşana selam olsun gazi ve odtü mühendislik mesunları olarak tusasta neredeyse aynı sayıda eleman çalışıyor. hani eve gidiyor diye eziyor ama, tabiki gidenler vasat okuyanlar vardır. olacaktır ama önemseyerek okuyanlar hakkını almışlar.
ankarada mühendislikte bilkent odtüden sonra gazi geliyor. hacettepe tıp fakültesinin ekmeğini yiyor başka bir şey değil. ha birde adam gibi bi kampüsü var sanırım. gazi mühendislik tek bir bina dan müştekil olduğundan beğenilmiyor.
oğlum istese idi gazi makinayı direk yazacaktım. ama fizik ağırlıklı okumak istemedi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X