odtü inşaat
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
inşaat yazılmaz en çok mezunu olan mühendislik bölümü. makine müh her yerde geçerli en temel müh. yurt dışına da daha rahat çıkarsın.
-
Her geleni dinleme ag ben dinledim stat yaziyordum az kala dikkat et
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ODTÜ isim olarak çok kapı açar ama sanırım bende gazı makine yazardım ikisi arasından
eyv beler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sektörün şuanki durumundan da ziyade zaten mühendislikler arasında en zor ve ilkel şartlar genelde inşaat mühendisliğinde olur. Atıyorum diğer arkadaşlarınız (diğer mühendisliklerden olan) cumartesi pazar günü tatil yaparken siz cumartesi günleri hatta bazen pazar günleri de çalışmak zorunda kalırsınız, bazen gece 2'lere 3'lere kadar beton mesaisinde kalırsınız. Gel gelelim sektöre, özellikle 2010-2018 yılları arası çok revaçta olduğu için çok tercih edilen bir meslek grubuydu bunlardan biri de benim fakat sektörde 1000 adam lazımsa her yıl bunun 5-6 katı mezun vere vere çok fazla bir yığılma oldu dolayısıyla işsizlik probleminin fazlaca yaşandığı bir meslek grubu. Sevenler çok seviyor ama zahmetli olduğunu unutmamak lazım. Şu sıcak yaz günlerinde belki de evde bile bunalıyorsundur düşün sabahtan akşama kadar şantiyede güneşin alnında bi sağa bi sola gittiğini :D . Tam tersi de oluyor, kışın 10 dk dışarda kalınca titreye titreye eve girersin, düşün sabahtan akşama kadar şantiyedesin. Seveni de çoktur ama şantiye ortamını, samimidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RezOdtüİnşaat -- 1 Ağustos 2024; 8:16:53 >
-
Dişçi abi haklı odtü inşaat > gazi makine odtüde inşaat mühendisliği okumak bu sıralamalara gelmiş iyi fırsat birde %100 ingilizce eğitim alacaksın buradan tanıdığım mezun arkadaşların durumları da iyi farklı sektörlere de giren var piyasadaki diğer inşaat mühendislerine benzemez itü de aynı şekilde bu arada bunların yanına birde yıldız eklenir. (yalnız odtüde bu bölümü okuması zor katlanabilirsen yaz)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerofengineering -- 1 Ağustos 2024; 15:53:39 > -
üniversite 4 yıl meslek 40 yıl sürüyor.Odtü için şantiyede,berbat ortamlarda çalışılmaz
Insaattan cok fazla baska bolume gecen var odtu ozelinde. Memnun kalmama olasiligi yuksek bir bolum. Bir de istemeden sadece para var vs. diye seciyorsan daha da sorun yasarsin. Gazi makinayla odtu insaat kiyasini yapamam, onu makinaci arkadaslar soyleyecek.
-
Ben 3 sene önce aynı ikilemde kalmıştım. ODTÜ inşaat mezunu tanıdığım ODTÜ inşaat yazmamamı söylemişti. Sektör bayağı bitik yani anlayacağın…
up ya
İşsiz kalmak istiyorsun diye yorumladım
Aynen öyle, ortam eskiden de berbattı ama inşaat mühendisi olduğun zaman itibar görüyordun kıymetin biliniyordu. Şuan o da yok hem çok komik paralara çalışıyorsun (iş bulabilirsen) hem de insan muamelesi görmüyorsun.
-
sakın gazi makine yazma hayatının hatasını yaparsın odtüde herhangi bir bölüm (mühendislik olmasa bile) > gazideki tüm mühendislikler. akademik açıdan, sosyal ortamdan ve iş bulma açısından böyle tabi eğer başka saiklerle tercih yapıyorsan gazi yazman mantıklı olabilir
-
Hocam sektörde çok fazla tanıdığım var da bende yazmayı düşünüyorum.
Bana tanıdığım birkaç kişi şantiye mühendisliği yapmana gerek bile yok dediler. Farklı alanlara vs. de yonelebilirsin iyi okuldaysan filan...
Bu arkadaşı dinlersiniz büyük hataya düşersiniz. 2 kuzenim de ODTÜ inşaat mühendisliği okudu. Hayvan gibi zor inşaat derslerinden ötürü asma ne başka yere yönelebildi ne de zaman ayırabildi. Birisi karın tokluğuna çalışmamak için yüksek lisans yapıyor. Diğeri de asgarinin bir tık üstüne ankarada özel bir firmada çalışıyor. Bilmesek yiyeceğiz yazdığını. Bana inanmayan linkedinden ODTÜ inşaat YENİ mezunlarının ne derece isyanda olduğuna girip bir baksın. Her şeyi göz önüne alınca ODTÜ de herhangi bir bölüm asla gazinin müh. Fakültesinden iyi değildir. Hayır bunu söylemeden önce hiç mi linkedin kariyer.net ya da firmaların nerelerden öğrenci istihdam ettiğine hiç mi bakmadın be kardeşim. Hadi sen ODTÜ de gıda inşaat jeoloji falan oku, başarılar sana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epeolatry57 -- 4 Ağustos 2024; 11:25:55 >
güzel kardeşim kaç yaşındasın, odtüden mezun olan iki kuzenin dışında kimi tanıdın bilmiyorum ama sana cevabını vereyim bu kadar içine dert olduysa. ben zaten ankara hukuktan mezun oldum, stajyer avukatım zamanında odtüde de gazide de istediğim tüm bölümlerde okuyabiliyordum kaldi tm öğrencisi olduğum halde gazide benim bile okuyabileceğim mühendislik bölümleri geliyor var sen hesap et durumu. diğeri odtüde inşaat, petrol, ekonomi, tarih, sosyoloji hatta okul öncesi öğretmenliği okuyan bitiren çok yakın arkadaşlarım oldu istisnasız hepsi 1 yılda ya abd ya da avrupa yolcusu oldu tam burslu hem de. en kötüsü istanbulda özel sektörde muhtemelen hekim maaşına belki daha fazla (stajlarına, yabancı dillerine ve üniversitede yer aldıkları projelerine göre artan şekilde) beyaz yakalı oldu. gazili arkadaşlarımsa -ki hepsi mühendis- tıpış tıpış aile evi yolcusu oldular. o yüzden kuzenlerinin başarısız olması biraz kişisel bir durum olsa gerek. bu şekilde gençleri de yanıltma istersen araştırmalarına devam et sen.
-
odtu makine yatay gecsen tadindan yenmez
-
yazdığınız şeyler çok uçuk örnekler bence
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Dişçi abi haklı odtü inşaat > gazi makine odtüde inşaat mühendisliği okumak bu sıralamalara gelmiş iyi fırsat birde %100 ingilizce eğitim alacaksın buradan tanıdığım mezun arkadaşların durumları da iyi farklı sektörlere de giren var piyasadaki diğer inşaat mühendislerine benzemez itü de aynı şekilde bu arada bunların yanına birde yıldız eklenir. (yalnız odtüde bu bölümü okuması zor katlanabilirsen yaz) |
güzel kardeşim kaç yaşındasın, odtüden mezun olan iki kuzenin dışında kimi tanıdın bilmiyorum ama sana cevabını vereyim bu kadar içine dert olduysa. ben zaten ankara hukuktan mezun oldum, stajyer avukatım zamanında odtüde de gazide de istediğim tüm bölümlerde okuyabiliyordum kaldi tm öğrencisi olduğum halde gazide benim bile okuyabileceğim mühendislik bölümleri geliyor var sen hesap et durumu. diğeri odtüde inşaat, petrol, ekonomi, tarih, sosyoloji hatta okul öncesi öğretmenliği okuyan bitiren çok yakın arkadaşlarım oldu istisnasız hepsi 1 yılda ya abd ya da avrupa yolcusu oldu tam burslu hem de. en kötüsü istanbulda özel sektörde muhtemelen hekim maaşına belki daha fazla (stajlarına, yabancı dillerine ve üniversitede yer aldıkları projelerine göre artan şekilde) beyaz yakalı oldu. gazili arkadaşlarımsa -ki hepsi mühendis- tıpış tıpış aile evi yolcusu oldular. o yüzden kuzenlerinin başarısız olması biraz kişisel bir durum olsa gerek. bu şekilde gençleri de yanıltma istersen araştırmalarına devam et sen. |
Benzer içerikler
- 3d tyt matematik simülasyon deneme cevap anahtarı
- hacettepe ne demek
- bilgi sarmal 20" li türkçe deneme pdf 2024 cevap anahtarı
- notability fiyat
- itü ziyaretçi girişi saatleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X