Şimdi Ara

Odtü inşaatın 433 puanla kapatması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
5.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnşaat tarihi çöküşünü yaşadı.gerisinde olan mühendisliklerin bazıları inşaatı geçti

• Ne bekliyordunuz ki? İnşaat mühendisi olmak demek şantiyelerde sabah 8 akşam 8 haftanın 7 günü, şanlıysanız 6 günü sürünmek demek. Ustabaşılardan daha az para kazanmak demek. Asgari ücretli ilana bile on binlerce başvurunun olması demek. Müteahhitlerin altında ezilmek demek. Irak, Kazakistan, Somali vs. gibi üçüncü dünya ülkelerindeki şantiyelere gönderilmek demek.
    Bence düzelmesi biraz zor.Bende çok isteyerek girdim.Hatta bölüme giren 185 kişinin en isteklisi olduğumu bile iddia edebilirim.Küçüklüğümden beri inşaat istiyodum abim odtü makine mezunu olduğu için odtüye girip çıkardım kampüse de aşık olmuştum bu yüzden odtü inşaat benim hayallerimin bölümüydü.Girdim sınava kazandım, birinci sınıfta bitti.Ama bu yaz o kadar çok mezunla konuştum ki gerek odtü gerek itü gerek ytü mezunu. 45 yaşında olanı da vardı 30 yaşında olanı da.Hepsi değiştir dedi.Biri bile olsun sen odtülüsün düzelir zaten kal demedi.Herkes pişman.Sende kabul edersin ki bizim okulun eğitimi çok zor.Daha birinci sınıfta bile sadece havuz derslerini almamıza rağmen anladık.Bide bunun ileride statiği dinamiği difi var.Biz böyle zor dersleri verip böyle zor bi okulu bitirmemize rağmen yinede ortlama bi üniversitenin bilgisayar mezununun sahip olduğu refaha erişemiyoruz. 2 tane itü inşaatlı yeni mezun türkiyenin en kurumsal en büyük inşaat şirketlerinden biriyle 1600 dolara çin rusya sınırına şantiyeye gitmiş.100km çapında market yok. Aynı parayı sırf bilgisayar mühendisi olduğun için ankarada ailenin arkadaşlarının yanında savunma sanayiinde çalışarak kazanabiliyosun.

Yani benim demek istediğim inşaat mühendisi olarak çok iyi paralar kazanabiliyoruz ama asla emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Gösterdiğimiz emek çektiğimiz cefa 25k lık iken bize 15k verseler dışardan bakanlar der ki vaay iyi kazanıyo ama aslında yine emeğinin karşılığını alamıyosun. Sabah 8 akşam 7 mesai , 15 günde 1 gün tatil vb şeyler 9k tl için çekilcek şeyler değil.
  • Gecen sene insaat meteden bi tık ondeydi bu sene mete tur bindirmis
  • Kaç bine denk geliyor 433 puan
  • 40k sanırım hocam
  • risk alın yazın
  • Ne bekliyordunuz ki? İnşaat mühendisi olmak demek şantiyelerde sabah 8 akşam 8 haftanın 7 günü, şanlıysanız 6 günü sürünmek demek. Ustabaşılardan daha az para kazanmak demek. Asgari ücretli ilana bile on binlerce başvurunun olması demek. Müteahhitlerin altında ezilmek demek. Irak, Kazakistan, Somali vs. gibi üçüncü dünya ülkelerindeki şantiyelere gönderilmek demek.
  • Beyler nerden baktınız 433 le kapttığına
  • İtü ingilizce 454, % 30 ing 410, bounda 475.

Sadece odtüye özel değil tüm okullar aynı.
  • 2017 girişliyim 15k ile odtü inşaat yazmıştım. Okuması ayrı dert , bide o zor dersleri verip mezun olunca emeğinin karşılığını alamamak ayrı dert. 2.Sınıfa geçicektim normalde ama merkezi yatay geçiş ile hacettepe bilgisayar mühendisliğine geçicem.
  • denizyuceee D kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 2017 ODTÜ inşaat girisliyim 15k ile ama geçiş yapmayı düşünmüyorum hem isteyerek geldiğim hem de sektörün biz mezun olana kadar düzelecegini düşündüğüm için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0ED428C1F

Hocam ben de 2017 ODTÜ inşaat girisliyim 15k ile ama geçiş yapmayı düşünmüyorum hem isteyerek geldiğim hem de sektörün biz mezun olana kadar düzelecegini düşündüğüm için
    Odtü inşaatın 433 puanla kapatması

bu ne hocam

• Brütal kullanıcısına yanıt
    Bilmem bir an benimle aynı puanla aynı zamanda aynı yere giren birini görünce heyecanlandım
  • quote:

Bilmem bir an benimle aynı puanla aynı zamanda aynı yere giren birini görünce heyecanlandım
    yok hocam avatarınızdaki şeyi soruyorum maymun mu ne o :D
  • Brütal kullanıcısına yanıt
    I am not sleepy monkey hocam o komik geldiği için koymuştum
  • Hocam sizin gibi kalifiye inşaat mühendislerine ihtiyaç var bu ülkede umarım ilerde başarılı olursunuz. Popülerlik için inşaata gelenlerin meslekten gitmesi inşaat sektörü için çok iyi olur çünkü hayli saçma işler dönüyor inşaat sektöründe.
  • quote:

I am not sleepy monkey hocam o komik geldiği için koymuştum
  • oksidatif O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam , zaten bu bölüm hedefimdi en başından beri sıralamalar çok umrumda değil isterse bölüm hiç dolmasın ya da alacağım maaş da öyle çünkü ne kadar alırsam alayım mutlu olacağımı düşünüyorum bu meslekte geriye artık karşıma çıkacak fırsatları değerlendirmek ve biraz da şans kalıyor bakalım ne olacak umarım hayalimin peşinden gittiğim için ileride pişman olmam
  • Bence düzelmesi biraz zor.Bende çok isteyerek girdim.Hatta bölüme giren 185 kişinin en isteklisi olduğumu bile iddia edebilirim.Küçüklüğümden beri inşaat istiyodum abim odtü makine mezunu olduğu için odtüye girip çıkardım kampüse de aşık olmuştum bu yüzden odtü inşaat benim hayallerimin bölümüydü.Girdim sınava kazandım, birinci sınıfta bitti.Ama bu yaz o kadar çok mezunla konuştum ki gerek odtü gerek itü gerek ytü mezunu. 45 yaşında olanı da vardı 30 yaşında olanı da.Hepsi değiştir dedi.Biri bile olsun sen odtülüsün düzelir zaten kal demedi.Herkes pişman.Sende kabul edersin ki bizim okulun eğitimi çok zor.Daha birinci sınıfta bile sadece havuz derslerini almamıza rağmen anladık.Bide bunun ileride statiği dinamiği difi var.Biz böyle zor dersleri verip böyle zor bi okulu bitirmemize rağmen yinede ortlama bi üniversitenin bilgisayar mezununun sahip olduğu refaha erişemiyoruz. 2 tane itü inşaatlı yeni mezun türkiyenin en kurumsal en büyük inşaat şirketlerinden biriyle 1600 dolara çin rusya sınırına şantiyeye gitmiş.100km çapında market yok. Aynı parayı sırf bilgisayar mühendisi olduğun için ankarada ailenin arkadaşlarının yanında savunma sanayiinde çalışarak kazanabiliyosun.

Yani benim demek istediğim inşaat mühendisi olarak çok iyi paralar kazanabiliyoruz ama asla emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Gösterdiğimiz emek çektiğimiz cefa 25k lık iken bize 15k verseler dışardan bakanlar der ki vaay iyi kazanıyo ama aslında yine emeğinin karşılığını alamıyosun. Sabah 8 akşam 7 mesai , 15 günde 1 gün tatil vb şeyler 9k tl için çekilcek şeyler değil.

• denizyuceee D kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam cidden emeğinin karşılığını aldığın bir meslek değil bence de
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.