Şimdi Ara

Odtü inşaatın 433 puanla kapatması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
5.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolfarine42

40k sanırım hocam
    Kac puanın kac sıralamaya geldiğini nasıl öğreniyorsunuz?

• Concordato kullanıcısına yanıt
    Hocam yığınsal tablodan tahmin edebilirsiniz:https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/YKS/sayisalbilgiler18072019.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: denizyuceee

Bence düzelmesi biraz zor.Bende çok isteyerek girdim.Hatta bölüme giren 185 kişinin en isteklisi olduğumu bile iddia edebilirim.Küçüklüğümden beri inşaat istiyodum abim odtü makine mezunu olduğu için odtüye girip çıkardım kampüse de aşık olmuştum bu yüzden odtü inşaat benim hayallerimin bölümüydü.Girdim sınava kazandım, birinci sınıfta bitti.Ama bu yaz o kadar çok mezunla konuştum ki gerek odtü gerek itü gerek ytü mezunu. 45 yaşında olanı da vardı 30 yaşında olanı da.Hepsi değiştir dedi.Biri bile olsun sen odtülüsün düzelir zaten kal demedi.Herkes pişman.Sende kabul edersin ki bizim okulun eğitimi çok zor.Daha birinci sınıfta bile sadece havuz derslerini almamıza rağmen anladık.Bide bunun ileride statiği dinamiği difi var.Biz böyle zor dersleri verip böyle zor bi okulu bitirmemize rağmen yinede ortlama bi üniversitenin bilgisayar mezununun sahip olduğu refaha erişemiyoruz. 2 tane itü inşaatlı yeni mezun türkiyenin en kurumsal en büyük inşaat şirketlerinden biriyle 1600 dolara çin rusya sınırına şantiyeye gitmiş.100km çapında market yok. Aynı parayı sırf bilgisayar mühendisi olduğun için ankarada ailenin arkadaşlarının yanında savunma sanayiinde çalışarak kazanabiliyosun.

Yani benim demek istediğim inşaat mühendisi olarak çok iyi paralar kazanabiliyoruz ama asla emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Gösterdiğimiz emek çektiğimiz cefa 25k lık iken bize 15k verseler dışardan bakanlar der ki vaay iyi kazanıyo ama aslında yine emeğinin karşılığını alamıyosun. Sabah 8 akşam 7 mesai , 15 günde 1 gün tatil vb şeyler 9k tl için çekilcek şeyler değil.
    O sana bırak diyenlerin hepsi , kendi iş bulma kaygılarına düşen sorunlu tipler . Bana da herkes bırak diyor . Hatta şu an çalıştığım yerde de bırak bu mesleği diyenler çıkıyor .

İnşaat hayatı proje bazlı olduğu için , adam isterse 25 senelik deneyimli olsun , genede iş bitince yeni iş bulurmuyum kaygısı oluyor .

• TABİİ Kİ BATACAKTI. DEVLET DAĞ BAYIR ORMAN ÇAYIR DEMEDEN ÜNİVERSİTE AÇTI. YETMEDİ İNŞAAT'A AŞIRI GÖMÜLDÜK BU FAZLADAN İNŞAAT ÜZERİNE YOĞUNLAŞMIŞ YOĞUNLAŞACAK BİR KİTLE YARATTI.

ÖNÜNDE SONUNDA BATACAKTI. VE O GÜN GELDİ.

LAKİN ŞUNU UNUTAMAMAK GEREKİYOR. İNŞAAT BİZİM GİBİ ÜLKELERDE BİTMEZ. İNŞAAT İŞLERİ DÜNYADA BELİRLİ ARALIKLARLA ÇÖKEN SONRA TEKRAR TOPLANAN BİR SEKTÖR. TAMAMEN BİTMEZ.

AMA BUNDAN SONRA KUR AVANTAJINDAN DOLAYI DAHA UCUZA ÇALIŞACAK AMELE TİPLER İLE DOLACAK ÜLKE.
    BU SON YAZDIĞIM TÜM BÖLÜMLER İÇİN GEÇERLİ.

YALNIZ ODTÜ İNŞAAT İYİ TUTMUŞ. GEÇMİŞ OLSUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deBroglie0 -- 6 Ağustos 2019; 23:45:5 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.