Şimdi Ara

ODTÜ işletme mi Galatasaray İşletme mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
2
Favori
27.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazırlık tek seneye mi indirildi? Fransızca tek kelime bilmiyorum şuanda. Kafam çok karışık. Sabah Odtü işletmeye karar veriyorum akşam Galatasaray İşletmeye, arada bir Ankara Hukuk'u da unutma diyor içimden bir ses. Kararsız kalmak çok kötü birşey.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeV1lMayCry

Hazırlık tek seneye mi indirildi? Fransızca tek kelime bilmiyorum şuanda. Kafam çok karışık. Sabah Odtü işletmeye karar veriyorum akşam Galatasaray İşletmeye, arada bir Ankara Hukuk'u da unutma diyor içimden bir ses. Kararsız kalmak çok kötü birşey.

Öğrenebileceğini düşünüyorsan gel, bak öğrenemessen o 4 sene bitmez. Bu yüzden risk diyorum, buraya gelenlerin bir kısmı zaten Fransız liselerinden bir kısmı Galatasaray Lisesinden , ÖSS den gelen kısım zorlanıyor sadece. Eğer beceremem veya zorluğa katlanamam diyorsan bulaşma, genelde diğer üniversitelerin zor olduğu söylenilir ama GS hiç kolay bir üniversite değil. İletişim bölümü olarak rahattık bizi bile zorlamaya başladılar.

Eğer bu yazıyı okuyup GS mühendislik düşünen varsa vazgeçsin derim, Fit denen mühendislik fakültesi ortalamının çok üstünde ve ağır. Sözlüklerden araştırabilirsiniz.

• Bende ODTÜ,Galatasaray,Bahçeşehir İşletme bu 3ü arasındayım.Galatasaray evet çok güzel dil olarak da marka olarak da.Ancak fransızcayı ders dili yapmanın fransız şirketlere giriş dışında ne gibi bir + sı olabilir?İşletme terimlerinin hepsini Fransızca öğrenmek ingilizcenin hakim olduğu bir dünyada Fransız şirketlerine giriş dışında çok da katkı yapmaz gibime geliyor.Sonuçta herkes ingilizce biliyor nerdeyse ama herkes Business English bilmiyor.

Yani aklımdan geçen bu samimi olarak.Ama daha bilgili,tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.Gerçekten karışık meseleler.

Ayrıca GSÜ nün harçları da daha fazla sanırım bilgisi olan varsa söyleyebilir mi?
  • güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnaLucia

Bende ODTÜ,Galatasaray,Bahçeşehir İşletme bu 3ü arasındayım.Galatasaray evet çok güzel dil olarak da marka olarak da.Ancak fransızcayı ders dili yapmanın fransız şirketlere giriş dışında ne gibi bir + sı olabilir?İşletme terimlerinin hepsini Fransızca öğrenmek ingilizcenin hakim olduğu bir dünyada Fransız şirketlerine giriş dışında çok da katkı yapmaz gibime geliyor.Sonuçta herkes ingilizce biliyor nerdeyse ama herkes Business English bilmiyor.

Yani aklımdan geçen bu samimi olarak.Ama daha bilgili,tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.Gerçekten karışık meseleler.

Ayrıca GSÜ nün harçları da daha fazla sanırım bilgisi olan varsa söyleyebilir mi?

Hayır. Yök'ün belirlediği yabancı dille öğretim veren üniversiteler statüsüne giriyor, ayrı bir harç mevzusu yok.

• İktisadi ve idari bilimler için ODTÜ geri planda kalıyor. ODTÜ adındanda anlaşılacağı gibi TEKNİK bir fakülte. En iyi iktisadi birimi Boğaziçi sonrasında Galatasaray Sonrasında ankara üniversitesi gelmektedir. bunları marmara ve istanbul üni takip eder. Galatasarayı herkese tavsiye edemem. orada okumak belirli bi kapasite gerektiriyo. illa öss den yüksek puan yapmak gerekmez orda okumak için. sadece bu yeterli olmayabilir. fransızca ingilizce anadili seviyesine getirmek gerekir mezuniyete kadar.
    artık franszıca hazırlıkta 1 yıla indi işletme için de.
    türkiyede kamu ve bazı özel sektörlerde Fransızca dezavantajdır. çünkü kpss sıvanı türkçedir. fransızca eğitim gören bi öğrenci kpss de başarılı olamayabilir. bi çok kamu sınavında zorlanır. genelde fransız özel sektörlerinde avantajlıdır. ve okul sayesende yaptığı geniş çevre neticesinde iş imkanları bulabilir.
    ODTÜ yerine, boğaziçi, marmara, istanbul, ankara üni de tercih edilebilir. ama teknik üniler içersiinde de en iyi iktisadi birim ODTÜ de dir.
    Bu okulların hepsi devlet okuludur. yurt barınma imkanları genel olarak vardır.
    fakat GSÜ'nün erkek yurdu yoktur. barınma kişisel imkanalr sayesinde oluyo. ama burs imkanları olabiliyo. 150 ytl gibi bi bursu karşılıksız olarak almak mümkün olabiliyo.
    sırf okulun adı var diye burayı yazma.
    bu okulda bu eğitim mekanizmasına ayak uydurup uyduramayacağını düşünerek hareket et.
    amacın ne, kamu mu özel mi. buna karar ver.

• özelse amacı?
  • Hazırlığın bir sene olması çok fark yapmaz.ODTÜ'de en alt seviyeden başlayıp İngilizce derslere başlayanlar nasıl başarılı olabiliyorsa GS Üniversitesi'nde de aynı başarı sağlanabilir.
  • Soruyu soran arkadaş ve tüm cevaplayanlar bilsinler ki GSÜ öğretim üyesi buna ODTÜ İşletme der ve dedi.. Açın biraz piyasa kimlerin elindeymiş, ODTÜ'nün referansları ve bağlantıları nasılmış araştırın.Bunu da GSlilerden duyuyorum : Boğaz manzaralıymış da fransızca çok seksiymiş de diye seçiyorsan pişman olacağına emin ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

Soruyu soran arkadaş ve tüm cevaplayanlar bilsinler ki GSÜ öğretim üyesi buna ODTÜ İşletme der ve dedi.. Açın biraz piyasa kimlerin elindeymiş, ODTÜ'nün referansları ve bağlantıları nasılmış araştırın.Bunu da GSlilerden duyuyorum : Boğaz manzaralıymış da fransızca çok seksiymiş de diye seçiyorsan pişman olacağına emin ol.

Soruyu soranda bende ODTÜ İşletmede 2. sınıfa geçtik hocam
  • sickness ben de bu sene odtü işletme düşünüyorum
    biraz bilgi verir misin hazırlık nasıldır yurt olanakları nasıldır dersler nasıldır
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemay93

sickness ben de bu sene odtü işletme düşünüyorum
    biraz bilgi verir misin hazırlık nasıldır yurt olanakları nasıldır dersler nasıldır

Muhtemelen düşündüklerimi yazsam gelmezsin ama genel kanı hakkında konuşacağım. ODTÜ mükemmel bir yer öncelikle. Ankarada kurtarılmış alan gibi bir şey. Kampüs olarak falan cidden çok çok iyi. Okul içinde tüm gereksinimlerini karşılayabiliyorsun. Yurtlarda dahil tüm birimlerin kampüs içinde olması çok büyük olanak ve avantaj.

Tabi okula geldiğinde hazırlıkla başlayacaksın. Hazırlık en güzel sene herkes için. İşletmeliler için en zor seneniz dense de gezmek dolaşmak, hobilere vakit ayırmak aklına ne geliyorsa yapmak ve hazırlığı geçebilmek için ders çalışmak gibi aktivitelerin hepsini yapabilirsin. Bölümde bu kadar vaktin olmuyor.

Yurtlar okulun içinde. 17 adet sanırım yurt var toplamda. En kötü yurtlarda şu anda karşımda tadilatta. Dolayısıyla yurt imkanları güzel artık. Kötü yurt yok. İyi, çok iyi en iyi gibisinden yurtlar. Fiyatlarıda Ankarada kyk dışında kalabileceğin en ucuz yerler aslında. Yurtta yaşamak sıkıntı değilse 5 yıl yurtta sorunsuz kalabilirsin. Yurt imkanları güzel. Maddi gelirin çok yüksek değilse elbet bir yurda düşersin.

Dersler konusunda ben biraz sıkıntılıyım. Sayısal çıkışlı olduğum için zorlandım biraz. Sözele dayalı biraz dersler. İlk dönem bayağı sözeldi 1.95 yapabildim, 2. dönem biraz daha yatkındı bana 3.30 a çıktı. Derslere zamanında ve düzenli çalıştığın takdirde çok çok iyi notlar alabilirsin. Onun dışında bir çok etkinlik oluyor, onlara katılıp cv ni doldurabilir, yeni insanlarla tanışabilirsin. Derslerin çoğu eğlencelidir. Çoğunu kendi binamızda alıyoruz ki binamız okulun en güzel, en yeni binası.

Bence forumlarda bu kadar tavsiye yerine odtünün sitesini biraz gez. Daha farklı bilgiler edinebilirsin.

www.odtu.edu.tr buradan kurcala. Merak ettiğin tüm birimlerin kendine ait sitesi var. Açtığında site ingilizceyse sağ üstte türkçe seçeneği var. sağ taraftaki arama bölümünü kullanarak da bilgi edinebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: forumcuabi

İktisadi ve idari bilimler için ODTÜ geri planda kalıyor. ODTÜ adındanda anlaşılacağı gibi TEKNİK bir fakülte. En iyi iktisadi birimi Boğaziçi sonrasında Galatasaray Sonrasında ankara üniversitesi gelmektedir. bunları marmara ve istanbul üni takip eder. Galatasarayı herkese tavsiye edemem. orada okumak belirli bi kapasite gerektiriyo. illa öss den yüksek puan yapmak gerekmez orda okumak için. sadece bu yeterli olmayabilir. fransızca ingilizce anadili seviyesine getirmek gerekir mezuniyete kadar.
    artık franszıca hazırlıkta 1 yıla indi işletme için de.
    türkiyede kamu ve bazı özel sektörlerde Fransızca dezavantajdır. çünkü kpss sıvanı türkçedir. fransızca eğitim gören bi öğrenci kpss de başarılı olamayabilir. bi çok kamu sınavında zorlanır. genelde fransız özel sektörlerinde avantajlıdır. ve okul sayesende yaptığı geniş çevre neticesinde iş imkanları bulabilir.
    ODTÜ yerine, boğaziçi, marmara, istanbul, ankara üni de tercih edilebilir. ama teknik üniler içersiinde de en iyi iktisadi birim ODTÜ de dir.
    Bu okulların hepsi devlet okuludur. yurt barınma imkanları genel olarak vardır.
    fakat GSÜ'nün erkek yurdu yoktur. barınma kişisel imkanalr sayesinde oluyo. ama burs imkanları olabiliyo. 150 ytl gibi bi bursu karşılıksız olarak almak mümkün olabiliyo.
    sırf okulun adı var diye burayı yazma.
    bu okulda bu eğitim mekanizmasına ayak uydurup uyduramayacağını düşünerek hareket et.
    amacın ne, kamu mu özel mi. buna karar ver.

abi senin mantığında mit iktisat ve işletme de çok kötü okullar :D

• Bu %50 uluslararası ortak lisans programı diye geçiyor. Aslında işletmeye göre kıyaslarsak güzel bir durum. Yurtdışında olurken insanın ıngilizcesi güzel bir şekilde gelişir ama buna da maddi durum gerekiyor. Eskişehir de işletme uolp okuyan arkadaş var dediğine göre her sene 4 bin tl ödeyecekmiş son sene de 20 bin tl civarı ödeyecekmiş. Bu sene ücret ne kadar olur bilmiyorum ama üniversiteyi aradığımda bana fiyatlar hemen hemen yakın olur dediler. Eğer dedikleri gibi sadece 4 bin tl olursa ben gitmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicknessss

quote:

Orijinalden alıntı: erdemay93

sickness ben de bu sene odtü işletme düşünüyorum

Muhtemelen düşündüklerimi yazsam gelmezsin ama genel kanı hakkında konuşacağım. ODTÜ mükemmel bir yer öncelikle. Ankarada kurtarılmış alan gibi bir şey. Kampüs olarak falan cidden çok çok iyi. Okul içinde tüm gereksinimlerini karşılayabiliyorsun. Yurtlarda dahil tüm birimlerin kampüs içinde olması çok büyük olanak ve avantaj.

Tabi okula geldiğinde hazırlıkla başlayacaksın. Hazırlık en güzel sene herkes için. İşletmeliler için en zor seneniz dense de gezmek dolaşmak, hobilere vakit ayırmak aklına ne geliyorsa yapmak ve hazırlığı geçebilmek için ders çalışmak gibi aktivitelerin hepsini yapabilirsin. Bölümde bu kadar vaktin olmuyor.

Yurtlar okulun içinde. 17 adet sanırım yurt var toplamda. En kötü yurtlarda şu anda karşımda tadilatta. Dolayısıyla yurt imkanları güzel artık. Kötü yurt yok. İyi, çok iyi en iyi gibisinden yurtlar. Fiyatlarıda Ankarada kyk dışında kalabileceğin en ucuz yerler aslında. Yurtta yaşamak sıkıntı değilse 5 yıl yurtta sorunsuz kalabilirsin. Yurt imkanları güzel. Maddi gelirin çok yüksek değilse elbet bir yurda düşersin.

Dersler konusunda ben biraz sıkıntılıyım. Sayısal çıkışlı olduğum için zorlandım biraz. Sözele dayalı biraz dersler. İlk dönem bayağı sözeldi 1.95 yapabildim, 2. dönem biraz daha yatkındı bana 3.30 a çıktı. Derslere zamanında ve düzenli çalıştığın takdirde çok çok iyi notlar alabilirsin. Onun dışında bir çok etkinlik oluyor, onlara katılıp cv ni doldurabilir, yeni insanlarla tanışabilirsin. Derslerin çoğu eğlencelidir. Çoğunu kendi binamızda alıyoruz ki binamız okulun en güzel, en yeni binası.

Bence forumlarda bu kadar tavsiye yerine odtünün sitesini biraz gez. Daha farklı bilgiler edinebilirsin.

www.odtu.edu.tr buradan kurcala. Merak ettiğin tüm birimlerin kendine ait sitesi var. Açtığında site ingilizceyse sağ üstte türkçe seçeneği var. sağ taraftaki arama bölümünü kullanarak da bilgi edinebilirsin.

senin düşüncelerin neler onları da merak ettim şimdi

• @erdemay93 ben okuldan, okumaktan acayip sıkıldım. şu ara hiç bir şey bana bu kadar boş gelmiyor. o yüzden değil ODTÜ, London Business School da okusam onu kötüleyesim var. ama genel olarak okul güzeldir.
  • Odtü candır :) İşletmesi de Türkiye'nin sayılı kurumlarına çok kaliteli elemanlar yetiştirmekte.. bknz: SPK, Merkez bankası.. hepsi de yönetim kurulundadır. Aslında bu galşatasaray odtü boğaziçi meselesinden çok sizin en çok kendinizi nerede daha iyi yetiştirebileceğiniz. galatasary işletmeyi bırakan arkadaşlarım da oldu tabiki bu üni. fransızca eğitim vermesinden dolayı çok kasıyorlar ve fransız liselerinden gelen öğrencilerin ayarında anlatıyorlar ayrı bir iltimas beklemeyin. yani bunun ne istanbulla ne de ankarayla ne de boğaz manzarasıyla bi alakası var.. Odtü ayrı bir şehir.. evet ben de bi istanbul delisi olarak ankarada yaşanmaz derim ama odtü de yaşanır arkadaş odtü ayrı bir kent
  • quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

işletme mezunu olarak, işletmeyi tercih etme derim... şu devirde ya hukuk okuyacaksın yada tıp, diş hekimliği olur başka bölüm olur ama kesin doktor yada avukat ol. özel hataneler hemen kapar boş durmassın

diş hekimliği vs. okursan işin hazır, eğer birazda ailenin birikiimi varsa bi muayine hane açacak kadar en kral meslek bu, bir dişi en aşağı 100ytl ye yaparsın

Sorarlar adama nerden mezunsun diye...
  • quote:

@erdemay93 ben okuldan, okumaktan acayip sıkıldım. şu ara hiç bir şey bana bu kadar boş gelmiyor. o yüzden değil ODTÜ, London Business School da okusam onu kötüleyesim var. ama genel olarak okul güzeldir.

Abi konuyu hortlatıyoz ama biraz bilgi verir misin ben de işletme düşünüyorum ve büyük olasılıkla boğaziçine yetmez puanım. Eğer kalmadıysan mezun olacaksın bu sene durumlar nasıl? İş imkanları falan? 4 sene nasıl geçti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zafonte

quote:

@erdemay93 ben okuldan, okumaktan acayip sıkıldım. şu ara hiç bir şey bana bu kadar boş gelmiyor. o yüzden değil ODTÜ, London Business School da okusam onu kötüleyesim var. ama genel olarak okul güzeldir.

Abi konuyu hortlatıyoz ama biraz bilgi verir misin ben de işletme düşünüyorum ve büyük olasılıkla boğaziçine yetmez puanım. Eğer kalmadıysan mezun olacaksın bu sene durumlar nasıl? İş imkanları falan? 4 sene nasıl geçti

Şu ara Erasmus dönemimdeyim. 3. sınıftayım, hazırlığı unutmuşsun sanırım. Çok zamanım yok, özet geçeyim şimdilik, sonra ayrıntılı yazarım. ODTÜ İşletme inanılmaz iyi bir bölüm, onu bu erasmus dönemimde anladım. Acayip donanımlı bir biçimde yetiştiriyorlar. ODTÜ gibi bir kampüs dünyada sayılıdır zaten.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.