Şimdi Ara

Odtü istatistik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam sektörün içinde tanıdığım çok deneyimli yazılımcılar var hiçbirinden bunun dediği zırvaları duymadım. İstinyenin vereceği max vizyon budur. Top okullara girememiş içinde kalmış senin bölüme sallıyor işte napsın
  • nullpointer13 N kullanıcısına yanıt

Kesinlikle katiliyorum Data Scientist pozisyonu icin is gorusmelerinde kesinlikle daha fazla zaman ayiririm statistics ve math mezunlarina, bu alanda bir CENG mezununu degerlendirmem icin ihtisas yapmis olmasi gerekiyor.

Ayni seyi genel olarak web development veya mobile icin demek neden bu kadar incitiyor onu anlamiyorum. Ben ceng okudugum icin savunmuyorum. Istatistik okuyan biri eger dogru bir CS curriculumu takip ederse saydigim o yetkinliklere sahip olursa ve bunu kanitlayacak projeleri olursa ben is gorusmesine giren bir muhendis olarak neden umrumda olsun. Amacimiz guzel bir ortamda urun gelistirmek ve para kazanmak. Ama iste ceng okuyan birinin bu yetkinliklere halihazirda sahip oldugunu dusunuyoruz, vakit kaybetmemek icin ilk olarak bu insanlari gorusmelere cagiriyoruz.

Diger mesajiniz icinse acikcasi ben insanlarla ad hominem konusmanin kimseye faydasi olmadigini dusunuyorum.

• DennisRitchie kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    "Sektor disi insan olmasinin sebebi gecmiste yeterli mezun vermiyordu Bilgisayar muhendisligi suanda ceng ile birlikte yazilim muhendisligi, bilgisayar bilimleri gibi bolumler acildi. Yani suan boyle diye 3-4 yil sonra mezun olduklarinda ayni olmayacak.
    Normal bir sekilde kendini gelistirmis CENG mezununun yaninda istatistik mezununun is bulma konusunda sansi yok cunku alakasiz bir bolum evet sayisal evet ML'de AI'da falan kullaniyoruz ama kusura bakmayin gercekler diye bir sey var. Is ilanlarinda bile artik bolumler yaziliyor. Size cok fena hayal satiliyor ustune bu AI'in junior yazilimcilarin islerini daraltmasiyla yeni insaat muhendisligi hayirli olsun."

burada web dev, mobile için react şu bu nerede yazıyor tam olarak. iş alanı gayet belli konudan vs. dolayı.

bir de son yorumunu bırakalım

Alıntı

metni:
    "Kesinlikle katiliyorum Data Scientist pozisyonu icin is gorusmelerinde kesinlikle daha fazla zaman ayiririm statistics ve math mezunlarina, bu alanda bir CENG mezununu degerlendirmem icin ihtisas yapmis olmasi gerekiyor. "

bu forumda artık bu tartışmalara girmekten çok sıkıldım hocam ciddi anlamda. ayrıca ihtisas falan yapmış olması gerekmiyor. çoğu ceng mezunu da herkes gibi kendini eğitip öğrenmeyi severek bu işi yapıyor. biri biraz yazılım öğreniyor. diğeri de statın biraz temeline iniyor bu iş için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 13 Ağustos 2023; 23:6:25 >

• nullpointer13 N kullanıcısına yanıt

Aynen iade ediyorum cunku ben dusuncelerimizin tartismasini isterken sen kisisel konusuyorsun, bu aile egitimiyle alakali bir terbiyesizlik. Aileniz gerekli egitimi verememis maalesef.

Neyin ne olduğunu bilmeden dezenformasyon yapıp milleti yanlış yönlendirirsen kişisel de konuşurum sert de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EistroY661

Alıntı

metni:
    "Sektor disi insan olmasinin sebebi gecmiste yeterli mezun vermiyordu Bilgisayar muhendisligi suanda ceng ile birlikte yazilim muhendisligi, bilgisayar bilimleri gibi bolumler acildi. Yani suan boyle diye 3-4 yil sonra mezun olduklarinda ayni olmayacak.
    Normal bir sekilde kendini gelistirmis CENG mezununun yaninda istatistik mezununun is bulma konusunda sansi yok cunku alakasiz bir bolum evet sayisal evet ML'de AI'da falan kullaniyoruz ama kusura bakmayin gercekler diye bir sey var. Is ilanlarinda bile artik bolumler yaziliyor. Size cok fena hayal satiliyor ustune bu AI'in junior yazilimcilarin islerini daraltmasiyla yeni insaat muhendisligi hayirli olsun."

burada web dev, mobile için react şu bu nerede yazıyor tam olarak. iş alanı gayet belli konudan vs. dolayı.

bir de son yorumunu bırakalım

Alıntı

metni:
    "Kesinlikle katiliyorum Data Scientist pozisyonu icin is gorusmelerinde kesinlikle daha fazla zaman ayiririm statistics ve math mezunlarina, bu alanda bir CENG mezununu degerlendirmem icin ihtisas yapmis olmasi gerekiyor. "

bu forumda artık bu tartışmalara girmekten çok sıkıldım hocam ciddi anlamda. ayrıca ihtisas falan yapmış olması gerekmiyor. çoğu ceng mezunu da herkes gibi kendini eğitip öğrenmeyi severek bu işi yapıyor. biri biraz yazılım öğreniyor. diğeri de statın biraz temeline iniyor bu iş için

Ilk mesajimda direkt olarak diger mesajimdaki anlam cikmadiysa kusura bakma. Benim en basindan beri soylemek istedigim ML ve AI alanlarinda istatistigin katkisi olacagi ama diger alanlarda sansinin olmasi icin bu mezun sayilariyla CENG'i one cikaran seyleri ekstra olarak yapmasi gerektigi bu da ek bir mufredat demek, projeler demek, yarismalar demek...

hocam kimse zaten mobile dev veya webdev için stat önermiyor ki? iş alanları az çok belli. benim bölüm hakkında açtığım konu da bilgisayar alternatifi diye gelmeyin yazıyor. senin de ilk yorumun + konunun içeriği vs. dediğin şey az çok oraya yoğruluyor çünkü konunun hiçbir yerinde diğer alanlar geçmiyor. sen de ilk mesajında geçirmemişsin. ben konuyu uzun uzun yazdıktan sonraki mesajlarında geçiyor bu durum.

teşekkür ederim. iyi geceler dilerim.

• Haklisiniz ilk mesaja ek dusecegim. Bence bolumleri birbirlerinin cebine sokmak yerine eger amac belliyse bunu tartismak yerine o alanda gelismeye calismak daha onemli ben rasyonel bir sekilde dusuncelerimi yazdim biraz tartismaya dondu anlayabiliyorum sizi ben gene de kusura bakmayin diyeyim. Basarilar diliyorum size hocam.

Veri bilimi , makine öğrenmesi alanlarıyla alakalı bir firmada işveren olsam ilk değerlendireceğim türkiyede adı bilinen çok iyi üniversitelerden mezun istatistik mezunları olurdu çünkü veri bilimi , makine öğrenmesi alanları tamamıyla istatistik bilimiyle alakalı , programlama dilleri yalnızca bu istatistiksel metotların ve işlemlerin uygulanmasında kolaylık sağlıyor. Bugün neredeyse her bölümde bilgisayar programlama ile ilgili dersler verilirken böyle bir yorumda bulunmanız hiç mantıklı değil. Bilgisayar mühendislerinin aldığı derslerin neredeyse en fazla %15 - %20 'si veri bilimi , makine öğrenmesi alanlarıyla ilişkiliyken , bu işin temeli ve içeriğinin çok büyük çoğunluğunu oluşturan istatistik biliminin bölümünü okuyan biri neden avantajsız olsun ?

• Zaten ben ML ve AI alanlarini icin dediginizi soyluyorum en basindan beri.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.