Şimdi Ara

Odtü istatistik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: -xenon Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 11 19 yazan arkadaşlar var

• Biraz fazla abartıldı

• 15 binle yazacak tanıdık vardı vazgeçirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2FFF0565E -- 11 Ağustos 2023; 11:21:18 >
  • 3,9kyla yazdimOdtü istatistik 

• RamseyBolton kullanıcısına yanıt

yok az bile abartıldı. hatta abartılmadı bile. ytü stat konuları görüyorum ben sadece odtü statı konuşan yoktu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 11 Ağustos 2023; 14:42:44 >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt
    Bence 20-30k'daki cengler yerine iyi bir alternatif. O sıralamalardan aydın, akdeniz, atılım, istinye vs. da okumak bence çok mantıklı değil. Bu sıralamalarda sağlam ünide cenge yakın bölüm okumak pek çok açıdan daha avantajlı.

Not: Ytü Mat Müh de mantıklı bir alternatif

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Odtü istatistik
    geçen yıl açıldı
    Hacettepe istatistik
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nullpointer13 N kullanıcısına yanıt

yazılımcı olmak isteyenin istatistik okuması çok absürt. yapmayın şöyle şeylerOdtü istatistik 

• Data science, ai, fintech vb. alanlarda gayette çalışabilirler. Webdev ve mobiledev gibi daha göz önünde olan alanlarda zaten sektörün yaklaşık 1/3'ü ceng dışı bölümlerden mezun olarak çalışıyor.

Not: Data science, ai, machine learning, deep learning gibi alanlarda yazılım kısmı yaklaşık %20-%30 luk bir alan kaplıyor. Bu alanlarda işin asıl önemli ve büyük kısmı mat ve istatistik üzerine kurulu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nullpointer13 -- 11 Ağustos 2023; 15:1:7 >
  • Hocam tanıtım gününde kızın birisi 17k'dan girebilir miyim diye hocaya soru sordu.Gelecek sene net bir şekilde 12k'sı var odtu istatistiğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nullpointer13 N kullanıcısına yanıt

Sektor disi insan olmasinin sebebi gecmiste yeterli mezun vermiyordu Bilgisayar muhendisligi suanda ceng ile birlikte yazilim muhendisligi, bilgisayar bilimleri gibi bolumler acildi. Yani suan boyle diye 3-4 yil sonra mezun olduklarinda ayni olmayacak.

Normal bir sekilde kendini gelistirmis CENG mezununun yaninda istatistik mezununun is bulma konusunda sansi yok cunku alakasiz bir bolum evet sayisal evet ML'de AI'da falan kullaniyoruz ama kusura bakmayin gercekler diye bir sey var. Is ilanlarinda bile artik bolumler yaziliyor. Size cok fena hayal satiliyor ustune bu AI'in junior yazilimcilarin islerini daraltmasiyla yeni insaat muhendisligi hayirli olsun.

EK NOT EDITI: Yukarida yazdigimda fazla sert yazmisim ve istemeden yanlis anlasilmaya sebebiyet vermis. Istatistigin ML, AI gibi alanlarda bir ceng mezunundan daha yetkin olacagi ve buna bagli is bulma veya buldugunda kosullarinin da daha iyi olacagini soylememisim. Diger alanlarda ise web dev, mobile gibi bu alanlarda is verenlerin binlerce basvuru arasindan zaman kazanmak icin ceng mezunlariyla daha once goruseceklerinin daha olasi oldugunu ifade etmek istedim. Kimse dusmanim degil herkes basarili olsun sadece rasyonel oldugunu dusundugum dusuncelerimi paylasmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DennisRitchie -- 13 Ağustos 2023; 23:22:49 >

• DennisRitchie kullanıcısına yanıt
    Ceng olan talep artıp sıralamaları yükselince üniversitelerin kalitesi de doğru oranda artıyor diyemeyiz. Belli başlı cengler haricinde sırf ceng diye okumanın çok da bir anlamı olmuyor. Kalifiye adam çıkmadıktan sonra dolu ceng mezunu olmasının bir anlamı yok. Tıp, diş gibi bölümler kurulurken belli bir kalitenin üzerinde olması gerekiyor. Ama ceng'de doğru düzgün müh hoca olmadan diploma veren yerler bile var.
    Hiçbir ik'nın bir Data scientist pozisyonu için odtü stat varken benzer sıralamadaki akdeniz ceng, okan ceng, istinye ceng mezunu birini tercih edeceğini düşünmüyorum.

• Adam istinyede okuyor hocam boşuna ciddiye almışız

• Bu bolumde okuyorsun diye bu kadar sinirlenmene gerek yok dostum. Dunyanin en onemli konusundan bahsetmiyoruz.

Oncelikle related fields derken cogu is ilani icin related degil. ML, AI haricinde alaylidan farksiz.

Kendini cok iyi gelistiren bir insan tabii ki is bulabilir ve gelisebilir ancak kendini cok iyi gelistiren iyi CENG mezunlari da ayni ise basvuracak. Is sahipleri eger yetenek olarak ayniyse ek bilgisinden dolayi CENG mezununu sececek. Bunda bu kadar alinacak ne var?

Ilk yazimi okumadiniz sanirim gecmiste sektore yeterli insan girmedigi icin diger bolumlerin de sansi oluyordu, ancak onumuzdeki yillarda bu sans boyle olmayacak suanda bile job market cok farkli. Web development veya mobile'a bir istatistik mezununun hicbir alakasi yok, bunu da mi soylemeyelim. Yakinda istatistik CENG'ten daha alakalidir falan diyeceksiniz. Degil yani, uzun uzun yazsan da degil.

Alayli olarak iyi yerlere insanlar geldi diye kimse isletim sistemlerinde kernel cekirdegi projesi yapmis, DSA'de kendini ispatlayabilen ve bunu pratikte uygulamis, bilgisayar mimarisi dersi, computer network dersi almis sayamadigim farkli paradigma yazilim gelistirme dersi almis birey yerine istatistikten birini almasi icin istatistikcinin cok cok iyi olmasi lazim, ben bunu soyluyorum bu kadar kizacak bir sey yok.

Umarim basarili olursun ama bu alanda rasyonel dusunmek gerekli hayalperest degil. Ilk isine giremezsen tecrubelenemezsin, ilk is bulmak da oyle Turkiye'de kolay degil. Yurt disindaki sirketler de kucaklarini acmis junior aramiyorlar. En cok sansinizi ne yukseltecekse onu oneriyorum, istatistik kisitli alanlar disinda sizin sansinizi yukseltmeyecek, cengciyi gecmek icin ondan daha fazla calismaniz gerek.

Cok basit aslinda ama kisisel algiliyorsunuz her seyi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.