Ytü istatistik yazmak bölüm ve üniversite açısından mantıklı mı?Sizce bu sene kaç k ile kapatır 72k ile gelip gelmemesi konusunda endişeliyim |
Ytü istatistik
-
-
bölümün ders programını incelemeni tavsiye ederim
-
zorluk açısından mı söylediniz bunu
-
ingilizce olmaması ve müfredatının yazılım ve veri odaklı olmaması büyük dezavantaj
@upotemi hocam daha yardımcı olacaktır
-
%30 ingilizce olduğunu ve birçok dersin ingilize görüldüğünü söylemişti daha önce konuştuğum bir kişi yazılım ve veri odaklı olmaması olayında alternatif yazılabilecek bir üni var mı peki yoksa bölüm odtü harici yazılmaz mı
-
Burada bölüm hakkında olumsuz söylemlerde bulunan arkadaşlar sizin tercih etmenizi engellemek için yapiyorlar. Aksine ytu istatistik bölümünün temel hedefi sektöre güçlü donanımlı veri bilimciler kazandirmak, veri bilimi için gerekli temel programla dilleri eğitim programında yer alıyor. Bunun yanında istatistiksel teknikleri uygulayabileceğiniz programların eğitimleri de veriliyor.
-
İstersen tüm dersi ingilizce seç kimse bir şey diyemez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UncleGrndpa -- 25 Temmuz 2023; 11:31:24 > -
Mezuna kaldım hocam ayıp ediyorsun,ders programı hakkında dediğim doğru.İngilizce muhabbetini bilmiyordum. -
ben ytu istatistikte şuan aktif öğrenciyim bu kadar net konuşmamın sebebi bu zaten , Bölümde Python(Pandas,matplot,NumPy,SciPy,Scikit-Learn), SQL , R , SPSS , SAS , MYSQL , Excel, C gibi programlama dili ve istatistiksel uygulamaların yapıldığı paket programlarının eğitimleri veriliyor. ytu istatistik bölümünün tanıtımında bölümün temel amacının sektöre güçlü,donanımlı veri bilimciler kazandırmak olduğu söyleniyor. Ayrıca verilen teorik eğitimlerin sektörde nasıl kullanıldığıyla alakalı pekiştirici eğitim planı var. O dönem aldığınız teorik istatistik bilgisini aynı dönemde aldığınız programlama dersinde kullanıyorsunuz.
İngilizce konusuna gelirsek en az %30 olarak belirtiliyor evet ancak derslerin yarısından fazlası ingilizce. Yaklaşık %65 - %70 diyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakuzy -- 25 Temmuz 2023; 12:43:9 > -
Net konuşmaktan kastınız iftira atmak mı? Upotemi hocam ytü hazırlık okuyordu orada ondan onu etiketledim kendisi ve diğer ytüde okuyan kişiler bana veri odaklı olmaması ve ingilizce eğitim olmamasından şikayetçiydi.Biraz araştırdığım da başka kişiler de odtü harici okunmayacağını söylemişti.
Araştırırken sizin yorumlarınızı da gördüm,objektif olduğunuzu düşünmüyorum ayrıca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TornadoOfSouls0 -- 25 Temmuz 2023; 12:50:27 > -
quote:
Orijinalden alıntı: TornadoOfSouls0
Net konuşmaktan kastınız iftira atmak mı? Upotemi hocam ytü hazırlık okuyordu orada ondan onu etiketledim kendisi ve diğer ytüde okuyan kişiler bana veri odaklı olmaması ve ingilizce eğitim olmamasından şikayetçiydi.Biraz araştırdığım da başka kişiler de odtü harici okunmayacağını söylemişti.
Araştırırken sizin yorumlarınızı da gördüm,objektif olduğunuzu düşünmüyorum ayrıca.odtü'yü kötülemedim ki objektiflikten bahsedelim, odtü veri bilimi alanında yurtdışına çok fazla mezun veren sektördeki en donanımlı veri bilimcileri yetiştiren bir okul. YTÜ ise şuanda istanbuldaki veri bilimi sektörüne veri bilimci yetiştiren önde gelen okullardan biri. ytü mezunu olup yurtdışında veri bilimci pozisyonu olarak çalışanlar da var ancak odtü de bu oran çok daha fazla. Hazırlık okuyan biri nasıl böyle bir çıkarım yapmış ki ? YTU Istatistik bölümünün sosyal medya hesaplarından bölümde eğitim görevlisi olanların ve mezunların bölüm hakkındaki düşüncelerini tavsiyelerini izleyebilirsin. Ayrıca mezunların nerede çalıştıklarını incelemek istersen Linkedin üzerinden bakabilirsin Bunun yanında bölümün sosyal medya hesaplarında bölümü tercih etmeyi düşünecekler için mezunlardan kısa bilgilendirme videoları yayınlıyorlar.
-
hocam ytü stat tercih etmeyi düşünen biri olarak odtünün zaten çok daha iyi olduğu su götürmez bir gerçektir yani sonuçta biri 100k civarından alan bir bölüm biri 30k civarından ki biri odtü biri ytü yani zaten odtü gelse odtü yazarız garip bir karşılaştırma gibi geldi
-
kesinlikle katılıyorum size. Ancak bölümleri sıralamalarına göre değerlendirmek çok da mantıklı değil. ODTÜ istatistik bundan birkaç yıl önce çok daha kötü sıralamalardaydı bana sorarsanız hala daha sıralaması iyi olan çoğu bölümden çok daha iyi .
-
Buna ben de katılıyorum hocam Kayseri ceng 60kdan alırken bu bölüm 100kden alıyor amacım asla Kayseri’yi kötülemek değil ancak insanlar bir hevesin peşinden yazıyor o ümitleri çok çok yükseldi sıralamalar -
En azından adam gibi yazılım öğreniyorsun,sonuçta ceng,madem veri diyorsun.
-
Haksız değilsiniz hocam ama ytü gibi bir ünide okuma imkanı bir noktada beni tavlıyor daha geniş bir network olur gibi geliyor imkanlarım İstte çok daha rahat olur gibi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X