Şimdi Ara

URAP Mühendislikte Üniversite Sıralaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• URAP'ın yaptığı üniversitelerin mühendislikteki sıralamaları şu şekilde:

URAP Mühendislikte Üniversite Sıralaması

Bağlantısını eklediğim belgenin 11. sayfasında bulabilirsiniz bu sıralamayı.

Dikkatimi çeken nokta pek önemsemediğimiz üniversitelerin pek önemsediğimiz üniversiteleri geçmiş olması.
    Bilkent, Sabancı, Koç gibi üniversiteler gerilerde Erciyes Üniversitesi hepsini geçmiş
    Fırat, Selçuk ve Atatürk Üniversiteleri Koç ve Sabancıyı geçmiş

Listede aynı şekilde GTÜ'de bu üniversitelerden gerilerde İYTE'ye falan yer verilmemiş bile listede

Bu liste kime göre neye göre neler baz alınarak yapılıyor açıkçası şaşırttı biraz beni sizce de ilginçlik yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 10 Eylül 2018; 17:44:37 >

• hep diyorum bir kez daha diyeceğim hatta bu konu ile ilgili konu da açmıştım belki hatırlarsınız, üniversiteye göre değil fakülteye göre tercih yapın diye. bu sıralama neye göre bilmiyorum ama türkiyedeki üniversitelerin her fakültesi mükemmel olsa dünyada böyle sıralamalarda olmazdı zaten
  • Tam da böyle. Birazdan ODTÜ'yü savunanlar gelecek. İTÜ'lüler onlara cevap verecek ve konuda kavga çıkacak. Demişti dersiniz.
  • Urap siralamalari ayarlarken sadece matematik ve istatistik bilimini kullanmis herhalde.

Bi kere koc bilkent gibi yerlerde aldigin referanslar Erciyesi Ataturk ü sollar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence URAP çok güvenilir bir kaynak değil. ODTÜ bünyesinde yer alıyor zaten.
    Uluslararası kaynaklara bakmak daha doğru bir sonuç gösterecektir: QS Rankings ve Times Higher Education'a göz atmanızı öneririm.
  • up
  • Benim anladığım Urap sadece sayısal verilerin çokluğuna bakıyor kalitesine değil yani 120 kişilik fakültede 20 kişilik sınıfta nobel ödüllü hocalardan ders alsanız Harvard,Mit,Stanford ile anlaşmanız olsa muhtemelen Urapta son sıralarda gözükeceksiniz yayınlanan içerik sayısı az olduğundan.

Kimse kendini kandırmasın Üniversite önemli değil diye dünyanın her yerinde üniversite önemlidir.

İtü-Odtü-Boğaziçi bunlara lafım yok lakin Koç,Sabancı,Bilkent Üniversiteleri karşısında önlerinde gözüken yerler diz çöker tövbe ister.

Bir kaç özel Üniversite eklenebilir muhtemelen listedeki devletleri tokatlayacak.(İtü-Odtü-Boğaziçi hariç demezsem çarpılırım. )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp sıralamaları
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilkent tokatlar odtü ardından gelir
  • Hayatımda gördüğüm en rezil listelerden biri.

• Prestidigitation kullanıcısına yanıt
    urap en azından neye göre sıralama yaptığını tam olarak detaylı bir şekilde açıklıyor ve aldığı verilerin kaynağını da veriyor. qs dediğin atılımı bile ilk 400de gösteren hiçbir kanıt ve bilgi olmadan amerikan ünilerini kayıran ve en üstlerde gösteren bir sayfa.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    bilkent ee hariç hiçbir bölümde ilk 3 e bile giremez ülkede

• quote:

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

bilkent ee hariç hiçbir bölümde ilk 3 e bile giremez ülkede
    bilkent işletme, bilgisayar mühendisi mezunu kişiler çok başarılı. Bir çok bilkentli yurt dışına açılıp kendi şirketlerini kuruyorlar. İşin içinde olduğumdan biliyorum
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    mezunlar başarılı olabilir ama bilkent bilgisayarda tam burslu olup da çok fazla şikayet eden ve söylenen arkadaşlarım var.

• up
  • Mühendislik nerede okunur cevabını veriyor URAP.

:”)

• 2019 tayfaya bu konu kıyağım olsun rakip eleme taktiği
    "Koç dandik moruq erciyes daha iyi orayı yaz"
  • Bana göre:

Bir üniversitenin iyi olup olmadığını mezunlarına bakarak anlayabiliriz. Sadece 3-5 öğrenci değil de öğrencilerin ortalaması üniversiteleri sıralamada önemli bir ölçüt. Ondan sonra hocaları gelir sonra fakülte, yerleşke ..

• Who ?

• bizim okuldan geçen sene mezun olup da bilkent cs de olanlar

• Ne diye ağlıyorlar? Sıkıntıları neymiş ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.