Teşekkür ederim tavsiyeler için < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ODTÜ İSTATİSTİK Mİ %50 YEDİTEPE BİLGİSAYAR MÜH. Mi (3. sayfa)
-
-
Son durum nedir, ne tercih ettiniz ve nasıl ilerlediniz? Tam olarak aynı tercihin ortasındayım. Veri bilimci olmak istiyorum, Odtü istatistik ve istanbul üni. bilgisayar arasında seçim yapmam gerekiyor. Bana yardımcı olabilir misiniz?
-
çok uzundu klasik olarak baş ve son cümleyi okudum. IBM sizinle aynı görüşte değil direkt olarak veri bilimi'ni istatistik'in şekilli şukullu bir adı olarak görüyorlar ki bu tarz kavramları piyasaya en çok entegre eden kurumların başında geliyor. Yine son cümlenize antitez olabilecek birçok örnek var. Amerika'daki en büyük üniversitelerden Carniege Mellon ve Stanford hariç çoğu üniversitede veri bilimi vb. programlar ya istatistik ya matematik adının (matematik departmanının altında olan programlarda istatistik de genelde o departmanın altında oluyor.) altında. Derslerin çoğunu da stat hocaları veriyor zaten.
edit: yazının tamamını okudum her noktada haklısınız bence, sadece son cümledeki gibi çok net bir söylem yok en azından amerikada. Sırf bunun için stat departmanları bölüm adına ds takısı ekliyor. öteki türlü tüm bu programların cs altında açılması lazımdı bunu yapan çok çok az üniversite var karşılaştırınca.
her neyse asıl yazma sebebim bu değildi konuyu açan yazarın ne yaptığını ve şu anki durumunu çok merak ediyorum 3 sene olmuş...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 30 Temmuz 2024; 17:32:18 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X