Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (304. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.224
Cevap
63
Favori
461.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rakeal

2.yurdun kişisel odalarında neler mevcut bulunmakta ? ( dolap , çalışma masası vs) ve o kişisel odalarında kapılarının kilitleyebiliyor muyuz ? anahtarları var mıdır ?

2. yurtta 2 tane anahtarınız oluyor. 1. anahta dairenin dış kapısını açıyor 3 öğrencide mevcut ve güvenlik + temizlikçi ablalar açabiliyor. öbür anahtar odanın kapısının anahtarı bu yalnızca sizde ve güvenlikte mevcut başkaları odanıza giremez.Odada mevcut olan şeyleri söyliyim size.
    -Tek kişilik yatak 190cm boyu var enini tam bilmiyorum
    -Çalışma masası (masanın ayaklarının bir tarafı ayrıca kitaplık)
    -1 tane pencere (boyutu büyük)
    -Havalandırma
    -dolap
    -mantar pano
    -İnternet kablosu (odalarda wifi mevcut değil kablo ile bağlantı var tüm yurt odalarında)
    -2 tane çekmece gibi bişey var 1m*1m gibi ölçüleri var yatağın altında duruyorlar.
    -Ayrıca yine 3 kişinin ortak kullandığı, her dairede 1 tane telefon mevcut.

• Selam arkadaslar bizde gecen sene bilg. Muh. Kazanmistik. Hazirlik bitti Bu sene bolumdeyiz. Bolumde okuyan arkadaslara bir sorum olacak. Bilimsel hesap makinasi olarak. Casio fx 991 ex alsak sorun olur mu. Yada siz ne tavsiye edersiniz.

Bu arada okuyan benim oglum gazi uni. Ve izmir yuk. Tek. Uni. Sitesindeki arkadaslarina onlarda hazirlikta idi. Ing. Ders calistirdi. Bu okulu ciddiye almayip yazanlar daha hazirlikta kaliyorlar. Bolumlerde isler dahada zorlasiyor. Iyi ders calismak gerekiyor Benden soylemesi. Ayni sinifta hintli. Arap. Rus. Nigeryali vb olacak derslerde konusulan tek dil ingilizce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ebi yurdunu da ben anlatayim merak edenlere. Bize gecen sene 1. Yurt cikmisti. Bizim cocuk 1 yurdu pek begenmedi. Sonra ebi yurduna bakmaya gittik mudure rica ettik sag olsun kirmadi musait olan odayi gosterdi. 1 yurda gore cok cok iyi geldi bize.
    Ebi yurdu 2 + 1 gibi dusunun. odalar da 2 seklinde kaliniyor. Ders calisma alani saalon gibi dusunun. Odaya ilk girince ortak alan calisma alani. Ve mutfak var. Buzdolabi firin ocak vs. Sagda ve solda 2 ser kisilik oda. Tuvalet ve banyo ayrica var. Uzaklik meselesi olarak 7 ila 10 dk da hazirlik binasina yuruyerek gidersin. 50mt ilerde kalkanli koyu var. 100 mt gulen market. Ebi merkeze en uzak yurt olurken misafiraneye ve kalkanliya en yakin yurt.

Birde bu yurtta carsaf nevresim haftada 1 degisiyor ve renkli. 1 yurtta 2 haftada bir ve beyaz. Kendi Yemek yapmak isteyenler icin hem odada ocak firin olmasi hem alis veris icin kalkanliya yakin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necc7 -- 30 Ağustos 2016; 13:00:16 >
  • necc7 kullanıcısına yanıt
    Casio fx 991ex plus kullanıyor öğrencilerin çoğu ,Casio fx 991ex den farkı nedir bilemiyorum.Daha üst modeller de var ama casio yeterli oluyor.
  • Fx-991es var onun plus i da var.benim dedigim model bu. Sanirim olur.
    CASIO FX-991EX BİLİMSEL FONKSİYONLU HESAP MAKİNESİ
    552 FONKSİYON, 192-163px, DOĞAL İFADE GİRİŞİ İLE İFADELERİ KİTAPLARDA YAZILDIĞI GİBİ GİREBİLME, MATRİS, İSTATİSTİK, TRİGONOMETRİ, İNTEGRAL, DİFERANSİYEL, ÜSSEL İFADELER, KESİRLİ İŞLEMLER, DENKLEMLER

• ACİL CEVAP!!! BUGÜN YANİ 2 EYLÜL ÖĞRENİM ÜCRETİ SON GÜNÜYDÜ BEN ÖDEMEYİ UNUTTUM , MAZERET BİLDİREN VAR MI ? NE YAPMALIYIM ??????????
  • quote:

ACİL CEVAP!!! BUGÜN YANİ 2 EYLÜL ÖĞRENİM ÜCRETİ SON GÜNÜYDÜ BEN ÖDEMEYİ UNUTTUM , MAZERET BİLDİREN VAR MI ? NE YAPMALIYIM ??????????

Hocam bilgim yok ama facebook ta imece sayfasina bakin bakalim
  • quote:

ACİL CEVAP!!! BUGÜN YANİ 2 EYLÜL ÖĞRENİM ÜCRETİ SON GÜNÜYDÜ BEN ÖDEMEYİ UNUTTUM , MAZERET BİLDİREN VAR MI ? NE YAPMALIYIM ??????????

Acilen ogrenci islerini arayarak bilgi alabilirsin genelde cezali olarak yani ekstra bir ucret ile birlikte 3 -4 hafta daha yatirabilme sansin var diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aman dikkat. Okulda sinava kalkamadigi icin bu sene nasilsa kalicam kurtarma sansim kalmadi diye. Bosuna yurt parasi ve masraf yapmayayim diye donen oldu. Sirf uyanamadigi gec kaldigi icin.

• Merhaba arkadaşlar,
    Kampusa geleli 1 ay oldu , buraya gelmeden önce kafamı karıştırmaya çalışan çok fazla insan olmuşu.Örneğin inanılmaz pahalı , zengin değilseniz gitmeyin , okul çok sıkıcı v.s diye.Burada okuyan öğrencilerle konuştuğumda da o yorumların ya çok eskiden kalma ya da ilk sene hazırlığı geçemeyip her gün barda olan arkadaşlar yazarlar genelde demişlerdi.İlk öncelikle bunun üzerinde durmak istiyorum gerçekten öyle.Okulun hazırlığı çok zor ve Elementary başladım.Elementary 2. en yüksek kur hazırlıktaki ve size şunun teminatını verebilirim bu ay 18 yıllık hayatımda öğrendiğim İngilizce'den daha fazla şey öğrendim.Ankara'daki öğrenciyle quiz saatinizden o gün aldığınız ödeve kadar aynı oluyor.Ve hoca gidin bugün şu konuya çalışın demiyor zaten o kadar sistematikki tıkır tıkır sana pratiklik kazandırıyor eğer ödevini yaparsan bunu hissedebiliyorsunuz.Ayrıca hocalarımız gayet ilgili ve samimi.

Onun dışında sosyal hayat hiç yok diyorlardı , sıkıntıdan ölüyoruz diyorlardı.Evet sosyal olanaklar az okulun yanında 17 tane Cafe&Bar&Restorant var.Onun dışında da okulda bir çok etkinlik söyleşi sinema gösterimi v.s oluyor.Özgürlükçü bir ortam var kesinlikle.Ama genede İzmir'deki öğrencilik hayatıyla buradaki bir değil.Zaten her gün cafe&bar dolaşmak için geliyorsanız geleceğiniz üniversite burası olmamalı.İşte o zaman size okul zehir olur.Yani gerçekten idealistseniz okul size çok imkan sunuyor örneğin daha hazırlık olmama rağmen C Programlama , Beckend , Artinyo(Robotik) dersleri alabiliyorum.Mühendislikte kendini geliştirmek çok önemli derler bu okulun imkanları buna elverişli.

Pahalılık olarak paketli ürünlerde Türkiye'de 4 TL olan bir ürün KKTC'de 5TL çok çok bir pahalılık yok.Hatta şunu söyleyebilirim okulda 2.90'a Hamburger 2.20'ye Peynirli Sandviç satılıyor her kantinde , Pastane dışında hepsi azami şekilde kaliteli.6TL ye 5 çeşit yemek veren bir yemekhanemiz var.Bence doyurucu oluyor ve çoğu üniversitenin yemekhanesine göre kaliteli.Evde yemek yaparsanız çok ucuza rahatlıkla geçinebilirsiniz.Ankara'da ne kadar harcayacaksanız Kıbrıs'taki giderleriniz de o kadar olur tahminen.Kıbrıs'taki yemeklerin porsiyonları çok büyüktür ayrıca.

Ayrıca bir okulun teminatı , kalitesi mezunlarıdan anlaşılır.Sonuçta geleceğimizi planlamak için geldik buraya.Çok sayıda Intel , IBM , Apple,Microsoft ,Aselsan , Havelsan v.s gibi şirketlerde çalışan ve Dünyaca ünlü üniversitelere yüksek lisansa kabul edilmiş mezunları var okulun ki bu da verdiği eğitimin kanıtıdır.Bu okulun 1000 mezun verdiğini düşünürsek ve büyük şirketlerde çalışma oranı belki Ankara'dan daha fazladır.Derslerin 20 kişi işlendiğini duymuşsunuzdur.

Kampusa gelirsek büyük ve kullanışlı bir kampusumuz var.Ankara kadar büyük olmasada bir Sabancı Üniversitesinin kampusu kadar var ve binaları mimarı tasarım ödüllü , kullanışlı binalar.

Son olarak da ben bu kampusa 40 k ile girdim Ankara'da İstanbul'da İzmir'de birçok üniversite tutuyordu.(Gazi , Dokuz Eylül gibi)Ben bu okulun benim için bir loto olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden tüm imkanlarını kullanacağım. Buraya gelirken çok fazla araştıdım son ona kadar tedirgindim ama şuan içim bir o kadar rahat.O nedenle yazmak istedim.Bir sorusu olan v.s varsa aydınlatabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertksk1912 -- 24 Ekim 2016; 2:11:16 >

• Mertksk1912 M kullanıcısına yanıt
    Bu dönemin sonuna doğru tekrardan sıkılıp sıkılmadığını dürüst bir şekilde cevaplar mısın? Çünkü ilk 1 ay zaten tanışma kaynaşma alışma dönemi. 1 ay kalıp değerlendirme yapman bence yanlış olmuş. Ya şuanki ortamın laubaliliğini dün öğlen 3'ten gece yarısına kadar kampüste meydanda şarkılar çalan gruptan anlayabilirsin. Ama bil ki ne zaman kampüs sessizleşti, ortada insan sayısı azaldı o zaman dersler yoğunlaşmaya başlamış ve kampüsün asıl yüzünü görmeye başlamışsındır demektir.

Bir de, hazırlığın tadını çıkart. Ben çıkartamadım pişmanım, bölüm zormuş yha xd
  • Mertksk1912 M kullanıcısına yanıt
    Daha geçtiğimiz dönem mezun oldum inan özlemeye başladım Kıbrısı. Kendine bir şeyler katma amacıyla bu okula gelen ve ders aralarından kalan vakitlerde dostlarıyla vakit geçirip eğlenebilen insanlar bu okulu ilerde çok özleyecekler. Üniversite okumayı her gece clublarda vakit öldürmek olarak anlayan arkadaşlar ise hazırlıkta elenecek ve gittikleri okullarda da kör topal şekilde ilerleyecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: NOX97

Bu dönemin sonuna doğru tekrardan sıkılıp sıkılmadığını dürüst bir şekilde cevaplar mısın? Çünkü ilk 1 ay zaten tanışma kaynaşma alışma dönemi. 1 ay kalıp değerlendirme yapman bence yanlış olmuş. Ya şuanki ortamın laubaliliğini dün öğlen 3'ten gece yarısına kadar kampüste meydanda şarkılar çalan gruptan anlayabilirsin. Ama bil ki ne zaman kampüs sessizleşti, ortada insan sayısı azaldı o zaman dersler yoğunlaşmaya başlamış ve kampüsün asıl yüzünü görmeye başlamışsındır demektir.

Bir de, hazırlığın tadını çıkart. Ben çıkartamadım pişmanım, bölüm zormuş yha xd

valla benim zamanimda 2-3 bin tl'ye bile eski pusku bi araba aliniyodu hele bir kafa dengi arkadasinla ortak girip bir soyle eski renault falan alsan sikinti falan kalmaz :)

• Kendi acımdan bakacak olursam buraya egitim kalitesi için geldim.Gazi ye Deü ye yada Marmara'ya gitseydim bu kalitede egitim alamayacagıma eminim ki oralarda da arkadaşlarım var konuşuyoruz.Ayrıca hazırlıkta bile Artinyo ve Html5 dersi alıyorum bu da diger yazdığım okullarda yok.Ayrıca ODTÜ diploması olmasi da kalitenin kanıtıdır.Mezunlarını da bu kanıta ek olarak gösterebiliriz sanırım.Bakarsanız her sene başarı sıralamalarının azaldıgını da (+) görursünüz.

Sosyal olanaklar olarak dersler zor zaten çok sosyalliği kaldıracak cinsten bir üniversite değil Ne Ankara Ne Kıbrıs.Sosyal olanak arıyorsan Girne Amerikan'a da gidebilirdin kaldıki ben geldiğimden beri yani 5 haftada 4 tane yeni işletme açıldı Kalkanlı'ya.Ayrıca öğrenci klüplerinin surekli etkinlikleri oluyor.Yani bence gayet yeterli.Ha çok mu müthiş değil ama çok da kötü degil.

Buraya gelecek arkadaşlar şunu düşünmeli buraya geldiğinizde alanınızda mükkemmel olmaksa hayaliniz bu kampus , üniversite size çok yardımcı olacaktır.ODTÜ deki hocalardan 20 kişilik bir sınıfta ders almak bulunmaz bir nimettir diye duşünüyorum.

Aday arkadaşların okumasın tavsiye ederim
    http://blog.kibristaodtuvarmis.com/mert-bekar/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertksk1912 -- 28 Ekim 2016; 21:37:05 >

• Hocam ben %75 burslu bilgisayar muh. gircegimi dusunuyorum,bilkent bilgisayar istiyordum ama olmayacak o.

Sizce yurt disi icin odtu kktc uygun olur mu?Evet her sey kiside bitiyor fakat okulun da bir artisi var sizce yurt disi icin imkan verir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: SoeXL

Hocam ben %75 burslu bilgisayar muh. gircegimi dusunuyorum,bilkent bilgisayar istiyordum ama olmayacak o.

Sizce yurt disi icin odtu kktc uygun olur mu?Evet her sey kiside bitiyor fakat okulun da bir artisi var sizce yurt disi icin imkan verir mi?

Yurt dışı imkanı her okulda olduğu gibi var.
    Buradan hangi okullar ile anlaşmalı olduğunu görebilirsin ODTÜ'nün her iki kampusu içinde:http://www.adayogrenci.metu.edu.tr/ankara/erasmus-ve-exchange-anlasmali-universiteler

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertksk1912

quote:

Orijinalden alıntı: SoeXL

Hocam ben %75 burslu bilgisayar muh. gircegimi dusunuyorum,bilkent bilgisayar istiyordum ama olmayacak o.

Yurt dışı imkanı her okulda olduğu gibi var.
    Buradan hangi okullar ile anlaşmalı olduğunu görebilirsin ODTÜ'nün her iki kampusu içinde:http://www.adayogrenci.metu.edu.tr/ankara/erasmus-ve-exchange-anlasmali-universiteler

ODTU'nun akademik sistemi amerikan sistemi. ogretimi %100 ingilizce ve yuksek seviyede ingilizce gostermelik de degil. Okul basari acisindan dunya capi ortalamalarda ilk 100ler civarindan dolasiyor. Ankara ve Cyprus kampusu olmasinin yurtdisinda hic bir onemi yok cunku yurtdisindaki universitelerin farkli ulkelerde yada sehirlerde yada eyaletlerde 'kampus'leri olmasina aliskinlar dolayisiyla diploma acisindan da bir sikinti yok.

yurtdisindan kasit burada, akademik olarak lisanustu egitimse, hic bir sikinti cikartmaz not ortalaman istenilen kadar yada ustuyse kabul edilir okursun.

yok calismaksa, is hayatinda universite'nin okul adinin onemi sadece ilk isinize girerkenden hadi bilemedin ikincide de belki mevzusu olur. o yuzden ilk isinizde 2-3 sene calistiktan sonra kimse size okulunuzu sormaz o saatten sonra kariyeriniz baslamistir ve kariyernizle ilerlersiniz.

yurtdisindaki isverenlerin bir cogu dogal olarak ODTU'yu yada METU ismini duymamistir. Ama ozgecmisindeki 2-3 satirdir sadece mezun olunan okul. ondan sonrasi tamamen kendinizi ne kadar yetistirdiginize bakiyor.

yani ornek soyluyorum, bir pozisyon icin bilgisayar muhendisi araniyorsa yurt ici de olsa yurt disi da olsa adam tabiki ozgecmisinde bu mezuniyeti gormek ister ama bu seni sadece is gorusmesine davet ettirir ise sokmaz :)

ben 2012 mezunuyum, 2013'te Avustralya'ya master yapmaya geldim 2013 Agustostan beridir ayni zamanda bir yazilim sirketinde calisiyorum. subat 2017'de kalici oturum vizesi aldim kismetse seneye de vatandaslik hakkim olacak Avustralya'da. Yani ODTU KKK diplomasinin bir eksigi olmadi benim icin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omertalord -- 29 Mart 2017; 2:34:23 >

• Bu yıl bende gelebilirim . Mezunlardan yada okuyanlardan yorum yapmalarını istiyorum . Ankaraya geçiş var mı ? Toplam giderleriniz , harcamalarınız ne kadar tutuyo ? Tam burslu olarak + yurt ücretsiz olarak kazanıp gelebilirsem gelmeyi düşünüyorum . Aklınıza geleni yazarsanız sevinirim :)
  • omertalord kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,
    Özel Mesajınız kapalı acaba açma şansınız var mı ? Avustralya hakkında danışacağım konular varda.
  • 
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.