Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (305. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.224
Cevap
63
Favori
461.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mustafa938

Bu yıl bende gelebilirim . Mezunlardan yada okuyanlardan yorum yapmalarını istiyorum . Ankaraya geçiş var mı ? Toplam giderleriniz , harcamalarınız ne kadar tutuyo ? Tam burslu olarak + yurt ücretsiz olarak kazanıp gelebilirsem gelmeyi düşünüyorum . Aklınıza geleni yazarsanız sevinirim :)

Toplam giderler insandan insana göre değişebilir.Yani yurtta yemek yapmak , eğlence giderleri v.s v.s gibi etkenler yüzünden ama Türkiye'den çok da pahalı değil.Ankara , İstanbul gibi fiyatlar.
  • abi selam ingilizcem b2 mf4 siralamam tahmini 80.000. bilgisayarla ilgiliyim,ders calisirim sikinti olmaz.

Hedefim yurt disi,yurt disindan baska hicbir yer istemiyorum.Sence odtu kktc beni karsilar mi?

su an en fazla tutan okullar akdeniz universitesi ve cukurova universitesi. Ailemin durumu iyi sikinti cikmaz kibristaki yasamla.Senin mezun oldugun donemle su anki farkli ama sen sonucta mezun oldun ve y.disindasin ne diyorsun abi??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FLeXL

abi selam ingilizcem b2 mf4 siralamam tahmini 80.000. bilgisayarla ilgiliyim,ders calisirim sikinti olmaz.

Hedefim yurt disi,yurt disindan baska hicbir yer istemiyorum.Sence odtu kktc beni karsilar mi?

su an en fazla tutan okullar akdeniz universitesi ve cukurova universitesi. Ailemin durumu iyi sikinti cikmaz kibristaki yasamla.Senin mezun oldugun donemle su anki farkli ama sen sonucta mezun oldun ve y.disindasin ne diyorsun abi??

Hedefin lisans için yurt dışıysa karışılamaz çünkü Türkiye'den pek farkı yok ama üniversiteden sonrası için konuşuyorsan kesinlikle.Şuanda Silikon vadisinde Google'da çalışan mezunu dahi var yani okulun o konuda sıkıntın olmasın.
  • Konuyu hortlatmayı severim.

İlgilenenler için ODTÜ Kalkanlı Teknoloji Vadisi'nin temeli yarın atılıyor.

http://odtukaltev.com.tr/
  • Buraya gelecek arkadaslarin dikkatine,

Egitim kalitesi, Ankara ve sosyal olanaklar ile ilgili sorular daha once sorulup cevaplanmis. Ben baska bir konuya deginmek istiyorum. MADDIYAT

Okul ucreti, yurt ucreti dolayisiyla ev kiralari yeme icme her yil gittikce daha da berbat bir hal aliyor. Bunlarin uzerine derslerin agir stresi de eklenince buyuk bir yuk oluyor. Maddi durumunuz iyiyse, derse devamlilik saglarsaniz(zorunlu zaten), ders calisma disiplininiz varsa bu okulu hazirlik dahil 5-6 yil icinde bitirebilirsiniz. Bunlari lutfen iyi dusunun. Eger benim gibi ek isler yapmak zorunda olan biriyseniz mezun olana kadar(yani bu 5-6 yil icerisinde) kendinizden cok sey kaybedersiniz. Yaslanirsiniz.

Yurt ve okul ucretleri okulun sayfasinda mevcut.
    Ev fiyatlari (okulun oldugu koyde) 2+1 13-14 bin TL, 3+1 (genelde eski yikik dokuk evler) gecen yil 15 bin TL idi bu yil 18 Bin tl ye kadar cikabilir. Bunlara faturalar ve isinma dahil degil o da kisi basi isinma haric (elekt., su , internet)800-1000 TL yillik olarak hesaplayabilirsiniz.

Yemek fiyatlari icin de linkten fikir edinebilirsiniz
    http://kalkanlikeyif.com/

Daha iyi alternatifleriniz varsa heyecan aramayin

• ygt.e Y kullanıcısına yanıt
    Katıldığım konular var katılmadığım konular var.Katıldığım konular şu ki dışarıda yemek yemek pahalı , haklısın.Dersler de ağır.Evlerde dediğin kadar neredeyse pahalı ama benim bir çok arkadaşım var konaklama dışında aylık 400-500 TL'ye rahatça geçinen.Kaldı ki yurtlar Cgpa ve yerleştirme puanına göre veriliyor yani başarılı öğrenciler bu nedenle hiç bir şekilde benim gözümde eve çıkmadan dahi üniversiteyi bitirebilir.Onun dışında yemekhanede 6 liraya yemek de var Kalkanlı'da 17 TL ye menü de var.Bu senin nasıl yaşadığınla alakalı.
  • Tam burslu kazanıp 2 kişilik odada kalmak isteyenler 8400-4800= 3600 TL mi ödeyecekler ? ( 4 kişilik odanın fiyatından 2 kişilik çıkarılıyor galiba )

Bir de uçak bileti felan nasıl hallediyorsunuz ?

• Upup

• Üstteki sorun hakkında bir bilgi sahibi değilim açıkçası. Ancak uçak biletlerini ben ve çoğu arkadaşım şöyle yapıyoruz, akademik takvime göre ayarlıyoruz işlerimizi. Yani final sınavlarının tarihleri yaklaşık olarak 1-1,5 ay öncesinden açıklanıyor. Tarihler açıklandıktan sonra da biz o sınav bitiş tarihine göre kafamızdan bir tarih aralığı ayarlayıp internet üzerinden biletlere bakıyoruz. Pegasus ile uçuyorum ben genelde, Kıbrıs-Ankara biletlerini öğlen uçuşlarını 100-150 arası bulunca kapıyorum direk açıkçası. Sabah ve akşam uçuşları haliyle daha ucuz oluyor ama ben Ankara'ya iniş yaptıktan sonra otobüsle Afyon'a geçtiğim için pek sevmiyorum akşam uçuşlarını, sabahları da uyanamam diye almıyorum sabah uçuşlarını. İstanbul uçuşları daha ucuz oluyormuş sanırım ama bilmiyorum açıkçası, İstanbul'da yaşamadığım için hiç ilgilenmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16GEN

Tam burslu kazanıp 2 kişilik odada kalmak isteyenler 8400-4800= 3600 TL mi ödeyecekler ? ( 4 kişilik odanın fiyatından 2 kişilik çıkarılıyor galiba )

Tam burslu değil ,sıralamanız 35000 den küçük olursa bu miktar düşüyor. Size tavsiyem 1. ya da 3. yurtta kalıcaksanız boşuna 2 kişilik odada kalmayın 4 kişilikte kalmak daha ferah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mfk

quote:

Orijinalden alıntı: 16GEN

Tam burslu kazanıp 2 kişilik odada kalmak isteyenler 8400-4800= 3600 TL mi ödeyecekler ? ( 4 kişilik odanın fiyatından 2 kişilik çıkarılıyor galiba )

Tam burslu değil ,sıralamanız 35000 den küçük olursa bu miktar düşüyor. Size tavsiyem 1. ya da 3. yurtta kalıcaksanız boşuna 2 kişilik odada kalmayın 4 kişilikte kalmak daha ferah.

aynen 2 kişilik gereksiz.

bir de 3. yurt 4 kişiliklerde kalırsan. 2 kişi ayrı yerde diğer 2 kişi ayrı yerde yatıyor. çalışma alanınız ortak 4 kişiyle. ama tuvalet banyo yok odanın içinde. 1. yurt daha eski 4 kişi aynı yerde yatıyor. ama odada tuvalet, banyo var ve geniş sayılır 3. yurda göre.

bana göre 3. yurt daha güzeldi.

• 1 yurt 2 kişilik eyvallahta 3.yurt 2 kişilikte kalınmaz çok kötü. 3.yurt 4 kişilik her halükarda en iyisi bence. Tabii oda arkadaşı açısından biraz da şanslı olman lazım.
  • 1. Yurt 4 Kisilik cikan arkadaslar varsa bir araya gelelim arkadaslar, kendim gibi temiz ve sessiz ( ozellikle geceleri ) kisiler bulmakta gucluk cekiyorum zira.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

1. Yurt 4 Kisilik cikan arkadaslar varsa bir araya gelelim arkadaslar, kendim gibi temiz ve sessiz ( ozellikle geceleri ) kisiler bulmakta gucluk cekiyorum zira.

hocam sen hukuk için bırakmadın mı okulu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar bilimcisi

quote:

1. Yurt 4 Kisilik cikan arkadaslar varsa bir araya gelelim arkadaslar, kendim gibi temiz ve sessiz ( ozellikle geceleri ) kisiler bulmakta gucluk cekiyorum zira.

Hocam dondurdum, ygs lys calisiyordum iyi de gidiyordu ama vazgectim bolumu sevdigim icin.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam dondurdum, ygs lys calisiyordum iyi de gidiyordu ama vazgectim bolumu sevdigim icin.

sende derece yapacak potansiyel vardı bence. keşke daha iyi bir yerde psikoloji okumak için devam etseydin. neyse hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar bilimcisi -- 3 Temmuz 2017; 19:57:12 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sende derece yapacak potansiyel vardı bence. keşke daha iyi bir yerde psikoloji okumak için devam etseydin. neyse hayırlısı olsun.

Sinav senemde calismiyordum hocam. Calisinca nasil basari geldigini bolum 1.si olunca gordum. Sonra dedim ki ben bu ivmeyle universite sinavina tekrardan gireyim, hak ettigim dereceyi yapayim. Sonradan da vazgectim bulundugum yerde basariyi surdureyim dedim. Gelgitli ve cok sikintili bir donem oldu benim icin sukur sonuca baglandi artik. Calisma ozverisini kendinde goren herkes bu sinavlarda derece yapabilir inanin kisiyle ilgisi yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sinav senemde calismiyordum hocam. Calisinca nasil basari geldigini bolum 1.si olunca gordum. Sonra dedim ki ben bu ivmeyle universite sinavina tekrardan gireyim, hak ettigim dereceyi yapayim. Sonradan da vazgectim bulundugum yerde basariyi surdureyim dedim. Gelgitli ve cok sikintili bir donem oldu benim icin sukur sonuca baglandi artik. Calisma ozverisini kendinde goren herkes bu sinavlarda derece yapabilir inanin kisiyle ilgisi yok

benzer şeyleri ben de yaşadım hocam anlıyorum. hakkınızda hayırlısı olsun.

• Malum bugün sonuçlar açıklanıyor Okulla veya Bilgisayar Mühendisliğiyle ilgili soruları olanlar varsa 4. sınıf öğrencisi olarak objektif şekilde yanıtlamaya çalışırım. Alıntılamanız yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: xDAGx

Malum bugün sonuçlar açıklanıyor Okulla veya Bilgisayar Mühendisliğiyle ilgili soruları olanlar varsa 4. sınıf öğrencisi olarak objektif şekilde yanıtlamaya çalışırım. Alıntılamanız yeterli

özelden mesaj attım
  • 
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.