Şimdi Ara

ODTÜ Makine mi İTÜ Makine mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
15
Favori
42.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iki okulun makina bölümlerinin mezun olduktan sonra yurtiçi ya da yurt dışı MBA olanakları nelerdir?
  • biraz geç yazıyorumda itü mıt vb üniversitelerle akreditasyon benzeri uygulama yaparken hala nasıl odtüde minnacık adım geride kalıyor?
  • Otomotiv: İTÜ Makine > ODTÜ Makine > Boğaziçi Makine > Bilkent Makine
    Diğer Tüketici ürünleri: ODTÜ Makine = İTÜ Makine > Boğaziçi Makine > Bilkent Makine
    Savunma Sanayi: ODTÜ Makine > İTÜ Makine > Bilkent Makine > Boğaziçi Makine
    Nano Teknoloji: Bilkent Makine > ODTÜ Makine > İTÜ Makine > Boğaziçi Makine

konunun birinde gördüm. hem senin için hem de bu konuya bakan bu durumdaki arkadaşlar için çok yardımcı olacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newversion1

biraz geç yazıyorumda itü mıt vb üniversitelerle akreditasyon benzeri uygulama yaparken hala nasıl odtüde minnacık adım geride kalıyor?

Bunlar daha yeni atılımlar.

ODTÜ'nün bir nebze önde olduğu görüşü ise eskiden beri mevcut.
  • Merhaba,

ODTU makina mezunu olarak soyleyebilirm ki hemen hemen her yerde ODTUluler cok daha ragbet goruyor.

Bogaziçi yuksek lisans mulakatına gttm.ODTUluler ile İTÜnun 3.00 ustu ortalamalarına sahipler aynı kefeye kondu.Staj yaptıgım firmalrda da durum boyleydi.

Kaldi ki ODTUlu olmak paha biçilmez bişidir.ODTUlu olmak bir kulturdur.ODTU Ankaradan bagımsızdır.Yani ITU istiklalde ODTU ankarada cok sacma bi karsılastırma.ODTUye giridignde kampusten cıkmıcaksın bile...Sosyal yasam klupler her sey cok cok guzel..

İnglizce ise cok cok onemli bir mevzu ve ODTUlulern İNglizcesi cok iyidir.(İstisnalar haric)

Ben hic dusunme derim.Egitimi de cok zor olmakla beraber mukemmeldir ODTU makinanın..Hayatımın en guzel senlerydi..
  • İTÜ Makine Mühendisliği ders planında değişikliğe gittiler bu sene. Nano teknoloji alanında da zorunlu ve itb dersleri koyacaklarını açıkladılar Makina Mühendisliği'ne Giriş dersinde.. Bu alanda çalışmak isteyip İTÜ bu alanda etkin değil diye İTÜ'yü seçmekten vazgeçmenize gerek kalmayacak :)
  • Odtü çok zor hocam git itüye aklın varsa kampüsü filan iyi değil odtünün ben şahsen yerinde olsam itü derdim
  • 2 yıl falan önce olsa odtü,şimdi itü
  • Neticede itu ile odtu arasinda daglar kadar fark yok. En onemli fark sehir ve dil. Tamam uni yasami da onemli istanbul daha guzel vs ama odtunun kampus yasami itude hele itu makinada yok yani ikisinde de gayet guzel bir ogrencilik donemi gecirilir.

Odtu bahsedildigi uzere iyi ingilizce veriyor ogrenciye bunun avantaji da yurtdisi, yurtdisinda odtu mezununun isi daha kolay olur. Universite olarak da odtu sosyal manada ituden iyidir ama egitim olarak ben en basta mimarlik, insaat, makina, elektrik, elektronik, ucak, uzay muhendisliklerinde itunun daha iyi olduguni dusunuyorum. Aslinda egitim yanlis bir sozcuk secimi oldu, ogretim acidindan daha iyi gercek bir teknik universite. Odtu ise hem eskiden beri %100 ingilizce olmasi ( ki bence egitimde turkiyenin ayibidir ve en sonunda itu de %100 ingilizceye gecti... ) hem dr muhendislik ve mimarlik fakulteleri disinda cok fazla sosyal bolum barindirmasi sebebie ogrenim acisindan yani isin teknik acisindan ituden daha asagida.

Ama bana sorsan odtu derim ve itu'de okuyorum (=

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar konuyu tekrar yukarılara taşımak istiyorum ben de bir türlü karar veremiyorum. Gönlümde itu var ancak ödtü'ye gidersem daha mı iyi olur acaba diye düşünmeden de edemiyorum. Okumaktan kaçan biri değilim yabancı dilim de yeterince iyi (İngilizce altyazi ile çok rahat film dizi seviyesinde)

Özellikle gecen sene yerleşen arkadaslar goruslerini paylaşırsa çok iyi olur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTÜ abi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOKBAR

ODTÜ abi.

Tamam iyi hoş ODTÜ ama neden? 1-2 satır bile olsa bir seyler yazabilirseniz çok iyi olur.

Teşekkürler şimdiden..

• quote:

Orijinalden alıntı: yorik

quote:

Orijinalden alıntı: canercrazy

Dostum söyle bir şey var İTŪ'nun puanı ODTÜ'den yüksek yani itu'ye giren adam ODTÜ'ye de girer. Niye böyle bir şey yapsın ?

itü ee haberleşme 520 odtü ee 538 bilmem anlatabildimmi? itü x üniversitesiyle arasında 18 puan olsa o üniversiteyi üniversite yerine koymaz.ama nedense hep kendini boğaziçi odtü gibi marka değer en yüksek üniversitelerle karşılaştırır.zaten son zamanlarda sırf azcık yaklaşmak için bu üniversitelere ingilizce kontejyanları az tutuyorlar.ben ne odtüdeyim ne boğaziçinde.ama düşüncem budur.itü iyi bir üniversitedir türkiye ortalamasının çok üstünde belkide.ama odtü ve boğaziçinin yeri ayrıdır her zaman.

Makina için söylemiştim ben bunu. Yine de teşekkür ederim görüşlerinizi paylastuginiz için..

• itü mekatronik bence
  • itüde mekatronik yok. yüksek lisans olarak var. Ha bir de yandal yapmak istersen mekatronikle yandal yapabilirsin ama dediğim gibi mektaronik diye bir lisans programı yok.
  • 240 yıllık itüyle 50 yıllık odtüyü karşılaştırıyoruz bu birrrr. itü tam anlamıyla bir teknik üniversite. yani psikoloji,sosyoloji,tarih,öğretmenlik,uluslararası ilişkiler,kamu yönetimi,iktisat gibi odtü de mevcut olan bölümler yok bu ikiiiiii. İstanbul bu üçççç. liseli yorumlarına kanmayın tecrübeyi dinleyin :)
  • Smdiii herkes icin kendi okulu 1 numaradir ikisininde kenine gore +lari var turkiye sartlarinda muhendislik okucaksan zten cok abartili bi egitim bekleme yani ikiside3 asai 5 yukari ayni egitimi vercek. Burda onemli olan sn nerde daha rahat olcaksin hangisinde daha verimli olcak universte hayatin bunlari dusun itululer takilmis bir istNbuldur gidiyo ankarada buna cok guluyoruz universteyi istiklalde bitirip diplomayi asmalımescitten almiosun makine zor bi bolum eger laylaylom bi universte hayati gecirmiceksen sehirin okadar da bi onemi yok yinede dedigim gibi ikiside egitim olarak pek farketmez diger faktorleride dusunup karar vermen lzm ikisindede pisman olmassin gibi bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ makinadayım şu an geçen sene açmıştım başlığı, hortlamış sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalMania7x

İkisi de oluyor geçen senenin puanlarına göre. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Bu bölümlerde okuyan, bilgisi olan kişiler varsa düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.

2sinide demem eğer tutturabiliyorsan boğaziçi makine derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluemussels

quote:

Orijinalden alıntı: MetalMania7x

İkisi de oluyor geçen senenin puanlarına göre. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Bu bölümlerde okuyan, bilgisi olan kişiler varsa düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.

2sinide demem eğer tutturabiliyorsan boğaziçi makine derim

Çok geç
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.