|
Bildirim
|
Herkes hayatta kendisi için en doğru kararı yine kendisi verecektir.
Hepinize bol şans dilerim. |
MetalMania7x demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Buradaki yorumlara baktım herkes itü ya da odtü demiş ama neden dediğini söylememiş. Bence zaten önemli olan NEDEN İTÜ? ya da NEDEN ODTÜ? Türkiye'de OTOMOTİV SEKTÖRÜ çok iyi ve şuan sanayimizin lokomotifi durumunda. Eğer otomotiv alanında yer almak istiyorsan kesin-net herkes İTÜ'der. Ancak diğer alanlarda çalışmak istiyorsan konu tartışmaya açıktır. Otomotiv'de İTÜ'nün Askeri sanayide ODTÜ'nün daha iyi olduğu kabul edilir. İTÜ ve ODTÜ'nün Makine Mühendislikleri açısından Eğitim ve Labaratuvar imkanları hemen hemen aynıdır. Bundan sonraki senin nasıl bir üniversite hayatı istediğinle iligli. Ayrıca Makine Mühendisliğinde Dünyanın En Saygı Gören Üniversite Sıralamalarını Yapan (çünkü bölümlere göre yapan bir kaç kurumdan birisi) QS 2011 Makine Mühendisliği Sıralamasında İTÜ Türkiye'de 1. ve Dünyada ilk 200'dedir. kaynak:https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings/engineering/mechanical-engineering Diğer Bölümlerin Dünya Sıralaması https://www.topuniversities.com/node/10800/subject-rankings "...İTÜ mezunu üst yöneticileri incelediğimizde ilginç bir nokta daha dikkatimizi çekiyor. O da otomotivci CEO’lar… Çünkü otomotiv dünyasının çok yakından tanıdığı 4 önemli üst yönetici bu okuldan mezun. Onlar, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu ve Tofaş CEO’su Ali Pandır..." bu yazıyı CAPİTAL 500'den aldım. İTÜ Makine Mühendisliğinin Renault Mais, Oyak Renault, Tofaş (bknz: bipper-fiorino-nemo), Ford Otosan, Otokar, Toyota, Bosh/Siemens ve Arçelik gibi alanında en önde gelen şirketlerle staj anlaşması vardır İTÜ Makine Mühendisliği: Üniversite Yaşamı Makine Fakültesi 'Gümüşsuyu Kampüsünde' bulunmaktadır. Bence Türkiye'nin yer olarak en iyi kampüsü Gümüşsuyu Kampüsüdür. 5 dk aşağısında İnönü Stadyumu- Dolmabahçe Sarayı, 5 dk yukarısında Taksim Meydanı-İstiklal Caddesi bulunmaktadır. Yani şehrin en hareketli olduğu noktalardan birisidir. İTÜ'de tüm dersler zordur ama Makine Mühendisliğinin dersleri ayrı bir zordur. Zaten not ortalaması rekoru 4.00 üzerinden 3.97 ile Eski Başbakan Merhum Necmettin ERBAKAN'a aittir. Bu yüzden Erbakan'ın binada özel bir odası bulunmaktadır. Ben giderim, ERBAKAN'ın rekorunu kırarım diyorsan biraz zor dışarı çıkarsın. Ama benim amacım not kasmak değil en iyi şekilde mühendis olmak diyorsan şehirle iç-içe olman sana unutulmaz anılar ve başka bir yerlerde elde edemeyeceğin deneyimler kazandırır. İnönü Stadyumu Dolmabahçe Sarayı Taksim Meydanı ve Zaman Geçirmenin Paha Biçilemeyeceği Meşhur İstiklal Caddesi Öğrenci Yurtları Gümüşsuyu Kampüsünde Öğrenci Yurdu Erkek ve Kız vardır. Ayrıca buraya yürüme mesafesi olarak 15 dk'da KYK Erkek Yurdu bulunmaktadır. |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireProoF_ -- 22 Temmuz 2011; 21:43:38 > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 24 Temmuz 2011; 0:00:24 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vicious Bee -- 24 Temmuz 2011; 1:58:35 > |
|
|
|