Şimdi Ara

ODTÜ Makine mi İTÜ Makine mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
15
Favori
42.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sırmasaçlıbaları

quote:

Orijinalden alıntı: MKepo

Puanımız dahi yok makina mühendisliği alanında: tıklayın

Genel anlamda aynı sitedeki sıralamalar şöyle:
    Bilkent:
    ODTÜ:
    Boğaziçi:
    Koç:
    Sabancı:
    İTÜ:
    Hacettepe:
    İstanbul Üniversitesi:

Aklıma ilk gelen üniversitelerin linkleri bu arada, unuttuklarım olabilir elbet.

kusura bakmayın 2011miş . ilk 100 değil 200müş ama tek itüymüş . genel sıralamada odtü daha iyi o kabul zaten ben bölüm olarak itü önde dedim . 2011in linki

• itü.
  • Puana bakarak tercih yapicaksan odtu yu yaz Itu`ye gelme ztn bu manteliteyle Itu`den mezun olamazsin.
    Ekol farki var diyen arkadaslar sanirim ODTU`nun nasil kuruldugunu ve kurulma amacini bilmiyorlar sanirim
    tr.wikipedia.org
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Orta_Do%C4%9Fu_Teknik_%C3%9Cniversitesi
    bu linkin ilk cumlesini okumalarini tavsiye ederim. (bknz. yumurtadan cikmis kabugunu begenmez )
    tr.wikipedia.org
    Top Industrial Managers for Europe - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Top_Industrial_Managers_for_Europe

Puan olayinda ise turkiyede ingilzice egitim veren yerlerin puani daima daha yuksektir. Itu`nun mantigi ise bi konu en iyi kendi dilinde anlasilir ve anlatilir bu nedenle ztn onemli derslerin hepsi Turkce verilmektedir ki ztn bu derslerin bazilarini turkce bile anlamanin zor oldugunu gorunce neden boyle birsey oldugunu anliyorsun o kucuk anlam farklari inanilmaz farklar yaratabiliyor hesaplarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amrel -- 24 Şubat 2014; 0:13:30 >

• Para varsa itüye git istanbulun tadını çıkart. Yoksa odtüye git ankaranın tadını çıkart. Erasmusu da çakarsın takılırsın keyifle.
  • İTÜ odtü aynı seviyede ama 2 side boğaziçi ile yarisamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buyuk kuzenım ankarada tıp tutturamadı buyuzden dısarıda okumakta pahalıya patladıgı asıkar oldugundan odtu fızık gırdı yarım donem erken bıtırıp mıt ye gıttı master doktora derken suan bostonunıv.de ogretım uyesı
    kardesı gazı makıne muhendıslıgını bıtırdı ortalması 3'un bıraz ustuydu okul bıttıkten sonra astegmen olarak askerlıgını yaptı devletten aldıklarını bır kenara koydu ve ıstanbulda bır fabrıkada askerlık sonrası 2 yıl calıstı orada da parasını bırıktırdı sonra ıstıfa edıp ABD dıl kurslarına basvurup oraya gıttı dılkursu bıtımı yıne abdde paralı master programlarından olan nyk unı sın master programına basvurdu master suresınde bır ısyerınde calıstı master bıttı ıs aradı ve bır ıs buldu sımdı oda orada muhendıs valla gayet ıyı bır sekılde yasıyor
    benım burada anlatmak ıstedıgım hayat duz bır yol degıl adam muhendıs olup ıyı bır duzey yakalamak ve abd de olamk ıcın dısını sıktı sabah okul sonra aksama kadar iş bu işler boyle oluyor
  • arkadaşlarım İTÜ' nün Makine Mühendisliği bölümünün hocalarının özel üniversitelere gittiğini söylediler ne kadar doğrudur bizzat o bölümde okuyan arkadaşlardan cevap bekliyorum
  • İTÜ 13K , ODTÜ 7K

burdan bile belli kesinlikle ODTÜ seç kardeş, kesinlikle ve kesinlikle oODTÜo

İTÜ diyenler rakip elemeye çalışanlardır.
  • AsayişBerkemal kullanıcısına yanıt
    Aaa öyle miymiş?
  • Kesinlikle itu makine diyorum. Yahu İstanbul'da okuyacaksın en başında kardeşim. Sadece gezmezi tozması değil burası merkez bir kere. Yurt dışındaki adam ilk olarak buraya geliyor. Burayla irtibat kuruyor. Her şeye ulaşma imkanın var. Ayrıca odtü'nün eski hocalarının değiştiğini duymuşsundur. Yani odtü tabii ki iyi bir üniversite ancak istanbul'un bu kadar artısı varken maalesef istanbul tercih etmeyenleri anlayamıyorum. Ben dersanedeyken bir coğrafya hocam vardı tabii ygs zamani. O dedi bana hep istanbul yaz en iyi eğitimi alır öğrenciliğini de yaşarsın diye. Ben yazdım pişman hiç olmadım. Odtü yazan arkadaşlarım şimdi ahmet ne zaman geliyoruz sana diyip duruyor içlerinde kaldı yani istanbul anlayacağınız. Çocukların orada canları çıkıyor hem de istanbul varken ankarada. Çok dövündüklerini gördüğüm için yazıyorum bunları. Umarım doğru olanı seçersiniz de 2 sene sonra aklınıza bu ve benzeri yazılar gelip ah dinleseydim demezsiniz yazık olur benden söylemesi

• Bu konuları on yıl önce yaşamış bir abiniz olarak yazayım. Konuyu açanı ne kadar ilgilendirir bilmem ama İTÜ Makina, İTÜ İnşaat la birlikte en büyük sanayi ilişki hacmi olan fakültelerdir. İTÜ deki bir gelenekten dolayı bunlar çok bilinmez. Bu tarz şeyleri hocalar çok paylaşmaz yanlış buluyorum ama öyle işte.

Bir de dikkatimi çeken konu yurt dışı ile çok sık ilişkiler kurduğumuzdan çok büyük saygı duyulduğunu görüyoruz. Bunlar tabi yurt dışı planları olan için.
    ODTÜ de iyidir ama iki okulda da bulunmuş biri olarak kampüs ulaşımı, endüstri ilişkileri vs gibi nedenlerle dahi İTÜ derim.
  • ingilizce takıntın varsa odtü. ama itü daha çok iş dünyasının içinde staj ve pratiği itüde daha fazla yaparsın.
  • abi neyin kafasındasınız. biri türkçe biri ingilizce kafadan odtü oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hastasiempre99

abi neyin kafasındasınız. biri türkçe biri ingilizce kafadan odtü oluyor

kaç yıldır bu forumda takılıyorum hayatımda bu kadar cahilce bir yorum daha görmedim , evet kardeşim aynen öyle sen de haklısın. itü makinanın sanayi ortaklığını görmezden gel, o kadar projeyi yok say, bazı üniversitelerde bile o kadar prof yokken sadece makinadaki42 profu yok say , istanbulda olmanın sosyalleşmenin artılarını göz önünde bulundurma sadece ingilizce diye odtü yaz sen :) ha unutma ki bölüm yüzde 30 ingilizce istersen tüm dersleri ingilizce alabilirsin.
  • quote:

abi neyin kafasındasınız. biri türkçe biri ingilizce kafadan odtü oluyor

ha ama pardon kardeş ben senin daha liseyi yeni bitirdiğini göz önüne almadım , gelip de tercih edeceğin üniversite için kendini avutma , kötü demiyorum ama daha hiç bir şeyin içine girmeden gelip de kesin hükümlere varma
  • tabii öyle gülüyorum sadece asıl cahil kimse yaptıgınız tutuculuk noobdotacı zaten siz ne derseniz diyin itü makine onun için dünyada en önemli en güzel mühendislkiç hadi sosyallik açısından boğaziçi gibi bir yer olsa neyse. odtü asosyal okulu zaten öğrenci toplulukarı vs.. boş değil mi? ben sadece eğitim için söyledim. eğitimine bakılıcaksa ingilizcenin olmaması büyük eksiklik. istediğin kadar ingilizce seçmeli gör. hocaların ve herkesin ingilizce öğretim görülmesi gibi olmaz. daha fazla dinlemek bile acı veriyor bana yazık size. gelecekte ki tutucu düz kafalar duruyor karşımda. alternatif radikal bir yorum yok. kücük söylediğin bir cümleye takılırlar konuyu saptırır boş konuşurlar harikasınız.
  • quote:

tabii öyle gülüyorum sadece asıl cahil kimse yaptıgınız tutuculuk noobdotacı zaten siz ne derseniz diyin itü makine onun için dünyada en önemli en güzel mühendislkiç hadi sosyallik açısından boğaziçi gibi bir yer olsa neyse. odtü asosyal okulu zaten öğrenci toplulukarı vs.. boş değil mi? ben sadece eğitim için söyledim. eğitimine bakılıcaksa ingilizcenin olmaması büyük eksiklik. istediğin kadar ingilizce seçmeli gör. hocaların ve herkesin ingilizce öğretim görülmesi gibi olmaz. daha fazla dinlemek bile acı veriyor bana yazık size. gelecekte ki tutucu düz kafalar duruyor karşımda. alternatif radikal bir yorum yok. kücük söylediğin bir cümleye takılırlar konuyu saptırır boş konuşurlar harikasınız.

Ingilizcenin teknik terimler haricinde sana fazla katkisi olmiyyacak, ben sadece senin at gozluklerini cikarmaya calistim sen ise hemen saldiriya gectin, sana sadece gercekleri soyledim kucumseme dedim, senin gibi bilincsizler sadece ingilizce diye odtuye yoneliyor bunu demek istedim

• hastasiempre99 H kullanıcısına yanıt
    Nasıl doldurmuşlar seni bilmiyorum İngilizce eğitim hakkında ama İTÜ mezunları İngilizce bilmiyor şeklinde bir durum yok kafanda böyle bir algı oluşmuş sanırım, öncelikle bunu düzelteyim. Zaten bu devirde İngilizce bilmeyen bir mühendis her şeyden bihaber kalır. Ayrıca dili gayette öğreniyorsun, bölüm %30 diye seni İngilizce öğrenmekten tecrit etmiyorlar; yine ödev, proje, araştırma yaparken kullanman gerekiyor. Sonuç olarak okul sana bir kapı açar ilerletmesi senin elinde. O yüzden %30 İngilizce diye İTÜ'yü bir çırpıda silip atman komik geldi bana. Ayrıca ODTÜ %100 diye İngilizceyi direk özümseyeceğini zannetmek yanlış, ama tabiki faydası olacaktır dilini ilerletmende bu da inkar edilemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalMania7x

Nasıl doldurmuşlar seni bilmiyorum İngilizce eğitim hakkında ama İTÜ mezunları İngilizce bilmiyor şeklinde bir durum yok kafanda böyle bir algı oluşmuş sanırım, öncelikle bunu düzelteyim. Zaten bu devirde İngilizce bilmeyen bir mühendis her şeyden bihaber kalır. Ayrıca dili gayette öğreniyorsun, bölüm %30 diye seni İngilizce öğrenmekten tecrit etmiyorlar; yine ödev, proje, araştırma yaparken kullanman gerekiyor. Sonuç olarak okul sana bir kapı açar ilerletmesi senin elinde. O yüzden %30 İngilizce diye İTÜ'yü bir çırpıda silip atman komik geldi bana. Ayrıca ODTÜ %100 diye İngilizceyi direk özümseyeceğini zannetmek yanlış, ama tabiki faydası olacaktır dilini ilerletmende bu da inkar edilemez.

hocam senin gibi yorum yapana can feda. yukarıdaki seviyesiz yorumlara katlanamadım o kadar. tabii ki ingilzce itüde geliştirebilirsinde çok iyi ama biraz sana bağlı odtü o açıdan 1 adım önde demek istediğim sadece buydu

• Canın sıkıldığı zaman çık yurttan taksime git, otur oradaki bankların birine. Çıkar cebinden sigaranı... Çek bir nefes sadece etrafı izle kafa dağıt. Bu bile yeter İTÜ Makina yazmak için.(Dolmabahçenin hemen yanında Kabataş iskeleye de gidebilirsin boğazı seviyorsan)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.