Şimdi Ara

ODTÜ MAKİNE Mİ TIP MI ???(9 YIL SONRA GELEN EDİT) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
2.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akrabalarınız mı okuyacak tıpı veya muhendıslıgı lutfen artık akrabalara gore veya basarı sırasına gore tercıh yapmayın sonra hayatınızdan 2 3 yıl gıdıyor ben okuyamıyorum dıyıp tekrar hazırlanıyorsunuz hayat sızın hayatınız cevrenızın degıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahane1994 M kullanıcısına yanıt
    arkadaş haklı, yalnız yanlış hatırlamıyorsam odtü'de tıp yoktu. o yüzden boğaziçi tıp yaz, ortalamanı yüksek tutarsan makina ile çap yaparsın

neyse mühendislik istiyorsan odtü yaz, gayet dil de öğrenirsin odtü mezunu olduğunda dil sorunun da olmaz. boşver aileni akrabalarını, unutma hayat senin, bildiğini yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supermann07 -- 4 Temmuz 2015; 21:05:25 >
  • tıp seç parası iyi garanti meslek itibar yüksek para olunca mutluluk olur zaten ( bence )
  • garanti meslek istiyosan odtü makine, para için istiyosan yine odtü makine :D
  • Tıbbı ingilizce okumanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. O yüzden boğaziçi tıp yazmak bana göre gereksiz. Ayrıca boğaziçinde tıp'tan makineye çap yok. iktisata,işletmeye,elektroniğe ve bilgisayara var
  • up
  • Benim de odtü makine ve itü uçak tutuyor ama odtü havacılık uzay yazıcağım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir up daha
  • Keyfin bilirde okuyanlardan sağlık öyle kolay kolay bitmediği bariz ortada zaten kötü bir sağlıkçı olmaktansa sevdiğin mesleği yaptıgın için daha başarılı bir mühendis olabilirsin ailen okumayacak sen okuyacaksın

(AMAÇ RAKİP ELEME DEĞİLDİR!!)
  • aynen hocam sırf para icin de dümdüz ezber yapamam , 6 sene her gün küfrederek okula gitmek istemiyorum , odtü yü yazıcam son karar
  • quote:

Orijinalden alıntı: akanzicigenç

tıp seç parası iyi garanti meslek itibar yüksek para olunca mutluluk olur zaten ( bence )

parası iyi mi ,gözünüzü sevim bir pratisyen ne kadar alıyor sanıyorsunuz?
  • Hangi tip geliyor?

• hocam iyi tıplar gelmiyo 7727 mf3 üm , kocaeliyi zorlardım o gelmezdi muhtemelen sonra trakya yazardım heralde
  • ODTU hem prestij olarak iyi hem de mezun oldugun zaman kesinlikle issiz kalmayacagin bir okul. Tavsiyem Tip idealin yoksa odtu yu tercih etmen. Ancak bir tavsiye daha sana odtu yu secersen. Okulda ogrendigin ingilizceyle kalma bana yeterli deme. Mumkun oldugunca cok ilerlet ozellikle konusmayi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Azaz475

Bu ikilemi yaşayanları cidden anlamıyorum. Adam uçak için çalışıyor sonra geliyor tıp yazayım mı diyor .
    Sen sevdiğin işi yapmadıktan sonra bence 10.000 dolar kazansan ne olcak (bence).
    Para amaç değil araç olmalı benim gözümde o yüzden odtü ee yazacağım.
    Sende git uçak oku bence hiç bir şey sana engel olmasın , para elbet kazanılır .

Tercih yapmak çok kolaymış gibi konuşuyosun. Şu devirde garanti ve fazla Para Önemlidir. Mesleğin Statüsü Önemlidir. Üstümde aile Baskısı var diyor. Çok mu garip sence ikilemde kalması?

• Tip hicbir zaman ele ayaga dusmez. Hala cok fazla cerrah ve pratisyen hekim ihtiyacimiz var. Losevin hastanesine onkolog kalmayacak diye izin verilmeyen bi durumdayiz. Tip para icin secilmemeli. Tip secerseniz en kotu standart bir yasaminiz olur. Ev araba alirsiniz cocugunuzu okutursunuz.

• 7-8 yıl sonra doktorluğun iş ve maaş garantisi olacağını düşünerek vede tek bu garanti için tıp seçerseniz çok üzülürsünüz...
    Eğer mühendislik yoluna girerseniz de rotanız mutlaka yurtdışı master olmalı...
    Şansınız bol olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Werfstar

Keyfin bilirde okuyanlardan sağlık öyle kolay kolay bitmediği bariz ortada zaten kötü bir sağlıkçı olmaktansa sevdiğin mesleği yaptıgın için daha başarılı bir mühendis olabilirsin ailen okumayacak sen okuyacaksın

(AMAÇ RAKİP ELEME DEĞİLDİR!!)

ODTÜ de Okumanın tıpla aynı zorlukta olduğunu söylüyor herkes

• Marmara Tıp M kullanıcısına yanıt
    Tıpta zor odtüde okumakta zor ama parası içn okuyacagın bir bölümün zorlugumu sana kolay gelir yoksa isteyerek okuyacagın mı,kısaca 2 iştede para var kimse yatarak çok para kazanmaz babasının holdingi yoksa
  • Dil olayı seni korkutmasın, 1 yıl kendini verdikten sonra büyük oranda halletmiş olursun, yaz tatilinde de kursla pekiştirirsin. Sırf dil sana engel olmasın.
    Uçak mühendisliği geleceği olan bir meslek bunu biliyorsun. Eğer ben aynı işi yaparım insanları tedavi ederim dersen tıp fakat ben üretken olmak isterim daha da ilerlemek isterim dersen de uçak mühendisliği ya da makine mühendisliği okuyabilirsin.
    Sonuçta seçtiğin mesleği 55-60 belki 65 yaşına kadar yapacaksın. O yüzden kendin için yıl başından bu yana hayalini kurduğun mesleğe yönlendirmen daha mantıklı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.