Bugün itibariyle 1.sınıfı tamamladım tercih döneminde de iyi araştırmıştım o yüzden samimi ve gerçekçi şekilde anlatayım sana dostum. İş imkanlarına bakarsak bir kere odtü prestiji var ben daha mezun olunca boşta kalan görmedim tamam mezun olunca tık diye iş bulmak zor, bulanlar da oluyor elbet ama işletme iktisata göre zayıf olduğunu söyleyebilriim çünkü bölüm sana özel sektörde katma değer yapacağın bir şey katmıyor bu nedenle de işe alım sınavlarında ekstra çalışmak lazım işletme iktisatçılara göre bu büyük bir açık tabi ama onun harici işveren gözünde pek oynamıyor iibf bölümleri. işsiz muhabbeti en son düşüneceğin şey olsun ünide en boş takılanı bile mezun olduktan en geç 1 bilemedin 2 sene sonra yolunu buluyor. Çalışma alanları üç kola ayrılıyor denilebilir. akademisyen olabilirsin ki bölümün ve hocaların asıl beklentisi bu zaten odtü'de bu bölüm siyaset ağırlıkta işleniyor kamu kısmı zayıf o yüzden direkt akademisyen bölümü gibi bir şey aslında ama akademisyenlik düşünen için on numara yer rahatlıkla söyleyebilirim. kamuya gelirsek bu bölümü hakkıyla bitiren adam kpss'yi döve döve çözer zaten isteyip de kazanamayacağı alan yok mülakatta sıkıntı olmazsa bakanlık, spk, merkez bankası bddk vali kaymakam bakanlık vs vs kamuda asıl pozisyonları bölümün. özel sektöre gelirsek de sen kendi imkanını yaratacaksın burayı seçip risk alıyorsun çünkü o yüzden yabancı dil, network, staj vs tırmalayacaksın öne çıkmak istiyorsan zaten odtü etiketin de var sosyal skillerin de kuvvetliyse özel sektörde iyi işler koparırsın bölüm engel olmaz buna. istihdam yerleri de klasik iibf işleri işte muhasebe,danışmanlık,finans,vergi vs big4 banka fmcg yatırım şirketleri startup vs yürüyor mezunlar Eğitime gelecek olursam müthiş bir eğitime sahip öncelikle bunla başlayayım kendi okuduğum yer diye övmüyorum zaten o kadar benimsemiyorum da açıkcası hem okulu hem bölümü çünkü ben kendi özelliklerimle öne çıkabilen biriyim zaten sınav hayatımın odağı olmamıştı hiç hep bir sosyal hayatım daha güçlüydü neyse akademisyenlerin ingilizcesi aşırı iyi çoğu avrupa amerika standartında eğitim veriyor zaten çoğunun yl phd yurtdışında veya odtüde pratikte de şunu söyleyeyim o cv nin hakkını veriyor benim dersime girenler ve aşırı anlayışlı çoğu o yüzden hocalardan memnundum dönem boyunca ha ben özel sektör kovalayacam gibi o yüzden bunlar somut olarak kofti şeyler benim için derslerin elbette bilinçaltında çok katkısı oluyor kazandığım bakış açısı yorumlama yeteneği vs aslında değerli şeyler ama hep business kısmını düşünüyoruz o konuda bölüm sıfır abi umrunda değil hocalar seni küçük bir akademisyen olarak görüyor ve ona göre eğitiyor o yüzden dersler bazen gereksiz yüke biniyor ve bunaldığım zamanlar da oldu ama ortalama kaygım olmadığı için genel kültür bölümü gibi okumaya çalışıyorum o yüzden çok kafamı yormuyor 2 sene sonra kovalayacağım işler belli zaten onları düşünerek devam ediyorum. genel olarak böyle aklına takılan başka şeyleri sorabilirsin vaktim var bugünden sonra dönemi tamamladım acısıyla tatlısıyla kafam rahatladı |
ODTÜ SİYASET BİLİMİ NASILDIR? (2. sayfa)
-
-
ODTÜ felsefe için de dediklerin geçerli mi? Odtü felsefe nasıl bir bölüm mezunları ne yapar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kesin pkklı yuvasıdır
ciddiye almayınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam geçerli değil ya felsefe dediğin sadece akademisyen bölümü bu bölüm de kamu ibaresi ve iibf çatısı altında olmasa yazmaya değer olmazdı diye düşünüyorum bu arada okuması da bir hayli zor bu sosyoloji felsefe falan öyle tırışka bölümler değil ama okuduğuna değecek bir iş yelpazesi yok malesef akademi düşünüyorsan da bilkent boğaziçi felsefe daha doğru olur tutmazsa odtüye bak
yukarda arkadaşa ithafen de bölümde tkpli,marksist, komunist,hdpli olan tipler tektük var doğrudur ama kimse tiye almıyor yani çoğunluk işinde gücünde insanlardan oluşuyor diğer iibflerden farkı yok insan profili olarak temel bilimler, beşeride sıkıntı tipler daha çok
-
İyi bölümdür. Türkiye'de düzgün eğitim veren birkaç tane siyaset bilimi kürsüsünden biridir. Hocaları illa marksist değildir ama marksist teori severler. Çöp diyenler, PKK cart curt diyenler 18 yaşındaki çoluk çocuk. Ergenliğe verelim.
Akademik açıdan yeterli bir okuldur, öğrenci profili de düzgündür. Siyaseti seviyorsan okurken keyif alırsın. İş bulma açısından mezunları; bakanlıklar, merkez bankası, kamu bankaları/özel bankalar, sivil toplum kuruluşları, özel şirketlerin insan kaynakları, finans gibi departmanları, bağımsız denetim firmaları, siyasi partiler, medya kuruluşları ve hatta yargıda çalışırlar.
İş imkanları özel ve kamu arasında geniştir, bu ikisi arasında paylaşılır mezınları. Buralardan hangisine kendni atacağın sana kalmıştır. Nasıl bir CV inşa ettiğin, nerelerde staj yaptığın önemli. Kamu için kurum sınavlarındaki performansın, özel içinse mülakat becerin belirleyici olur en genel çerçevede. Stajlarını da düzgün yerlerde yaparsan güzel bölümdür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 25 Haziran 2022; 13:29:49 >
-
Şu ırgatı ciddiye aldığına değmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X