Şimdi Ara

ODTÜ SİYASET BİLİMİ NASILDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkaannn1421 -- 24 Haziran 2022; 12:6:7 >

• Ek olarak iyi bir üniversitede örneğin ODTÜ’de okunduğu takdirde, eleştiri yeteneğinizi, argümantasyon kabiliyetinizi, düşünme biçiminizi olumlu yönde etkileyerek cümle kurma ve kendinizi ifade becerinizin kısıtlılığından dolayı bir kavramı/fenomeni/olayı/nesneyi ‘çöp’ olarak nitelendirmenizin önüne geçecek bir eğitim sunar.
  • Kaldırım mühendisliği.

• yalvarırım bilen konuşsun

• mudriknatikhafiz M kullanıcısına yanıt

adam haklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomistlik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamikrazywarboy

adam haklı

kanıt falan gösterin abi neye dayanarak çöp diyorsunuz

• İş analisti olur belki, bilmiyorum. Ama tahminim "kendini geliştirip" kurumsal şirketlerde iç eğitimlerle eğitilebilecek konuma gelirler, prestijli üniversite (odtü) ingilizce bilgisi ile bu şirketler bu kişileri ik,iş analisti ve diğer aklıma gelmeyen pozisyonlarda kurumsal memur olarak çalıştırır gibi geliyor bana

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • https://forum.donanimhaber.com/prestijli-universite-tercih-edin--144863215

Bu konuya bak burdaki eleman anlıyor sanırım biraz

• alpereNN7 kullanıcısına yanıt

Okuyan biriyle konuştum yelpazesi geniş dedi hatta direk ss atayım

ODTÜ SİYASET BİLİMİ NASILDIR?

• furkaannn1421 F kullanıcısına yanıt

Dediği doğru da mesela pdr psikoloji okuduğunda da klinik psikoloji yüksek lisansı yapabiliyorsun, terapi eğitimleri toplayabiliyorsun, klinik psikoloji yüksek lisansının 80k olması dışında sorun yok :d yuvarlak bir cevap vermiş,

odtü sbky nin öğrenci profili nasıl mezunları genellikle hangi kariyer yolunu seçiyor hangi şehirlerde çalışıyorlar, hocalar bu seçmek istediğin kariyer yollarından hangisi konusunda uzman, ankarada seçmek istediğin kariyere göre staj konferans seminer iş eğitim network vs var mı. Varsa niteliği nedir ya da illa İstanbul'da mı olmak zorunda. Seçilen kariyer için para harcamak gerekiyor mu seçilen kariyein maliyeti ne kadar olur. Örnek mesela klinik psikoloji yl yapıp yer açmak masrafını bir hayal et sırf bu sebepten herkese hitap etmeyecektir. Ya da hukuk okuyan hemen herkes büro açmak ister ama parası olan açar, açıp sinek avlayan da var o ayrı.

Bazı üniversitelerde kariyer gelişimi için ayrı birim oluyor kafanı açıyorlar ve kariyein konusunda doğru bilgye ulaşmanda yardımcı oluyorlar mentorun oluyor, bu imkanlar var mı vs vs bi sürü soru geldi aklıma

• alpereNN7 kullanıcısına yanıt
    Alakasiz olacak ama mass effect mi oynuyorsunuz acaba

• SoulsOfHolyWarsTornado kullanıcısına yanıt

Yok başkası da sormuştu bir ara, rastgele nick yazdım böyle oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: alpereNN7

Dediği doğru da mesela pdr psikoloji okuduğunda da klinik psikoloji yüksek lisansı yapabiliyorsun, terapi eğitimleri toplayabiliyorsun, klinik psikoloji yüksek lisansının 80k olması dışında sorun yok :d yuvarlak bir cevap vermiş,

odtü sbky nin öğrenci profili nasıl mezunları genellikle hangi kariyer yolunu seçiyor hangi şehirlerde çalışıyorlar, hocalar bu seçmek istediğin kariyer yollarından hangisi konusunda uzman, ankarada seçmek istediğin kariyere göre staj konferans seminer iş eğitim network vs var mı. Varsa niteliği nedir ya da illa İstanbul'da mı olmak zorunda. Seçilen kariyer için para harcamak gerekiyor mu seçilen kariyein maliyeti ne kadar olur. Örnek mesela klinik psikoloji yl yapıp yer açmak masrafını bir hayal et sırf bu sebepten herkese hitap etmeyecektir. Ya da hukuk okuyan hemen herkes büro açmak ister ama parası olan açar, açıp sinek avlayan da var o ayrı.

Bazı üniversitelerde kariyer gelişimi için ayrı birim oluyor kafanı açıyorlar ve kariyein konusunda doğru bilgye ulaşmanda yardımcı oluyorlar mentorun oluyor, bu imkanlar var mı vs vs bi sürü soru geldi aklıma

haklısın hocam bu kadar geniş düşünememiştim

• Bunlar dışında bölümün çap yandal yurtdışı değişim programları imkanları neler, bazıları sırf istediği bölüme yetmediği ve çap imkanı var diye başka bölüm yazıyor mesela. Başka bölümlerde seçmeli ders alınabilir mi, Boğaziçi de sınırsız seçmeli diye bir şey var mesela, Boğaziçi felsefe okuyan birisi bildiğim kadarıyla 4 senede aldığı derslerin toplamının yarısını sınırsız seçmeliden alıyor. Ya da direkt o üniversite ve bölüme göre burs imkanı bile olabilir mesela tekstil mühendisliği maden mühendisliği temel bilim, bunları seçenlere burs verilecek ya da daha bugun gördüm İzmir ekonomi üniversitesinde lojistik yönetimi bölümüne bir lojistik firması vakfı burs veriyor bu mesela okurken ve mezuniyet sonrası için de büyük bir fırsat ama işte böyle ince detayların da araştırılması lazım, daha öğrenci kulüplerine hiç değinmedim bile orası zaten ayrı bi dünya.
    Mesela bankacılık demiş, spk sınavlarına girmek için bildiğim kadarıyla 4 yıllık lisans mezunu olmak yetiyor. Ama bankalarda data scientist olmak için dışardan bir sürü kurs alman gerekebilir udemy coursera vs ile, ya da bunun için bootcamp tarzı bir eğitim olabilir. Ya da direkt banka bir eğitim programı açar 1 sene boyunca hem staj hem de bootcamp gibi bir eğitim verir ve kendine eleman yetiştirmiş olur yani anlayacağın büyük kurumsal bir firma olan banka kendisine İngilizce bilen prestijli bir üniversite mezunu eğitilebilir birisini katarak ona eğitim verip kendi kurumsal memuru haline getirir

• Mezunları siyasetçi filan olur herhalde ilgin varsa okunur

• Mezunları siyasetçi falan olmaz. Siyasetçilik sosyal kapital işidir, bunun için de spesifik eğitime ihtiyacınız yok. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ismi yanıltıcıdır, Türkiye’deki bölümleri neredeyse tamamı Siyaset Bilimidir. Akademik bir eğitim alacağınızı göz önünde bulundurun, hocaların hiçbiri muhtemelen özel sektör iş olanakları hakkında bir deneyim sahibi değildir. Seçmeli havuzu 3. Sınıftan itibaren genişliyor, ODTÜ’de de böyledir. Bölümden çıkıp üç kolda ilerleyebilirsiniz, akademisyenlik (bölümün asli amacı), özel sektör (çok belirsiz, net bir yorum yapamam), kamu (diplomasi, mülki idareler vs). Bu sonuncusuna yönelen kişi sayısı oldukça sınırlı, yönelip istediğini yapabilen daha da az. Yoğunlaşma genelde ikincisinde oluyor ama özel sektörde çalışmaya kararlı birine siyaset bilimi okumasına önermem. Alacağınız eğitim özel sektörün ihtiyacına cevap verebilecek bir eğitim değil çoğu zaman. İş çok fazla size düşebilir. ODTÜ özelinde daha bilgili olanlar detaylı bilgi verebilir, genel durum bu şekilde. Bilkent hakkında soru olursa cevaplarım.

• Tek kelime: Çöp.

• Ek olarak iyi bir üniversitede örneğin ODTÜ’de okunduğu takdirde, eleştiri yeteneğinizi, argümantasyon kabiliyetinizi, düşünme biçiminizi olumlu yönde etkileyerek cümle kurma ve kendinizi ifade becerinizin kısıtlılığından dolayı bir kavramı/fenomeni/olayı/nesneyi ‘çöp’ olarak nitelendirmenizin önüne geçecek bir eğitim sunar.

• molotof kokteyli

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    acımamışsın adama hiç

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.