Şimdi Ara

ODTÜ Soru-Cevap (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
16
Favori
22.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam kafama tek takılan böcekler. İnanılmaz bir fobim var ve görünce kendimden geçip oradan uzaklara koşmaya başlıyorum resmen. Evet önemsiz gelebilir sana ama cidden benim için inanılmaz önemli. Ekşide envai çeşit haşerenin olduğunu falan söylüyorlar. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun ?
  • West Side Pcs kullanıcısına yanıt
    Kimya mühendisliği yurt dışında Amerika da Avrupa da Proses Mühendisliği diye geçer ve ihtiyacın en çok olduğu, en geçerli ve yurt dışında en yüksek mühendislik maaşlarının verildiği en prestijli bölümlerden birisidir. Endüstride her dalda ihtiyacın olduğu en temel mühendislik dalıdır. Rafineri, Petrol ve türevleri, , gas, kimya, cam, çimento, lastik, ilaç. Arge, Temizlik malzemeleri, boya, kimyevi madde üretimi, proses kontrol ve otomasyon firmaları, çevre, otomotiv vs. Başta olmak üzere bir çok alanda çalışma imkanı olmakta ve bu sektörlerde çok sayıda kimya mühendisine ihtiyaç olmakta ve bu sektörlerin çoğunda çalışan kimya mühendisleri diğer mühendislik branşlarında çalışan arkadaşlarınında çok kısa sürede önüne geçerek yönetici adayı olmakta, kariyer ve ilerleme imkanlarına sahip olmakta, maaşlarıda hızla yükselmektedir.<özellikle bu sektörlerde çalışan mühendisler, makine, endüstri, elektrik-elektronik vs. mühendisliği yerine keşke ODTÜ veya BOĞAZİÇİ yi bitirip KİMYA MÜHENDİSİ olsaydık, bu şirkette, fabrikada kısa sürede yükselirdik, müdür olurduk, imkanlarımızda artardı derler.> Kontenjanlarının en az olması, artmaması ama talebin, ihtiyacın çok olmaSı kimya mühendisliği tercih etmenin ayrıca çok büyük avantajıdır. Özellikle ODTÜ ve BOĞAZİÇİ yi bitirenlere şirketlerden mezun olmadan bile talep gelmekte, hemen işe başlamaktadırlar. ODTÜ mezunları, kampüsü, sahip olduğu laboratuvarlar, imkanlar ve teknik eğitiminin çok yüksek olması nedeniyle BOĞAZİÇİ ne göre bir tık daha avantajlı ve daha çok tercih edilmektedirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Robert Johnson

Hocam kafama tek takılan böcekler. İnanılmaz bir fobim var ve görünce kendimden geçip oradan uzaklara koşmaya başlıyorum resmen. Evet önemsiz gelebilir sana ama cidden benim için inanılmaz önemli. Ekşide envai çeşit haşerenin olduğunu falan söylüyorlar. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun ?

böcek var ama abartılıyo bence ara sıra görüyorum yani hiç görmediğim böcekler ama şehir dışı kampüs üniversitelerinin hepsinde vardır heralde iyte biraz doğal yaşam alanı gibi doğaya olduğunca az müdahale etmişler böcekleri köpekleri azda olsa yılanları kendi halinde insancıl fazla karışmazlar sana kışın gece vakti kyk ve mimarlık fakültesine nadiren domuz iniyor ben kykda kalmadığım için görmedim ama gören arkadaşlar ses çıkarınca kaçtığını söylüyorlar. Böcek sevmiyosan direk yaşam merkezi var okulun içinde en hijyenin çimli mimli ilaçlamalı yer hiç böcek olmaz ne odasında ne bahçesinde. Kykda oluyomuş böcekler yazın.

• ortamı nasıl? pembe mavi kafalı kızlar çok mu? ya da ne bilim basında odtü kötü anılıyor gerçekten öyle mi?
  • hocam bölümünüzle alakasız ama internette odtü-endüstri hakkında yeterli bilgi bulamadım sizin bu bölüm hakkındaki görüşleriniz nedir ?
  • Tesekkur ettim hocam dedigim gibi bende hacettepe kimya dusunuyorum ingilizce oldugu icin daha cok istek artti kanada veya amerikaya yerlesmek istiyorum.

• sportmen_ kullanıcısına yanıt
    Ortamı gayet güzeldir. Pembemavi kafalı kızlar demeyelim ama herkes kendi tarzını özgürce yaşayabilir. Yani kimse kimseye ''pembe saç mı olur!'' ''bu ne biçim kıyafet!'' gibi şeyler söylemez asla. Basına gelirsek ODTÜ zaten yıllardır halkın hedefi halinde. Hem ODTÜ'nün siyasi duruşu, hem de ODTÜ'deki özgür ortam halkı rahatsız ediyor epey. Bu sebepten dolayı ODTÜ sürekli eleştiriliyor. Biz ise gördüğümüz bazı yalan haberlere epey gülüyoruz. Çok asılsız ithamlarda bulunuluyor ODTÜ'ye.
  • Dofuber D kullanıcısına yanıt
    Hocam endüstri ile ilgili çok bir bilgim yok maalesef. Görmemiş olma ihtimalinize karşı ODTÜ aday öğrenci sayfasındaki endüstri ile olan bilgileri buraya bırakıyorum.

http://adayogrenci.metu.edu.tr/ankara/system/files/foy2017/muhendislik/endustri_muhendisligi.pdf
  • Bölümünüzü metalurji-malzeme müh ile kıyaslar mısınız?
  • işsiz kalıcaksın malesef
  • Hocam iyte nasildir puani düşük ama egitimi kaliteli diye duydum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahmut Ekin M kullanıcısına yanıt
    Ahahahah

• off işsiz kalacaksın tayfa gelmese şaşardım. çünkü doktorlar dışında herkesin ağzı kokuyor, millet aç aç :////

yardımcı olmak için açılmış eleştirmiyorum yanlış anlaşılmasın ama özellikle bölümle alakalı merak ettiklerinizi mezunlara ya da en azından bölümde ilk üç seneyi tamamlayıp kendi alan derslerini almış insanlara sorun bence
  • Hocam benimde çok eksiğim vardı. Muhafiyetten 25 aldım. Üstne düştüm ve geçtim sıkıntısız bir şekilde.

• Fırın Sütlaç kullanıcısına yanıt
    Puanın düşük olma sebebi zor olması ve yerinin izmirin bi ucu olması. Puan yanıltmasın sizi eğitimini ve insanların yöneldiği alanlarla kendi yönelmeyi düşündüğünüz alanın uyuşumuna bakın

• şüşko kullanıcısına yanıt
    Hocam size kesinlikle katılıyorum. yazdığım gibi bölümle ilgili çok bir bilgi veremem zaten. benim konuyu açmadaki amacım daha çok ODTÜ ve ODTÜ Hazırlık ile ilgili bilgi vermekti. Kendi tercih dönemimde hazırlıkla ilgili çok bir şey bulamamıştım çünkü. Yoksa tabi ki bölümle ilgili bilgi 3.-4. sınıflar veya mezunlardan alınmalı.

Ama ben yine de konu başlığını değiştirdim. Hatırlatma için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ousan -- 9 Temmuz 2017; 23:36:53 >
  • LYS'de açıklandığına göre son aşama tercih kaldı. Umarım herkes istediği yere yerleşebilir.
  • Hocam obp yuzunden 3200 3800 atti ve bilgisayar kacirdim makine yazmayi dusunuyorum pisman olurmuyum ?

Hedefim hiç bir zaman illa bilgisayar degildi ilk 3 ana mühendislik ne gelirse yazardim asil hedefim odtuydu ama tabi insan uzuluyor biraz

Birde yatay gecis nasıl oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • banlıyımkmesne B kullanıcısına yanıt
    Hocam siz yine bilgisayarı ekleyi tercihinize 3470 ile almış geçen sene en son. Eğer hedefiniz ODTÜ'yse herhangi bir bölüm istemiyorsanız 3800 sıralama ile ODTÜ'de ee ve bilgisayar dışında hepsi kesin tutuyor demektir zaten. ODTÜ Makina içinse yazın derim eğer ilginiz varsa mekaniğe. Güzel bölümdür. Ancak iyice araştırmanızı, makinada okuyan ve mezunlarla konuşmanızı tavsiye ederim. Onlar size çok daha güzel bilgiler vereceklerdir.
    Yatay geçişle ilgili bilgim yok. Ancak şu linkten bir fikir edinebilirsiniz sanırım.
    http://oidb.metu.edu.tr/yatay-gecis-basvurulari
  • 4500 sıram. Endüstri yazmayı düşünüyorum. İTÜ ve ODTÜ var. Odtü nün kampüsü İTÜ nün İstanbulda olması önde. Sizin fikriniz nedir ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.