Şimdi Ara

ODTÜ ve BİLKENT *Yurtdışında Çalışan Mezun Karşılaştırması (Boğaziçi de var.)#LINKEDIN (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
36
Favori
19.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-2 yorum hariç önceki 11 sayfa çöp. Yeni okuyacak olanların dikkatine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burdaki milliyetcileri anlamis degilim. Bakan cikiyor "Biz ara eleman ulkesiyiz bizden mucit cikmaz" diyor, onca universite mezunu muhendis issiz geziyor, cagimizin olayi nukleer enerjiye herkes karsi, eee makine uretim de yok. Madem ulkeni seviyorsun tip oku yaslilara tansiyon hapi yaz. Bu ulkede baska bir yere gelemezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: metu-aeromech

quote:

Orijinalden alıntı: Gezmeyi Seven Adam

quote:

Orijinalden alıntı: donanımzade

quote:

Türkiyenin en iyi Üniversitesi bilkenttir

koçuda unutmayalım taban puanı boun odtü itüden yüksek

He 3 tane burslu adam al sonra taban puanı tabi yüksek olur. ODTÜ 190 kişi alıyor, Bilkent 50 tam burslu, Boün 77.

Bilkent
    Koç
    Bogazici
    ITU
    Gebze teknik
    Odtü teknik üniversitesi

Sıralama böyledir aksini iddia eden çekmiyor dur

Troll musun yoksa rakip mi eliyorsun? Nickinde ODTU (METU) yaziyor ama bir sovmedigin kalmis.

Ayrica ODTU o listeye hemen Bilkent'le ilk 2ye girer. Ikisi de avantaj dezavantaja gore kendi aralarinda siralanir. Gebze teknik falan dalga mi geciyorsun? Ozel universiteyle devlet universitesinin taban puanlarini kiyaslayanlara soz yok zaten.

Ayrica ODTU'nun acilimi Orta Dogu Teknik Universitesi zaten, Odtu Teknik Universitesi filan yazip da seviyenizi gostermeyin en azindan.

Boylelerine dikkat, aman.

• quote:

Orijinalden alıntı: Primarch

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gezmeyi Seven Adam

quote:

Orijinalden alıntı: donanımzade

quote:

Türkiyenin en iyi Üniversitesi bilkenttir

koçuda unutmayalım taban puanı boun odtü itüden yüksek

He 3 tane burslu adam al sonra taban puanı tabi yüksek olur. ODTÜ 190 kişi alıyor, Bilkent 50 tam burslu, Boün 77.

Bilkent
    Koç
    Bogazici
    ITU
    Gebze teknik
    Odtü teknik üniversitesi

Sıralama böyledir aksini iddia eden çekmiyor dur

Troll musun yoksa rakip mi eliyorsun? Nickinde ODTU (METU) yaziyor ama bir sovmedigin kalmis.

Ayrica ODTU o listeye hemen Bilkent'le ilk 2ye girer. Ikisi de avantaj dezavantaja gore kendi aralarinda siralanir. Gebze teknik falan dalga mi geciyorsun? Ozel universiteyle devlet universitesinin taban puanlarini kiyaslayanlara soz yok zaten.

Ayrica ODTU'nun acilimi Orta Dogu Teknik Universitesi zaten, Odtu Teknik Universitesi filan yazip da seviyenizi gostermeyin en azindan.

Boylelerine dikkat, aman.

arkadaşın önceki yazılarını görmemişsin ironi yaptı sadece

• donanımzade kullanıcısına yanıt
    Ne ortalamadan bahsettim ne baska yazdigin bir seyden abartma fanatik degilim tekrar soyluyorum karsilastirdiklari universiteler iyi universiteler biri yuceltirken digerini gommeye getek yok diyorum.

• 1.ye bilkent 2.ye odtü yazdım da bilkent gelirse hem sevinip hem üzülürüm muhtemelen. ODTÜ daha cazip geldi şimdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben odtuden sonra bilkent yazdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozanbilg -- 17 Temmuz 2015; 9:51:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Primarch P kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:21:17 >
  • odtü teknik üniversitesi nedir ya
  • Nokta atışı bir yorum,bakış açısı bu olmalı.Bu durumda bilkent'in durumu gayet iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsntrk

Nokta atışı bir yorum,bakış açısı bu olmalı.Bu durumda bilkent'in durumu gayet iyi.

toplam mezundan çok bilgisayar-elektronik mezunları lazım.1000 kere söylendi bu konuda :D
  • lysyegireneleman L kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ikisinin kuruluş tarihi arasında 30 yıl fark var.ODTÜ bir süre bu ülkenin en sağlam beyinlerini yetişitirdi.Bilkent ise hala genç bir üniversite sayılabilir.Bu açıdan hele ki ee'de Bilkent'in daha başarılı olduğunu düşünüyorum çünkü okulda ee'nin üzerine çok düşülüyor,önem veriliyor.Rektör ee mühendisi.

Her bölümü tercih edilir,bence tercih edecek kişi özel vs devlet olarak bakmaya çalışsın.Bazısı özelde burslu okuyunca ezileceğini düşünüyor tribe giriyor,böyle iseniz odtü size daha rahat ve huzurlu gelecektir.Eğitim konusunu düşünmeyin çünkü yakın kalitedeler,uluslararası alanda ikisinin de adı sanı bilinir.
  • mesajım bulunsun
  • hahaha lan adamlar satış destek elemanı olarak çalışıyor intelde apple da. işlemci mimarisi,yazılım mimarisi konumunda olan 5 tane kişi var 500 kişiden.

• Bilkent bu ülkenin en iyi üniversitesidir(makina müh. Hariç).Kurduğu bütün bölümlerde amacı ülkemizin en iyisi olmaktır.Ayrıca hacettepe tıpıda bilkentli yöneticilerin kurduğunu belirteyim.Puan olayında tam burslusu 50 kişi alan bi okuldan bahsediyoruz yani koç gibi 5 kişi alıpda ee mühendisliğinde mesela ilk 300 alan bi okul değil ilk 500 den alıyo bilkent ama 50 kişi alıyo o yüzden bilkentin puanıyla odtünün puanını karşılaştırmayın çünkü ikiside aynı sayıda öğrenci alsa puanları hemen hemen aynı olur.Yurtdışı meselesine gelince bilkentin verdiği vizyon yurtdışı vizyonudur.Yani adamlar yurtdışına yönelik eğitim veriyor.Odtülüde elbette çoktur yurtdışına giden ama odtünün vizyonu daha çok yurtiçidir.Tamamen yurtiçi hedefli eğitim demiyorum dikkat lütfen.Bu çok önemli bi mesele bi okulun hocalarının yurtdışı görüşlü olması güncelliği had safhada yaşamalarını ve rekabete daha da aç olmalarını doğurur.Bu şekilde zincir gibi eğitim kalitesi etkilenir Son olarak bende kafama uygun üni sıralaması yapayım:1 bilkent

2 odtü

3 itü

4 boğaziçi koç vsss

Ha şunuda ekleyim mühendislik yani hendese ilmini yani taaa eskiye dayanan hesaplamaya dayanan mühendislik ilmini en iyi itü öğretir.Ama bu zamanda en iyisi olmaya bu yetmediği için çeşitli faktörlerde devreye girdiği için bilkent ve odtüyü üste yazmak daha akıllıcadır.Sonuçta gidip odtüde bilkentte veya itüde veya boun da veya koçta veya sabancıda okuyun değişen bişey yok ülkede hepsi en kıymetli okullardır kimse size ay odtü mezunu değilde bilkent mezunu olsaydın demeyecek ama siz kendi kafa yapınıza uygun en iyi eğitimi zaten bu okullarda alacaksınız ve kendinizi yetiştireceksiniz

• Selam, Bilkent 4. sınıf CS öğrencisiyim ve seneye EPFL'de doktora öğrencisi olacağım.

Sınav senesi gittiğim dershanenin önceki sene en büyük başarısı on bininci olarak İTÜ'ye adam yerleştirebilmesiydi, bu kadar. Lisemde Bilkent'e burslu girebilen adam yoktu, bir tane Boğaziçi Bilgisayar bir tane Boğaziçi EE vardı, 20 tane tıp vardı ama çoğu Anadolu üniversitesi (okulun en başarılı dönemiymiş o döneme kadar)

Bu başarılara bakarsak benim de geleceğim parlak gözükmüyordu. Ama benim dönemimde dershaneden bir Boğaziçi makine, bir Bilkent bilgisayar bir diş (unuttum neresiydi) bir tane de Kütahya tıp çıktı ve ben dershanede birinci olamadım okul ise 32 tıp ve bir sürü ODTÜlü İTÜlü çıkarıp altın çağını yaşadı.

Bilkentte ise geçen sene birinci 3.95, üçüncü 3.87 filan ortalama yapmışken ben şu an 3.85 ile 8.yim, 3.90+ olan zannediyorum bi 6 kişi falan var, Cornell'den kabul alan var, henüz çok sağlam üniler açıklama yapmadığından bir şey yazamıyorum ama Stanford, Berkeley, Princeton falan da bekliyorum insanlardan. EPFL'den kabul alan şu ana kadar 5 kişi var.

Nereye bağlayacağım: bu istatistikler sizin bu okullarda ne kadar başarılı olacağınızı söylemiyor arkadaşlar. Ne dershanemin ne de lisemin geçmişteki başarısızlığı beni etkiledi. Ben doktora için iyi bir okuldan kabul aldım ama Boğaziçi'ne veya ODTÜ'ye gitseydim bu noktada aşırı bir değişiklik olacağını düşünmüyorum (bu noktaya gelmek değişik olurdu ama) doktora yeri bakarken epey bir Türk öğrencinin profiline baktım, ODTÜ çokça gördüm, Boğaziçi de gördüm, Bilkent de. (Yalnız bu üçlü dışındaki üniversitelerden fazla görmediğimi söylemek durumundayım.) Şu anki bilgilerimle Google'a Facebook'a filan girebilme şansım hiç yok ve ODTÜ'den mezun olacak olsaydım da olmayacaktı çünkü adamlar mülakatla alıyorlar, sadece mülakata girmek için iyi okul gerekiyor ve görünüşe göre üç okuldan da adam alıyorlar.

Ayrıca bu istatistiklere bakarken yaptığınız çok büyük bir hata var. Başlığı açan "yorum yapmıyorum." diyerek yanlış yapmış. İstatistiklerde sadece lisans öğrencileri yok, yüksek lisans ve doktoralar da dahil. Yalnız linkedin öğrencinin her okulunu mu yoksa son okulu mu dahil ediyor bilmiyorum, bakayım ona. Ama ODTÜ'de yüksek lisans alan biri de bu istatistiklere dahil ediliyor. Sadece lisans eğitimi alıp bununla Intel'e gidebilen birinin başarısı es geçiliyor. (Neden? Intel donanım ve düşük seviye programlama üzerine bir şirket ve bu uzmanlığı kazanmak için insanlar yüksek lisans yapıyor.)

• quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

Selam, Bilkent 4. sınıf CS öğrencisiyim ve seneye EPFL'de doktora öğrencisi olacağım.

Sınav senesi gittiğim dershanenin önceki sene en büyük başarısı on bininci olarak İTÜ'ye adam yerleştirebilmesiydi, bu kadar. Lisemde Bilkent'e burslu girebilen adam yoktu, bir tane Boğaziçi Bilgisayar bir tane Boğaziçi EE vardı, 20 tane tıp vardı ama çoğu Anadolu üniversitesi (okulun en başarılı dönemiymiş o döneme kadar)

Bu başarılara bakarsak benim de geleceğim parlak gözükmüyordu. Ama benim dönemimde dershaneden bir Boğaziçi makine, bir Bilkent bilgisayar bir diş (unuttum neresiydi) bir tane de Kütahya tıp çıktı ve ben dershanede birinci olamadım okul ise 32 tıp ve bir sürü ODTÜlü İTÜlü çıkarıp altın çağını yaşadı.

Bilkentte ise geçen sene birinci 3.95, üçüncü 3.87 filan ortalama yapmışken ben şu an 3.85 ile 8.yim, 3.90+ olan zannediyorum bi 6 kişi falan var, Cornell'den kabul alan var, henüz çok sağlam üniler açıklama yapmadığından bir şey yazamıyorum ama Stanford, Berkeley, Princeton falan da bekliyorum insanlardan. EPFL'den kabul alan şu ana kadar 5 kişi var.

Nereye bağlayacağım: bu istatistikler sizin bu okullarda ne kadar başarılı olacağınızı söylemiyor arkadaşlar. Ne dershanemin ne de lisemin geçmişteki başarısızlığı beni etkiledi. Ben doktora için iyi bir okuldan kabul aldım ama Boğaziçi'ne veya ODTÜ'ye gitseydim bu noktada aşırı bir değişiklik olacağını düşünmüyorum (bu noktaya gelmek değişik olurdu ama) doktora yeri bakarken epey bir Türk öğrencinin profiline baktım, ODTÜ çokça gördüm, Boğaziçi de gördüm, Bilkent de. (Yalnız bu üçlü dışındaki üniversitelerden fazla görmediğimi söylemek durumundayım.) Şu anki bilgilerimle Google'a Facebook'a filan girebilme şansım hiç yok ve ODTÜ'den mezun olacak olsaydım da olmayacaktı çünkü adamlar mülakatla alıyorlar, sadece mülakata girmek için iyi okul gerekiyor ve görünüşe göre üç okuldan da adam alıyorlar.

Ayrıca bu istatistiklere bakarken yaptığınız çok büyük bir hata var. Başlığı açan "yorum yapmıyorum." diyerek yanlış yapmış. İstatistiklerde sadece lisans öğrencileri yok, yüksek lisans ve doktoralar da dahil. Yalnız linkedin öğrencinin her okulunu mu yoksa son okulu mu dahil ediyor bilmiyorum, bakayım ona. Ama ODTÜ'de yüksek lisans alan biri de bu istatistiklere dahil ediliyor. Sadece lisans eğitimi alıp bununla Intel'e gidebilen birinin başarısı es geçiliyor. (Neden? Intel donanım ve düşük seviye programlama üzerine bir şirket ve bu uzmanlığı kazanmak için insanlar yüksek lisans yapıyor.)

hocam o ortalamayla abd deki iyi okullarda phd kabulu alabilirdin neden avrupayı tercih ettin ?

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    amerika'da büyük okullar derken mit berkeley falan bilkent'in 8.si olan ve bilimsel makalesi olmayan birini almaz diye düşünüp başvurmadım. University of michigan ve university of california san diego'dan cevap bekliyorum hala ama bunlarla epfl aynı kalibrede, EPFL'de maaş çok yüksek ve İsviçre Türkiye'ye daha yakın ayrıca yeşil pasaport sayesinde anne ve babamı da getirebilirim istediğim zaman.
  • jo_be kullanıcısına yanıt
    vay be hocam bilkenti kazandıgınız yazıyı dun gıbı hatırlıyorum yanlasdım valla azızım bu arada basarılar dilerim hayatınızda
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

amerika'da büyük okullar derken mit berkeley falan bilkent'in 8.si olan ve bilimsel makalesi olmayan birini almaz diye düşünüp başvurmadım. University of michigan ve university of california san diego'dan cevap bekliyorum hala ama bunlarla epfl aynı kalibrede, EPFL'de maaş çok yüksek ve İsviçre Türkiye'ye daha yakın ayrıca yeşil pasaport sayesinde anne ve babamı da getirebilirim istediğim zaman.

uc san diego dan kabul alırsan gidermisin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 28 Şubat 2017; 18:6:51 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.