Şimdi Ara

ODTÜ ve BİLKENT *Yurtdışında Çalışan Mezun Karşılaştırması (Boğaziçi de var.)#LINKEDIN (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
36
Favori
19.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam Bilkent'te de ODTÜ'de de okumuyorsunuz, mühendislik ya da İİBF okumuyorsunuz, hatta Ankara'da dahi okumuyorsunuz. Diğer konulardan edindiğim bilgiye dayanarak söylüyorum, kulaktan dolma bilgilerle yorum yapan bir Bilkent fanatiğisiniz. İki okul hakkında da yüzeysel bilgiden daha az bilgiye sahip olan birisi olarak, nasıl bu kadar net yorum yapabiliyorsunuz?

Linked.in'e bakarak doğru sonuca ulaşamazsınız, bunu tekrar söylemek istiyorum.

Ayrıca şunu belirtmek gerekiyor, ODTÜ mezunu başarılı öğrenciler genelde ASELSAN, ROKETSAN, TAI gibi şirketlerde çalışıyorlar. Okulun vizyonu nedeniyle, çoğu kişi bu şirketlerde çalışmayı yurt dışında çalışmaktan yeğ tutuyor. Yurt dışı imkanını değerlendirmek isteyen başarılı öğrenciler ise değerlendiriyor zaten. Yani yurt dışında okuyan-çalışan insan sayılarına bakarak ODTÜ'nün başarısız olduğunu söylemek içi boş bir iddiadır. Zira, ülkenin kilit savunma sanayii şirketlerine baktığınız zaman bu şirketlerde çalışan insanların büyük bir kısmının ODTÜ'lü olduğunu görürsünüz, bu açıdan bakılınca ODTÜ Türkiye'nin en başarılı üniversitesidir(bu kadar kesin bir sonuca varmak ise yine yanlıştır.). Bilkent ise başarılı öğrencilerini daha çok yurt dışına gönderen bir üniversite. Sonuç olarak, her iki okulda da, başarılı olan bir öğrenci yurt dışı imkanlarını değerlendirmek isterse muhtemelen olumlu sonuç alacaktır. Ancak dediğim gibi, okulların verdiği vizyonun farklı olması nedeniyle (belki de ekonomik nedenlerle) Bilkent mezunu olup yurt dışında çalışanların-okuyanların oranı daha fazla olabilir.

Bu arada, ODTÜ Makina'da okuyan birisi olarak, ileride Türkiye'de çalışmayı düşündüğümü belirtmeliyim.

Araştırma laboratuvarları da konuşulmuş, kulaktan dolma bilgi verilmiş yine.
    Elektrik elektronik
    ODTÜ:https://eee2.metu.edu.tr/tr/arastirma-laboratuvarlari
    Bilkent:http://www.ee.bilkent.edu.tr/tr/page.php?id=2
    Makina
    ODTÜ:http://www.me.metu.edu.tr/meweb/index.php?sec=research&page=research&lan=tr
    Bilkent:http://me.bilkent.edu.tr/?page_id=325&lang=tr
    Bilgisayar
    ODTÜ:https://www.ceng.metu.edu.tr/index.tr (yukarıdan araştırma sekmesinin üzerine gelin.)
    Bilkent:http://www.cs.bilkent.edu.tr/index.php?p=groups&l=tr
    Endüstri (araştırma alanları)
    ODTÜ:http://ie.metu.edu.tr/research-areas
    Bilkent:http://www.ie.bilkent.edu.tr/ieweb2012/arastirma_alanlarimiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKepo -- 16 Temmuz 2015; 16:31:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

quote:

Orijinalden alıntı: donanımzade

quote:

Bu verileri çalışan sayısı değilde çalışan oranına göre sıralayın bakalım o zaman ne çıkıyor, Boğaziçi bilkentten yaklaşık 1.6 kat odtü ise bilkentten 2 kattan fazla mezun veriyor

çok saçma o zaman üniversite 10 mezun versin 5 ini yollasın %50 başarı diye reklam yapsın

Bahsettiğimiz Üniversitesiteler Nişantaşı vb değil, bilkent 13000 odtü 30 küsür bin mezun veriyor
    Herşeyi sayıya bağlayacak olursak Ben Aaal mezunuyum 330 mezun veriyor lise her yıl 150 tane tıp çıktı 100küsür tane odtü bilkent boğaziçi var 100 ün üstünde Ankarada, Ankara fen 96 mezun veriyor bunların 50 si tıp gerisi odtü bilkent boğaziçine gidiyor
    Rakamsal olarak kıyaslarsanız Ankara fen Atatürk Anadolu'dan en az 2 kat daha başarısız ama yüzdeye vurursanız Ankara fen daha iyi bir okul

30.000 kişinin hepsi elektrik elektronik ve bilgisayar mühendisi mi oluyor? Öteki sayfalarda makine mühendisini microsoftta çalıştırıp çip tasarlattıran bilkent fanboyu arkadaş gibi bir iddianız falan yoktur inşallah.

• MKepo M kullanıcısına yanıt
    Konudaki en iyi cevaplardan Teşekkür Ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gezmeyi Seven Adam

quote:

quote:

quote:

Bu verileri çalışan sayısı değilde çalışan oranına göre sıralayın bakalım o zaman ne çıkıyor, Boğaziçi bilkentten yaklaşık 1.6 kat odtü ise bilkentten 2 kattan fazla mezun veriyor

çok saçma o zaman üniversite 10 mezun versin 5 ini yollasın %50 başarı diye reklam yapsın

Bahsettiğimiz Üniversitesiteler Nişantaşı vb değil, bilkent 13000 odtü 30 küsür bin mezun veriyor
    Herşeyi sayıya bağlayacak olursak Ben Aaal mezunuyum 330 mezun veriyor lise her yıl 150 tane tıp çıktı 100küsür tane odtü bilkent boğaziçi var 100 ün üstünde Ankarada, Ankara fen 96 mezun veriyor bunların 50 si tıp gerisi odtü bilkent boğaziçine gidiyor
    Rakamsal olarak kıyaslarsanız Ankara fen Atatürk Anadolu'dan en az 2 kat daha başarısız ama yüzdeye vurursanız Ankara fen daha iyi bir okul

30.000 kişinin hepsi elektrik elektronik ve bilgisayar mühendisi mi oluyor? Öteki sayfalarda makine mühendisini microsoftta çalıştırıp çip tasarlattıran bilkent fanboyu arkadaş gibi bir iddianız falan yoktur inşallah.

Hayır tüm mezunları yazdım, mühendislik için de yine bilkent az kişi alıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mühendislik için kimi bölümlerde ODTÜ, kimi bölümlerde Bilkent daha fazla öğrenci alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikara123

Arkadaşlar selam. Konuyu hep takip ediyorum F5 basılı kaldı resmen. Bu iş öznel bir şey değil, gayet nesnel bir şey. Yazıp bulacaksınız ve kimin yanıldığı ortaya çıkacak. Ben de tercih dönemindeyim. İlla burada yazılanlara göre tercih yapmayacağım ama bu işin de sonuçlanması lazım. Bence herkes yazdıklarını tekrar okusun ve hatalı olan belirtsin. Unutmayın hatayı kabullenen insan erdemli insandır. Siz de kurtulun biz de kurtulalım artık şu işten. Bunun tek bir sonucu var arkadaş, kim hata yapıyorsa belirtsin artık. Başkalarına sataşmayı bırakın da hatayı kendinizde arayın. Başkasına suç atmak en kolayıdır

buyrun hocam video çektim.

https://vid.me/O2G7

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır tüm mezunları yazdım, mühendislik için de yine bilkent az kişi alıyor

Elektrik Elektronik : ODTÜ 190 Bilkent 160

Bu mudur sayfalarca konuştuğunuz olay? Diğer mühendislikler daha da yakın. Zaten adam Google, Apple falan yazmış. Tutup da buralarda uzay mühendisi, iibf mezunu falan çalışacak değil. Elektrik elektronik ve bilgisayar mezunlarının sayısı kıyas için yeterlidir.

• Another_Bilgisayarcı A kullanıcısına yanıt
    İzledim videoyu hocam. Ellerinize sağlık teşekkür ederim. Arkadaşlara da sesleniyorum, artık sonuçlanmıştır herhalde bu olay?

• Primarch P kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:21:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

Google'ın sitesinden iş ilanlarına bakarsan çoğunda lisans mezunu (B.S) veya lisans denginde tecrübesi olan eleman aradıklarını görürsün. Lise mezunu olmak google'da çalışmaya engel değil.

Hocam dalga mi geciyorsunuz ciddi mi konusuyorsunuz anlamadim. Agzinizla BSc ogrencisi ariyor diyorsunuz sonrasinda da lise mezunu olmak calismaya engel degil diyorsunuz.

Yurtdisinda lisans programlari Turkiye'deki gibi ufurukten degil, yani universiteyi bitir hop bitti tamam bu degil yurtdisinda. Turkiye'de universiteler amator kume master doktora sampiyonlar ligi algisi var her nedense ancak yurtdisinda en agir gecen en ogretici olan lisans programlari oluyor elbete. Avrupa'da ortalama bir universiteye gidip CS okudugunuz vakit anlayacaksiniz olayi. Universite bitmeden stajlarla, lab arastirmalariyla bir ton mesgul olacaksiniz. Google'in is kriterlerinde BSc belirtmesinin sebebi budur. Mesela muhendislik kademesine calisan alacagi zaman internship yapmis olsun ister mutlaka calisma gecmisi olmasa bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Primarch

quote:

Google'ın sitesinden iş ilanlarına bakarsan çoğunda lisans mezunu (B.S) veya lisans denginde tecrübesi olan eleman aradıklarını görürsün. Lise mezunu olmak google'da çalışmaya engel değil.

Hocam dalga mi geciyorsunuz ciddi mi konusuyorsunuz anlamadim. Agzinizla BSc ogrencisi ariyor diyorsunuz sonrasinda da lise mezunu olmak calismaya engel degil diyorsunuz.

Yurtdisinda lisans programlari Turkiye'deki gibi ufurukten degil, yani universiteyi bitir hop bitti tamam bu degil yurtdisinda. Turkiye'de universiteler amator kume master doktora sampiyonlar ligi algisi var her nedense ancak yurtdisinda en agir gecen en ogretici olan lisans programlari oluyor elbete. Avrupa'da ortalama bir universiteye gidip CS okudugunuz vakit anlayacaksiniz olayi. Universite bitmeden stajlarla, lab arastirmalariyla bir ton mesgul olacaksiniz. Google'in is kriterlerinde BSc belirtmesinin sebebi budur. Mesela muhendislik kademesine calisan alacagi zaman internship yapmis olsun ister mutlaka calisma gecmisi olmasa bile.

Lisans denginde tecrübe deyince ne anlıyorsun? Ekşi'nin kurucusu Ssg Microsoft'ta davet üzerine çalıştı, adam bilgisayar mühendisliğini geçtim yazılımla ilgili herhangi bir yerden bile mezun değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

Orijinalden alıntı: benemder

Kardeş bunu veriye döker misin nesnel olması açısından

birader sen de şu fotoğrafları değiştirirsen güzel olur. odtücüler hala +1 +1 diye geliyorlar. kendi başlığımı açmak istemiyorum senin başlığını baltalar gibi olmasın.

sana pm attım bir bakabilir misin senin verilerinin doğru olduğunu düşünüyorum.çünkü farkettiyseniz diğer arkadaşların paylaştıkları fotolarda isimler filan yok sadece linkedin member yazıyor ama senin paylaştıklarında isimler fotolar hepsi var artık hesap bilgileri ile mi ilgili yoksa farklı bir üyelik mi bilmiyorum ama twitterdaki gibi profilini yabancılara karşı gizleme olayı var sanırım o yüzden oradaki profil sayısını net olarak göremeyiz. bence yok şu üniversite bu kadar mezun verıyor oranmış amerikaymış filan sayılara çok takılmayın

• Türkiyenin en iyi Üniversitesi bilkenttir

• Nick mesaj uyumu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Primarch

quote:

Lisans denginde tecrübe deyince ne anlıyorsun? Ekşi'nin kurucusu Ssg Microsoft'ta davet üzerine çalıştı, adam bilgisayar mühendisliğini geçtim yazılımla ilgili herhangi bir yerden bile mezun değil.

Cidden istisnalari mi tartisacagiz simdi? Bes parasiz okumamis insanlarin falanca filanca isim de okumadi ama bilim adami oldu deyip kendilerini avutmalarina benziyor bu. Ben istisna yok demiyorum, muhakkak var. Ama gelip de akliniza gelen sayili istisnayi surada soylediklerime karsit gorus olacak diye sunmayin mumkunse. Google, Microsoft gibi firmalar iyi yerlerde iyi imkanlarla kendilerini gelistirmis insanlari ise almaya egilimlidir. Staj ister, calisma gecmisi ister, dil ister. Yazilim icin ozellikle CS, EE mezunu adamlar ister. Is basvurularinda bunlar oncelenir ve mutlaka dikkate alinir, ben kendi abimden biliyorum, bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: metu-aeromech

Türkiyenin en iyi Üniversitesi bilkenttir

koçuda unutmayalım taban puanı boun odtü itüden yüksek
  • quote:

quote:

He 3 tane burslu adam al sonra taban puanı tabi yüksek olur. ODTÜ 190 kişi alıyor, Bilkent 50 tam burslu, Boün 77.
  • quote:

quote:

quote:

He 3 tane burslu adam al sonra taban puanı tabi yüksek olur. ODTÜ 190 kişi alıyor, Bilkent 50 tam burslu, Boün 77.

Bilkent
    Koç
    Bogazici
    ITU
    Gebze teknik
    Odtü teknik üniversitesi

Sıralama böyledir aksini iddia eden çekmiyor dur

• quote:

quote:

quote:

bilkentte koçta okuyamıyorsan ksıkanma

• quote:

quote:

quote:

quote:

bilkentte koçta okuyamıyorsan ksıkanma

Bilkent EE'de okuyamıyorum bir tek. Tüh intihar mı etsem napsam

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.